Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Tijdelijke Visa => Topic gestart door: krssi op 05-06-2011, 21:48 uur

Titel: vwp reis verlengen
Bericht door: krssi op 05-06-2011, 21:48 uur
Hallo allemaal,

Op het moment verblijf ik in Amerika onder het visa waiver program. Tot 16 augustus kan ik in het land blijven.
Nu wil ik graag mijn reis verlengen, en dat zo lang mogelijk.
Heeft iemand enig idee wat mijn mogelijkheden zijn (ik lijk op internet maar geen duidelijke bron van informatie te vinden)

Bedankt!

groetjes Iris
Titel: Re: vwp reis verlengen
Bericht door: Yessica op 05-06-2011, 22:09 uur
Als dat zo makkelijk was, zou dat voor veel mensen het leven een stuk makkelijker maken.
Je kunt het vwp niet verlengen. Het is max. 90 dagen en dan moet je het land uit. Even de grens over wippen in Mexico of Canada is ook niet meer zo makkelijk aangezien ze daar steeds strenger controleren.

Waarom wil je langer blijven? Is er geen visum dat je kunt aanvragen voor bijvoorbeeld studie?
Titel: Re: vwp reis verlengen
Bericht door: krssi op 05-06-2011, 22:15 uur
Hey yessica,

bedankt voor je reactie.
En mocht het nou het geval zijn dat ik binnen die 90 dagen 10 dagen het land uitga, kan ik dan weer opnieuw 90 dagen in Amerika verblijven?

Heel cliche, ik heb iemand ontmoet en wil nu graag langer in het land blijven om uit te vinden of ik hier wil wonen.
Ook is het mij niet duidelijk welk visum het beste bij mijn situatie zou passen.

gr
Titel: Re: vwp reis verlengen
Bericht door: hdeweert op 05-06-2011, 23:42 uur
Er staat je niets in de weg om  na 10 dagen weer terug te keren naar Amerika. Je zult echter wel een reden op moeten geven bij de Emigration ambtenaar.
 Verliefd zijn is een reden om je te weigeren, en als de ambtenaar ook maar enig idee heeft dat je wel eens langer dan toegestaan wilt blijven kun je het
ook wel schudden. Illegaal verblijf is geen optie . Word je gepakt ga je retour en kom je Amerika voorlopig niet meer in.
Harm
Titel: Re: vwp reis verlengen
Bericht door: Old Faithful op 06-06-2011, 11:39 uur
Citaat van: visaversa
Ik ben nu in de Verenigde Staten als toerist. Hoe kan ik langer dan 90 dagen blijven?

Dat kan niet. Als u onder het Visa Waiver program als toerist naar de Verenigde Staten reist, kun u uw verblijf niet verlengen. U kunt uw status ook niet omzetten naar een ander visum.

Bron:  Visaversa (http://www.visaversa.com/nl/19/faq-visum-amerika/).

Enkele dagen naar Canada of Mexico gaan, betekent niet dat bij binnenkomst in de V.S. een nieuwe periode van 90 dagen (dus niet 3 maanden) begint. De oorspronkelijke termijn loopt gewoon door. De tijd in Canada of Mexico wordt gewoon bij de 90 dagen geteld.

Ik zou je adviseren heel voorzichtig te zijn en zeker niets illegaals te doen zoals in overstay gaan of illegaal werken. Het kan je kansen om later eventueel door een huwelijk een verblijfsvergunning te krijgen duchtig verpesten. Als je de mogelijkheid voor een green card via een huwelijk open wilt houden , zou ik zeker alles volgens het boekje doen.

Titel: Re: vwp reis verlengen
Bericht door: Yessica op 06-06-2011, 15:24 uur
Citaat van: krssi link=topic=11936.msg115128#msg115128 date=
En mocht het nou het geval zijn dat ik binnen die 90 dagen 10 dagen het land uitga, kan ik dan weer opnieuw 90 dagen in Amerika verblijven?

In theorie zou je NA die 90 dagen het land uit kunnen gaan en weer terug kunnen komen, maar.... in de praktijk werkt het vaak anders. Als ze ook maar iets twijfels hebben aan je verblijfsreden, kunnen ze je al terugsturen. Zo was ik begin september 2010 een week in Boston voor vakantie en eind september wilde ik 4 dagen naar vriend die toen in Atlanta zat, maar ik mocht gelijk mee voor een extra interview en screening. Ook al deed ik niets wat niet mag voor de Amerikaanse wet, als ze het niet vertrouwen mogen ze je weigeren. Ik kon ook interviews van anderen afluisteren, één jongen werd de wacht aangezegd dat ie nu een visum moest aanvragen omdat hij al 3 keer in een jaar tijd zijn volledige 90 dagen had benut. Daar is het vwp ook niet voor bedoeld.
Ik zou niets doen waarmee je eventuele toekomstige bezoeken aan de US mee op het spel zou kunnen zetten.

Waar in Amerika ben je nu?
Titel: Re: vwp reis verlengen
Bericht door: krssi op 14-06-2011, 19:53 uur
oke, nou bedankt voor alle de info.

Ik ben nu in Miami Beach, en ik heb tot 16 aug.
 Ik heb een mail verstuurd naar  de cbp, dus even afwachten wat daar uit komt, een beetje concrete informatie zou fijn zijn.

In het ergste geval moet ik een paar dagen naar Nederland en kom ik terug om te trouwen^^
Weet iemand welk visum ik aan moet vragen als ik hier langer wil blijven en wil werken? En ik kan dus niet vanuit mijn verblijf hier onder het waiver overgaan in een visum?

thnx