Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

FLY DRIVE TENT HELP

Discussie gestart

Doemijmaarsinas

Hoi,
We willen dit najaar graag 2 weken gaan kamperen, paar verschillende campings in Yellowstone park bezoeken.
Kamperen dat kan ik wel en ik heb alle tips om niet opgegeten te worden door beren ook wel al gelezen maar ik heb erg behoefte aan slimme tips !
Wat moet ik echt zien als ik daar ben, wat kan ik beter op tv bekijken?
Hoe kom ik daar het goedkoopst of snelst... auto huren in Denver? of naar een andere stad en dan een binnenlandse vlucht ?
Hebben jullie ervaringen met campings daar?
Is het handig om een bepaalde kortingskaart aan te schaffen?
Welke websites moet ik echt even bekijken?
Een paar jaar terug hebben we een auto gehuurd bij Hertz, zijn er misschien betere alternatieven?

Volgens de meeste websites is het allemaal geweldig en zijn alle maatschappijen (vliegtuig en autohuur)de beste... wat is jullie ervaring hiermee?

Groetjes
Sinas
 
#1 - 17-03-2005, 22:14 uur

Vegas

Dag Sinas,

Vorig jaar heb ik gecampeerd in de Big Bend in zuid Texas.
Heel andere omgeving, maar wat ik als eerste daar gedaan heb is in het visitor center van het park melden bij een park ranger.
Deze mensen kennen het park en haar (on)mogelijkheden het beste.
Je kunt van alles vantevoren plannen, maar vaak loopt alles toch net ff anders.
Ik had dus niet veel gepland en de ranger heeft me perfect allerlei zaken verteld en me naar fantastische campeerplekjes midden in de woestijn verwezen.

Voor wat betreft auto huur kan ik http://www.holidaycars aanbevelen.
Goedkoper als Hertz in ieder geval en de service was goed. Gaat in amerika via Dollar Rent a Car.

En volgens mij is Salt Lake City dichter bij Yellowstone.
En als je toch in de buurt bent moet je Grand Teton Park niet overslaan, ligt direct onder Yellowstone.

Laatste tip:
http://www.nps.gov/yell/

gr
Vegas
#2 - 18-03-2005, 13:29 uur

Doemijmaarsinas

Bedankt !! Ik ga meteen op zoek naar info over Grand Teton park

Grtz,
Sinas
#3 - 18-03-2005, 19:39 uur

Hans B

Hallo Sinas,
wij waren vorig jaar ±15 Augustus in het Yellowstone NP. Bedenk dat het op ruim 2000 meter ligt. Op dat moment was het slecht weer, koud en regende het. 's Nachts al bijna vorst. Wij sliepen in onze camper, maar naast ons stond een gezin met 3 jonge kinderen in tentjes. Ik zie ze nog met hun tandenborsteltje naar de dichtstbijzijnde kraan lopen. Brrrrrrr. De campings binnen het park hebben niets anders te bieden dan een wc en een wasbak (koud water). De Amerikaan (en wij) kamperen in een van alle gemakken voorziene RV. In West Yellowstone heb je wel motelletjes. Best Western, goed, niet luxe, maar is ook niet duur. Jackson (Grand Teton) daarintegen is een mondain oord en heel duur.
Salt Lake City is de dichtstbijzijnde grote stad, 1 dag rijden (275mile) vanaf Jackson (Grand Teton NP). Ook West Yellowstone is wel in 1 dag (325 mile) te bereiken vanuit Salt Lake City. Grand Teton is vooral watersport, vissen (met vergunning), maar je kunt er ook prachtig wandelen. Yellowstone kun je makkelijk 4 a 5 dagen verblijven en elke dag een ander stukje zien. Onze kids hebben na 3x Yellowstone de pools, geysers, etc.. wel gezien zeggen ze, ik vind het iedere keer weer facinerend.
Wij gaan voor de 3e keer vliegen met Delta, deze vliegt via Salt Lake City zelfs door naar Bozeman 100 mile noordelijk van Yellowstone (onze camper staat daar nu) en de meerprijs is te verwaarlozen.
Als je alleen naar Yellowstone en Grand Teton gaat is de entree pér park $20 geldig voor één week. Voor $50 heb je een National Parks Pass geldig voor één jaar voor alle N.P.'s in de VS.
groeten, Hans B.
#4 - 21-03-2005, 10:27 uur
« Laatst bewerkt op: 21-03-2005, 10:54 uur door Hans B »
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Bakvet

Haha, dat kan ik me ook nog wel herinneren, kamperen in Yellowstone terwijl het 's nachts beneden het vriespunt was. Het  was al mei of juni.

De volgende ochtend vroeg (wegens gebrek aan douches) "gezwommen" in een warme stroom (dat mocht) als alternatieve douche. Later bleek dat er elders in het park wel degelijk douches zijn, dus heb ik die de volgende dagen maar gebruikt).

Bij aankomst op die camping beweerde iemand dat hij de nacht ervoor bizons over de camping had horen lopen. Ik dacht: "die vent probeert me in de maling te nemen!", maar de volgende avond tijdens de maaltijd kwam de hele familie Bizon voorbij, inclusief een paar pas jonkies en de daarop  volgende ochtend weer.

Ondanks alle kou en gebrek aan voorzieningen op zo''n camping, zijn die langs je heen slenterende bizons zo van die dingen, die je normaal niet meemaakt als je in een hotel in West Yellowstone zit. Dat maakt het weer helemaal goed.
#5 - 22-03-2005, 00:38 uur
« Laatst bewerkt op: 22-03-2005, 07:52 uur door Bakvet »

ceetje

Wij hebben deze zomer 4 nachten gekampeerd in Grant Village (Yellowstone). Geweldig, fantastisch, prachtig eh ik ben even door mijn bijvoegelijke naamwoorden heen. MAAR:  's nachts koud!!! het koudst was 4,9 graden celsius. Het primitieve valt reuze mee, het is vooral schoon en basic maar goed te doen. Je kan op verschillende campings douchen. Gewoon even kijken naar de informatie op de kaart van het park. Als je meerdere dagen blijft raad ik aan om ook verschillende campings te doen, want de afstanden zijn groot. Grant Teton zeker niet overslaan want ook zo mooi, daar stonden we op Signal Mountains met herten en een coyote. Ik ben nu een week terug uit de VS, maar zou zo weer willen.
#6 - 10-08-2005, 21:43 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15