Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

welke visum? meer dan 3 maanden nodig om huis op te knappen

Discussie gestart

fairouz

Dag allen,

wij hebben net twee huizen in florida gekocht, deze willen wij zelf opknappen om aan de minimum standaard eisen voor verhuur te voldoen.
we willen nu 1 malig naar de U.S. gaan voor 6 maanden,alleen hebben we het idee dat we een berg papierwerk (via internet) moeten doen en dan nog een interview moeten hebben op de ambassade in madrid wat voor ons een wereldreis is ook omdat we twee kleine kinderen hebben.(wij wonen in spanje)
is er geen mogelijkheid om twee keer 90 dagen naar de U.S. te gaan met een periode ertussen ?? een andere manier dan B-2 ?
we hebben soortgelijke onderwerpen al hier op de forum gezocht,maar een duidelijk antwoord hebben we nog niet ontdekt.

heeft iemand zoiets al eerder ervaren ? of weet iemand een route ?

surgesties zijn erg welkom.

rick
#1 - 29-05-2010, 00:04 uur

Johan

In principe kun je 90 dagen op je toeristenvisum en bij wijze van spreke een week het land uit gaan en weer 90 dagen terug gaan. Er is geen enkele regel die zegt dat je maar maximaal 90 dagen per jaar ofzo in het land mag verblijven. Je moet alleen bij eventuele vragen, die er wel kunnen komen, kunnen duidelijk maken dat je niet voor werk of anderszins het land in wilt dan datgene wat toegestaan is op je toeristenvisum.
#2 - 29-05-2010, 04:01 uur

Dusza

Ik ben niet zeker dat jij naar ginder mag gaan als toerist, om dan aan je huis te gaan werken. Want dat is "werken", en dat mag je niet. Ook niet aan je eigen huis. Jij neemt immers op die manier werkgelegenheid voor een Amerikaan weg.
Als je echt zeker wilt zijn, dan moet je contact opnemen met de Amerikaanse ambassade of het consulaat in het land waar jij momenteel woont.
#3 - 29-05-2010, 18:22 uur

Johan

Ben erg benieuwd waar je dit vandaan haalt? Want dit is volgens mij absoluut niet waar. Je mag gewoon aan je eigen huis werken, het gras maaien, je auto repareren als die kapot is, etc. etc.
#4 - 30-05-2010, 03:49 uur

Dusza

Als jij een permanent resident bent, dan wel. Maar als toerist niet.
Als je geen visum aanvraagt, dan ben je puur een toerist en mag je niet iets doen wat eigenlijk de job van een Amerikaan is. Dus niet gratis werken, niet betaald werken. Ook niet aan je eigen huis.

Als we dan bekijken welk visum we kunnen aanvragen, dan  komen we uit bij de B1 en de B2.
The B-1 visa is for individuals who wish to visit the United States temporarily for business purposes, (e.g. conferences) or for medical treatment, or to accompany a family member who is requires medical treatment.
The B-2 visa is for individuals who wish to visit the United States temporarily or to visit family or friends.
bron: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=6f723e4d77d73210VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=6f723e4d77d73210VgnVCM100000082ca60aRCRD
Dus ook daar lees ik niets over verbouwingswerken aan huizen.

Er is dat verhaal dat een tijd geleden de kranten gehaald heeft: een Canadees koppel bejaarden die altijd gingen overwinteren in Florida, waar zij een huis hadden. Nu wou de man wat klusjes aan zijn huis doen, dus hij had werkmateriaal meegenomen, lag in zijn koffer. En toen ze de Candees-Amerikaanse grens over wilden gaan, werd hun de toegang geweigerd omwille van het materiaal dat hij bij had. Hij zou o p die manier werk wegnemen van een Amerikaan, en dat mag niet, daar heb je een visum voor nodig...

Keer de vraag om: op basis  waarvan denk jij dat een toerist wel mag werken?
#5 - 30-05-2010, 10:19 uur

Jez

Dat zou dus ook betekenen dat als bijvoorbeeld Hans iets heeft aan zijn camper in Amerika, hij dat niet zelf mag maken, want dan ontneemt hij een Amerikaan werk?
Ik vraag het me ook af.......... Ik zou toch even de ambassade bellen.
#6 - 30-05-2010, 11:06 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Johan

Keer de vraag om: op basis  waarvan denk jij dat een toerist wel mag werken?

Ik denk niet dat een toerist mag "werken" in de VS, ik denk alleen dat je diezelfde term anders beredeneerd dan ik doe. Ik geloof niet dat je wordt gezien als werker op het moment dat je aan je eigen huis klust of werkt, om maar in dezelfde language te blijven. Er zijn hier duizenden buitenlanders in Florida met een second home. Die mogen dus geen van allen ook maar iets doen aan hun eigen huis? Althans dat is dan de enige conclusie die je kunt trekken. Daar geloof ik dus echt helemaal niets van. Zelfs het gras maaien zou dan reden zijn om te worden uitgezet want dan mist een Amerikaan hier zijn lawnmower job.
#7 - 30-05-2010, 14:20 uur

Bakvet

Als ik je zou moeten beoordelen als grensbewaker op de vraag of je legitiem als toerist binnen wilt komen, zou ik redeneren:
- De kans bestaat dat deze persoon illegalen te werk gaat stellen, hij spreekt zelfs al spaans.
- Hij gaat in het ene huis wonen en voor z'n inkomsten het andere verhuren.
- Hij kan zomaar zes maanden wegblijven, dus er is niet iets wat hem aan z'n thuisland bindt.
- Het feit dat hij al in een ander land woont maakt z'n verhaal dat hij hier kort wil blijven niet geloofwaardiger.

Deze persoon voldoet niet aan de voorwaarden om als toerist het land in te komen. Hij had op de ambsassade een visum moeten aanvragen.
#8 - 09-08-2010, 08:33 uur

fairouz

bedankt voor jullie reacties. uiteindelijk hebben we besloten om een visum aan te vragen, op 7 juni hebben wij de ambassade gebeld voor de interview.
op hun website werd vermeld dat binnen15 dagen een faspraak wordt gepland...niet in spanje, ons afspraak wordt pas op 31 augutus (bijna drie maanden later). wij zijn nu in de US voor twee maanden om minimaal één huis op te knappen en een andere aan te kopen. wij zullen op de afspraak komen..als zij geen feest hebben gepland op die dag..wij zijn benieuwd!!!

Groetjes
#9 - 09-08-2010, 23:23 uur

Yessica

Bedankt voor het terugkoppelen!

Laat je nog even weten hoe het afloopt tzt?

Thanks!!
#10 - 10-08-2010, 21:26 uurfairouz

Dag allen,

voor degene die het niet weten let op! een visum B1/B2 aanvragen een goedkeuring krijgen betekent niet automatisch dat men een visum krijgt voor tien jaar.
op 31 augustus waren wij op de beloofde afspraak, now dit mocht geen interview genoemt worden, want wij waren meer aan het wachten en van een loket naar een anderen loket om verschillende papieren in te vullen, aan het eind had wij in twee minuten een paren vragen beantwoord, en toen zij de medewerker dat alles o.k. is en dat  de visum binnen een week bezorgd zal worden, twee dagen later was deze inderdaad binnen maar met een expiration date 31 augutus 2011 (een jaar later). toen wij de ambassade belden (1,51 euro per minute) zei die telefoniste dat B1/B2 is niet automatisch 10 jaar, dat hangt van elke aanvraag af en wat de inspecteur op dat moment van vindt en als wij 10 jaar willen hebben moeten wij de procedure opnieuw starten.

wij vinden het niet eerlijk dat zulke info niet op hun website staat, zo gaan heel veel mensen in de mis...dus voor de mensen die het nog gaan aanvragen gedurende de afspraak concrete vragen stellen aan de medewerker daar.

succes i.e.g
#11 - 11-09-2010, 00:20 uur

Ebelix

Wederom dank je wel voor de terugkoppeling.
#12 - 08-10-2010, 11:27 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15