Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Welk Visa Moet Ik Aanvragen?

Discussie gestart

joyce1981

Hey Allemaal!
Mijn vriend woont in Amerika en nu heb ik plannen om voor een jaartje naar hem toe te gaan !! Ik heb alleen geen idee hoe ik het allemaal aan moet pakken , wat voor soort visum ik moet aanvragen en waar , hoelang het allemaal gaat duren en of ik met zo'n 1 jarig visum ook mag werken !! Als er iemand is die meer weet dan hoor ik het graag !! HELLUP ME! hehe !! By the way , hij woont in TX , ik weet niet of het per elke staat verschillend is!
Gr. Joyce x
#1 - 25-07-2002, 20:57 uur

pellemans

Als je voor drie maanden of korter gaat kun je zonder visum reizen (zogenaamde visa waiver). Als je langer wilt dan zul je een B2 toeristenvisum moeten aanvragen bij het consulaat in je land. Dit is voor maximaal een jaar. Je mag zeker niet in de VS werken. Als je een heel jaar wordt toegelaten (en je I-94 zegt dat ook), dan kun je misschien wel een rijbewijs krijgen. Dat varieert van staat tot staat. Ze zijn daar de laatste tijd wel strenger in geworden, maar in Texas weet je het maar nooit.  ;D

Kijk eens op deze site: http://www.ins.usdoj.gov/lpBin/lpext.dll/inserts/slb/slb-1/slb-9606/slb-17082/slb-17365?f=templates&fn=document-frame.htm#slb-8cfrsec2142b

Ik zou meer informatie aanvragen bij het consulaat. Volgens mij kan zo'n visum aanvraag binnen een dag worden geregeld (wel in persoon aanvragen); het is immers een gewoon bezoekersvisum.

De immigratie is een federale overheidsdienst en heeft niets te maken met de individuele staten.

Peter-FL


#2 - 30-07-2002, 04:29 uur

joyce1981

hey!
thanks voor je reply .... is er dan geen enkel visum waarmee je ook mag werken op één of andere manier ?? volgens mijn vriend is het allemaal heel makkelijk maar ik denk zelf van niet !! ik kan daar niet 1 jaar rondkomen zonder inkomsten , logisch toch ??
let me know ,
gr. Joyce **
#3 - 30-07-2002, 20:04 uur

popje

Hey,

Ik ben Roos en ik heb ook plannen om naar Amerika te gaan. Ik woon op het moment zelf in Nijmegen en ik heb net mijn VWO afgerond. Een goede vriendin van mij woont ook in Texas, in de buurt van san Antonio en ik heb haar opgezocht deze zomer. Ik ben ergens altijd wel van plan geweest om een tijdje in Amerika te gaan wonen, maar dit keer wil ik ook serieuze stappen ondernemen. Het klikte heel erg goed met de familie daar en ze hebben me aangeboden dat ik daar zou kunnen verblijven voor zo lang ik zou willen...ideaal! Ik heb uiteindelijk de wens om daar te gaan studeren op de SWT, maar om daar nu gelijk te gaan studeren is mij gewoon te duur. Als ik daar echter een jaar (net als jij) zou wonen/werken, wordt je een 'resident' van de staat. Daarna zou ik me dus gewoon in kunnen schrijven bij de universiteit zonder als buitenstaander belachelijk veel te hoeven betalen.
Ik ben nu al een tijdje naar informatie aan het zoeken om naar Amerika te gaan, maar ik ben tot nu toe nog niet echt ver gekomen. Op de site van de Amerikaanse Ambassade in Den Haag (www.usemb.nl) wordt gezegd dat als je er tijdelijk (bijvoorbeeld een jaar) wilt werken je een werkgever moet vinden in Amerika, die een zogenaamde petitie voor je wilt tekenen (ook wel het i-129 form) dat vervolgens eerst door de INS (=Immigration & Naturalization Service) goedgekeurd moet worden. Dit proces kan echter wel maanden duren en je moet ook zekere specialiteiten hebben als werknemer (bijv. verpleegster, entertainer, athleet en nog een boel andere dingen die ik allemaal niet ben) om in aanmerking te komen hiervoor. Daarna zou je pas je visum hier in Nederland kunnen aanvragen wat dan in principe niet te lang meer hoeft te duren.
Ik ben op het moment nog meer aan het uitvogelen, maar dit is wat ik tot nu toe met betrekking tot tijdelijk werken gevonden heb. Ik zou echter niet weten hoe ik dit voor elkaar zou moeten krijgen aangezien ik buiten dat gezin om geen contacten in Amerika heb en eigenlijk ook geen tot weinig werkervaring.
Ik hoop dat ik je hiermee iets heb kunnen helpen en misschien is er ook nog iemand anders die ook nog meer weet en die jouw (en ook mijn vragen) kan beantwoorden. Ik wens je verder nog veel succes en als je uiteindelijk zelf ook iets gevonden hebt, zou je het mij dan ook kunnen laten weten? Alvast bedankt!

Grz. Roos
#4 - 30-07-2002, 21:52 uur

pellemans

Er zijn wel tijdelijke visa waarmee je kunt werken, maar dan moet je of worden uitgezonden door een buitenlands bedrijf, of je moet zelf een werkgever vinden in de VS die je wilt sponsoren. Dat laatste is een H-1B visum. Zo ben ik zelf de VS binnengekomen. Via een bedrijf in Dallas, Texas dat helaas niet meer bestaat. Maar je moet wel een gespecialiseerd beroep hebt waaraan een tekort is in de VS. Meestal zijn dat computer gerelateerde banen, of verpleegkundigen, of zo. Met alleen een VWO kom je er volgens mij niet in. Als je voldoet hoeft het overigens geen maanden te duren.

Er zijn ook wel andere mogelijkheden maar geen van alle toegankelijk voor iemand zonder de juiste vooropleiding/ervaring. Tenzij je geld hebt natuurlijk.

Je kunt ook binnenkomen op een studentenvisa maar dan kun je ook niet werken. En om als resident van Texas te worden beschouwd en dus de in-state tuiton rate te betalen, zul je toch eerst legaal de VS moeten binnenkomen op een andere visa dan een studentenvisum. Je moet bewijzen dat je in Texas woont, en zonder rijbewijs, utility bills, phone bills, e.d. zal dat niet meevallen.

De INS site heeft een overzicht van alle soorten visa. Kijk hier: http://www.ins.usdoj.gov eens.

Ik denk dat het niet mee zal vallen. Ik kan me voorstellen dat je niet een jaar kunt rondkomen zonder werk, maar ik zie niet hoe je legaal zou kunnen werken.

Peter-FL
#5 - 30-07-2002, 22:16 uur

popje

Ben ik weer. Ik heb nog een vraagje waar misschien iemand antwoord op weet. Als ik niet een tijdelijk werkvisum kan aanvragen (zoals de situatie er nu ook uitziet kan dat waarschijnlijk niet), is er dan een andere mogelijkheid om er een jaar naartoe te gaan en bijvoorbeeld niet te werken? Heeft iemand hier misschien informatie over en weet je ook wat voor'n visa je hiervoor moet aanvragen en hoe lang zo'n aanvraag duurt? Alvast heel erg bedankt!

Grz. Roos
#6 - 31-07-2002, 17:51 uur

joyce1981

hey roos!
email me als je wil! [email protected]
mijn vriend woont namelijk ook bij San Antonio in de buurt , in een dorpje dat Devine heet , hij heeft verder wel altijd in SAT gewoont !!
de dingen die jij typte had ik ook ong. ontdekt , het is keimoeilijk he !! maarruh email me , dat is wat makkelijker!
xjoycex
#7 - 31-07-2002, 20:35 uur

joyce1981

by the way ---> Peter , thanks voor je hulp !!
hopelijk lukt het op 1 of andere manier nog wel !!
gr. Joyce *
#8 - 31-07-2002, 20:36 uur

Kimmie21

Ik heb zelf in precies (of ongeveer)dezelfde situatie gezeten. Mijn vriend woont ook in de Verenigde Staten (wel in een andere staat, NYC, maar dat maakt volgens mij geen verschil). Ik heb ook gedacht om er te gaan werken voor een jaartje ofzo of te gaan studeren. In je gedachte lijkt het heel makkelijk, maar dat is het dus helemaal niet.
Een sponsor is heel moeilijk te vinden, zoals Peter al zegt, je moet daarvoor meestal een hoge opleiding hebben of je moet bij een bedrijf werken waar ze mensen naar het buitenland sturen.
Studeren is gewoon niet te doen daar (als buitenlander) of je moet heel rijk zijn.
Je zou een opleing hier kunnen volgen waarbij je stage daar zou kunnen lopen, maar dan moet je eerst een aantal jaar (waarschijnlijk) al met die opleiding bezig zijn.

Ik zelf ga over een paar dagen naar Amerika en ik ga trouwen. Dat waren we al van plan, maar het gebeurd nu gewoon iets eerder. Dit is de perfecte manier als je zeker weet dat je bij elkaar blijft en van elkaar houdt natuurlijk.
Dat heen en weer gereis is gewoon heel vermoeiend en ik kan ook niet opbouwen zo, want het geld dat ik spaar wanneer ik in Nederland werk gaat weer op aan tickets en dergelijke.

Nu kan ik daar niet gelijk werken, maar ik heb er al eerder 3 maanden gezeten en het is best te doen. je kan alleen wat minder, maar daarna komt allemaal weer goed.

Ik vind Amerika een moeilijk land, met rare regeltjes, maar het heeft gelukkig ook hele mooie kanten.
Ik weet niet hoe vaak je daar al geweest bent en of het daar (in die staat) hetzelfde is.  ???
Als je daar een aantal keer heenreist kunnen die douane persoontjes heel vervelend zijn. Ze proberen je een beetje bang te maken. Daar moet je gewoon doorheen kijken (is soms heel moeilijk).  :o

Je mag gewoon elke keer 3 maanden daar blijven, zonder visum. Blijf alleen niet langer anders hoef je ook niet meer terug te komen.

Heel veel succes.  :)

groetjes  ;D
#9 - 01-08-2002, 15:54 uur

joyce1981

hey !
thanks voor je replytje , mijn vriend heeft inderdaad ook voorgesteld om te gaan trouwen maar ik wil het van de ene kant nog niet , ik wil gewoon trouwen als we daar genoeg geld en tijd voor hebben met een feestje met familie & vrienden maja als het echt niet anders kan dan gebeurt het misschien ook wel , ik wil niets liever dan bij hem zijn , ondanks het feit dat ik er pas 1 keer geweest ben , hij is steeds naar NL gekomen omdat ik beetje vliegangst had , we zijn bijna 2 jr bij elkaar dus dat zit wel goed!
heeeeeeel veel succes daar in dat geweldige (en toch een beetje rare!) Amerika!
geniet van je trouwdag!
x joyce x
#10 - 01-08-2002, 16:40 uur

Kimmie21

Hi Joyce,

ik wil zelf ook een feest, maar heb er nu ook geen geld voor. Ik ga het dus zo doen: eerst trouw ik daar voor het stadhuis (heb gezien hoe dat gaat, je staat binnen 5 minuten weer buiten). Ik wil dan later (een paar jaar later), als ik wel meer geld heb, een echt bruiloft hebben.
Misschien een idee?
Wil je naar Amerika verhuizen?

Ik hoop dat je je vriendje weer snel ziet, want ik weet hoe erg het is om hem te missen,  :(
Ik ga gelukkig zondag weer daarheen....

Veel succes, je mag me ook mailen als je dat wilt:
[email protected]

groetjes....
#11 - 01-08-2002, 18:35 uur

Wendy

Hallo,
Wij (Rob, Anne-Marie, Mirjam en ik) hebben een club opgericht voor Nederlanders in de USA.Rob, Anne-Marie en ik zijn 3 Nederlanders die met Amerikanen getrouwd zijn en sinds 2001 in de USA wonen. We hebben elkaar op het consulaat leren kennen en hebben alledrie ondervonden hoe de bureaucratie je kan ontmoedigen. Gelukkig hebben we ook alledrie doorgezet. Mirjam en Hans hebben zich later bij de club toegevoegd met een eigen specialisatie: Mirjam weet veel over studeren in Amerika, studievisum aanvragen, studievisum laten verlengen etc. Hans weet veel over eigen bedrijfjes starten/opzetten in de USA. Hij helpt Nederlanders die naar de US willen bij het kopen van een bedrijf(je) met daarbij horend een E2 visa.
We zijn op zoek naar andere mensen die plannen hebben om naar de USA te vertrekken of die er al zitten. We willen op deze manier bereiken dat mensen een plek hebben om elkaar te helpen in deze wirwar van papieren en een nieuw land om je in aan te passen.
Vandaar dat we deze club hebben geopend.

Ben je geinteresseerd, neem dan een kijkje op
http://net.clubs.nl/nederlandersindeusa

Onze VISA Experts tot nu toe:
Rob: Getrouwd in Nederland, daarna VISUM aangevraagd.
Anne-Marie: Getrouwd in Amerika, daarna VISUM aangevraagd.
Wendy: Verloofden-visum aangevraagd en na emigratie in de USA getrouwd.
Mirjam: Weet veel over studeren in Amerika, studievisum aanvragen, studievisum laten verlengen etc.
Hans: Weet veel over eigen bedrijfjes starten/opzetten in de USA. Hij helpt Nederlanders die naar de US willen bij het kopen van een bedrijf(je) met daarbij horend een E2 visa.

Heb je vragen over een van deze manieren? Richt je vraag dan tot die persoon in het forum.

Zijn er nog andere mensen die "deskundig" zijn op ander gebied, andere VISA? Dan ben je ook van harte welkom.
#12 - 07-08-2002, 17:51 uur

Bibi80

Ik heb zelf ook een Amerikaanse vriend. Wij zijn ondertussen alweer 3 jaar bij elkaar, en het gaat prima. Behalve de afstand natuurlijk, daar wen je niet aan. Ik ben zelf van plan om volgend jaar een F-1 visum aan te vragen om daar een jaar te gaan studeren bij een college. Ik heb dit al eerder gedaan (op deze manier heb ik hem ontmoet  ;D), en het is over het algemeen erg makkelijk om zo'n visum te krijgen. We gaan uiteindelijk ook wel trouwen, maar daar willen we eerst nog even mee wachten. Eerst ik maar een tijdje daarheen, en hij een tijdje hierheen, en dan beslissen waar we gaan wonen. Weten jullie al wat je gaat doen? Hij hierheen of jij daarheen? Hoe hebben jullie elkaar trouwens ontmoet? En hoe vaak zien jullie elkaar?

Veel succes met alles.

#13 - 06-10-2002, 20:31 uur

femke

Ik heb vandaag pas dit forum ontdekt en ik ben heel blij met herkenning. Zelf heb ik ook al drie jaar een amerikaan als vriend. Een goede relatie maar het op en neer reizen en afscheid nemen zo moe. Vandaar het plan om minimaal voor een jaar naar amerika (CA) te gaan. Maar hoe blijkt de grootte vraag. Zelf ben ik hulpverlener en werk momenteel voor het leger des heils. Aangezien dat een wereldwijde organisatie is ga ik via hun kijken of er een visa is te regelen. Als iemand verder nog ideeen heeft op hulpverleningsgebied hoor ik het graag. Verder ga ik momenteel eerst kontakt zoeken met visaversa.
#14 - 23-11-2003, 13:44 uur

thirtsa

HI ik ben hier ook voor het eerst.
Ik ben zelf getrouwd met een amerikaan en had binnen 3 maanden mijn greencard.
Woon in Manhathan en by the way als julie vragen hebben vraag maar raak

#15 - 18-12-2003, 19:54 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15