Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

visum vraag voor werken in de VS

Discussie gestart

Ateles Geoffroyi

Hoi, momenteel bevind ik mij in CaliforniŽ bij mijn Amerikaanse vriend. Nu heb ik gesolliciteerd op een baan als dierverzorger bij een opvangcentrum voor in beslag genomen primaten. Ik ben in principe aangenomen mits ik een visum kan regelen. Mijn vriend en ik hebben besloten een Fiancť visa aan te vragen en hierna een green card. We zijn net begonnen met het proces, maar er bestaat een kans dat het geweigerd word of het jaren gaat duren. Ik wil proberen in oktober te beginnen met werken in de VS, is dit een onrealistische gedachte of hebben jullie andere tips? Ik heb gezocht naar een H2B visa, maar dan moet het bedrijf aantonen dat niemand anders in de VS mijn werk kan doen...

Eventueel beginnen als vrijwilliger zou dat eventueel mogelijk zijn als ik hiervoor een juist visum aanvraag?

Ik hoop dat dit verhaal een beetje duidelijk is.
#1 - 27-04-2016, 02:34 uur

Jez

Op wat voor visum ben je nu in de VS? Als dat een toeristenvisum is mag je er niet werken, betaald of onbetaald. Bovendien mag je er maximaal 90 dagen blijven. Bij overschrijden van de termijn of illegaal werken kan je de toegang tot het land worden ontzegd en/of zul je geen nieuw visum verstrekt krijgen.

Je zult voordat je huidige visum is verstreken het land moeten verlaten en vanuit hier een procedure starten.
#2 - 27-04-2016, 10:36 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Ateles Geoffroyi

Ik heb nu idd een toeristenvisum en zal 31 mei weer terug gaan naar Nederland. Ik ben niet van plan om nu te werken,maar om dan in oktober weer terug te gaan naar de VS voor mijn werk in het opvangcentrum. Het Fiance visum hebben we hier al gestart. Ik hoop dat mijn Fiancť visa word goedgekeurd door de ambassade in Nederland als ik terug ben. Als dit niet het geval is en ik wil toch terug naar de VS omdat ik bij mijn vriend wil zijn, en dan hoop ik tijdelijk te kunnen werken of vrijwilligerswerk te doen onder een ander soort visum. Maar ik weet niet wat mijn mogelijkheden zijn en of ik Łberhaubt wel terug mag naar de VS als mijn Fiance visum in behandeling is.
#3 - 27-04-2016, 17:47 uur

Terpies

Je mag altijd terug op een toeristen visum omdat d tijd tussen je vertrek en hernieuwde aankomst in de USA lang genoeg is.

Op een toeristen visum mag je niet werken en ook geen vrijwilligers werk doen. Totdat je fiance visum geregeld is zou ik als ik jou was geen risico lopen door wel te gaan werken.

Als je dan gesnapt wordt loop je het risico dat je minstens 10 jaar de USA niet meer inkomt, zelfs niet op een toeristen visum....

Ik neem aan dat je je dat goed realiseert....

#4 - 27-04-2016, 20:06 uur

Ateles Geoffroyi

Jep dat begrijp ik, ik was idd ook niet van plan om zonder het juiste visum aan de slag te gaan. Ik probeer nu ook vooral uit te zoeken of het mogelijk is een werkvisum of ander soort visum aan te vragen voor als mijn Fiancť visum nog niet is goedgekeurd rond de periode dat ik weer terug zou gaan naar de VS. Als ik in Oktober weer terug ga naar de VS en het Fiance visum is nog niet goedgekeurd en ik heb geen ander visum kunnen regelen dan zal ik idd niet werken.

Heeft iemand ervaring met het regelen van een Fiance visum en hoe lang dit heeft geduurd? Naar mijn weten rond de 6 tot 9 maanden maar misschien wel langer?
#5 - 27-04-2016, 21:42 uur

Pieter79

Een andere mogelijkheid is om nu in de VS te trouwen. Maar dan moet je wel daar blijven tijdens de K-3 (of was het K-1 of K-2) visum procedure.

Succes,
Pieter
#6 - 28-04-2016, 23:58 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Ikbenwalter

Een andere mogelijkheid is om nu in de VS te trouwen. Maar dan moet je wel daar blijven tijdens de K-3 (of was het K-1 of K-2) visum procedure.

Succes,
Pieter

Mijn ervsring is je kunt de usa wel uit maar komt er niet meer in.  Dit omdat het visum waar je mee binnenkwam ongeldig wordt verklaard voor reizen en de nieuwe in behandeling is '(pending'). Er bestaan uitzonderingen; bijv overlijden van familie in de eerste graad. Dan ;moet je een parole travel authorisation aanvragen.

Moet je om te kunnen werken niet in het bezit zijn van een Social security number; amerikaans BSN?  Weet niet of  die bij de aanvraag van een fiance-permit toegekend.  Hij wordt wel toegekend bij de aanvraag van de greencard.

Walter
#7 - 29-04-2016, 20:27 uur
« Laatst bewerkt op: 29-04-2016, 20:52 uur door Ikbenwalter »

Ateles Geoffroyi

Dus als ik het goed begrijp: Stel dat mijn K1 visa nog steeds in behandeling is en nog niet goedgekeurd is, en ik wil weer terug naar de VS op een toeristenvisum in oktober, dit is dan niet mogelijk? Dus ik moet wachten in Nederland tot mijn K1 visa is goedgekeurd? Ookal bevind mijn verloofde zich in de VS. Dat zou betekenden dat ik hem dus niet kan zien tot mijn K1 is goedgekeurd. Begrijp ik dit goed?
#8 - 07-05-2016, 23:46 uur
« Laatst bewerkt op: 09-05-2016, 17:54 uur door Ateles Geoffroyi »

Ikbenwalter

Ja.
Heb je de K1 zelf gestart of via een immigratie advocaat?
Je huidige VWP zit n de 'change of status' provedure. Je zou; als k het goed heb; in de VS kunnen blijven tot je K1 is goedgekeurd. Als het goed is heb je vsn USCIS info daarover ontvangen.
Het is hetzlfde als je een visum aanrvaagt in NL; je zult moeten eachten tot die is goegekeurd voor je kunt afreizen.
Ala je je K1 laat opsturen doe dat met volledige tracking. Een zoekgreaakt visum is niet 1,2,3 vervangen.

Het is riskant middels een VWPbij verblijf in de VS een K1 of  ander visum aan te vragen. Je bent om onjuiste reden de VS binnengekomen; wat tot vragen kan leiden. Ik hoop ook dat je de K1 niet 2 weken na aankomst hebt aangevraagd; want dat toont een ' attempt to marry' voor de immigratie dienst.
Niet om je bang te maken; je huiswerk doen is hier ZEER belangrijk. Bij  een geweigerde aanvraag kom je de VS voorlopig niet meer in.

Walter.
#9 - 12-05-2016, 02:58 uur
« Laatst bewerkt op: 12-05-2016, 03:13 uur door Ikbenwalter »

leden:

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15