Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Familie RV trip Juli

Discussie gestart

tonwes

Beste mede-US gangers,

De bekende vraag, hoe kan ik het meeste uit 21 dagen West Coast halen, maar toch een ontspannen vakantie hebben.

Specifiek hier is:
- Schoolvakanties, juli, dus heet in sommige parken en druk in anderen, als je dan toch 2 dagen overnacht, dan wel op een plek waar je wat kunt zien/wandelen
- Twee kinderen, 8 en 10, dus liefst ook een weekje aan de kust en in de parken liever een ranger tour of Native American tour dan een skywalk of helicopter
- We hoeven niet alles te zien, maar helaas liggen de misschien leukste dingen (Monument Valley, crowded Grand Canyon?) ver uit de kust
- Las Vegas en Los Angeles kunnen me gestolen worden, even als alle Zoo's, Acquariums en Castles. San Fransisco lijkt me wel leuk en Disney zal voor de kids wel een dagje(?) onontkoombaar zijn
- Vast staan vanaf vandaag de tickets, SF aankomst 3-7, LA vertrek 23-7. RV is geen must, maar lijkt met gezin handig en leuk.

De route die we in gedachten hebben, met de belangrijkste vragen, staat hieronder
1. San Francisco
2. San Francisco (Fishermans Warf e.d.)
3. Monterey (Whale Watching)
4. Monterey/Carmel/Big Sur
5. RV ophalen, Yosemite (is dit het beste familie-park?)
6. Yosemite
7. Yosemite
8. Mono Lake (Death Valley te heet als tussenstop?)
9. Las Vegas (hoeft voor mij niet, maar afstand te groot…)
10. Grand Canyon (Zion/Bryce/Arches overslaan?
11. Grand Canyon (maar welke kant voor een rustige wandeling, west, south north rim)
12. Monument Valley (hoe kom ik bij die indianen?)
13. Page (klein stapje terug naar de kust)
14. Phoenix (zijn er betere suggesties voor een tussenstop?)
15. San Diego (eindelijk weer wat rust, is dit een leuke plaats?)
16. San Diego
17 RV inleveren in LA, op naar Carpinteria, Santa Barbara (willekeurige plaatsen)
18 Carpinteria, Santa Barbara
19 Anaheim, (ja, Disney)
20. Anaheim
21. LA- huiswaarts

Ik verwelkom alle suggesties!

Ton
#1 - 01-01-2011, 22:09 uur

Marianne

Hallo Ton,

Juli is inderdaad druk en heet. Maar wij zijn nu met de kinderen al 4 keer in die drukke en hete periode in het zuidwesten geweest en hebben toch elke keer weer een geweldige vakantie gehad. Misschien heb je iets aan onze reisverslagen.

Wat de route betreft; maak eerst een keuze voor camper of auto. Zoals je het nu hebt bedacht zitten er wat gekke dingen in; je wilt pas na Monterey een camper huren en je levert hem ook al vroeg  weer in. Ga je voor die andere dagen een auto huren? Bedenk dat je zonder auto niet veel kunt beginnen.

Als je naar MV gaat kun je ook de route via Bryce en Zion doen. Vooral dat laatste park is ook voor kinderen plezierig; je hebt er meerdere korte wandelingen en een tocht door de rivier.

Grand Canyon: je hebt de North en de South Rim. De North Rim is rustiger, maar misschien ook wat saaier en wat midner geschikt voor een eerste bezoek. Maar wel prachtig kamperen. De South rim wordt opgedeeld in een westelijk en oostelijk deel; de west en east rim. De west rim is mooi om in combinatie met de shuttlebus en verschillende stops te bekijken. De east rim kun je met eigen vervoer doen.

Voor alle parken geldt dat ze in de zomer druk zijn, maar dat je met weinig moeite ook de drukte kunt ontwijken. De meeste bezoekers komen nauwelijks hun auto uit, en hoe verder je wandelt, hoe minder mensen je tegen komt.
Yosemite is ons favoriete park, zeker in de zomer. Hier heb je nog water en groen. Voor kinderen is er genoeg te doen, ik vind zelf 3 nachten het minimum, meer is ook heerlijk. Zeker voor Yosemite geldt dat het erg druk is hoewel je ook hier die drukte kunt ontwijken. Het helpt om in het park zelf te overnachten, dan heb je de rustige uren in de ochtend en in de avond.

Als je niet naar Zion en Bryce gaat, maar wel naar Page en MV, rij dan eerst vanuit LV naar Page. Dan kun je vanaf de GC naar San Diego. Mij lijkt San Diego geen must, maar Seaworld is de moeite waard. Disney heb je hier ook wel, hoewel je voor een combinatie met het California Adventure Park zou kunnen gaan.
Als je een camper huurt, gebruik hem dan voor de hele periode. Een auto is ook prettig en zeker in de steden handiger. Death valley is met een camper niet toegestaan maar met een auto goed te doen.

Marianne
#2 - 01-01-2011, 23:41 uur

tonwes

Dank je, Marianne,

- Je hebt gelijk wat betreft de RV, laten we deze de hele 3 weken nemen. Jammer dat we dan Death Valley niet doormogen (wandelen aldaar wilden we toch al niet...).
- Je suggereert toch Zion en Bryce weer op te nemen in het schema. Ik vind het nu al overvol. Dan zou er iets anders uitmoeten, maar zonder veel meer kilometers te maken....
- Mono Lake, LV, Page en Phoenix zijn voor  mij alleen maar stops om lange ritten in stukken te breken.  Mono Lake heeft natuurlijk haar schoonheid, maar liever een extra nachtje in Yosemtie of Zion. Door LV heenrijden geeft me m.i. voldoende eerste impressie. Klopt dit ook voor Page?
- Aanvullend vraagje, moeder en dochter zijn gek van paardrijden (dochter met slechts een jaartje ervaring). Wat is de beste plek om (begeleid) een stukje te rijden? Waar zijn de 'cowboy ranges'
- Ik heb geprobeerd je commentaar te verwerken en kom tot twee alternatieven, welke heeft jouw voorkeur?

8. Mono Lake vanuit Yosemite
9. Las Vegas (nog maar een tussenstop (geen DV met RV)
10. Zion
11. Zion
12 Monument Valley (4h)
13. Grand Canyon (nog even kijken welke rim vanuit transport logisch is)
14. Grand Canyon
15. Joshua Tree (dit klinkt toch beter dan Barstow als tussenstop)
16-21 Santa Barbara, Anaheim, LA, Retour

8. Zion (Mono Lake en LV overslaan, rit van 10h)
9. Zion
10. Zion
11 Moab (5h)
12. Monument Valley (of als tussenstop naar Grand Canyon)
13 Grand Canyon
14. Grand Canyon
15. Joshua Tree
16-21 Santa Barbara, Anaheim, LA, Retour


Groet, Ton
#3 - 02-01-2011, 09:10 uur

tonwes

(Marianne, ik zie net je antwoord op paardrijden in Yosemite/Zion/GC, dus beschouw deze als beantwoord)
#4 - 02-01-2011, 09:16 uur

Hans B

Ton, kun jij écht niet alnger dan 3 weken?, want dit wordt echt een te overvol schema.
Gooi er een week extra tegenaan.
Natuurlijk ga je veel zien, maar het wordt opschieten, opschieten en dat is niet wat je wilt.
#5 - 02-01-2011, 09:18 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

tonwes

Nee, helaas, Hans, om allerlei redenen lukt dit niet. Van 2,5wk naar 3wk was al een uitdaging.

Nogmaal, ik doe liever 4 dingen goed dan 21 dingen halt, maar het goede (SF, MV) ligt nu eenmaal best wat uit elkaar.

Toch, in het laatste schema zit maar één flinke rij-dag van Yosemite naar Zion. Voor de rest steeds 3 dagen op 1 plek. DIt is beter dan dat ik verwacht had.

Ton
#6 - 02-01-2011, 09:56 uur

Marianne

- Je suggereert toch Zion en Bryce weer op te nemen in het schema. Ik vind het nu al overvol. Dan zou er iets anders uitmoeten, maar zonder veel meer kilometers te maken....
Met Page in je schema kom je toch al door Zion, tenzij je beide keren ten zuiden van de GC langs zou rijden.

- Mono Lake, LV, Page en Phoenix zijn voor  mij alleen maar stops om lange ritten in stukken te breken.  Mono Lake heeft natuurlijk haar schoonheid, maar liever een extra nachtje in Yosemtie of Zion. Door LV heenrijden geeft me m.i. voldoende eerste impressie. Klopt dit ook voor Page?

Mono Lake heb je snel bekeken, maar het is als overnachtingsplaats handig omdat het tussen Yosemite en Las Vegas ligt (dan ga ik er van uit dat je met de camper bent en boven Death Valley langs rijdt). Voor een indruk van Las Vegas is een overnachting daar echt aan te raden! Ik vind zelf 1 nacht voldoende, maar daar zijn de meningen heel erg over verdeeld!
Page is meer dan een tussenstop; het is een paats met erg veel bezienswaardigheden in de omgeving. Een paar bekende: Lake Powell, GLen Canyon dam, Antelope Canyon, Horseshoe Bend.

Van jouw varianten is de eerste de beste: je kunt niet in 1 keer van Yosemite naar Zion rijden. Als je het allemaal toch veel vindt zou je Monument valley er uit kunnen laten. Ik weet het, het is geweldig om te zien, en je zou een tour kunnen doen, maar je bent er relatief snel uitgekeken terwijl het je wel veel extra kilometers kost.
Voor de Grand Canyon kan 1 nacht voldoende zijn zoals Hans al aangaf, het hangt er van af wat je er wilt gaan doen. Misschien 1 nacht in het park en een nacht in Williams om de volgende rit weer iets te breken.

Marianne
#7 - 02-01-2011, 11:14 uur

Hans B

Heb je al overwogen om je reis andersom te rijden?
Phoenix - Sedona - Grand Canyon - Monument Valley - Page - Bryce - Zion - Las Vegas (+1 dag auto huur om de Death Valley te rijden) - Tioga Road - Yosemite - San Francisco - kustweg - Los Angeles.
#8 - 02-01-2011, 15:51 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

tonwes

Hans,

Zeker heb ik dit overwogen. De reden om SF-LA te kiezen waren:
- SF voelt gemoedelijker om de aankomstdagen door te brengen.
- Andersom, liever Disneyland als afsluiting, dan als start...
- En deze vlucht kon ik beter krijgen

Voor wat betreft je route, ik zie dat je Death Valley interessant genoeg vind voor een autohuur. Voor mij is Death Valley wellicht een 'leukere' tussenstop dan Mono Lake of LV. Maar als ik niet met de RV kan, dan wordt het lastig. Ik heb overwogen om een rental te nemen in SF airport, vanuit Yosemite de route door DV te pakken, daar te lunchen, dan door te rijden naar LV en daar te overnachten. De rijtijd is oficieel maar een half uurtje lager (8j05 ipv. 7h36), maar doordat je niet met de RV rijd, loop je dat wel weer in. Na een nachtje in een LV hotel dan een RV op te pakken voor de rest van de trip. Wellicht alleen nog de laatste twee nachtjes in een Disney hotel.

Je kiest voor San Diego naar GC via Sedona. Ik denk dat we dat op het moment besluiten, vermoeidheid, ritten, etc.

De trip wordt dan als volgt:

1. San Francisco
2. San Francisco (Fishermans Warf e.d.)
3. Monterey (RV pickup, Whale Watching) (2h)
4. Monterey (Carmel, Big Sur)
5. Yosemite (4h)
6. Yosemite
7. Yosemite
8. Via Death Valley naar LV (8h)
9. Pickup RV, dan naar Zion (2h)
10. Zion
11 Page (2h)
12. Monument Valley, (3h),
13 Grand Canyon (4h)
14. Grand Canyon (Williams?)
15. Joshua Tree (6h), of Sedona (3h)
16 San Diego (3h, +SeaWorld)
17 San Diego
18 San Diego
19 Anaheim (3h, evt. RV retour))
20 Anaheim
21 LA, Retour (1h)
#9 - 02-01-2011, 16:42 uur

Marianne

Ik begrijp het niet: je haalt op dag 3 een RV op en op dag 9 weer? Of pas op dag 9 de RV ophalen? Waaom dan niet alles met de auto doen? En je wilt toch niet in 1 dag van Yosemite via DV naar Las Vegas? Kijk eens in ons 2004 en 2006 verlag voor de route LV-Yosemite (wij deden het in omgekeerde volgorde, met 2 tussenstops).

Ook de opmerking over Mono Lake en DV als tussenstop begrijp ik niet helemaal; Mono Lake ligt op de route, dus je hoeft er niet speciaal voor om te rijden. Afhankelijk van de route en auto of camper kun je besluiten om daar in de omgeving te overnachten. DV is een enom groot park waar je doorheen rijdt - en wat het mooiste is in de ochtend- of avonduren - daarom pleit ik altijd voor een overnachting in het park.

Marianne
#10 - 02-01-2011, 17:57 uur

tonwes

Hoi Marianne:

- Je hebt gelijk wat betreft de RV op dag 9, kopieerfout. Opties zijn ofwel direct na SF, of in LV na DV ivm. verzekering RVs in DV. De RV lijkt me wat meer flexibiliteit geven als je maar 1-2 nachtjes ergens bent, en dan sneller weg in de cohetnd met zijn vieren.
- In 1 dag van Yosemite naar ZIon is te ver, maar naar LV is inderdaad iets wat we overwegen. Het is inderdaad 7h30 oid. (mapquest), maar twee keer vier uur met zoeken naar een slaapplek en met tussenstops op minder interessante plekken geeft mischien wel twee mindere vakantiedagen. Dan liever een dagje extra in Yosemite of Zion. Wellicht dat we inderdaad de eerste winst pakken om vanuit Mono Lake (Yosemite-Oost...) te starten, maar als we op een mooie plek staan in Yosemite, dan heeft dat de voorkeur. Een avond aankomst in LA, lichtjes zien en 's-morgens naar Zion kan ook best ('s-avonds is LV op zijn best, en toch een volle dag in Zion). Maar als je dan toch onderweg een lunch plant en even uit de auto wilt, dan lijken sommige dorpjes in Death Valley wel een wild west gevoel te geven.

Groet en dank voor je feedback, Ton
#11 - 02-01-2011, 20:10 uur

Marianne

Het is een hele ruime 8 uur rijden van yosemite naar Las vegas (tenzij je niet door DV gaat) , en er is onderweg erg veel te zien. Yosemite houdt niet op in de vallei, je rijdt nog een heel stuk door het park en ook daar is nog veel te zien. Bodie is ook een optie. Ook in death valley zul je tijd moeten uittrekken voor de verschillende view points. Je moet natuurlijk je dag zo indelen dat je niet al om 2 uur 's middags ergens bent waar niets te beleven is, maar dat zul je op dit stuk ook echt niet hebben.

Bedenk dat een camper aardig wat tijd kost wat halen en brengen betreft. Twee keer omruilen kost je ook aardig wat tijd, ik zou daar niet aan beginnen. Maak een keuze en neem de nadelen van die keuze voor lief. Als je veel tijd hebt is het anders, maar zo veel tijd heb je niet.

Marianne

 
#12 - 02-01-2011, 22:50 uur

tonwes

- Inderdaad, bij het plannen van de trip is het net zo belangrijk waar je tussen 12-14 bent, als waar je de nacht doorbrengt.
- Goede suggestie van Bodie, dat wordt hem, Yos-Bodie-Mono Lake overnachten, ML->LV, daar overnachten, DV skippen
- Het stukje van Monument Valley-Grand Canyon-Joshua Tree-San Diego behoeft nog wat aandacht, GC/JT lijken me niet direct plaatsen waar je meer nachten moet zijn, maar anders worden het wel veel reisdagen
- RV wordt één keer halen en brengen, de vraag is waar, maar ik denk nu na de SF hotels (taxi/OV in de stad) en voor Anaheim (wat moet ik met een camper bij Disney

Dank, Ton
#13 - 03-01-2011, 07:13 uur

Hans B

Een h(m)otel kost ook geld als ook taxi.
Onderstaande camping een idee?
http://www.anaheimresortrvpark.com/

Whale watchen is een leuk idee, maar je moet zeker in de zomer wel erg veel geluk hebben wil je een walvis zien.
Wij zijn al diverse malen op dolfijnen / walvissen tocht geweest (Florida, Vancouver, Alaska) en vaker niets dan iets.
Misschien kun je er nog eens overna denken en de dag anders / elders besteden met de zekerheid dat je iets leuks doet of ziet.

Verder 'voel' ik het gemoedelijke van SFO niet ten opzichte van PHX. In PHX is het camper halen en wegwezen, binnen 4 uurtjes zit je heerlijk relaxt aan de rand van de Grand Canyon. In SFO blijf je in de hectiek van een stad.
#14 - 03-01-2011, 15:59 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

tonwes

Hans,

Wellicht dat ik de verkeerde impressie heb van SFO. Ik denk wellicht teveel aan Vancouver herinneringen. Maar vluchten liggen vast, dus daar is niet veel meer aan te doen. Een nachtje in een hotel voordat ik met de RV de weg op ga is zeker aan te bevelen. Alcatraz is voor de kinderen wat te zwaar en interesseert mij niet, maar een dagje Fishermans Warf en China Town is aardig.

Ik weet niet wat we in Monterey gaan doen. Wellicht gewoon op het strand, wellicht een boottochtje, Carmel/Big Sur bekijken oid.

Flink wat tijd ingebouwd in Zion en Yosemite om met de kids wat te wandelen, wellicht met een ranger of een paardje te huren.

Bodie Ghost Town en Grand Canyon zijn nu meer stops geworden met een half dagje en overnachting. Wel een volle dag (middag/nacht/ochtend) ingepland bij Monument Valley, Page en Sedona (ipv. Williams/Joshua Tree) als stop naar San Diego (evt. langs mexican border rijden).

Voor wat betreft je camping suggestie, RV inleveren na Anaheim komt logistiek beter uit. Met een LA vertrek om 14h doe je 's-morgens immers toch niets meer, en inleveren voor Anaheim kost alleen maar tijd. En je hebt gelijk, een hotel is zeker niet gratis. Vanuit de foto's komt deze camping echter slecht over, RVs dicht op elkaar, lijkt niet de ideale plek om een BBQ te houden. Maar na al die dagen in de parken moeten we misschien gewoon eens een (Disey...) restaurant in met die bespaarde dollars. nachtje meer in San Diego, en eentje minder in Anaheim?

Deze laatste vier dagen moet een beetje ontspanning voor de kids geven (Legowold, Disndeyland), maar toch ook wat ontspanning voor de ouders.

De route begint er nu zo uit te zien:
zo 3-7   1. San Francisco
ma 4-7   2. San Francisco (Fishermans Warf e.d.)
di 5-7   3. Monterey (RV pickup, strand) (2h)
wo 6-7   4. Monterey (Carmel, Big Sur, Whale Watching)
do 7-7   5. Yosemite (4h)
vr 8-7   6. Yosemite
za 9-7   7. Yosemite
zo 10-7   8. Via Bodie naar Mono Lake
ma 11-7   9. LV aankomst rond 18h
di 12-7   10. In de ochtend naar Zion
wo 13-7   11. Zion
do 14-7   12 Page (2h)
vr 15-7   13. Ochtend naar Monument Valley, (3h),
za 16-7   14 Middag naar Grand Canyon (4h)
zo 17-7   15. Middag naar Sedona (3h)
ma 18-7   16 Middag/avond naar San Diego (7h from Sedona)
di 19-7   17 San Diego of overnachting aan de kust
wo 20-7   18 San Diego (Legoland of SeaWorld)
do 21-7   19 San Diego
vr 22-7   20 Anaheim (2h, Disneyland, Adventure of Paramount)
za 23-7   21 LA RV return, Retour (1h)
#15 - 03-01-2011, 16:39 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15