Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Housekeeping Camp Yosemite

Discussie gestart

Kielfje

Hoi,

Kort vraagje. Ik ben voor volgend jaar voor 3 nachten een slaapplek in Yosemite aan het boeken. Zover voor 1 nacht een cabin zonder bad gescoord. De 2e nacht wordt gewoon een tent in Curry village. Maar wat moet ik me van het housekeeping camp voorstellen? Van de plaatsjes krijg ik de indruk dat het een overdekte locatie is met nog een apart afgescheiden deel waarin een bed staat. En waar is het houskeeping camp precies, is dat bij curry village?

Groet,
Rob
#1 - 20-11-2009, 10:34 uur

Marianne

Hallo Rob,
Housekeeping Camp ligt midden in de vallei, heel mooi aan de Merced River. Kijk eens hier naar de plattegrond van Yosemite Valley voor de ligging. Er is een shuttlebushalte, je zit 1 halte van Curry Village. Het is ook goed te lopen naar Curry Village. HKC heeft een eigen winkel, douches en een laundry. Het leuke is dat je inderdaad een buitenruimte hebt (omheind) met een picknicktafel, je zou er ook zelf kunnen koken als je spullen bij je hebt. Daarbuiten heb je nog een fire ring zodat je een kampvuurtje kan maken. Voor HKC moet je zelf beddengoed meenemen, maar je kunt het ook ter plekke huren.
Meer informatie en foto’s van Housekeeping Camp kun je vinden via deze link. In ons 2006-verslag bij 12 augustus kun je ook wat foto’s zien van onze tent (als je er op klikt krijg je een grotere versie).

Als het even kan zou ik zoveel moglijk proberen om op 1 plaats te blijven, dus niet 1 nacht een cabin en een nacht een tent in CV, maar dan liever 2 nachten een tent. Je moet anders elke keer je spullen in de auto leggen.

Marianne

Marianne
#2 - 20-11-2009, 11:54 uur

Bakvet

Bij Housekeeping Camp moet je je dit voorstellen. Stel iemand heeft in het bos een garage over voor 2 auto's. Er zit geen deur in, alleen een betonnen vloer en drie muren. Aan de voorkant hangt een soort douchegordijn over de volle breedte. In de garage zet hij een stapelbed en een smal tweepersoonsbed. Hij gooit er wat oude matrassen op. Er is licht in de garage. Voor de garage zet hij een handige, ronde, picknicktafel, overdekt. Die ook nog eens het voordeel heeft dat er een buitenlamp zit en een tweetal stopcontacten. Verder zijn er metalen opbergboxen, een eindje van de garage, waarin je al je bagage moet stoppen. Gewoon alles wat in je auto zit, want anders breken de beren hem open.

OK, stel nu dat die garage middenin Yosemite staat, dat er elke nacht beren voorbij komen en dat die NIET door het gordijn naar binnen komen zolang jij geen etenswaren, tandpasta, deodorant e.d. binnen hebt. Als je dat leuk en handing en spannend vindt en je vind het leuk om eens een keer 's avonds een kampvuurtje te stoken, dan kan je op een voordelige (sorry: een niet eens zo heel voordelige) manier overnachten MIDDENIN Yosemite Valley. Terwijl je weet dat buiten de wilde beren rondlopen en jij lekker veilig binnen ligt. Geweldig toch? Het is het geld niet waard, maar het blijft geweldig, het is een ervaring die ze je nooit meer afnemen. Naarmate je groep groter is, is dit leuker.
#3 - 20-11-2009, 21:00 uur

Kielfje

Dankjewel voor de zeer duidelijke omschrijving, het wordt dus zeker housekeeping camp. Leuk dat ze die beertjes zo hebben getraind dat ze niet de tentjes binnengaan  wink
Gr.
Rob
#4 - 21-11-2009, 07:21 uur

JoeSee

Dankjewel voor de zeer duidelijke omschrijving, het wordt dus zeker housekeeping camp. Leuk dat ze die beertjes zo hebben getraind dat ze niet de tentjes binnengaan  wink
Gr.
Rob

Als er niets te eten ligt in je tent (dus ook geen lipstick, waar varkensvet in zit) zullen de beren je niet gauw lastig vallen.
Op de camping in Sequoia Park vonden we het op een gegeven moment wel wat vervelend worden, dat ze (zwarte beren) ineens achter je kunnen staan als je aan het koken bent. Gelukkig hadden we in praktijk gezien hoe makkelijk je ze kunt verjagen en dat was maar goed ook, want tijdens een simpel trailtje dat speciaal voor gehandicapten in rolstoel (!) was aangelegd, hebben we er eentje in de boom moeten jagen om verder te kunnen. Dat was een ervaring die ik niet vaak hoop mee te maken.
Ze zijn leuk op een afstand van 100 meter, maar op 5 meter afstand kijk je er ineens heel anders tegenaan.
#5 - 21-11-2009, 07:34 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15