Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

ervaring met raften bij Page en klimmen in Yosemite?

Discussie gestart

leendert en maria

Hoi lezers,

Ik twijftel om met ons gezin (waarvan 2 tieners) 'raftthecanyon'  te doen op de Colorado bij page, het ziet er nogal saai en passief uit op het filmpje en de tekst van hun site. Op tripadvisor zijn de meesten wel enthousiast. Heeft iemand hier ervaring mee? Liever zou ik zelf wat willen doen (als kanoen) maar dat kan ik in Page nergens vinden.

Al eerder heb ik op dit forum gevraagd naar ervaringen met klimmen in Yosemite park, maar kreeg ik geen reactie, misschien is het niet zo geliefd om te doen? Hierbij toch nog een poging: wie heeft dit eerder gedaan en hoe beviel dit? En, was het nodig dit vooraf te reserveren? De kinderen lijkt dit geweldig om te doen!

Groeten,
Maria
#1 - 19-03-2010, 14:14 uur

Ine

Geen ervaring met klimmen in Yosemite, maar raften in de zomer bij Page (en ook op andere plaatsen) is meer dobberen dan raften.
De waterstand in de rivieren is vrij laag en weinig stroming.
#2 - 19-03-2010, 14:54 uur

Marianne

Ik denk niet dat je iemand vindt met klimervaring in Yosemite, de meeste mensen hebben absoluut geen tijd voor dat soort dingen. Je bent er toch gauw meerdere uren mee kwijt. Ik zou gewoon eens beleln om te informeren of reserveren nodig is, en wat handig is in jullie geval.

Marianne
#3 - 19-03-2010, 14:58 uur

Martin Obbe

Google eens op Kayak Lake Powell. Er zijn genoeg mogelijkheid om vanuit Page met een kayak het meer op te gaan, zeker vanuit Wahweap. Hou wel rekening met forse afstanden: met een kano/kayak van Wahweap naar bv de plek waar Antilope Canyon uitmondt in het meer is een heel eind. Wahweap biedt daarnaast allerlei mogelijkheden om motorboten etc. te huren. Wel diep in de buidel tasten!

Groet, Martin
#4 - 19-03-2010, 16:36 uur

leendert en maria

Bedankt voor jullie reacties.

Voorlopig zien we af van het 'raften' bij Page; ter plaatse gaan we kijken of het kanoen wat is. Martin, ik heb ook op jou genoemde site gekeken (met dank voor de tip!), het meeste is begeleide kayak-trips. Het valt me op, ook bij andere sites,  dat er zoveel 'begeleidt' wordt met kanoen. Ik hoop dat als we er zijn, we toch echt iets kunnen vinden waarbij we er 'zelfstandig' op uit mogen... :D

T.a.v het klimmen in Yosemite: we volgen jou tip Marianne. We gaan bellen om te vragen wat handig is in onze situatie.

Andere gouden tips blijven welkom!
Bedankt weer! Maria
#5 - 19-03-2010, 22:45 uur

Tet14

Misschien heb je hier iets aan: http://lakepowellhouseboating.com/watercraftdetail.cfm/Kayaks  Zelf niet gedaan. Schijnt erg vermoeiend te zijn....;)
#6 - 20-03-2010, 14:19 uur

Hans B

Maria,
in een ander topic las ik dat je "maar" 20 dagen hebt om je reis te maken.
Ik zou adviseren om je zeker als het je eerste keer is, niet te veel te doen buiten de reis om.
Ik bedoel autorijden, ervaren wat je ziet, hier en daar wat wandelen, is al vermoeiend genoeg.
Prop er niet te veel extra ballast in, natuurlijk is het leuk, maar de tijd die je ermee kwijt bent kun je mijns inziens beter besteden in het bekijken van de echt highlights.
Echte snelle rivieren heb je in de zomer in het zuiden van de VS niet.
Als je geoefend klimmer bent is El Capitan (Yosemite) een uitdaging, maar als je nog moet beginnen, start eens in de Ardennen.
#7 - 20-03-2010, 18:40 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

leendert en maria

Zit wat in hoor Hans, de reis op zich is al mooi en ook vermoeiend genoeg. (Overigens vliegen we op dag 23 terug, scheelt toch weer een paar dagen ;))
In Page hebben we expres 2 en in Yosemite 4 nachten om dit soort 'extra' dingen te kunnen doen. In Page kijken we ter plaatse of we zin hebben om te kanoen, dat is ook wel een relaxed idee... Dat klimmen gaan we toch echt doen, we maken er tijd voor. Misschien is het zo'n succes dat we ons na terugkomst opgeven voor een cursus in de Ardennen ^-^
#8 - 20-03-2010, 19:26 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15