Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Westen (West) => Topic gestart door: Therock op 11-05-2008, 11:54 uur

Titel: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: Therock op 11-05-2008, 11:54 uur
Goedendag All,

Leuk om hier de verhalen te lezen, ideeen, ervaringen, tips, etc etc.

Eindelijk hebben mijn vriendin en ik besloten in september naar america te gaan. en wat kan de tijd dan lang duren... We zijn ons goed aan orienteren. De keuze naar het westen was snel gemaakt, en dat we een fly & drive wilden ook. Aankomen, auto huren en 2 a 3 weken veel zien, kopen, eten, (wat je doet in een vakantietijd, genieten).

Ik heb hier al aantal verhalen gezien van mensen die zelf hotels boeken wat ik zie dat erg prettig is. je bepaald zelf namelijk waar je iets langer wilt verblijven (en dat is voor iedereen anders natuurlijk).

Maar wat is (blijven nederlanders) goedkoper. Is dat een georganiseerde fly & drive, waar je voor 1300euro (incl.vlucht, overnachtingen+logies en auto) redelijk klaar bent. Natuurlijk geef je datzelfde bedrag nog uit in zo,n vakantie, maar ok. Ben benieuwd wat de ervaringen hier zijn of er bepaalde organisaties zijn die echt aan te raden zijn?

alvast bedankt..
gr
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Jez op 11-05-2008, 12:38 uur
 welkom op dit forum!

Hotels bij een (Nederlandse) reisorganisatie geboekt zijn over het algemeen duurder dan wanneer je rechtstreeks bij de bewuste hotels boekt of op de bonnefooi gaat. Ik ben van de bonnefooi, omdat je dan zelf kunt bepalen waar je wilt blijven en hoe lang. Hoogstens reserveren we de 1e nacht bij een late aankomst of op een speciale plek (dit jaar in Yellowstone NP). Het is ons nog nooit gebeurd dat we geen overnachting konden vinden. Wij slapen veel in Super 8 motels en zijn gemiddeld $65,- per nacht (2 personen) kwijt. Ook maken we gebruik van discount guides, waarbij je dus korting krijgt in hotels. Deze gidsen kun je op veel plekken gratis meenemen (vliegveld, benzinepomp, restaurants als Denny's en de Mac). Vorig jaar had ik 2 nachten vlakbij New York thuis geboekt. We kwamen er een dag eerder aan en de 3e nacht was - met gebruik van de discount guide - goedkoper dan wat ik thuis had geboekt, rechtstreeks bij het hotel.

Ook leert de ervaring dat de georganiseerde reizen meestal een onhandige planning kennen: dagen met veel te veel kilometers, onlogische overnachtingsplaatsen, veel gesjees en weinig tijd om iets te zien.

Ik zeg dus: zelf regelen!
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Baia op 11-05-2008, 12:38 uur
Hmm 1300 Euro is wel erg weinig. Hoeveel weken is dat dan?
Ik trek er 4 weken op uit en ben dan net 2500 Euro kwijt. Hierbij is alles ingerekend wat ook in julie 1300 Euro zit (Vlucht, Huur auto en alle hotels)
De reis zal alles samen wel ongeveer 4000 Euro kosten, want er komt natuurlijk ook nog brandstog bij (ongeveer 500 Euro), eten en toegangstickets tot pretparken, etc...
Dus als het 1300 Euro is voor 4 weken is dat erg weinig. Je moet het eens bekijken.
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Marianne op 11-05-2008, 12:53 uur
Hallo,
Welkom op het forum!

Het is niet zo gemakkelijk om een vergelijking te maken want het hangt erg samen met de route en de soort accommodatie die je wilt.
Bij georganiseede reizen zie je dat de overnachtingsplaatsen vaak (ver) buiten de nationale parken liggen en daardoor goedkoper zijn. Als je voldoende tijd hebt en je vindt het niet erg om heen en weer te rijden, dan is dat prima, maar meestal heb je die tijd niet bij een georganiseerde reis.
Voordeel van zelf je accommodatie boeken is dat je ook ter plekke nog kunt cancellen mocht dat zo uitkomen. Meestal kan dat gratis tot 24 uur van te voren.

Die 1300 euro lijkt me erg goedkoop. Maar je hebt het over 2 of 3 weken, voor hoeveel dagen is die 1300 euro? Welke route volg je dan en waar overnacht je? En klopt dat bedrag nog steeds? Je hebt kans dat alle goedkope vluchten al vol zijn en dat er dus nog iets bovenop die 1300 komt.
Stel dat de 1300 voor 2 weken is en dat een vlucht 750 euro pp kost. Dan hou je met z'n tweeën 1100 euro over voor autohuur en accommodatie. Afhankelijk van de soort auto die je huurt hou je dan ca 80 dollar (bij een koers van 1,54) per dag over voor de overnachting. Dat moet kunnen, hoeveel je in steden en in de parken wel meer kwijt zult zijn.
Als die 1300 voor 3 weken is, lijkt het me moeilijk om het zelf goedkoper te doen.

Prima organisatie is bv Tioga Tours, daar kun je online een offerte aanvragen. Maar je kunt bij elk reisbureau terecht voor een reis van een reisorganisatie. Dat zal allemaal wel goed zijn, het belangrijkste is dat je een route hebt die je aanspreekt en die niet te gehaast is.

Wij hebben tot nu toe altijd vlucht en autohuur via een reisbureau geboekt, en dit jaar hebben we voor het eerst de vlucht zelf geboekt (rechtstreeksbij de maatschappij).

Wat je ook doet: leg zo snel mogelijk de vlucht vast, want je bent al redelijk laat daarvoor.
Kijk zelf eens op sites als kayak of rechtstreeks bij een luchtvaartmaatschappij wat een vlucht kost en dan kun je zelf berekenen hoeveel je over houdt voor autohuur en overnachtingen. Voor autohuur kun je bij een reisorganisatie kijken of bij een site als www.usareisen.de .

Marianne
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 11-05-2008, 13:57 uur
Jemig, wat een leuke reacties al. echt ontzettend bedankt voor de reacties. 1295euro voor 2 weken. zal het programma vanavond hier even opzetten. vrouw wil nu weg ;-), van het mooie weer genieten.

gr :afro:
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: hdeweert op 11-05-2008, 14:09 uur
Hallo Therock
Een fly drive voor € 1300  naar Florida is wel mogelijk, meestal op basis van 2 personen en buiten het hoog seizoen. Je moet dan dus €2600 investeren.
Vaak zijn deze aanbiedingen van af en heb je een minimum pakket d.w.z. de kleinste auto en de verzekering is minimaal en ben je niet echt goed verzekerd.
Verder sluit ik mij aan bij het commentaar van mijn voorgangers.
Harm
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Jolanda2 op 12-05-2008, 08:11 uur
Hallo,  :)

Wij hebben vorig jaar ook al deze vragen gehad, en heel veel op deze en andere sites gelezen. Daar haale je veel informatie uit. Wij hebben verschillende offertes aangevraagd bij reisbureau"s, o.a. Tioga Tours en het bleek dat zij het voordeligst waren. Je kunt hen mailen en je hebt binnen 24 uur (meestal sneller) antwoord terug op al je vragen. Wij hebben er de vlucht geboekt voor september 31 augustus t/m 26 september), deze kost in totaal p.p. € 805,50, de auto kost € 723,00 (van 22 september t/m 22 september), dan heb je een full-size auto met alle verzekeringen, mijlen en meerdere bestuurders, belastingen en gratis tank benzine erbij. Voor de vlucht hebben we gekozen voor een rechtstreekse, dat is wel iets duurder (€ 75,00 p.p.), maar o zo gemakkelijker verwacht ik. Wij hebben sommige overnachtingen al geboekt via internet omdat het plaatsen is waar ik zeker wil zijn van een overnachting, dat zijn San Francisco en bij Yosemite NP. De rest willen we zelf uitkiezen ter plekke. Voor de route hebben we eerst allerlei reisboekjes doorgebladerd en ook op deze site gekeken en hier vragen gesteld, zo zijn we aan onze (ongeveer) route gekomen. We zijn er bijna 4 weken, en ik verwacht toch wel € 4000,00 p.p. nodig te hebben, je moet denken aan alle overnachtingen,eten en entrees en misschien zie je ook nog leuke dingen die je wilt aanschaffen omdat ze daar een stuk voordeliger zijn.... Ik ben onze voorbereidingen vast aan het leggen op een reislog zodat ik precies weet wat we al gedaan hebben, dit kun je lezen als je wilt op http://frans-en-jolanda.reismee.nl/reisverhaal/1976/voobereidingen/. Heel veel plezier met het uitstippelen, het is trouwens ook heel erg leuk om het zelf te doen heb ik gemerkt, je leest zoveel en hebt zoveel meer informatie door je zo goed voor te bereiden. Succes ermee!  :afro:

Groetjes Jolanda.
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 12-05-2008, 11:45 uur
Hi,

Jolanda, alvast bedankt voor de informatie. ik heb je site bekeken, en kan ik goede tips uithalen, alvast bedankt. Ik denk steeds meer dat ik de reis zelf ga indelen, ipv georganiseerde reis. Het is wel stuk makkelijker, want alles is al geboekt natuurlijk en de prijs is echt aantrekkelijk. Maar de voordelen om alles zelf te regelen wegen denk ik toch zwaarder. Ik heb wel al een heel goed advies gekregen, dat je het liefs via londen moet vliegen. Het geval in amerika schijnt te zijn, dat als je daar een tussenstop maakt dat je uit moet checken (met koffer en al) en dan weer in moet checken. In amerika duurt dit echt een eeuwigheid sinds 9-11.

Je kan tegenwoordig echt goed zelf vluchten boeken (via vliegticketshop.nl), daar heb ik retourticket voor 650,- pp naar LA, dat is mooie prijs lijkt me. Het mooie ook is dat ik zelf de datums kan bepalen (georganiseerd niet) waardoor ik het weekend mooi in me voordeel kan laten werken ivm vrije dagen.

ik vandaag lekker in de tuin zitten. Roseetje erbij, laptoppie en alles is goed bekijken...

laat jullie weten vandaag hoe het gaat

gr
peter

p.s mocht ik het oktober toch doen , hoe zit het dan met het weer???
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Jez op 12-05-2008, 11:55 uur
Ik heb wel al een heel goed advies gekregen, dat je het liefs via londen moet vliegen. Het geval in amerika schijnt te zijn, dat als je daar een tussenstop maakt dat je uit moet checken (met koffer en al) en dan weer in moet checken. In amerika duurt dit echt een eeuwigheid sinds 9-11.
Welnee, dat stelt echt helemaal niks voor! Je komt uit het vliegveld, pikt je koffer op bij de bagageband, loopt ermee door customs en geeft hem meteen weer af. Dit hoeft helemaal geen eeuwigheid te duren - gemiddeld een half uurtje max.

Citaat
Je kan tegenwoordig echt goed zelf vluchten boeken (via vliegticketshop.nl), daar heb ik retourticket voor 650,- pp naar LA, dat is mooie prijs lijkt me. Het mooie ook is dat ik zelf de datums kan bepalen (georganiseerd niet) waardoor ik het weekend mooi in me voordeel kan laten werken ivm vrije dagen.
Ik weet niet waar je woont, maar als vertrek vanaf Brussel ook een optie is, vergelijk die prijzen dan eens. Wij zijn dit jaar het voordeligst uit vanaf Brussel. www.vliegtarieven.be geeft vaak ook scherpe prijzen.

Citaat
p.s mocht ik het oktober toch doen , hoe zit het dan met het weer???
Oktober is over het algemeen een prima maand. Niet meer zo heet. Kijk eens op www.wunderground.com; hier kun je ook de historie van het weer bekijken.
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 12-05-2008, 15:31 uur
Jez,

weer ontzettend bedankt... Brussel zou een optie kunnen zijn ja.... als dat veel scheelt helemaal...

greetz
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 12-05-2008, 22:52 uur
Zullen we naar amerika gaan??? leuk, iets van fly & drive, heb je tegenwoordig al voor 1200euro... en dan rij je naar alle leuke dingen...

Het leek allemaal zo makkelijk... maar hoe meer ik hier lees, reisverslagen lees (de een nog mooier dan de ander...) wordt het eigenlijk alleen maar moeilijker.... ;-)
Maar allemaal leuke uitdagingen, en luxe problemen. En dit forum biedt dan een goede manier om je vragen te stellen ...

Sommige doen reis en auto via tioga tours boeken, maar waarom dan niet alles zelf boeken... waarom toch nog gebruik maken van touroperator, wat is daar het voordeel van??

gr
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: M&M+D op 12-05-2008, 23:15 uur
Voor mij echt een eigen route.
Je bepaalt zelf waar je heen wilt.
Ik had voor de zekerheid mijn vlucht bij het reisburo geboekt, maar de volgende keer gaan we dat toch online doen, heb je tenminste alles zelf in de hand.
de rest hebben we zelf rechtstreeks online geboekt.
Omdat we zo'n strak schema hebben , hebben we deze keer ook alle hotels vooraf gereserveerd, zo hoeven we bij late aankomst  geen hotels meer te zoeken.
Route laat ik maar weg , anders verklaren jullie ons voor gek  ;D

Groetjes Marian
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Harry op 13-05-2008, 16:37 uur
Zullen we naar amerika gaan??? leuk, iets van fly & drive, heb je tegenwoordig al voor 1200euro... en dan rij je naar alle leuke dingen...

Het leek allemaal zo makkelijk... maar hoe meer ik hier lees, reisverslagen lees (de een nog mooier dan de ander...) wordt het eigenlijk alleen maar moeilijker.... ;-)
Maar allemaal leuke uitdagingen, en luxe problemen. En dit forum biedt dan een goede manier om je vragen te stellen ...

Sommige doen reis en auto via tioga tours boeken, maar waarom dan niet alles zelf boeken... waarom toch nog gebruik maken van touroperator, wat is daar het voordeel van??

gr

Denk er wel aan dat je bij het boeken van de huurauto dat via een Europese organisatie doet en niet rechtstreeks bij een Amerikaanse aanbieder, de voor ons noodzakelijke verzekeringen zitten er dan meestal bij, als je dat in de VS apart moet regelen, is dat veel duurder, en de auto moet echt goed verzekerd zijn, je wilt niet weten wat voor een schadeclaims je kunt krijgen als je door jouw schuld een ongeval met letsel veroorzaakt.
Veel mensen op dit en andere fora's boeken de huurauto via usareisen.de

Harry
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 13-05-2008, 20:19 uur


Denk er wel aan dat je bij het boeken van de huurauto dat via een Europese organisatie doet en niet rechtstreeks bij een Amerikaanse aanbieder, de voor ons noodzakelijke verzekeringen zitten er dan meestal bij, als je dat in de VS apart moet regelen, is dat veel duurder, en de auto moet echt goed verzekerd zijn, je wilt niet weten wat voor een schadeclaims je kunt krijgen als je door jouw schuld een ongeval met letsel veroorzaakt.
Veel mensen op dit en andere fora's boeken de huurauto via usareisen.de

Harry
[/quote]

??? maar dat betekend ook niet bij hertz , holiday auto's, etc?
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Harry op 13-05-2008, 21:39 uur
Zolang je maar bv. bij Hertz.nl boekt, en dus niet bij Hertz.com, en wel bij Avis.nl en niet bij Avis.com, meestal moet je bij deze speciaal op de business markt gerichte aanbieders kiezen in welk land je woonachtig bent, en krijg je vanzelf het tarief voor Europeanen, dus incl. alle noodzakelijke verzekeringen.
Holiday cars is geen verhuurmaatschappij, maar slechts een tussenpersoon die de autohuur weer onderbrengen bij een verhuurder.
Maar let bv. op dat je niet boekt bij Alamo.com, dan krijg je dus een tarief zonder verzekeringen, Amerikanen zijn meestal via hun eigen autoverzekering verzekerd bij het huren van een auto, onze autoverzekeringen sluiten dat nadrukkelijk uit.
Let erop dat je altijd een LDW verzekering hebt, soms ook wel anders genoemd, maar deze zorgt voor de schade die toegebracht wordt aan de huurauto en de gevolgschade daarvan, de verhuurder kan de auto een bepaalde tijd niet verhuren, zonder deze verzekering worden ook deze gederfde inkomsten op de huurder verhaald.
En de meest belangrijke is wel de SLI verzekering, deze wordt ook wel eens anders genoemd, dit is een aansprakelijkheidsvezekering die schade en vervolgschade dekt die door toedoen van de huurder veroorzaakt wordt.
Om een lang verhaal dan toch kort te maken, meestal is het zo dat als je een prijs krijgt in Dollars, dan zitten de verzekeringen er niet bij, en bij een prijs in Euro's wel.

Harry
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Jolanda2 op 17-05-2008, 20:57 uur
Hallo,

Ik ben eens benieuwd wat het geworden is bij jullie, en wat jullie nu kwijt zijn aan vliegtickets. Lukt het al een beetje met plannen? Heel veel plezier ermee in ieder geval.

Groetjes Jolanda.

 :)
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 18-05-2008, 15:22 uur
Goedemiddag,

We zijn er uit. we gaan alles zelf regelen. we zijn nu (as we speak) goed aan het kijken naar vluchten, we zijn flexibel, dus wordt ergens eind september, begin oktober en dan 2 en halve week. We vliegen naar Los angeles, en we kijken naar mogelijkheden om dan terug te vliegen vanuit San francisco. Prijzen zijn nogal verschillend. We willen het liefs directe vluchten (alleen via KLM) zonder overstap, en prijs extra valt dan nog enigsinds mee. Als we hier beslissing in hebben genomen gaan we kijken naar Auto huren, en als we dat gedaan hebben gaan we de hotels boeken en onze reis in elkaar zetten. We hebben er al zo,n zin in.... Iemand nog tips of reacties hierop?

tot snel

gr
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Harry op 18-05-2008, 15:38 uur
Waarom vliegen op LA, en dan terug van San Francisco?, heb je al iets van een route in gedachte, of ben je niet van plan om de prachtige kustroute tussen LA en San Francisco te rijden, ik raad je zeker voor een eerste keer aan om de kustroute niet over te slaan.

Harry
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 18-05-2008, 16:05 uur
Harry, je hebt helemaal gelijk. bedankt voor de tip. we hebben zeker een aantal dingen die we willen bezoeken ja, maar wordt toch LA aankomen en vertrekken.
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: arizona op 18-05-2008, 19:14 uur
Tips, vroeg je.
Elders soms ook wel te lezen, daarom kort:
Vliegtuig en auto samen boeken is vaak lucratiever.
Die verzekeringen die hierboven terecht nog eens bendrukt worden, kun je goed afsluiten via de site:
http://www.worldwideinsurance.com
Dat is een Engele aanbieder voor UK- en EU-residents. Voor 105 GBP heb je zo'n uitgebreide verzekering (SLI en CDW), een jaar lang zelfs. Zie over dit item bij Auto's en campers huren

Het boeken van de reis: kies voor www.mobissimo.com Zij vergelijken alle aanbieders (al of niet terecht met de aanduiding cheap in hun www.naam)
En vertrekken vanaf Düsseldorf of Brussel zou je ook in de afweging kunnen betrekken.
(Voor mij scheelde dat meer dan € 200, de keus voor DUS, vliegen met dezelfde NWA, wel woon ik in O-NL))
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 12-06-2008, 21:54 uur
Het is weer even geleden en snap ook dat mensen echt niet wakker liggen om deze informatie, maar omdat ik er veel aan gehad heb wil ik wel even een update geven.

We hebben inmiddels een vlucht geboekt van 1 t/m 17 oktober. We hebben gekozen voor een directe vlucht met KLM. was wel iets duurder maar we hadden geen zin om over te stappen (het is al zo,n end) en we hebben misschien geluk met een upgrade tijdens de vlucht ;-)

Daarnaast hebben we ook al een auto gehuurd via een brooker (grote bak, SUV) en ook de eerste overnachting op LA international airport geboekt. en daar vandaan is alles nog open.

Gaan we eerst naar san francisco en dan richting de parken en las vegas om weer te eindigen in LA.. of toch andersom.... we gaan is rustig hier goed lezen in dit forum en in de bestelde boeken bij bol.com....

we hebben er zin in!!!
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: pw.van.andel@hccne op 13-06-2008, 00:04 uur
> ja, maar wordt toch LA aankomen en vertrekken.
>Gaan we eerst naar san francisco..
LA en SFO zijn even duur vanaf AMS. SFO is korter vliegen (elke minuut telt) en LAX heeft een mooie zoo (in Griffith park) voor de laatste dag. Er gaat niks boven non-stop! 
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: wim put op 13-06-2008, 06:48 uur
Hallo,
We hebben best veel ervaring met rondreizen:
- de route heel goed uitstippelen
- hotels/motels: je kun het duur of goedkoop doen. Motels 8 zijn wel aanteraden.
- je kun overal goedkoop eten (ligt eraan waar je naartoe gaat) In California heb je heel veel buffets restaurant. In Las Vegas zijn ze vrij goedkoop.
- kleren kopen: wil je merken kopen, dan zou ik je aanraden bij de winkels ROSS, TJMAX,... ze hebben goedkope merkkleding.
- vliegtickets: heel goed uitkijken, overal staat op vanaf!! Prijzen op internet wil niet altijsd zeggen dat het goedkoop is
- zorg voor een goede reisverzekering
- auto huren: hier de goedkoopste auto reserveren met autoverzekering en ginder proberen upgrate te doen (hoeveel dollar per dag als ik deze wagen kan rijden), je moet goed kunnen onderhandelen. De verzekering hoeft je NIET extra te betalen.
- we hebben in de natuurparken in tenten geslapen (tent in WAL-Mart kost niet zoveel). Als je van avontuur houdt!!
Heb je nog vragen laat me maar weten
WIm

Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 14-06-2008, 23:46 uur
Beste wim,

Bedankt voor je tips.. alleen vliegtickets en de auto hebben we al. en ik ga niet in een tent houden al hou ik nog zo van natuur ;-)....

we weten welke periode we gaan (1-10 t/m 17/10) en dat we naar LA vliegen en ook weer vanaf LA naar huis gaan. vanaf daar is alles nog open. we gaan eerst kijken of we eerst naar san francisco gaan of eerst richting las vegas gaan rijden.

ik zal het hier stap voor stap beschrijven en naar iedereen met tips en ervaringen luisteren.
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: wim put op 18-06-2008, 22:24 uur
Ik zou eerst in LA verkennen, dan naar San Diego, Palm Springs, Las Vegas, ...... bij terugrit via Reno, Lake Tahoe, San Francisco, dan de route 1 terug naar LA
Succes
Wim
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 18-06-2008, 23:09 uur
Hi wim,

Aan de ene kant lijkt 17 dagen lang, maar tijdens het maken van zo,n reis toch ook weer niet. maar niet negatief zijn, in 17dagen moet je toch mooie dingen zien en beleven en we hebben er veel zin in. vandaag in een grote boekhandel het nodige aangeschaft. nationale parken (inside guide) west-amerika, fantastisch boek, mooie foto,s maar ook goede uitleg.

Ik zie veel mensen naar San diego gaan, maar twijfel daarover. moeten keuzes maken natuurlijk. Ik denk eerder om vanuit LA naar Palm springs te gaan om naar joshua tree park te gaan kijken. Dan vegas natuurlijk (leuk om een keer daar te pokeren ;-) ) Grand cayon, yosi... en dan san francisco (aantal dagen) en dan relax terug naar LA via route 1....

jemig is het pas juni????????

Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Matthe op 19-06-2008, 08:28 uur
Hoi,
Ik reageer zonder de reacties gelezen te hebben.

Georganiseerd is wat voordeliger mijn inziens, maar zelf regelen is leuker en losser zodat je zelf kan kiezen etc...
de National parken heb ik op voor geboekt en daarna laptop mee en boeken via expedia en hotel.com beviel ons best.
last minute Stratosphere Las Vegas was 25 € per nacht.
Maar dat kan schelen per keer en persoon denk ik.
Als je zo'n vakantie gaat dien moet je niet kijken op een paar honderd euro en ik merk nu ter plekke dat je meer kwijt bent dan begroot mede omdat je toch wat kleding aanschaf wat hier stukken goedkoper is.

Success!! :afro:
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 19-06-2008, 21:40 uur
bedankt matthe. het oordeel is inderdaad al gevallen, reis is geboekt (vlucht) en auto al gehuurd. ik ben nu bezig om mijn reis te bepalen samen met mijn vriendin. lekker ontspannen boekjes lezen, op dit forum en stap voor stap de reis bepalen. moderator moet anders hier een slot op dat ik een nieuwe open over mijn reisagenda samenstellen?

Ik heb trouwens een klein begin gemaakt.

dag1 La -- Aankomst (hotel overnachting geboekt bij airport) 15:30 (dus volgens we het land in zijn, auto hebben, hotel gevonden hebben en in het hotel zijn zal het wel allang avond zijn. Weet natuurlijk niet hoe we ons dan voelen, maar kan me voorstellen om flesje wijn te kopen op vliegveld en die meester maken s,avonds alvorens lekker te gaan slapen. om s,ochtends vroeg op te staan om te gaan reizen.....YES..

dag 2 denk ik gelijk weg te rijden naar palm springs en tussentijds naar joshua tree park te gaan (om met de beroemde boom op de foto te gaan ;-)). is dat te doen trouwens mensen?

vanuit daar gaan we langzaam naar de grand C. en naar vegas ;-) maar die indeling zijn we nog niet

greetz
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Matthe op 20-06-2008, 08:40 uur
Van LAX naar Palm springs is goed te doen en Joshua meenemen ook als je op tijd weggaat.
Ik dacht dat Joshua een groen park zou zijn maar dat is het niet, het is meer woestijn.
Tip: pak de Noordelijke kant, die is het mooist en pak BV de Hidden Valley wandeling, erg mooi en met een uur klaar. (Hittegolf nu hier)

Verdiep je goed in het forum hierzo, zo heb ik ook mijn reis samen gesteld.

Gtr
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 21-06-2008, 09:40 uur
bedankt weer voor de tips matthe, vooral om de noordelijke kant te pakken en ook de hidden valley te wandelen. dat zijn de goede tips, super....

ik doe niet anders dan meer hier verdiepen ;-), helpt enorm. ik denk echt dat we san diego overslaan. kwestie van keuzes maken, we gaan dag 2 gewoon vroeg rijden richting palm springs...

gr
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 22-06-2008, 15:06 uur
 ;D ;D ;D welkom

zo we gaan echt een nieuwe fase in... de route bepalen, bespreken, aanpassen, etc etc.... hierbij eerste opzet...

dag 1. aankomst LAX (auto ophalen/stad verkennen/hotel LA geboekt)
dag 2. LA - Joshua tree
dag 3. Joshua tree - Grand Canyon
dag 4. Grand Canyon
dag 5. Grand Canyon - Bryce
dag 6. Bryce - Zion
dag 7. Zion - Las vegas
dag 8. Las vegas
dag 9. Las Vegas - Yosemite
dag 10. Yosemite
dag 11. Yosemite
dag 12 Yosemite - San francisco
dag 13 San francisco
dag 14 San francisco
dag 15/16 San francisco - LA (via de mooiste route natuurlijk)
dag 17 eind van de middag vertrek A,dam.

Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Marianne op 22-06-2008, 20:51 uur
hallo,
Voor 17 dagen heb je een prachtige route met tijd voor de belangrijkste highlights. Het enige wat ik jammer vind, is dat je in 1 dag van LV naar Yosemite gaat. Je moet hier echt een overnachting tussen plannen, en check voor de zekerheid of de Tioga Pass open is. Zie ons 2006 verslag vanaf 10 augustus voor de route.
Misschien zou je wat sneller door Joshua Tree kunnen gaan, en meer in de richting van de GC overnachten, dan daar maar 1 overnachting, en de uitgespaarde nacht in Death Valley of aan de 395 besteden.

Marianne
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Freddytex op 22-06-2008, 21:15 uur
Ik heb de conversaties hier een beetje gevolgd en moet het grootste deel beamen uitgezonderd enkele punten.
1-Als je het goed aan boord legt is het nooit goedkoper georganiseerd via een agentschap dan het zelf te regelen.
2-Motels zoals Super8 zijn steeds goedkoper rechtstreeks dan via een booker(ecpedia.com en dgl) als je de prijzen ziet hou dan rekening met de fee's
3-Voor Super 8 maak ik steeds gebruik van triprewards.com nu heet dat wyndhamrewards.com en krijg jet ook de andere motels te zien die voor een groot gedeelte in dezelfde prijsklasse liggen
4-Het valt mij op dat er niets meer gezegd word over de coupons die je langs de weg kan vinden en waarin  dikwijls een groot voordeel zit behalve tijdens de weekends.
Succes verder nog -
Freddy
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: wim put op 22-06-2008, 21:39 uur
Ben net terug van San Francisco, als je daar alles wil zien dan moet je de 49miles scenic route volgen. Staat overal goed aangegeven (bord met een vogel erop) zie http://www.onlyinsanfrancisco.com/maps/49miledrive.asp
Wim
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 22-06-2008, 21:53 uur
hallo,
Voor 17 dagen heb je een prachtige route met tijd voor de belangrijkste highlights. Het enige wat ik jammer vind, is dat je in 1 dag van LV naar Yosemite gaat. Je moet hier echt een overnachting tussen plannen, en check voor de zekerheid of de Tioga Pass open is. Zie ons 2006 verslag vanaf 10 augustus voor de route.
Misschien zou je wat sneller door Joshua Tree kunnen gaan, en meer in de richting van de GC overnachten, dan daar maar 1 overnachting, en de uitgespaarde nacht in Death Valley of aan de 395 besteden.

Marianne

Hi marianne. bedankt voor het compliment ;-), en dat voor een eerste opzet. heel toevallig sprak ik tijdens het eten met mijn vriendin erover om ipv in de buurt van joshua tree te slapen direct door te rijden. alleen is het dan te doen om nog naar de Grand C. te rijden? bedankt voor de tip voor overnachting tussen LV en Yosemite. Tioga pass is in die periode nog open normaal gesproken. Ik ga zo even je verslag lezen. Death valley wilde ik eigenlijk overslaan (waarom weet ik eigenlijk niet). Tevens (tegen beter weten in) twijfelen we echt nog om naar yellowstone te rijden maar dat is echt goed omrijden.

Citaat
geplaatst op: Vandaag om 21:15Geplaatst door: Freddytex 
Voeg citaat toe
Ik heb de conversaties hier een beetje gevolgd en moet het grootste deel beamen uitgezonderd enkele punten.
1-Als je het goed aan boord legt is het nooit goedkoper georganiseerd via een agentschap dan het zelf te regelen.
2-Motels zoals Super8 zijn steeds goedkoper rechtstreeks dan via een booker(ecpedia.com en dgl) als je de prijzen ziet hou dan rekening met de fee's
3-Voor Super 8 maak ik steeds gebruik van triprewards.com nu heet dat wyndhamrewards.com en krijg jet ook de andere motels te zien die voor een groot gedeelte in dezelfde prijsklasse liggen
4-Het valt mij op dat er niets meer gezegd word over de coupons die je langs de weg kan vinden en waarin  dikwijls een groot voordeel zit behalve tijdens de weekends.
Succes verder nog -
Freddy


bedankt voor de tips freddy.
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Marianne op 22-06-2008, 22:50 uur
Hi marianne. bedankt voor het compliment ;-), en dat voor een eerste opzet. heel toevallig sprak ik tijdens het eten met mijn vriendin erover om ipv in de buurt van joshua tree te slapen direct door te rijden. alleen is het dan te doen om nog naar de Grand C. te rijden?

Helemaal doorrijden lijkt me wat ver, maar je kunt makkelijk onderweg iets vinden om te overnachten, dus ik zou gewoon kijken hoever je komt, bv Kingman of Williams.

bedankt voor de tip voor overnachting tussen LV en Yosemite. Tioga pass is in die periode nog open normaal gesproken. Ik ga zo even je verslag lezen. Death valley wilde ik eigenlijk overslaan (waarom weet ik eigenlijk niet). Tevens (tegen beter weten in) twijfelen we echt nog om naar yellowstone te rijden maar dat is echt goed omrijden.

Ja, normaal gesproken is de Pass dan nog open, maar er kan wel eens een sneeuwbui vallen waardoor hij tijdelijk afgelosten is.
Deah Valley: bedoel je er niet overnachten of er niet doorheenrijden? Als je er niet doorheenrijdt is de route bovenlangs, via Tonopah, het snelste. De andere route is echter veel mooier.

En Yellowstone is het veel te ver! Kost je 2 dagen om erheen te rijden, 3 dagen om te bezoeken en weer 2 dagen om terug te rijden. Om een idee te krijgen zie onze planning (http://martinenmarianne2008.blogspot.com/).

Marianne
Titel: Re: Vaste route of eigen route
Bericht door: Therock op 23-06-2008, 22:47 uur
Hi marianne, ja het is misschien een eind rijden nog aan de andere kant betekend dat wel dat je dag 3 direct heel de dag de Grand C. kan bezoeken. we willen daar zoiezo een helikopter vlucht nemen. ik ben altijd meestal iemand van 'ik regel zoiets daar wel' maar werkt dat voor dit ook zo. ik wil me eigenlijk niet gelijk aan een dag verbinden.

death valley bedoelde ik niet doorheen rijden. maar wat ik van jouw begrijp is dat iets om niet te missen. ik heb er ook nog niet veel over gelezen moet ik eerlijk zeggen. we hebben vandaag en morgen even rust dag en dan gaan we weer verder met de reis.

bedankt weer
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: Therock op 05-08-2008, 20:24 uur
Zo het is alweer even geleden, maar we hebben (of moet ik zeggen.. ik heb het veranderd) het weer eens veranderd. en heb van de echte kennis nog iets wat kennis nodig.

dag 1   LA         
dag 2   LA   -   Blythe    (via joshua tree NP / hidden valley route)
dag 3   Blythe   -   Sedona   
dag 4   Sedona   -   Grand Canyon (village)   
dag 5   Grand Cany   -   Zion   
dag 6   Zion   -      
dag 7   Zion   -   Las vegas   (via Hoover dam)
dag 8   Las Vegas   -      
dag 9   Las Vegas   -   Death valley   
dag 10   Death valley   -   Yosemite   
dag 11   Yosemite   -      
dag 12   Yosemite   -   San Francisco   
dag 13   San Francisco   -      
dag 14   San Francisco   -   Overnachten A1 route   
dag 15   A1 Route   -      
dag 16   A1 route/ LA   -      
dag 17   LA    -      

Om zoveel mogelijk te zien maar toch niet alleen maar in de auto te zitten hebben we gedacht om bryce niet aan te doen. Dat scheelt echt enorm. Is dit echt wel verstandig??? doen we echt wel goed aan, moeten we bijvoorbeeld dag langer in de grand C. blijven, en monument valley laten we ook al schieten....

ik hoor graag van jullie

gr         
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: Hans B op 09-08-2008, 16:09 uur
Waarom niet vliegen op Phoenix.
Scheelt je 2 dagen, die je ergens anders goed gebruiken kunt.
Je mist alleen Joshua Tree NP (leuk maar niet super).
Kun je wellicht toch Bryce meepikken.

Hans
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: Therock op 09-08-2008, 22:19 uur
Hi hans,

vlucht is al geboekt (en auto gehuurd) dus we gaan zeker naar LA. :)

Ik ga wel door joshua tree NP heen (gaan we de hidden valley hike doen). denk toch dat ik dag 5 eerst naar Bryce ga, daar blijf slapen en volg. dag doorrij naar Zion. ik lees zoveel over bryce, ik wil gewoon het gezien hebben. Bryce en Zion zijn zo groot dat je toch nooit alles ziet. we zoeken in nederland uit wat we daar moeten zien ;-).

thanks in ieder geval.

gr
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: trisch39 op 15-08-2008, 07:21 uur
Momenteel zijn we aan het rondreizen, en het is de derde keer.
Fly& drive prima, zo vroeg mogelijk boeken, dan ben je het voordeligste uit.Tioga Tours is prima, goed ervaring mee.
Wij hadden een fly&drive geboekt en de eerste twee nachten, alles was prima in orde.
Auto ook in Nederland vast laten leggen, dan weet je zeker dat de verzekeringen in orde zijn, en voor de prijs hoef je het niet te laten.

1300 euro is weinig, 2500 euro per persoon moet je toch uittrekken, incl alles.
Wij zijn met drie kinderen, en we zijn zeker 10.000 euro kwijt, voor 4 weken.We slapen wel in een net wat betere accomodaties, omdat we met kleintjes zijn. We zijn per nacht tussen de 65 en 120 dollar kwijt.
Eten tussen de 40 en de 80 dollar per dag. Benzine voor 4 weken ongeveer 600 euro schat ik nu in.
Toegang NP's dat valt mee, als je een abonnement koopt ben je 80 dollar kwijt, kun je in alle parken voor een heel jaar.
En andere uitgaven zijn afhankelijk van wat je doet, een pretpark zoals Disney is niet goedkoop, souveniers, en vergeet het shoppen niet, want goedkoop is het hier wel.
Kleding etc moet je echt in de states kopen, wij hebben er gewoon rekening mee gehouden, en van te voren niet te veel in Nederland gekocht.
We kopen hier bij de outlet een merkspijkerbroek voor 10 dollar, het is ook nog eens uitverkoop, das leuk!

Het is veel geld, maar de ervaring is onbetaalbaar!!!
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: Therock op 28-09-2008, 20:37 uur
 ;D

Ik wil iedereen nogmaals bedanken. Ontzettend veel aardige mensen die me op de juiste weg hebben geholpen. Mochten mensen geintereseerd zijn,

http://www.penpamerika2008.blogspot.com/

vanaf 1oktober zijn wij voor het eerst in de STATES...

gr
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: Marianne op 28-09-2008, 23:40 uur
Lijkt me leuk om te volgen! Alvast een goede reis en heel veel plezier toegewenst!

Marianne
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: jerbia op 29-09-2008, 00:20 uur
Ik ga jullie volgen! Veel plezier!

gr. Bianca
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: Therock op 05-10-2008, 04:11 uur
Hi allemaal.

Even een kort bericht vanuit Sedona (arizona)... WOW wat een fantastisch land zeg... en wat voor mooie dingen gaan we nog zien.

Groeten en mochten mensen vragen hebben ...let me know.

gr
Titel: Re: De reis opbouwen vanaf NUL ;-)
Bericht door: Hans B op 05-10-2008, 11:57 uur
Hi allemaal.
Even een kort bericht vanuit Sedona (arizona)... WOW wat een fantastisch land zeg... en wat voor mooie dingen gaan we nog zien.
Groeten en mochten mensen vragen hebben ...let me know.
gr
Je verslag gelezen, het wordt nog veeeeeeeeel mooier.
Veel plezier tijdens jullie rit, groet, Hans