Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

visum voor eenmalig werk

Discussie gestart

hera

De situatie is als volgt.
Ik HEB een Esta en reis over een week overland de VS binnen, 2,5 maand later reis ik overland Mexico in.
Vanuit Mexico moet ik terugvliegen naar Seatlle voor 4 dagen omdat ik daar ben uitgenodigd als spreker (betaald, freelance).

HOE kan ik dit het beste regelen?
Watvoor visum heb ik hier voor nodig?
En kan ik dat evt ook aanvragen in de 2,5 maand dat ik IN de VS ben of moet ik dat nu in Canada of daarna in Mexico doen?
#1 - 05-11-2016, 15:17 uur

meej

Hoi Hera,

Visums zijn vervelend, er ligt veel in de manier waarop je iets leest. Er is veel grijs gebied om het zo maar te zeggen. Daar moet je meteen ook goed mee uitkijken.
Een Esta mag je volgens de officiŽle website gebruiken voor business or pleasure. Maar business echter valt onder meetings en andere activiteiten waar je niet voor betaald krijgt vanuit het Amerikaanse bedrijf. Hetzelfde zou gelden voor een B1 visum, wat gebruikt kan worden voor reizen of business.

Welk visum je precies nodig hebt weet ik niet, dit kun je via google vinden of op de website van het Amerikaanse consulaat. Daar staat duidelijk per visum wat je wel en niet mag doen. Ik heb gelezen dat er nog zoiets is als een business Esta, maar weer de details daar niet van. Wellicht kun je contact opnemen met een visumspecialist.

Ik zou dit niet regelen terwijl je in Amerika bent. Jammer dat je daar een week van tevoren mee komt, visums zijn in Amerika best belangrijk en je moet het goed uitzoeken voordat je er maar gewoon een aanvraagt. Ik zou het aanvragen ergens tijdens je reis in Canada of Mexico.  Als je dit in Amerika regelt lijkt het net of je je Esta gebruikt om gemakkelijk werk te vinden wat tegen de regels van het Esta is. Dit kan als gevolg hebben dat je nooit meer een (tijdelijk) werkvisum oid aan kan vragen of zelfs het land nooit meer in kan. Ja, Amerika is zeer streng in de regels. Let daar goed mee op! Oh en mochten ze wat vragen bij de douane gebruik vooral het woord 'work' niet terwijl je nog niet het juiste visa hebt. Dit kan ook wellicht nare gevolgen hebben...

Succes!
#2 - 05-11-2016, 21:37 uur

Ikbenwalter

Als dat onze fietster Hera niet is!  ;D ;D

Nogmaals Hera; over land vanuit CAN of MEX heb je geen ESTA nodig.
In Alaska heb je je 90 dagen VWP/I94  gekregen die tijdens je reis door CAN gewoon doorloopt. Vervalt je VWP in CAN ga dan niet 1 week na verlopen de USA weer in met een 2e VWP aanvraag. Dit wordt dan gezien als 'flagpoling' en kom je er niet in.
Zoals ik je reis schema interpreteer (en zoals alle wereldfietsers weten wijzigen schemas ccontinu) loop je ws DRIE x tegen een nieuw VWP aan en dat kon nog wel eens een probleem worden.  Met je 2e VWP kun je naar seattle vanuit MEX maar moet je de USA binnen de 90 dagen termijn verlaten hebben. (Oftewel leen retourvlucht)
Voor het aanvragen van een B2 is het nu te laat; en ook al was je wel op tijd  daar  komt bij dat je te weinig banden hebt met NL en je daarop afgewezen kon worden. Dan was je geweldige reis gelijk einde verhaal.
Bedenk daarbij ook dat het aanvragen van ander visum bij een consulaat tijdrovend is en er maar weinig consulates zijn in Noord-amerika

Vwb seattle; formeel mag je daar niet voor betaald worden want onder een toeristen visum mag je niet werken.  Je kunt je fundraiser/awareness program daar wellicht  op toepassen? En wie betaalt de vlucht?

Walter

Btw wanneer is Seattle? Kom ik ff langs  :o

#3 - 08-11-2016, 06:34 uur
« Laatst bewerkt op: 08-11-2016, 06:44 uur door Ikbenwalter »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15