Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

visum voor langer dan 90 dagen

Discussie gestart

irisiris

Beste forummers

Ik heb mijn best gedaan om naar het antwoord op mijn vraag te zoeken, maar dat is me helaas niet helemaal gelukt, vandaar dit nieuwe topic.

Ik wil in 2010 een wereldreis gaan maken. In het voorjaar zal ik dan door amerika reizen. Aangezien dit toch zo'n beetje mijn hoofddoel is, wil ik er graag zo lang mogelijk verblijven, liefst langer dan 90 dagen. Ik wil onder anderen gaan WWOOF-en (wellicht bekend?) , en verder gewoon lekker reizen en genieten.
Na wat gezoek denk ik dat ik dan een B2 visum moet hebben, maar hoe kom ik daar voor in aanmerking en wat zijn de voorwaarden? En hoe lang mag ik dan blijven?
Zijn er nog andere dingen waar ik verder niet aan gedacht had?

Ik hoop dat iemand me hiermee verder kan helpen.
Alvast reuze bedankt!

Vriendelijke groeten,
Iris
#1 - 16-04-2009, 20:24 uur

Johan


Als je langer dan 90 dagen voor vakantie in de Verenigde Staten wilt blijven moet je inderdaad een B2 visum hebben. De voorwaarden waaraan je moet voldoen om een dergelijk visum te verkijgen vallen op zich wel mee.

Je moet aantonen met welk doel (dus waarom) je een bepaalde termijn in de VS wilt blijven, laat dus een zo concreet mogelijk plan zien.
Meestal moet je ook een bewijs laten zien dat je woonachtig bent in Nederland en dat bewijs kun je mogelijk bij het passeren van de grens ook moeten kunnen overhandigen.
Of het hebben van een baan in nederland, want ook dat mag als bewijs dienen.

Als je een B visum krijgt is dat volgens mij 10 jaar geldig maar de exacte tijd dat jij in de VS mag verblijven dien je aan te tonenals je de 1ste keer de grens overgaat in de VS.
Standaard mag je dan volgens mij 6 maanden verblijven. Jou concrete plan, bewijs van genoeg financiŽn, bewijs dat je nog steeds in NL woont of andere zaken die jou terugkeer naar Nederland bevestigen heb je dan ook nodig.
Daarnaast gelden de standaard voorwaarden die voor iedere reiziger gelden: geen besmettelijke ziektes, geen crimineel verleden, niet van plan zijn iets stouts te doen, etc.

Je bewijs is overigens belangrijk gezien het feit dat de immigration officer verplicht is volgens de Amerikaanse wetten er standaard van uit te gaan dat jij je permanent wilt vestigen in de VS.
Het is aan jou om aan te tonen dat je dat niet van plan bent, pas als dat aannemelijk is (ook al heb je dus je feitelijke visum al op het consulaat gehaald) laat hij je door en anders wordt je linea recta heengezonden.
#2 - 16-04-2009, 20:49 uur

Loek

Aanvulling: je mag met een B visum niet werken en ook niet WWOOF-en.  Vrijwilligers werk wordt door immigrations autoriteiten ook gezien als werk en mag dus ook niet. 
#3 - 16-04-2009, 22:02 uur
« Laatst bewerkt op: 16-04-2009, 22:04 uur door Loek »

irisiris

Aan wat voor bewijs moet ik denken bij bewijs van woonachtig zijn in Nederland? Inschrijving bij de gemeente oid? Ik ga namelijk mijn baan opzeggen, dus dat bewijs vervalt al voor mij.

En hoe zit dat dan met vrijwilligerswerk en WWOOF? Er zijn toch zat mensen die zo door Amerika trekken en dat kan dan wel. Is er dan een ander visum wat dat wel toestaat of doen die mensen dat illegaal? Mag het bijvoorbeeld wel met het 'gewone' visum?

In ieder geval super bedankt voor de uitgebreide info! :)
#4 - 17-04-2009, 21:30 uur

bgroeneveld

Wat is dat overigens: WWOOF. Moet ik me daar een hond bij voorstellen?
#5 - 18-04-2009, 04:44 uur

irisiris

 ;D
http://www.wwoofusa.org/

WWOOF-en betekent World Wide Opportunities on Organic Farms, oftewel: je werkt 20-30 uur per week op een biologische boerderij (kan echt van alles zijn!) en ontvangt daarvoor kost en inwoning. Ik zag er zelfs een paar ranches, dat lijkt me helemaal fantastisch! Als ik er dan niet mag werken, dan maar op deze manier, maar die droom valt dus misschien in het water...
Maar dan als ik evt een knap staaltje 'de waarheid verdraaien' laat zien aan de douane en vertel dat ik alleen maar kom om vakantie te vieren, dan kan is alles ok? Of zoiets?  ???
#6 - 18-04-2009, 10:00 uur

FreezeM

ja hoor. Als border control niet door heeft dat je liegt en de bedrijven waar je wilt WWOOF-en willen het risico nemen je daar te laten werken. Dan kan je dat doen. Tot er een controle komt of je op een andere manier betrapt wordt. Dan word je als je geluk hebt snel het land uitgezet. Als je pech hebt houden ze je eerst een tijdje vast. Ik heb geen idee hoe groot de pakkans is. Kan heel klein zijn. De gevolgen kunnen echter heel vervelend zijn.

Overigens vind ik dat zoiets als WWOOF-en gewoon zou moeten kunnen. Desnoods op een apart visum. Maar wat is er nou een betere manier om je land aan de wereld te tonen dan om jonge mensen de kans te geven door je land te reizen en ondertussen ook nog nuttig werk te laten verrichten. Maar helaas. Amerika is, in tegenstelling tot wat veel Amerikanen denken, geen land waar je gemakkelijk voor langere tijd naar toe kunt gaan. Helemaal niet om te werken of wonen.
#7 - 18-04-2009, 11:58 uur

bgroeneveld

Nou ik weet wat WWOOF is (dank, nooit te oud om WEER wat bij te leren), zou ik me kunnen voorstellen dat de organisatoren wat ervaring hebben met immigratie en jonge buitenlanders die mee willen doen. Ik zou het daarom eens aan die mensen voorleggen.

Of trap ik nu een te open deur in?!
#8 - 18-04-2009, 15:55 uur

irisiris

Ik heb de site al uitgebreid bestudeerd maar ze regelen absoluut GEEN visa en lijken nogal lastig te bereiken voor zover ik kon zien.
Het lijkt ook of de site gericht is op m'n amerikaanse wwoofers, maar ik ben nog in de orientatie-fase. :)
#9 - 18-04-2009, 18:30 uur

memiek

Je zou kunnen kijken of je een H-2 visum kan krijgen, deze is voor seizoenswerk.
#10 - 27-04-2009, 09:37 uur

FreezeM

Je zou kunnen kijken of je een H-2 visum kan krijgen, deze is voor seizoenswerk.

Is inderdaad voor seizoenswerk maar moet wel aangevraagd worden door de werkgever. Bij Iris zijn dat er meerdere en dan wordt het een lastig verhaal denk ik. Ik en de regels niet precies maar ik kan me niet voorstellen dat meerdere werkgevers gelijktijdig een visumaanvraag voor je mogen indienen.

Overigens staat om de site van WWOOF-USA inderdaad dat de meeste buitenlanders op een toeristenvisum komen. Ik vind het vreemd dat ze dat op de site vermelden omdat het niet toegestaan is om een toeristenvisum te werken.

Lastig Iris :(

Ik zou willen dat het wat makkelijker voor je was.
#11 - 22-05-2009, 10:12 uur

Annelies123

Dag Iris,

Wat leuk, ik heb exact hetzelfde plan! Ik wil in het voorjaar van 2010 een wereldreis maken, waarbij USA het hoofddoel is en vooral in Californie WWOOFen en rondreizen. Ik ben ook hard aan het zoeken naar hoe een visum voor langer dan 90 dagen te krijgen, nog geen succes helaas. Zodra ik meer info heb zal ik het je zeker laten weten, er moet toch een manier zijn...

Groet,
Annelies
#12 - 21-07-2009, 21:52 uur

Ebelix

Je kan bij het consulaat wel een visum aanvragen voor een half of een heel jaar. Je moet aantonen dat je over voldoende middelen beschikt om zo lang in Amerika te verblijven en je moet aantonen dat je voldoende banden in Nederland hebt zodat je nier weer moet terugkeren. Werken is en blijft uit den boze. Ook vrijwillegerswerk. Uitzondering zijn de zomerkampen.

Succes
#13 - 23-07-2009, 15:00 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15