Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Navigatiesysteem?????

Discussie gestart

Patricia

Hallo,
Wij zijn een reis aan het plannen voor september naar het Westen. Hierbij willen wij een auto huren en verblijven in hotels.
Nu zijn er verschillende verhuurmaatschappijen die een navigatiesysteem aanbieden. Denken jullie dat dit echt nodig is? Wij maken de volgende route:
Los Angeles-San Diego-Palm Springs-Laughlin-Grand Canyon-Page-Bryce Canyon-Zion-Las Vegas-Death Valley-Yosemite-San Francisco-Monterey-San Simeon-Santa Barbara-Los Angeles.
Wij gaan voor de eerste keer deze kant op. Graag tips hoe de ervaren Amerika-reizigers hierover denken.
Alvast bedankt.
Groetjes Patricia

#1 - 12-12-2006, 11:25 uur

hdeweert

Hallo
In Amerika kun je zeer goed zonder navigatie systeem uit de voeten. Nodig is het zeker niet. Wij hebben nog nooit problemen gehad. De bewegwijzering is redelijk en met een goede wegenkaart kom je overal. Dit jaar hebben wij voor het eerst een pocket pc met tomtom navigatie systeem gebruikt. Dat werkt daar uitstekend vooral in de grote steden heb je er veel profijt van bij het opzoeken van een restaurant supermarkt e.d.
Harm
#2 - 12-12-2006, 11:46 uur

Ruud2004

Koop bij de eerstedebeste grote supermarkt een Rand mcNally wegenkaart/boek.  Uitstekende kaarten en werkelijk alle doorgaande wegen staan er op. Wat is er nu leuker als zelf een beetje via de kaart je weg te kiezen en zo de mooiste plekjes in te plannen. Navigatiesytemen werken prima als je snel van A naar B wil, maar volgens mij ga je lekker op vakantie.  (Vwb de grote steden sluit ik mij aan bij wat Harm schreef. Dan kan het wel eens gemakkelijk zijn)

Het is even wennen aan het Amerikaanse wegensysteem, dus het is fijn als je kunt vaststellen in welke richting je rijdt.

Suc6,

Ruud
#3 - 12-12-2006, 12:03 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

Yessica

Autorijden in Amerika is heerlijk en duidelijk! Ik denk niet dat je een navigatiesysteem nodig hebt. Ik heb niet eens een rijbewijs en daarom ook geen ervaring met kaartlezen, maar de eerste de beste keer dat we een soortgelijke rondreis maakten zoals jullie nu voor ogen hebben, zijn we nergens verkeerd gereden.

Het enige wat prettig kan zijn, is als je hotels al vooraf vast hebt liggen en je ernaar moet zoeken. Maar zelfs dat is via internet makkelijk op te vangen, de meeste hotels hebben wel een site met routebeschrijving.

(wij verbleven in LA in een hotel op Wilshire Boulevard, ik dacht, laten we vanaf de boulevard de straat inrijden, dan komen we er vanzelf langs. Na enige tijd rijden en nog altijd geen hotel in zicht begon ik daaraan toch te twijfelen, bleek Wilshire Boulevard achteraf een kilometer of 40 lang te zijn, ja, dan moet je effe doorrijden voordat je er bent  ;) )
#4 - 12-12-2006, 12:21 uurMr-Leo

Als je lid bent van de ANWB kun je gratis wegenkaarten ophalen bij de AAA.
#5 - 12-12-2006, 13:08 uur

AngelHarold

Wat wij in voorgaande edities gedaan hebben is vooraf thuis (of als je een labtop meeneemt ter plekke) aan de hand van de adressen via bijvoorbeeld http://maps.yahoo.com, de routes uitprinten en gebruiken. Dit is vooral handig wanneer je in de buurt van de bestemming bent en uiteraard bij het wegrijden van het hotel. Op die manier zijn we al menig grote stad (Chicago, San Francisco en LA) in- en uitgereden zonder noemenswaardige problemen.

Voor op de grote weg is een Rand McNally heel handig, deze zijn ook gewoon in Nederland te koop, maar ja dat wordt dan wel meeslepen.
#6 - 12-12-2006, 13:23 uur

jaborg

Wij hadden tom tom op het telefoontoestel van mijn vriend. Het was 1 van mijn voorwaarden om daar naar toe te gaan. Hij werkte daar perfect. Alleen moest wij een plaatsje aan het einde van een staat opgeven en in de nieuwe staat weer de plek waar we heen wilde.
Wegen zijn duidelijk aangegeven, maar in een grote stad is het wel makkelijk om ergens te komen waar je wilt zijn.
 Neem je een verkeerde route dan geeft hij vanzelf weer de goeie aan. Scheelt een hoop ergenis. Ook als wij wilde eten in de buurt van een motel, dan kon je dat hierop makkelijk uitzoeken.

Thuis moet ik absoluut niets van Tom Tom hebben (ik heb o,o% orientatievermogen en Tom (op een PDA) kon dat niets schelen. Die bracht me ergens heen, maar nooit meer terug)
Ik rij hier met een Garmin en die blijken in Amerika ook populair te zijn.

Ik zou ervoor kiezen (of zelf meenemen)
#7 - 12-12-2006, 17:19 uur
« Laatst bewerkt op: 12-12-2006, 17:21 uur door jaborg »

Mr-Leo

Wij nemen waarschijnlijk een laptop mee met MS Streets en Trips en een GPS ontvanger. Lijkt me erg handig!
#8 - 12-12-2006, 18:57 uur

Satin13

Wij hadden onze eigen gps mee én een goede wegenatlas. Maar hier en daar vond ik dat de gps gekke voorstellen deed, en ik maar in discussie gaan (tot groot jolijt van mijn echtgenoot  :P) De grote lange stukken reden we op kaart om een goed oriëntiegevoel te behouden, en de stadsgedeelten (vb om ons hotel te vinden) reden we op gps. Zeker met vermoeide kids op de achterbank en in het donker is dat toch wel handig, én het voorkwam een hoop ergernis. :icon_biggrin:
#9 - 12-12-2006, 20:38 uur
USA rocks!
Patricia

Bedankt voor alle reacties tot nu toe. Ik begrijp dat het in de steden handig is maar geen must. Wij boeken hotels al van te voren dus via internet kan ik al veel voorwerk doen.

Groetjes, Patricia
#10 - 16-12-2006, 10:07 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15