Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Werken als Nanny

Discussie gestart

Serpenta_manon

Beste,

Ik zit met een moeilijke situatie, ik ga ze proberen stap voor stap uit te leggen.

Ik heb een Amerikaanse vriend en we zijn van plan om te trouwen( liefst zo vlug mogelijk), we hebben nog geen datum vastgelegd omdat zich volgende problemen voordoen. -> Mijn vriend is al enkele maanden werkonbekwaam door een zwaar verkeersongeval, en zal nog minstens 6 maanden werkonbekwaam zijn, langdurige revalidatie.nu had ik het idee opgevat om van meet af aan te kunnen werken in de US, gezien zijn situatie (geen inkomen) en zou dit wilen doen als Nanny. Ik ben kinderverzorgster van beroep, met 16 jaar ervaring. Ik heb diverse sollicitatiebrieven verstuurd naar diverse agentschappen in de US. Ik krijg van hen het antwoord dat ik op solicitatiegesprek mag komen indien ik een tijdelijke werkvergunning kan voorleggen. nu is mijn vraag, kan ik een tijdelijke werkvergunning bekomen aan de hand van de mogelijke solicitatiegesprekken? Of bestaan er organisaties in Belgie die daarin gespecialiseerd zijn ( nanny gedoe)


Een fianceť visa aanvragen is geen optie, we zijn nog geen 2 jaar samen, en mijn vriend zijn werkonbekwaamheid zal ook niet in ons voordeel spelen.

Ik vertrek op 12 maart naar de US voor een korte periode , ik kom terug naar Belgie op 21 maart. Naar NC, Charlotte & Morganton( waar mijn vriend woont)

Ik weet gewoon niet waar te beginnen om alles in goede banen te kunnen leiden, en is mijn idee haalbaar? Of welke andere opties heb ik nog?

Alvast bedankt

Myriam

#1 - 04-02-2010, 20:51 uur
Hartelijk dank!

Myriam

bgroeneveld

Zijn er geen Europese (Nederlands, Britse) nannyuitzendorganisaties? Wellicht dat die wat meer ervaring hebben met werkvergunningen en visa.

Wat trouwen betreft: heeft je toekomstige man familie en/of vrienden die voor jou garant willen staan? Dat is een mogelijkheid als hij niet aan de normen kan voldoen.

En dan is er de mogelijkheid, die door iedereen wordt afgeraden en die als het misloopt je voor lange tijd de toegang tot de VS zal ontzeggen, maar waar sommige mensen met stalen zenuwen gebruik van hebben gemaakt: op vakantie gaan en dan zo verliefd worden dat je meteen trouwt. Niet de beste weg, maar het lukt soms.
#2 - 04-02-2010, 22:47 uur

Serpenta_manon

Het probleem is dat de Nanny uitzendorganisaties een leetijdslimiet hebben, je mag max 27 jaar zijn, en vermits ik (euhm) een beetje ouder ben (45) kom ik niet in aanmerking om me in te schrijven bij deze organisaties.
#3 - 06-02-2010, 00:42 uur
Hartelijk dank!

Myriam

Jez

Je schrijft dat je vriend nog 6 maanden moet revalideren en dat je elkaar nog geen 2 jaar kent. Is het dan niet handiger om even te wachten tot hij weer hersteld is?
#4 - 06-02-2010, 01:04 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Serpenta_manon

Ik heb ondertussen een familie gevonden die mij wil aanwerven als zijnde hun nanny of au pair.

Mijn vraag is nu: Doe ik de aanvraag voor het tijdelijke werkvisa?(I-129 visa?)
Of gebeurd dit door de familie ( eigelijke werkgever?)
Over welke tijdspanne spreken we hier ( van aanvraag tot afleverperiode?) Ik zou per 15 juli starten indien dit haalbaar zou zijn.

Elke andere nuttige informatie is meer dan welkom...

Alvast vriendelijk bedankt!
#5 - 16-02-2010, 10:07 uur
Hartelijk dank!

Myriam

bgroeneveld

Amerikaanse immigratieadvocaat raadplegen. Eerste consult is vaak gratis en die kan dan alle (on)mogelijkheden uitleggen. Niet de goedkoopste manier, als je zo'n advocaat de zaken laat afwikkelen, maar wel de beste. Immigratiezaken zijn niet iets voor leken.

#6 - 16-02-2010, 14:20 uur

Serpenta_manon

Bedankt voor je antwoord. Ik ga zeker advies inwinnen bij een immigratie advocaat.

ben een kuitenbijter lol#7 - 16-02-2010, 22:02 uur
Hartelijk dank!

Myriam

mariev

@ serpenta: zo te zien ben je inderdaad een kuitenbijter, ik zie op verschillende discussies dat je je goed weet te informeren, je spit echt wel alles uit. Wel jammer dat het een warboel voor je is, ik zal normaal gezien minder hindernissen op mijn pad vinden.

Hoe ver sta je ondertussen al?
Ben je in maart naar de VS kunnen afreizen?

Veel succes nog.

Grt
Marie
#8 - 03-04-2010, 14:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15