Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

advies gevraagd over route

Discussie gestart

Sylvia

 Wij gaan 3 weken in juli (gebonden aan de schoolvakantie) voor het eerst naar Amerika, met 3 kinderen (11, 16, 18)
    De route hebben we in grote lijnen bepaald: San Francisco (3 nachten), via
    tussenstop aan kustweg (waar?) naar Los Angeles (2 nachten), San Diego (2
    nachten), via Palm springs naar een tussenstop, of Bryce/Zion of Grand
    Canyon (3 nachten), Las Vegas (2 nachten), via een tussenstop (waar?) naar
    Yosemite (3 nachten), San Francisco.
    We twijfelen dus nog over Grand canyon of Bryce/Zion. Op de site stonden
    zulke enthousiaste verhalen over Bryce. Grand Canyon hadden we eerst in de
    planning (moet je gezien hebben?) maar nu twijfelen we dus. Allebei lijkt me
    te veel rijden. We hebben geprobeerd voor elk wat wils in de route te stoppen: Sea World, Universal Studio's, Las Vegas en natuurparken.
 Je kan wel blijven zoeken, lezen en plannen! Maar wel heel leuk.

Heeft iemand nog welkome tips?
#1 - 24-03-2005, 14:45 uur

Makki

Hoi Sylvia,

persoonlijk geef ik de voorkeur aan de Bryce.
De "grand canyon" is wel een natuurwonder maar immens groot. Je rijdt langs de rim en op de vele uitkijkpunten krijg je dan een overzicht (?) van de grootte ervan. Wil je er echt ten volle van genieten, neem dan een helikoptervlucht over en in de canyon. (zal wel duur uitvallen gezien jullie gezinssituatie).
De Bryce is veel liever, kleiner en naar mijn mening mooier. Je kunt er ook doorheen wandelen en volop genieten van deze formaties.
 
Makki
#2 - 25-03-2005, 11:41 uur

Ebelix

Ik kan het alleen maar met Makki eens zijn. Bryce heeft ook mijn voorkeur. Ik moet er wel bij zeggen dat je de GC een keer zelf gezien moet hebben om de juiste prporties te leren kennen.

GC hoef ik niet elk jaar te zien maar Bryce wil ik wel elke dag zien.
#3 - 25-03-2005, 14:14 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

blusmuts

Een tip: huur de auto pas als je SF verlaat. Als je aankomt koop je bij de informatiebalie een driedaagse MUNI Pasport waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt gaan. Met bagage is dat wat lastig, dus neem je een shuttlebus naar je hotel. In SF heb je echt geen auto nodig. Het meeste is aan te lopen en het openbaar vervoer is goed. Op de dag dat je de stad verlaat, laat je je met de shuttlebus weer terug vervoeren naar het vliegveld, waar je je huurauto ophaalt. Ideaal. (Oja, bezuinig niet op de auto, je zit er veel in en met drie grote kinderen is een beetje extra ruimte niet weg).

Tussen SF en LA kun je in San Simeon overnachten. Leuk als je Hearst Castle wilt zien. Dan moet je 's morgens de eerste rondleiding nemen voor dat je verder rijdt naar LA. Kaartjes kun je via internet reserveren. Werkt perfect.

Tussen Las Vegas en Yosemite kun je misschien in Death Valley overnachten. Wij hebben in Stovepipe Wells overnacht. Dat is aan de westelijke ingang van Death Valley. Zorg dat je genoeg water bij je hebt, zeker in juli. Maar in Lone Pine kun je ook overnachten, dan heb je uitzicht op Mt. Whitney, de hoogste berg van de USA.

De Grand Canyon moet je wellicht een keer gezien hebben, maar ik zou er nooit drie nachten doorbrengen. Doe er 1 nacht en rij via Page (Antelope Canyon) naar Bryce en Zion.#4 - 25-03-2005, 21:25 uur
« Laatst bewerkt op: 25-03-2005, 21:31 uur door blusmuts »

Sylvia

Bedankt voor de tips tot zo ver!
We hebben de auto inderdaad pas vanaf de derde dag gehuurd, en ook de grootste die er is, met navigatie zelfs. We zullen er lang in doorbrengen, dus daarop bezuinigen is zeker niet zinvol. Bovendien rijden we prive al een Chrysler, dus wil je in de vakantie niet kleiner.

Het wordt zeker Bryce, je zou zowel Grand Canyon en dan via Page ook Bryce kunnen doen (in al die folders zie je reisschema's waar je op voorhand al uitgeput van raakt) maar we zien liever minder en dan goed dan alles vanuit de auto.

Hoe zouden jullie van San Diego naar Bryce rijden, waar overnachten? Is het leuk via Joshua Tree te rijden? En is Palm Springs aan te raden? Mij leek zo'n rit met de kabelbaan/tram wel mooi.

Wel ideaal, zo'n forum met ervaren mensen!

Sylvia
#5 - 25-03-2005, 22:36 uur

Bakvet

Is Palm Springs aan te raden? Mij leek zo'n rit met de kabelbaan/tram wel mooi.

De Aerial Tramway-rit is wel aardig, maar niet spectaculair. Het landschap ter plaatse is dermate open dat je rondrijdendend al een goed beeld hebt hoe het in elkaar steekt. Zo'n vogelvlucht perspectief bevestigt het, maar voegt er niet veel aan toe vind ik.

Op de berg kan het aangenaam koeler zijn dan beneden. Je kan er prachtig wandelen, het ziet er heel natuurlijk uit en vormt een mooi contrast met de dorre woestijn en de stijlvol aangelegde tuinen van Palm Springs en omgeving. Als je na drie uur 's middags gaat kan je boven dineren en genieten van het uizicht. Een gewone rit kost $20, met diner $30.

Palm Springs zelf heeft ook een ruime keus aan restaurants. Je kan er doordeweeks goedkoop overnachten, de hotels en resorts hebben nogal wat concurrentie gekregen van de Indianenstam in de buurt. Die is bezig een stel Hotel & Casino-complexen uit de grond te stampen samen met Donald Trump, een vastgoedmagnaat die wel eens niet op televisie komt.

Als je iets hebt met vliegtuigen: het nog vrij nieuwe Palm Springs Air Museum herbergt enkele tientallen toestellen uit WWII. Ze zijn allemaal vliegwaardig en worden danook nog af en toe voor Hollywood-films ingezet. Het museum heeft net de juiste omvang om er 1 of 2 uur rond te kijken en alles te kunnen zien. Ex-piloten, waarschijnlijk ondertussen van de Korea-generatie, geven er uitleg bij.
#6 - 26-03-2005, 10:05 uur

Bakvet

Is het leuk via Joshua Tree te rijden?

Best wel. Het noordwestelijk deel is het mooist voor wie er alleen maar even doorheen wil rijden.  Dit is het High Desert gedeelte waar je de Joshua Trees vindt. Komend vanuit Palm Springs rijd je dan via highway 62 en sla je in het dorpje Joshua Tree rechtsaf. (Het staat niet overdreven duidelijk op de borden aangegeven.)

Nu blijkt uit je reisschema dat je hierna via een tussenstop door naar Bryce Canyon wilt rijden.  Er zijn eigenlijk maar twee manieren om daar te komen: via Page of via Las Vegas, maar daar ga je later ook al naar toe.

Ik denk dat ik in zo'n geval dit zou doen. In Joshua Tree Park rondkijken, wat korte trails lopen en uiteindelijk ongeveer doorrijden naar de Cholla Cactus Garden, die ligt halverwege het park. Daar nog even doorheenlopen en dan omkeren, terug naar het noorden richting Twentynine Palms. Net buiten het park kan je dan eventueel nog stoppen bij het Visitor Center. (Er ligt een oase achter, waar nogal wat vogels zitten.) Op highway 62 aangekomen linksaf. In 29 Palms hebben kunstenaars overal gigantische historische muurschilderingen tegen de winkelpanden aan gemaakt, dat is wel leuk om te zien. Vergeet niet je tank hier vol te gooien. Bij het stoplicht rechtsaf, de Amboy Road nemen. (Of zoek in 29P eerst even een supermarkt op, dit is voorlopig je laatste kans.)

Amboy was een historische stop langs Route 66. Er zit een prachtige benzinepomp annex, diner en motel. Hoewel het gesloten is ziet het er nog schitterend uit. Hier naar het oosten rijden over de historische route 66, die uitkomt op de weg die hem vervangen heeft: Interstate 40. Bij de grens met Arizona besluiten of je doorrijdt naar Kingman Az, of Laughlin Nv.
Kingman straalt nog iets van de sfeer van de fifties uit, Laughlin is een klein rustig mooi aan de Colorado gelegen Las Vegas-je.
#7 - 26-03-2005, 10:59 uur
« Laatst bewerkt op: 31-03-2005, 22:21 uur door Bakvet »

Hans B

Hallo Sylvia,
ik weet niet waar jullie voorkeur naaruit gaat, maar bij de meesten is dat de natuur. Bij mij ook.
Mijn vraag is waarom niet van San Diego meer rechtstreeks naar de Grand Canyon? (San Diego - Brawley - Blythe - Prescott (AZ) - Williams = 450km. Dit kun je in 1 dag rijden en je houdt meer tijd over om te genieten van de Grand Canyon. Indien je niet de canyonafdaling wilt maken (maar het uitzicht langs de rand genoeg vindt), is een optie vanaf Williams - Grand Canyon, dan 1e dag west rim en tweede dag east rim + park uit en overnachten in Page een alternatief. Vandaar kunt je prachtig door naar  Bryce Canyon. Van Bryce via Zion, naar Las Vegas. Vandaaruit door de Death Valley naar Lone Pine of Bishop. En dan de Tioga Raod naar Yosemite.
Ik reis al 5 jaren met familie (2 dochters 16-13) als vakantietoerist welliswaar in een camper (zie plaatje), maar mijn ervaring is dat bovenstaande wel haalbaar is.
groeten, Hans
 
#8 - 26-03-2005, 15:55 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Sylvia

Bedankt allebei voor jullie adviezen. Ik denk beide te combineren: de route met een kijkje in Yoshua Tree naar de KOA in Needles, dan richting Grand Canyon met overnachting in of voor  Page, en dan naar Bryce. Heel leuke tip om over de route 66 via Amboy te rijden: het zien van zo'n mooie benzinpomp stond hoog op de verlanglijst van onze oudste!
We blijven niet 2 nachten in Grand Canyon, dus het zal of de west of de east Rim worden: wat ligt het meest op de route?
Hans ging er vanuit dat we voor de natuur gaan: zeker ten dele waar, maar onze pubers hebben ook veel belangstelling voor de steden! We maken dus een mix.
We plannen verder!
groeten, Sylvia
#9 - 31-03-2005, 21:57 uur

Bakvet

Bedankt allebei voor jullie adviezen. Ik denk beide te combineren: de route met een kijkje in Yoshua Tree naar de KOA in Needles, dan richting Grand Canyon met overnachting in of voor  Page, en dan naar Bryce. Heel leuke tip om over de route 66 via Amboy te rijden: het zien van zo'n mooie benzinpomp stond hoog op de verlanglijst van onze oudste!
Ik wil je wel waarschuwen dat de route langs Amboy vrij eentonig is, maar hij vormt een mooi contrast met wat jullie eerder gezien hebben, anders had ik je de tip niet gegeven. Behalve die beroemde benzinepomp / motel is er weinig meer dat je aan Route 66 doet denken. De hele stad Amboy staat (of stond) trouwens afgelopen februari te koop voor $1.000.000. In de vijftiger jaren woonden er 800 mensen, nu nog maar een stuk of 12.

Needles zal wel tegenvallen vrees ik, zeker na die eentonig rit. Het is wat ik me herinner weinig meer dan een truckstop met aangegroeid dorp langs de Interstate, hoewel het ook ooit aan de '66' lag. Volgens mij heb ik al twee keer de fout gemaakt er te willen overnachten, maar je kan beter een uurtje doorrijden want in Needles is weinig te beleven.
#10 - 31-03-2005, 22:51 uur

Inge

zoveel mensen, zoveel smaken...
Ik vond zowel Bryce als Zion Geweldig!
Maar ik had de Grand Canyon echt niet willen missen!

We zijn zelf 2 nachten aan de south rim; 1 aan de North rim, 3 nachten in de buurt van Bryce (rustdagen) en 1 nacht bij Zion geweest.
Als je ook wilt wandelen langs de rim bij de grand canyon, moet je er toch minimaal 1 nacht blijven. Op die manier beleef je de grand canyon meer; weg van de toeristen (neem de shuttle naar Hermits rest en loop van daaruit terug langs de rim; minder toeristen dan wanneer je gewoon bij het beginpunt begint te lopen. Let er dan wel op dat de shuttle op de terugweg niet op alle punten stopt; voor wanneer je genoeg gewandeld hebt; je kan dan wel weer altijd terug naar hermits rest)

Bij Bryce zijn we lang gebleven en hebben we in alle rust het park kunnen verkennen; maar alles bij elkaar zijn we er niet meer dan een dag geweest (2 keer een halve dag). Voor Bryce vond ik helemaal: als je niet van plan bent om onder de rim te gaan wandelen, dan kan je het net zo goed overslaan. Totdat we de 2e dag naar beneden zijn gegaan (de eerste dag was het weer niet zo goed) snapte ik niet wat "the fuss was about". Ik vond er niet zoveel aan; misschien te hoge verwachtingen na al het voorbereidende werk  ;)
Door de wandeling ervaar je het park beter; waardoor ik het alsnog een gewelidg park vind!

En toch zou ik liever naar de Grand Canyon teruggaan dan naar Bryce  ;D
#11 - 01-04-2005, 12:01 uur

Sylvia

We hebben inmiddels de route definitief gepland, dus zal ik hem voor de volledigheid hier nog even vermelden:

5 juli 's avonds aankomst San Francisco
6 juli San Francisco - Alcatraz - Fisherman's Warf
7 juli San Francisco - Golden Gate Park - Cable Car museum - Chinatown
8 juli via Monterey, Highway 1, Big Sur naar Santa Margarita
9 juli via Madonna Inn, Solvang, Santa Barbara naar Los Angeles
10 juli Los Angeles Universal Studio's
11 juli via Walk of Fame en Beverly Hills naar San Diego
12 juli San Diego Seaworld
13 juli via Yoshua Tree Park naar Twentynine Palms
14 juli via Amboy, Needles naar Williams
15 juli via Grand Canyon naar Page
16 juli via Antilope Canyon naar Bryce
17 juli Bryce
18 juli  via Zion naar Las Vegas
19 juli Las Vegas allerlei gekke dingen bekijken en uitrusten
20 juli Las Vegas idem
21 juli via Death Valley naar Bishop
22 juli via Mammoth Lake en Bodie naar Yosemite
23 juli Yosemite
24 juli Yosemite
25 juli via Columbia en Golden Gate naar San Francisco
26 juli weer naar Barneveld!

We hebben er zin in, heel veel tips o.a. vanuit dit forum zijn allemaal in deze trip verwerkt.  :D

Sylvia
#12 - 18-04-2005, 21:19 uur

Erika

Hoi Sylvia!
Ik heb jouw route gelezen en heb ik een aantal vragen over!
Ik ga in juli 3 wkn naar de westkust en wil ik ongeveer de zelfde route maken. Ik heb nog niks definitief vastgelegd (tickets, auto), maar waar kan ik best de ticket boeken, auto huren enz...Ik zoek op dit moment in een "hooiberg", er is zo veel informatie dat ik maar moeilijk uitkom.
Als je naar San Diego gaat, kun jij ook een Vliegdekschip bezichtigen, ik denk dat een aanrader is!
groetjes, Erika
#13 - 20-04-2005, 12:23 uur

Inge

Hoi Erika,

De tickets en autohuur kun je op verschillende manieren regelen:
- alles zelf; bijv. via vliegwinkel.nl op zoek naar de meest voordelige tickets en verder internet afstruinen naar de beste deals. Bij autohuur moet je er dan goed opletten welke verzekeringen inbegrepen zijn, zodat je ter plekke niet voor verrassingen komt te staan, omdat je nog een paar honderd dollar aan verzekeringen bij moet boeken (een aantal verzekeringen zijn in Amerika essentieel!);
- je kan ook naar het reisbureau gaan voor een "los" ticket en autohuur; waarschijnlijk niet goedkoper dan internet, maar je krijgt dan wel hulp, als je dat belangrijk vind;
- via het reisbureau kan je ook bij verschillende touroperators een pakketreis inkopen; waarin de tickets, autohuur en enkele overnachtingen zijn geregeld; door de "pakket"-inkoop van het reisbureau heb je dan een korting op bijv het ticket of de autohuur; zie hiervoor de verschillende reisbrochures.

Ik weet niet of je dit jaar nog wilt gaan? De goedkopere tickets zijn denk ik voor het merendeel vergeven; misschien is het dan zelfs handiger om op een lastminute te wachten? Maar hier heb ik zelf geen ervaring mee, dus geen idee  :-\

Succes!
#14 - 20-04-2005, 17:48 uur

Sylvia

Hoi Erika,

Wij hebben via een reisbureau inderdaad een pakket genomen van vliegticket, autohuur en een overnachting. Overnachtingen via het reisbureau vind ik veel duurder dan zelf boeken, omdat je per persoon betaald in euro's. Wij hebben alle overnachtingen zelf via internet geboekt, in hotels en cabins: ik hoop dat dat allemaal goed gaat! Maar als je reisverhalen leest doet iedereen dat zo, dus we vertrouwen er maar op. Het is een hele uitzoekerij, elk hotel kun je weer voor diverse prijzen aangeboden zien. Dus steek er wat uren in en succes!

Sylvia

PS: wel haast maken, want soms is iets al volgeboekt
#15 - 20-04-2005, 18:56 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15