Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Westen (West) => Topic gestart door: vanpoecke op 19-06-2011, 22:16 uur

Titel: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 19-06-2011, 22:16 uur

Beste experts, wij zijn eruit. We hebben gekozen voor een reis met de camper in 17 dagen. Niets ligt vast alleen het aantal dagen. Wij weten dat het op sommige plaatsen een flitsbezoek zal zijn vinden wij niet erg. Als iemand suggesties heeft voor een andere route hoor ik het graag. Het gaat om rondje LV-LA-SF met bezoek aan yosimite en Grand canyon als must.  Graag hoor ik op en aanmerkingen en mooi liggende overnachtingsplaatsen. Hoe doen de mensen die een camper huren het de eerste dag? Gaan die van hotel naar verhuurbedrijf met taxi?
2012
15 aug     Ams SF                         overnachten hotel nabij camperverhuur?
16 aug      SF                                     Alcatraz golden gate fishermans warf
17 aug    SF Monterey                  Is hier mooie camping in de buurt aan strand voor zonsondergang?
18 aug    Montery yosimite village     Welke route of ga ik vanaf een andere kustplaats.
19 aug    Yosimite Village                 waterval? Mariposa grove???
20 aug    Yosimite-monolake          Overnacht ik in monolake als ik de tioga pass overwil? Of kies ik mammoth lake?
21 aug. M lake las Vegas              lange reis overnachten sams
22 aug  Las Vegas                            bezoek strip overnachten sams  ideen voor leuke dingen met kids
23 aug      Lv grand canyon  villiage    waar hier mooi overnachten en is dit bij de south rim ?
24 aug      Grand canyon villiage       Bezoeken uitzichten
25 aug   GC lake lakasu             bootje varen, dam eventueel mooie zonsondergang
26 aug    Lake lakasu Palm springs   onderweg bezoek yoshua tree NP
27 aug    palm springs                       soak city bezoeken
28 aug    palm springs Anaheim    bij aankomst  rijden door Beverly hills,  wie weet een mooie                                camping in Anaheim bij knots berry farm?
29 aug   Anaheim                         Knotts Berry farm
30 aug   ????                  Deze dag is over waar zal ik die inzetten?
1 sept LA - AMS                             
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: mirjam08 op 20-06-2011, 10:31 uur
Als je een camper huurt ben je verplicht eerst een nacht in een hotel door te brengen. Wij hebben hier meer nachten van gemaakt om SF te kunnen bezichtigen en halen daarna onze camper op. Daar gaan we inderdaad heen met een taxi. Maar het kan ook zijn dat het verhuurbedrijf je komt ophalen. Voor ons gold echter dat het verhuurbedrijf alleen ophaalt van hotels bij het vliegveld en niet van downtown. Dat kan wel, maar dan brengen ze kosten in rekening en kun je net zo goed een taxi nemen.
Probeer in CG bij de South Rim in de Village te overnachten (Mather campground), dan zit je dicht bij de Rim.

Mirjam
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 20-06-2011, 12:13 uur
mirjam bedankt voor je reactie. Vraagje ik zie bij mather camground alleen plaatsen non electrical. Houdt dus in geen stroom? Ben een leek in het campergebeuren dus heb daarin ook nog een hoop uit te zoeken. Lokatie lijkt mij mooi. In SF zitten wij inderdaad de 1e 2 nachten in een hotel ga kijken als in de camper ga huren waar een transfer mogelijk is.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: mirjam08 op 20-06-2011, 14:20 uur
Ik ben ook nog een leek op het gebied van campers, over 5 weken gaan wij voor de eerste keer. Maar non-electric betekent inderdaad zonder stroom. Dit is voor een paar nachten niet erg met een camper. Ook wat betreft je aanvoer van schoon en afvoer van vies water kan je wat missen. Meestal is er ook een plek waar je dit kunt bijvullen/afvoeren (dumpstation). Het is dan wel primitiever, maar de plek vergoed een hoop denk ik. Dat geldt trouwens ook voor Yosemite. Daar heb ik een plek op Lower Pines gereserveerd en hiervoor geldt hetzelfde. Ga wel eerst goed kijken hoe je moet reserveren en wanneer voor Yosemite(dit is 5 maanden vantevoren). Het steekt heel krap om daar een plek te bemachtigen, binnen 5 minuten is alles weg. Op  http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/camping.htm (http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/camping.htm) kun je meer info hierover vinden.
In Monterey heb ik trouwens Marina Dunes RVpark gereserveerd.
Veel plezier met voorbereiden
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Marianne op 20-06-2011, 22:29 uur
Als je een stuk van de kust wilt zien kun je beter doorrijden tot Cambria. Daar overnachten en dan naar Yosemite. Ik weet alleen niet of Cambria niet te ver is als je die dag de camper ophaalt. In augustus zijn de watervallen in yosemite niet meer zo spectaculair, maar de Mist Trail naar de Vernal Fall is altijd mooi om te doen. Je zult Yosemite 5 maanden van te voren moeten boeken. Je hebt dus nog even de tijd, maar ga het wel alvast een maand eerder uitproberen zodat je weet hoe het reserveren werkt.
Voor de Grand Canyon (GC Village is inderdaad de South Rim) is Mather CG mooi.
Ik zou geen volle dag Palm Springs doen, wat wil je daar doen?
Je zou die extra dag ook kunnen gebruiken om via de kust terug te gaan naar SF. Een extra dag Yosemite is ook mooi, zeker als je ook sequoia's wilt zien, en gewoon wilt luieren, zwemmen, paardrijden, fietsen, wandelen, etc. Hoe oud zijn de kinderen?
Wel jammer dat je niet via Zion en Bryce rijdt. Zonder de kust en die extra dag PS zou je daar wel tijd voor hebben.
Zit een extra dag er niet in?

Marianne
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 21-06-2011, 08:48 uur
Marianne bedankt voor je reactie. Volgens mij is cambria inderdaad te ver.  Ik denk dat monterey ver genoeg is. Bij ons gaat het met name om indrukken. Die avond een zonsondergang in zee daar kunnen we al enorm van genieten. Wel wil ik proberen een early camperafspraak te maken, wie heeft hier ervaring mee? Ik heb dat ergens gelezen. Als ik dan om 13.00 uur uit SF kan vertrekken moet cambria wel lukken maar is het dan niet weer heel ver naar Yosimiti terug? Wel kan ik dan inderdaad die ene dag daar wellicht gebruiken. Mijn kinderen zijn 10 en 12 allebei jongens. Hoe lang is die mist trail naar vernal trail? Wij willen best een stukje wandelen maar geen hele dag. Is Yosimite villiage de beste overnachtingsplek centraal voor deze route? Waar kan ik het beste overnachten als ik een beetje wil wandelen en 's middags lekker wil zwemmen.? Het reserveren staat in mijn agenda. 5 maanden maar voor welke moet ik proberen te gaan? Er zijn toch meerdere overnachtingsplekken in Yosimite? In palm springs willen wij naar soak city, het liefst de hele dag. Wij zijn echte stad en pretparkmensen als je bedenkt dat we al 3 jaar in Orlando zijn geweest en de waterparken geweldig vinden. Waarschijnlijk lukt een extra dag niet helaas, ga hier vooralsnog niet vanuit. Als ik die extra dag voor de kust gebruik neem ik aan dat ik route volg SF- Yosimite- mono lake-Lv-GC-Lake Lakasu-PS-Anaheim-kust-SF moet doen als rondje? Weet iemand een mooie lokatie bij monolake voordat wij het eind naar LV rijden?  Ik snap je punt over Bryce en Zion. Maar ik ben ervan overtuigd als echte Amerika liefhebber 8) dat ik na deze reis nog wel weer terugkom en dan doen we het alsnog. Keuzes keuzes.....
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 21-06-2011, 11:09 uur
Ik lees net ergens dat las vegas - gc villiage niet echt een handige route is. Het is zie ik wel ongeveer 5 uur rijden. Omdat ik terug wil dan naar lake lakasu is het een optie om toch via ZIon te rijden? Denk eraan het gaat om de indrukken! Zion - GC is ook toch ook ongeveer 6 uur rijden? Waarschijnlijk onderweg ook genoeg te zien? Is er in Zion iets leuks te doen voor kids? Kon je hier niet met een band op de rivier?
Dus SF 2 -monterey 1 - Yosimite 2- monolake 1 -LV 2 -Zion 1 -GC villiage 2 -Lake lakasu 1 -PS 1 -Anaheim1  Getallen zijn overnachtingen.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Marianne op 21-06-2011, 12:24 uur
Wij hebben in 2008 het stuk van Zion naar de GC gereden. Dat was - met de auto - goed te doen. Met een camper zul je wat meer tijd kwijt zijn, zeker bij de tunnel in Zion.
Voor Zion zou ik 2 nachten plannen, anders vind ik het wel jammer van de extra kilometers. Voro Zion zou je eens ons 2008-verslag kunenn bekijken, en ook het 2002-verslag. En het 2004-verslag.
Als ik jullie was zou ik Lake Havasu overslaan en rechtstreeks van de GC naar Palm Springs rijden. Dat is wel een lange rijdag, maar je hebt dan elders weer meer tijd.

Kijk voor de mogelijkheden in Yosemite eens in onze reisverslagen. Je kunt het beste in de vallei overnachten (een van de Pines campings). Het is namelijk veel gemakkelijker om vanuit de vallei ergens naar toe te rijden, dan vanuit een andere plek naar de vallei (drukte, perkeerproblemen).

Marianne
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 21-06-2011, 12:54 uur
Ok marianne, ik denk dat ik Zion laat vallen. Ga via het zuiden naar CG. Om dan in 1x naar palm Springs te gaan ben ik minimaal 7 uur onderweg. Lake Havasu ligt op 4 uur afstand ongeveer. Lijkt ons leuk aan zo'n meer om ook daar ven te kijken. Waarschijnlijk overnachten we dan de volgende bij joshua Tree NP om vervolgens de volgende ochtend naar Soak city te rijden. Ik kijk iniedergeval voor Yosimite voor een plek in de vallei. Nog suggesties voor een plaats bij monolake, is bodie bezoeken een optie als we daar vanuit yosimite  naar toe rijden? Ik heb nog geen antwoord op of en waar ik eventueel kan zwemmen in de vallei en hoe lan g mist naar vernal trail is.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Marianne op 21-06-2011, 19:30 uur
Ik had al naar mijn reisverslagen verwezen, daarin kun je echt heel veel vinden over Yosemite. Kijk ook eens op de NPS-site (www.nps.gov/yose (http://www.nps.gov/yose) ) en kijk voor wandelingen eens op www.yosemitehikes.com (http://www.yosemitehikes.com) .
Augustus is normaal gesproken laat voor de watervallen (maar vernal Fall blijft wel lopen) en ook raften zal dan niet meer lukken. Tenzij er volgend jaar weer net zo veel neeuw valt als dit jaar.

Heb je al bedacht waar je die extra dag gaat gebruiken? Als je die voor Yosemite gebruikt heb je meer tijd om bijvoorbeeld ook Bodie nog te bezoeken. De weg ernaatoe is niet fijn met een camper, maar het kan wel. Reken op een uur of 3 voor een bezoek, incl de rit er naartoe.
Ik heb geen ervaring met campings buiten het park maar Mono Lake RV in Lee Vining is natuurlijk een optie. June Lake is ook een mogelijkheid, daar zijn we eens langsgereden en het ziet er mooi uit (bijvoorbeeld Silver Lake Resort).

Marianne
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 21-06-2011, 21:34 uur
Wie heeft ooit op de Mono vista RV camp bij Lee vining gestaan en waar kan ik een plaats reserveren? Kom er op hun site niet uit.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: mirjam08 op 21-06-2011, 22:05 uur
Wij gaan er dit jaar staan. Je kunt alleen reserveren door te bellen, maar we werden allervriendelijkst te woord gestaan (typisch amerikaans toch!). Moeten er wel om 17.00 uur zijn omdat we niet hoeven aan te betalen. Dat wordt voor ons vroeg opstaan in Las Vegas want we rijden net andersom en gaan van LV naar Lee Vining (de langste dagrit van de vakantie). Ik verwacht niet al teveel van deze camping, maar dat maakt voor ons niet uit omdat het echt alleen een stoppunt voor yosemite is.
Mirjam
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Marianne op 21-06-2011, 22:09 uur
Reserveren kan telefonisch (760/647-6401) of via e-mail: monovista at qnet dot com
Ik neem niet aan dat je nu al wilt reserveren? Heb je de route al helemaal vastliggen nu? Met meer dan een jaar te gaan is het verstandig om je wat meer in te lezen, wie weet komt er nog een heel andere route uitrollen.

Ik zie nu dat 31 augustus ontbreekt, of vlieg je dan terug?

Marianne
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 21-06-2011, 22:25 uur
Bedankt, Marianne en Mirjam, weer wat handige informatie als het nodig mocht zijn.

Nee  Marianne, ;D ik ga zeker nog niets reserveren pure orientatie allemaal. Ben goed aan het kijken wat de mogelijkheden zijn. Weet inderdaad helemaal niet hoe het loopt met de dagen etc maar vind het wel leuk om een voorlopige te maken kan hem daarna wijzigen omgooien of uitbreiden als het zover is. Kan pas helaas in januari vliegtickets boeken dan weten we de exacte datum. 31 ste is inderdaad retourdatum tot nu toe. Ben nog wel heel nieuwgierig waarom die tiogapass zo mooi en byzonder is. Who knows?
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Hans B op 22-06-2011, 11:39 uur
Het 'bovenste' stuk, van SF naar Monterey is heel erg bochtig.
Welke (gem) snelheid denk je over het algemeen te kunnen halen in een camper.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 22-06-2011, 12:15 uur
Hans hoe hard moet ik gaan? Heb ik haast en is het geen goed idee? :( Is het geen goede oefening? Heb jij een ander voorstel wil graag een stukje kust meepakken het liefst bij big sur. eo.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Hans B op 22-06-2011, 12:31 uur
Lees of begrijp ik het niet helemaal goed, dat je na in ontvangst nemen van de camper, nog naar Cambria wilt rijden?
Als je eenmaal voorbij Monterey/Carmel/17 mile drive bent, is er tot Cambria geen weg meer die landinwaarts gaat, dan zul je dus helemaal door moeten. Op sommige bochtige stukken is 25 al heel wat en met een constant rij auto's achter je wil (moet) je ook regelmatig deze even voorbij laten gaan. Op de lange rechte stukken, die je verder naar het zuiden hebt kun je harder, maar vaak wil je dat niet omdat het erg mooi is.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 22-06-2011, 12:45 uur
Hans ik wil van SF tot monterey ( overnachten) daarna via mariposa grove ( overnachten )naar yosimity villaige (overnachten). Via monolake (daar overnachten ideewaar? ) RV mona vista ok? dan door naar Las vegas. Dan Las vegas (overnachten)- Grand canyon villiage (overnachten)- Kingman of lake havasu (overnachten)  -twentynine Palms Overnachten- Anaheim Overnachten.. Ik heb maar 15 nachten en wil zowel de kust , stad als iets van de parken meekrijgen. Moet nog kijken waar 1 of 2 nachten. Ben niet zo van het wandelen een beetje indruk opdoen vinden wij prima.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Dirc op 22-06-2011, 12:52 uur
Hoi,

wellicht kun je het als volgt weergeven:

1. SF - Monterey
2. Monterey - Mariposa Grove
3. Mariposa Grove - Yosemity
4. Yosemite - Mono lake
5. Mono lake - RV mona vista ??
6. Mona vista ?? - Las Vegas
7. Las Vegas - Grand Canyon
8. Grand Canyon - Kingman / Lake Havasu
9. Kingman / Lake Havasu - Twentynine Palms
10. Twentynine Palms - Anaheim
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Hans B op 23-06-2011, 08:33 uur
Prima lijstje Dirc, zo leest het wel handiger.
Vanpoecke, wat wil je eigenlijk gaan zien tijdens je reis. Zoals in het lijstje staat vlieg je overal langs en heb je nagenoeg geen tijd om ergens uit te stappen en even te wandelen. Een bezoekje aan de Mariposa Grove (reuzenbomen), daarmee ben je toch al gauw een uurjte of 3 kwijt. Yosemite Valley, ja je kunt er even doorheen rijden, maar een wandeling naar watervallen, een meertje, het museum gaat toch wat tijd opslokken.
Ik zou er nog eens over nadenken. En zoals al gezegd een camper beperkt je actieradius. De gemiddelde snelheid ligt een stuk lager dan een auto. Maar mocht je het toch zo doen, laat nadien dan eens een berichtje achter wat er allemaal wel gelukt is. Misschien zie ik het wel helemaal verkeerd.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 23-06-2011, 10:59 uur
Kloptr niet helemaal het lijstje van  Dirc. Ik maak even een nieuw topic aan zodat het weer een beetje duidelijk word.Deze sluit ik daarom nu af.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Marianne op 23-06-2011, 11:08 uur
Ik vind het altijd prettiger als alles in hetzelfde topic blijft staan, dan hebben we alle opmerkingen en overwegingen bijelkaar.

Goed dat Hans die opmerking maakt over een camper; ik heb hetzelfde gedacht, maar omdat ik geen ervaring heb met een camper is het beter als iemand die dat wel heeft, daar iets over zegt. Je verliest relatief veel tijd nu. Aan de andere kant is een camper wel weer prettiger als je vrijwel elke nacht ergens anders verlbijft.

Marianne

Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: vanpoecke op 23-06-2011, 11:57 uur
Ik snap je Marianne maar er word niet door iedereen goed teruggelezen en dan word het misschien langdradig. Op een aantal vragen krijg ik ook niet altijd antwoord dus dan word het teveel. Ben nu nogmaals mijn reis met lokaties in elkaar aan het zetten en dan wil ik hiermee verder gaan.
Titel: Re: camperreis in 17 dagen van alles een beetje met gezin met 2 kids
Bericht door: Hans B op 23-06-2011, 16:28 uur
Wat de snelheid betreft is voor mijzelf 60 mph echt wel de max en dan op de rechte weg, met voldoende zicht.
Aan de ene kant wil ik niet harder, omdat ik toch 8000 kilogram onder m'n kont heb, wat betekent dat je 10x beter moet opletten. Optrekken, afremmen, berg op, berg af het kost allemaal veel meer tijd.
Daar waar je in een personenauto denkt: 'dat kan nog makkelijk', nou vergeet het maar in de 'vrachtwagen'.
Aan de andere kant niet omdat ik dan veel te snel dingen passeer. Je kunt niet even snel afremmen als je ineens wat mooist denkt te zien langs de kant van de weg. Het gaat je toch gauw enkele 100den meters kosten om het gevaarte veilig af te remmen. En dan een plekje vinden aan de wegkant, waar je met een auto gemakkelijk kan staan, is een camper toch 75 centimeter breder en enkele meters langer.
Ondanks dat hoop ik dat het jullie allemaal wel gaat lukken.