Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

visum vs ESTA

Discussie gestart

mellebel

Hoi allemaal,

Newbe hier. Ik heb een vraag die misschien de 'er zijn geen domme vragen'-uitdrukking ontkracht, maar hier komt ie toch:

Ik heb een R B1/B2 visum dat geldig is van 3 juni 2015 tot 1 juni 2016. Dit was omdat ik vrijwilligerswerk zou doen in Boston, dat ging niet door (uitleg onder) dus zit in nog in Nederland. Maar ik wil de komende maanden minstens twee keer via Amerika vliegen en verder nog (in 2016) een tripje doen. Heb ik toch een ESTA nodig omdat er in principe niet aan de voorwaarden voor het visum (werken in de VS)zijn voldaan?
Ik ga ervan uit dat ik gewoon met dit visum kan reizen no mather what. Maar jullie kennen het douanepersoneel- niet al te geduldig, en daar ben ik toch een beetje huiverig voor. Better safe than sorry, he embarressed?

uitleg:
Ik heb in april een (B1) visum aangevraagd omdat het de bedoeling was dat ik vrijwilligerswerk in Boston zou doen. Bij bezoek aan het consulaat werd mijn verzoek in eerste instantie afgewezen, 'pending further information' omdat ik mijn benefit to the local community niet genoeg kon bewijzen. De instelling in Boston stuurde meer informatie op en toen hoorde ik een maand niets. Een week na mijn vraag ergens in mei wat de status was kreeg ik te horen dat de further information ook niet genoeg was en dat mijn verzoek was afgewezen.
In september werd ik gebeld waarom ik in hemelsnaam mijn visum nog niet had opgehaald die er vanaf juni lag. Ze zouden mijn aanvraag spontaan nog een keer hebben voorgelegd aan Washington, maar na toekenning begin juni konden ze me niet mailen omdat er een wereldwijze emailstoring was. Bullshitverhaal natuurlijk, maar 'sorry dat we slordig waren en dat je vrijwilligerswerk nu niet doorgaat' kon er natuurlijk niet af.
#1 - 16-10-2015, 17:10 uur
« Laatst bewerkt op: 17-10-2015, 15:00 uur door mellebel »

Ikbenwalter

Met een visum hoef je geen esta aan te vragen; je doopceel is al ge licht bij de visum aanvraag.
Besef echter wel het doel van je visum niet te misbruiken. Douane kan altijd vragen naar het doel van elk bezoek aan de USA en je alsnog weigeren. Als je op B1 resist Zerg voor bewijs /intent ie van je bezoek zoals contactpersonen; locates; afspraken; reserveringen.

http://travel.state.gov/content/visas/en/visit/visitor.html

Walter
#2 - 19-10-2015, 00:50 uur

mellebel

Dankjewel, Walter!

Nou dan ga ik er voor de zekerheid toch maar een Esta bij halen. Jammer, 150 euro voor niks betaald.
#3 - 19-10-2015, 07:49 uur

Jez

Ik vraag me af of je ESTA wordt goedgekeurd. Wat ga je antwoorden bij de vraag of je eerder een visum is ontzegd? Aan de andere kant, het is maar 14 dollar, dus als je de goedkeuring krijgt, waarom niet?
#4 - 19-10-2015, 20:43 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

MissFluffy

B2 is toch een toeristenvisum ? Gezien je die hebt gekregen ,zie ik niet in dat je een ESTA dient aan te vragen .
Uiteindelijk vervangt die visum die Esta .
Waarom maak je eens simpelweg geen contact met de ambassade/consulaat en vraag hen naar meer uitleg als u zo twijfelt .
Ik denk dat je meer kwaad doet dan goed met nog een Esta in te vullen .

Gr,
#5 - 20-10-2015, 09:18 uur

Ikbenwalter

Dankjewel, Walter!

Nou dan ga ik er voor de zekerheid toch maar een Esta bij halen. Jammer, 150 euro voor niks betaald.

Nogmaals met een (gelding) visum hoef je geen esta aan te vragen
#6 - 22-10-2015, 18:44 uur

mellebel

Sorry voor de late reactie, ik krijg blijkbaar geen meldingen.
Ik heb vorige week contact gehad met het consulaat, ik kreeg dit:

"Theoretically you could use your valid B1/B2, however, you will need to explain to the officer at the port of entry that the original purpose of the trip has changed and we would advise you to take documentary evidence of the change."

Het 'theoretically' stemt me niet gerust, maar goed.
#7 - 24-10-2015, 13:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15