Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Weer een 'Studeren in Amerika' topic :)

Discussie gestart

stihl

Hallo,

Ik ben nu 16 jaar (word 17 in februari) en ik volg de opleiding medewerker beheer ICT en dat is MBO niveau3. Ik ben daar klaar me op m'n 17-18e en zou natuurlijk graag in Amerika door willen studeren met undergraduate computer sciences (als ik het goed heb begrepen).

Is dit voldoende om in een goede college te komen en daar die opleiding te volgen? Of moet ik persee een MBO niveau 4 diploma hebben? ..

En zou iemand ongeveer de kosten kunnen weten van zo'n opleiding? Ik hoor veel mensen zeggen rond de $60k voor 4 jaar. Of is dat dan per jaar?

En hoe zit het met een lening?.... Kan ik hier voor gewoon een lening voor afsluiten? En zo ja, moet ik dan een vaste woonplek hebben?

Ik had ook nog gehoord van 'Financial aid' voor internationale studenten? Is dat iets waar ik rekening mee mag houden of stelt dat niet zoveel voor?

Ik had al het idee om te studeren sinds ik 13 was en het leek me gewoon heel leuk om deze droom waar te maken. Ik hoop graag dat iemand iedergeval een paar van mijn vragen zou kunnen beantwoorden.


Jasper
#1 - 24-11-2008, 20:25 uur
« Laatst bewerkt op: 24-11-2008, 21:59 uur door stihl »

hdeweert

hallo Jasper lees de bij dit forem behorende website eens door
http://verenigdestaten.info/alginfo/visa.html

Succes
#2 - 24-11-2008, 21:24 uur

stihl

Dankjewel voor de link hdeweert.

Maar helaas heeft die website mijn iets specifiekere vragen niet kunnen beantwoorden.  :(

Ik zou hier toch heel graag wat meer informatie over willen hebben. En als iemand misschien een antwoord heeft hoor ik dat graag.  :)
#3 - 25-11-2008, 22:12 uur

bgroeneveld

Zoek maar eens in dit onderwerp. Er is hier al veel over geschreven.

Succes.
#4 - 26-11-2008, 00:02 uur

stihl

Hallo nogmaals.

Ik ben de eerste 10 pagina's afgegaan opzoek naar antwoorden naar mijn vragen. Maar ik heb niets kunnen vinden.

Wat zijn mijn mogelijkheden met een MBO niveau 3 of een MBO niveau 4 diploma als het gaat om scholen in Amerika?
#5 - 26-11-2008, 02:21 uur

bgroeneveld

Je beste kans is om met een organisatie als AFS (American Friends Service) of een dergelijk programma te proberen een jaar op een 'highschool' terecht te komen. Al je vragen zullen dan ter plekke beantwoord worden, iedere school heeft namelijk een adviseur, die alles weet van verder studeren.

Tenzij je een Amerikaan bent, hoef je in de VS niet te rekenen op plaatselijke financiele bijstand. Ik heb begrepen dat er mogelijkheden zijn om je Nederlandse studiefinanciering mee te nemen, maar dat kan ik van hieruit (Asheville, North Carolina) niet nagaan, daarvoor moet je bij de bevoegde instanties zijn.

Vergis je verder niet in de kosten van hoger onderwijs in de VS. Onze zoon (Amerikaan en ook Nederlander), is op een prive middelbare school geweest, dat was toen al (10 jaar geleden zo ongeveer, al $12.000 per jaar (gelukkig kon mijn vrouw zich dat veroorloven, mijn bruin kon dat niet trekken), tegenwoordig is dat al rond de $20.000 per jaar.

Carnegie Mellon in Pittsburg (universiteit) kostte een $35.000 per jaar, alleen voor het voorrecht om colleges te mogen volgen, bed en eten niet inbegrepen. Onze zoon heeft wel de helft van de universiteit gekregen, maar dat was omdat hij iets studeerde dat maar weinig mensen wilden doen (hij studeerde theater, iedereen wil acteur/actrice of regisseur worden, decorbouwers als onze zoon zijn schaars). Maar zelfs in ons geval moesten we dus een $15.000 of meer per jaar betalen.

Dat is de harde werkelijkheid van dit land, waar de vrijheid groot is, inclusief de vrijheid om een universitaire opleiding niet te kunnen betalen.

Er zijn in Nederland organisaties die helpen bij studeren in de VS (er is in ieder geval 1 organisatie die zich speciaal daarop richt -- ik wil geen reclame maken, maar dat moet te vinden zijn).

Overigens, laat je niet ontmoedigen, het kan raar lopen in het leven. In de tweede klas van de middelbare school in Amsterdam (Spinoza Lyceum) heb ik eens een werkstuk gemaakt over het Witte Huis, 15 jaar later zat ik in de perskamer van datzelfde Witte Huis aan de voeten van president Jimmy Carter tijdens een persconferentie en nu ben ik al weer vijf jaar Amerikaan (en nog steeds Nederlander!)

Het kan allemaal dus wel, maar je moet of veel geluk hebben (wat ik gehad heb), of je moet fors doorbijten. Een combinatie van de twee is natuurlijk het allerbeste.

Zoals een oude Nederlander eens gezegd moet hebben: Courage, 't zal waarachtig wel gaan!
#6 - 26-11-2008, 05:37 uur

UStudy

Je zou prima op een community college kunnen beginnen met studeren - zijn niet zo kostbaar want kosten gemiddeld tussen 10.000 en 20.000 US dollar voor collegegeld, huisvesting, maaltijden en ziektekostenverzekering. Zijn bovendien niet zo moeilijk om binnen te komen. Als het je bevalt kun je vaak overstappen naar een vierjarig college tbv behalen bachelor degree.
#7 - 31-12-2008, 17:05 uur
Studeren in de VS? www.ustudy.nl

Sjaai

Ik ga zelf naar een community college en het niveau is vergelijkbaar met het Nederlandse MBO, de kosten zijn inderdaad een stuk normaler (ik betaal als resident zo'n 1500 dollar per semester, ben je geen resident reken dan deze kosten x2). Als je eenmaal binnen bent is doorstromen naar een 4-jarige opleiding geen probleem, op mijn college is iedereen zeer behulpzaam met alles. Vaak is er een persoon (of soms zelfs afdeling) die gespecialiseerd is in internationale studenten, gewoon contact met hun opnemen om je vragen beantwoord te krijgen.
#8 - 11-01-2009, 02:53 uur

dol op reizen

Mijn dochter doet op het moment een jaar highschool via de uitwisselingsorganisatie STS en zij vertelde me dat vorig jaar exchange studenten die allemaal hoge cijfers haalde (A tjes) vanzelf benaderd werden door allemaal univeriteiten uit verschillende delen van Amerika om bij hun te komen studeren met beurs.  Tot 18 jaar en 3 maanden ongeveer  kan je deelnemen aan zo'n programma.
Ander organisaties die zich hier mee bezig houden zijn oa, travel actieve, afs, ef, into exchange, rotary club. Voor een jaar highschool ben je ongeveer 6000 euro kwijt. Dit is  een site waar studenten van verschillende uitwisselingsprogramma's met elkaar praten, misschien kan je daar je vraag eens stellen dat zijn allemaal mensen die op dit moment in amerika op highschool zitten van tussen de 16 en 18 jaar.
http://www.highschool-2008.mygb.nl/
#9 - 11-01-2009, 11:49 uur
« Laatst bewerkt op: 11-01-2009, 11:55 uur door dol op reizen »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15