Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Advies gevraagd voor trip naar Yosemite en San Francisco

Discussie gestart

LWM

Wij (gezin) gaan in augustus de volgende route doen vanuit Yucca Valley:  naar/door Yosemite (de highlights zien) en van daaruit richting San Francisco om via de Golden Gate bridge de stad binnen te gaan. We willen dan 'iets' van SF zien. Daarna zakken we via de coast highway weer af richting LA. Wie kan ons adviseren wat handig is qua route,  tijdsplanning en qua betaalbare overnachtingen (dus niet in Yosemite en SF zelf).  Zijn bv Yosemite en SF in een (1) dag te doen, of is dat onzin (heb dit heeeeel lang geleden wel met een georganiseerde bustour gedaan).   
#1 - 23-07-2012, 15:28 uur

Dirc

Yosemite en San Francisco is wellicht in 1 dag te rijden, maar zeker niet in 1 dag te doen naar mijn mening.

In Yosemite zul je toch, zoals je aangeeft, een aantal highlights willen zien. ik denk hierbij aan Glacier point, eventueel Mariposa Grove, Nevada Falls / Vernal Falls, Tioga Pass en dus eventueel een wandeling. Hiervoor alleen al hebben wij afgelopen jaar bijna 3 dagen uitgetrokken (http://america2012.muijsenberg.eu) en nog was het af en toe haasten.

Daarnaast wil je in San Francisco vermoedelijk de Golden Gate ook zien. Als je hem rijdt zie je hem natuurlijk niet. Bijvoorbeeld een fiets huren en eroverheen. Daarnaast heb je als highlights natuurlijk Alcatraz, Fishermans Warf. Wellicht wil je Chinatown nog bezoeken. Ook hier zou ik toch minstens 1 overnachting boeken en ook dat is krap.

Als je via Highway 1 omlaag rijdt moet je zeker de '17 mile drive' bij Carmel meepakken.

In San Francisco heb ik overnacht in het Grand Plaza in Chinatown en bij Yosemite waren wij in Oakhurst. In 2009 heb ik geslapen in Carmel (http://america2009.muijsenberg.eu).

Succes met de voorbereidingen!
#2 - 23-07-2012, 15:47 uur

TondeG

Hoe veel dagen wil je waar besteden om een idee te krijgen.
#3 - 23-07-2012, 16:26 uur

Marianne

Nieuw!
Hallo, welkom op het forum!
Kun je wat meer informatie geven? Is er al iets geboekt? Vlucht? Accommodatie? Waarom yucca valley? Reizen jullie met kinderen en zo ja, hoe oud zijn die? Hoeveel tijd heb je in totaal?
Je bent erg laat om nog iets voor augustus te regelen dus alle betaalbare accommodatie in Yosemite zal volgeboekt zijn, maar met weinig tijd is een overnachting IN het park wel zo leuk en wel zo efficiŽnt. Kijk eens of er iets vrij is of komt in het park, bijvoorbeeld een tent in curry village of Housekeeping Camp (via www.yosemitepark.com ).
Voor SF in een dag zie ons 2008-verslag. Voor Yosemite in een dag kan ik je niet naar een verslag verwijzen, wij zijn er altijd minimaal 2 volle dagen geweest, maar kijk toch eens naar onze verslagen om een idee te krijgen van de mogelijkheden in het park.
Het mooiste is om via de 395 naar de oostkant van Yosemite te rijden, daar ergens te overnachten, en dan ergens in het park te overnachten, of eventueel er buiten.

Marianne
#4 - 23-07-2012, 17:39 uur
« Laatst bewerkt op: 24-07-2012, 09:47 uur door Marianne »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15