Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Auto huren in Los Angeles (LAX)

Discussie gestart

Him

Hoi,

Wij gaan van 1 sep t/m 20 sep een rondreis maken in West USA. Alles is al rond zowel route tickets en hotels. Alleen weet ik maar niet en wat ik het beste kan doen omtrent het huren van een auto.

Wij willen een MID SUV huren. Nu zie ik verschillende sites die dit aanbieden. Ons voorkeur gaat uit naar ALAMO maar via tussenpersoon zoals rentalcars.com & autoeurope.nl zijn deze autoís velen malen goedkoper.

Wat is jullie advies en is het noodzakelijk en comfortabeler om een SUV te huren of is een ford focus ook voldoende?

Wij zijn met zen tweeŽn en gaan van Los Angeles -> San Francisco -> Las Vegas -> Bryce -> Page -> Grand Canyon -> Los Angeles (de globale route)
#1 - 24-07-2015, 10:47 uur

Marianne

Wat bedoel je met voorkeur voor Alamo: dat je daar wilt huren of dat je via hun site wilt huren? Waarom geen tussenpersoon?
Wij boeken vaak bij www.usareisen.de, en dan Alamo. Dat is altijd goed bevallen.
Voor jullie rondje en met twee personen is elke auto in principe goed, kijk wat je prettig vindt en wat je er voor over hebt.

Ik hoop dat je niet Yosemite en Zion overslaat.

Marianne
#2 - 24-07-2015, 13:01 uur

Robert

Ik huur altijd bij Alamo in Los angeles en dan via ebookers bijv. Goede prijzen.

Wat ik zelf zo fijn vind aan Alamo LAX is dat je daar in je gehuurde klasse zelf je auto mag uitzoeken en dus voelt dat net alsof je in een showroom rondloopt en een auto uit mag zoeken. Ik wil namelijk altijd een wagen met cruisecontrol en Satelietradio (Sirius) Bij andere bedrijven krijg je gewoon een auto aangewezen. Nu hebben bijna alle nieuwe dit dus komt niet zo nauw, maar is meer een gevoel zullen we maar zeggen. En een mid suv met zun 2een is groot hoor. Ford Focus is ook goed hoor. In die klasse kom je nu uit op bijv. de nieuwe Dodge Dart. heb ik daar onlangs ook zien rijden en mooi ding. Maar het is maar wat je wil. Vaak zie ik mensen die voor het eerst gaan meer kijken naar de leuke kant van de huur wagens dan naar de praktische kant en dat is niet altijd slim.

Voorbeeld ik zie vaak mensen met een cabrio mustang rondrijden. Is leuk voor een dag, maar 3 weken zonder kap rijden, verbrand je levend en je moet hem telkens dichtmaken als je ergens bent zodat je spullen niet meegenomen worden. Maar ziet er wel leuk uit natuurlijk. Je moet doen wat je zelf leuk vind en goed bij voelt dus succes en veel plezier in de USA.

#3 - 25-07-2015, 13:41 uur

Him

Wij hoeven de auto niet rechtstreeks via Alamo te huren. Alleen weten wij niet hoe het is geregeld met verzekeringen, eigen risico, borg en etc. Het wordt overal erg onduidelijk aangegeven.

Vandaar dat ik graag wil weten waar jullie een auto huren en hoe dit dan is geregeld omtrend verzekeringen en etc.
#4 - 29-07-2015, 10:59 uur

Cees A

Boek je auto bij voorkeur via een Nederlandse of Europese website, tussenpersoon of reisorganisatie.
Je weet dan zeker dat je de nodige verzekeringen hebt.
Belangrijkste verzekeringen zijn CDW/LDW (vergelijkbaar met onze casco verzekering) en LIS/SLI (vergelijkbaar met onze aansprakelijkheidsverzekering)
Let op voldoende dekking van die LIS/SLI (minimaal 1.000.000 $)
Minder belangrijk en afhankelijk van eigen behoefte is Roadside Assistance (wordt bij afhalen van de auto aan de balie als extra verkocht) en PAI/PEC
Roadside assistance "verzekert" je voor hulp bij dingen als sleutels kwijt of in de auto laten liggen, lege accu, lekke band. Dat soort dingen.
PAI/PEC (Personal Effect Coverage) is een soort van inzittendenverzekering.
Als je een goeie reisverzekering hebt, heb je geen PAI/PEC nodig.

Aandachtspuntje: Als de huur aanvangt in Californie hoef je niet extra te betalen voor een extra bestuurder die ouder is dan 25.
Die extra bestuurder moet wel een rijbewijs kunnen tonen en op het huurcontract worden bijgeschreven.

In Amerika is er, als je de juiste verzekeringen hebt, geen eigen risico bij autohuur.

Borg wordt gereserveerd op je creditcard. Dat borgbedrag wordt dus niet echt geÔnd, maar gereserveerd "voor als het nodig is"
Je ziet die reservering niet terug op je credicardafschriften, maar hou er wel rekening mee dat dit soort gereserveerde borg wel van je bestedingslimiet af gaat.
Zorg dus voor een voldoende hoge creditcard-bestedingslimiet. (verhoog 'm indien nodig tijdelijk voor je vakantie)
Let op:  Ook hotels reserveren een bepaald bedrag aan borg op je creditcard.

Zoals je hierboven hebt gezien heeft iedereen z'n eigen favoriete boekingsmethode en website om een auto te huren.
Omdat je erom vraagt, Ik boek mijn auto sinds jaar en dag bij Hertz.nl
Als je de CDP code 504224 (voor ANWB leden) invult krijg je automatisch 10% korting.

Voor de liefhebber hier nog maar eens het bekende rijtje autoverhuur-websites. Veel plezier met vergelijken
http://www.alamo.co.uk/brits
https://www.alamo.com/   (Let op !! vinkje weghalen bij "resident of USA" en bij landkeuze Nederland selecteren ivm verzekeringen)
http://www.ebookers.de/
http://www.expedia.nl/
http://www.usareisen.de/
http://www.drive-usa.de/
http://www.rentalcars.com/
http://www.autoeurope.nl/
http://www.uscarhire.com/
https://www.nationalcar.com/
https://www.nationalcar.co.uk/flyingblue
https://www.nationalcar.co.uk/
https://www.hertz.nl/
http://www.sunnycars.nl/

 
#5 - 29-07-2015, 11:50 uur

Robert

Wij hoeven de auto niet rechtstreeks via Alamo te huren. Alleen weten wij niet hoe het is geregeld met verzekeringen, eigen risico, borg en etc. Het wordt overal erg onduidelijk aangegeven.

Vandaar dat ik graag wil weten waar jullie een auto huren en hoe dit dan is geregeld omtrend verzekeringen en etc.

Ik heb de laatste jaren via Ebookers.nl de auto gehuurd. Gewoon hier in NL. Dan zit alles erop en eraan en kun je je gewoon melden bij de balie in LA en na contract getekend te hebben, nee zeggen tegen extra verzekeringen en tom tom (zit al op mijn mobiel) en ja op vooruit betalen van de benzine (dan kun je hem leeg inleveren, anders moet je van te voren nog even gaan tanken, vind ik makkelijker) kun je auto gaan uitzoeken en gaan............
#6 - 10-08-2015, 10:43 uur

Him

Zojuist een auto geboekt via e-bookers. Heb een aantal organisatie's gebeld maar zij wisten direct overal antwoord op te geven.

Ook ben ik tegen alles alles verzekerd en heb geen eigen risico. Maar de verzekeringen als CDW, LDW, LIS en SLI worden niet appart beschreven in mijn overeenkomst. Moet dit er in staan?
#7 - 11-08-2015, 14:31 uur

Terpies

Zojuist een auto geboekt via e-bookers. Heb een aantal organisatie's gebeld maar zij wisten direct overal antwoord op te geven.

Ook ben ik tegen alles alles verzekerd en heb geen eigen risico. Maar de verzekeringen als CDW, LDW, LIS en SLI worden niet appart beschreven in mijn overeenkomst. Moet dit er in staan?

Ik boek ook regelmatig via ebookers en als je online in je boeking overzicht kijkt staat er een link naar de verzekeringen mbt autohuur.

Hieronder de quote vanaf die pagina:

Onze tarieven zijn fully inclusive waar vermeld: CDW/LDW (LDW (Collision Damage Waiver/Loss Damage Waiver)
Loss damage waiver is een afkoopregeling van al uw financiŽle verantwoordelijkheden (in sommige landen blijft er altijd een eigen risico) voor verlies van of schade aan de huurauto. Dit is inclusief diefstal, mits aan alle huurvoorwaarden van de huurovereenkomst is voldaan. Let op dat dit een afkoopregeling is en niet een verzekering. U kunt zich echter tegen dit risicoverzekerend.m.v. onze eigen risico verzekering welke u alleen kunt afsluiten tijdens de boeking. Zie ook onder voorwaarde ĎExtra kosten'.

SLI/EP (Supplementary Liability Insurance, extra aansprakelijksheidsverzekering/uitgebreide dekking)
In veel landen is het verplicht dat een autoverzekering inclusief een ongelimiteerde aansprakelijkheidsverzekering is. Deze aansprakelijksheidsverzekering beschermt de geautoriseerde bestuurder(s) tegen claims voor het toedienen van lichamelijk letsel aan derden en schade aan bezittingen van derden.

DeSLI dekt het volgende niet:schade of lichamelijk letsel veroorzaakt door een medepassagier of door een niet geautoriseerde bestuurder. Indien u niet voldoet aan de voorwaarden van het huurcontract of indien u schade veroozaakt onder invloed van alcohol zult u niet verzekerd zijn.Deze aansprakelijkheid wordt niet gedekt door een reisverzekering.

Theft Protections/Diefstal verzekering: dit onderdeel dekt de huurauto tegen diefstal en beschermt de bestuurder tegen schade bij diefstal of poging tot diefstal. U kunt zich echter tegen dit risico verzekeren d.m.v. onze eigen risico verzekering welke u kunt afsluiten tijdens de boeking. Zie ook onder voorwaarde ĎExtra kosten'. Let op: dit is geen dekking voor diefstal van spullen die zich in de auto bevinden.

State tax / Lokale tax:bij de meeste verhuurlocaties is deze toeslag inbegrepen maar voor bepaalde bestemmingen kan deze toeslag nog van toepassing zijn. Dit wordt aangegeven tijdens de boekingonder "Inclusief & Exclusief". Assistentie: een 24-uurs hulpdienst van de verhuurder is inbegrepen gedurende uw huurperiode. Wij adviseren u informatie in te winnen bij de verhuurder tijdens het ophalen van uw huurauto. Eigen risico verzekering ebookers/europeesche: wij bevelen u ten zeerste aan om deze extra verzekering af te sluiten ten tijde van uw boeking. Alhoewel de verhuurders een afkoopregeling hebben in het huurcontract hanteren zij veelal eeneigen risico voor de huurder. Deze verzekering koopt dit eigen risico af en isgoedkoper (afhankelijk van de huurperiode) dan de toeslag die de verhuurder uter plaatse belast. Kijk op onzeVerzekeringen paginavoor meer informatie.


Alle verzekeringen zijn dus inclusief.
#8 - 11-08-2015, 15:57 uur

Ruud2004

Dus, wat Cees je al haarfijn had uitgelegd. Als je via Nederlandse/Europese brokers boekt zit je altijd goed. Verder gaat het alleen om wat ze van je CC willen afschrijven, dus ga voor de voordeligste en zorg dat je altijd gratis (tot 48h voor afhalen) kan annuleren. Huurprijzen vliegen alle kanten op, dus dat kan je soms veel geld schelen.
#9 - 15-08-2015, 12:26 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15