Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hulp met Visa

Discussie gestart

Yessica

Ik heb geen persoonlijke ervaringen met het 180 dagen visum. Maar ik heb wel begrepen dat die inderdaad niet zo makkelijk te verkrijgen is als je niet aan de eisen zoals jij ze noemt voldoet. Beter zou zijn als je je nu weer in Nederland vestigt (als je expat zou zijn, zou het makkelijker gaan) en dan kun je in ieder geval de gebondenheid met Nederland aantonen.

Trouwen is in Amerika makkelijker dan in Nederland. Je weet wel, Nederland is dol op paperassenwerk, je vriendin en haar ouders zullen een geboortecertificaat op moeten vragen die dan ook nog gelegaliseerd moet worden. Trouwen in Amerika is een stuk simpler. Nou, wat ik zeg klopt niet helemaal, ik moet zeggen, trouwen in sommige staten is makkelijker dan in Nederland. In Arizona had ik alleen een legitimatiebewijs nodig.

Overigens hoef je niet getrouwd te zijn om je vriendin naar Nederland te halen. Een langdurige relatie wordt hetzelfde erkend als een huwelijk. Als je maar kunt aantonen dat het een relatie is.
#16 - 28-10-2015, 20:15 uur
« Laatst bewerkt op: 28-10-2015, 20:18 uur door Yessica »Yessica

Oh ja, sluit een globetrotterverzekering af, want je wil niet met ziekenhuisrekeningen geconfronteerd worden zonder verzekering in de VS.
#17 - 28-10-2015, 20:20 uurIkbenwalter

overheden zijn net als banken; zij willen zekeheden
zij willen  de zekerheid geen kanslozen;  uitkerings trekkers etc  binnen te laten en verwachten dus de zekerheden van 'sponsors' ; 'binding' en background checks. Dit ten nadele van personen die met alle goede intenties ; kennis en middelen willen immigreren

gezien jullie huidige woonsituaties en werk-historie zie ik risicos die op een teleurstelling zouden kunnen uitlopen.
een immigratie advocaat zou in jullie situatie wel eens een heel goede investering kunnen zijn.
zoals ik het nu zie is trouwen in de usa en daar minstens 2 jaar verblijven (en werken) de beste optie. Maar misschien ziet een advocaat nog een andere optie; wij zijn immers geen experts (maar wel een beetje ervarings deskundig ;)

Btw k kreeg enkele weken na indienn aanvraag van mijn greencard een SSN card net daarop 'work permit only'. Niet zeker of ik daarmee ook aan het werk kon

Walter.


#18 - 29-10-2015, 06:52 uur

Michel

Hi Yessica,

Ik ga mijzelf inderdaad weer in Nederland laten vestigen en hoop dat het traject voor mij iets makkelijker zal zijn, daar ik een expat ben (helaas niet geregeld via een Nederlands bedrijf). We zullen dus zien hoe dit gaat verlopen. Zal eerdaags de gemeente bellen om te vragen hoe dit in zijn werk gaat en anders kan de immigratiedienst mij wel helpen.

Nederland is inderdaad dol op papieren en zullen kijken of het makkelijk zou zijn om mijn vriendin naar Nederland te halen voor een paar jaar op basis van een langdurige relatie (mits we de vergunningen rond kunnen krijgen). Ik ga hierover ook navraag doen bij de officiele instanties.

@Walter,

Thanks - in dit soort situaties is het soms beter om dit uit te laten zoeken door een immigratie advocaat. Is er iemand die ervaring heeft met een advocaat? Zo ja, wie kunnen jullie aanbevelen.

Groetjes Michel!
#19 - 29-10-2015, 08:04 uur

Yessica

Hier is de link van de "ik wil iemand naar Nederland halen" wijzer van de IND:

https://kdw.ind.nl/Dialog.aspx?knowledge_id=%2fdialoogreferent%3finit%3dtrue%26prefill%3dtrue%26WensKlant%3dIemandNaarNederlandLatenKomen

Misschien heb je er wat aan.
#20 - 29-10-2015, 17:36 uurMichel

Hi Yessica,

super! Hier heb ik zeker wel wat aan :)

Groetjes Michel.
#21 - 30-10-2015, 12:03 uur

Ikbenwalter


@Walter,

Thanks - in dit soort situaties is het soms beter om dit uit te laten zoeken door een immigratie advocaat. Is er iemand die ervaring heeft met een advocaat? Zo ja, wie kunnen jullie aanbevelen.

Groetjes Michel!

kan er je geen aanraden. Het is wel handig er een in de buurt van je (geplande) woonplaats te nemen vanwege gesprekken; formulieren en handtekeningen.
je kunt alles ook zelf doen; maar als je halverwege vast komt te zitten dan zitten deze jongens meestal niet op je te wachten.  Vergelijk het met aannemers die je mislukte verbouwing moeten afmaken.

Walter
#22 - 02-11-2015, 05:11 uur

Michel

Hi Walter,

Duidelijk! Ik ga kijken of we er een nodig hebben. Ondertussen hebben we besloten om eerst naar Nederland te gaan, waar ik mijzelf terug laat inschrijven, een baan zoek en mijzelf weer vestig. In de tussentijd zouden we de papieren kunnen regelen voor mijn vriendin, zodat we voor een aantal jaar in Nederland kunnen verblijven. Hier kunnen wij ons voorbereiden om de immigratie in de US wanneer wij besluiten over te gaan.

Groetjes Michel.
#23 - 02-11-2015, 13:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15