Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Fox - Wilde Westen 26/07/2010

Discussie gestart

Fraaa

Zoals ik bij mijn voorstelling hier op't forum al vermeldde ga'k in Juli voor't eerste naar the states, meer specifiek het Zuidwesten.
Aangezien de VS mij mateloos interesseert, ik al 8 jaar niet meer op vakantie ben geweest & de typische zon/zee/strand-vakanties in Spanje/Italië/etc mij totaal NIETS zeggen, leek't mij wel interessant om eindelijk eens het land van mijn dromen te bezoeken.

Nu, ik kan begrijpen dat de meeste mensen waarschijnlijk zelf zo'n reis zouden uitstippelen om vervolgens wat geld te kunnen uitsparen op bepaalde dingen & je hebt natuurlijk ook wat vrijheid dan.
Maar ik ben single & zomaar een reisgenoot zoeken die ik totaal niet ken, dat is niet zo evident. Iemand in mijn vriendenkring zoeken bleek ook niet zo simpel te zijn, het moet hun interesseren, ze moeten het geld er aan willen uitgeven & ze moeten ook vrij kunnen nemen in de periode dat ik wil gaan.

Dus na een tijdje zoeken via't internet kwam ik uiteindelijk bij Fox.nl uit.
Het is de reis "Het Wilde Westen" dat ik ga doen, in groepsverband dan.
Ik vertrek op 26 juli in Amsterdam via KLM naar San Francisco. (Klik hier voor de rest van't programma)
Er zijn natuurlijk wel reisverslagen te vinden via hun website, maar aangezien ik me kan indenken dat die verslagen natuurlijk gemodereerd worden, zijn die natuurlijk nooit écht objectief & eerlijk. Heeft er iemand hier al ervaringen via Fox.nl? of eventueel met het vliegen via KLM?

Wat ik zelf al kon opvatten is dat de reis in een vrij snel tempo gaat, wat mij persoonlijk niet zou storen eerlijk gezegd. Maar indien er iemand anders nog nuttige info of eventueel een mening over Fox.nl zou hebben, ik zou graag het graag horen in ieder geval.

Alvast bedankt :)
#1 - 09-03-2010, 07:23 uur

Tet14

Eerlijk antwoord?   Zou niet mijn reis zijn. Op je kaartje teken je bv Death Valley in (dag van Visalia naar Las Vegas) Nou, daar komen ze niet hoor. Het is geen dagtocht van Visalia via DV naar Las Vegas. Ze zullen rechtstreeks gaan en de hele dag in de bus.  Dan van SF via Monterey naar Modesto. Modesto, Visalia, Fresno, Laughlin zijn van die typische reisorganisatie plaatsen waar weinig is te zien maar waar de hotels goedkoop zijn.  Dan van Bryce naar Monument Valley met "kort bezoek aan de dam" De Dam is in Page en de grootste attractie van Page, Antelope Canyon zal je geheel missen. Dan slapen in Monument Valley? Zou me verbazen. Waarschijnlijk laten ze je in Kayenta overnachten. Bryce naar MV is met de bus al zo'n 6 uur reizen en voor Glen Canyon Dam krijg je misschien 15 minuten.
Terug naar Modesto.  Je zal erg weinig tijd voor Yosemite hebben, eigenlijk niet meer dan een soort drive-thru en ik moet nog zien of ze tijd voor Mariposa Grove nemen (hoge bomen).
Van Las Vegas naar Bryce is al 5 uur rijden. Als ze door Zion gaan (ze maken al een voorbehoud) met een stop komt hier nog tijd bij, en Zion kan je het beste zien met een shuttle door Zion Canyon maar dat zal er echt niet inzitten, en danook nog Bryce diezelfde dag.
Voor Los Angeles is er een city tour en ze willen je ook nog optioneel naar Universal laten gaan. Alleen Universal duurt al het meest van de dag.
Eigenlijk heb je geen 14 dagen voor deze reis maar hoogstens 12.
Je zegt het zelf al, de reis gaat in een hoog tempo. Zou voor mij veel te hoog zijn eerlijk gezegd.
Ervaring met georganisserde reizen hebben wij niet maar ik zou nog eens verder kijken en ook proberen iets langer te gaan.
Tet
#2 - 09-03-2010, 09:32 uur

hdeweert

Hallo Frankie
Het is altijd wat moeilijk voor een single om ongeorganiseerd op vakantie te gaan. Er zijn er natuurlijk wel maar het moet je liggen om in je eentje rond te rijden.
 Met georganiseerde groepsreizen word je van de enne naar de andere plaats gereden. Je ziet veel maar je tijd en bewegingsruimte is beperkt en dat vinden
veel mensen en min punt.  Anderen vinden het juist prettig . Er is niets mis met deze trip, maar er valt natuurlijk weinig advies te geven omdat bijna alles al vast
ligt en er geen verandering in je reisschema kan worden aangebracht. De meeste forum deelnemers organiseren daarom zelf hun reis naar Amerika  en bespreken
op het forum  de mogelijkheden. De reisverslagen hoeven niet gemodereerd te zijn. Ik heb nog nooit mensen die zowel met een georganiseerde trip als met een
Fly drive naar Amerika zijn geweest een negatief verhaal horen vertelen. 
Succes
Harm
#3 - 09-03-2010, 10:54 uur

Fraaa

Ik begrijp de reacties wel hoor, ik verwacht ook niet dat ik in pakweg 12 dagen ALLES grondig kan bezoeken, lijkt me vrij onmogelijk. Ik denk dat je trouwens toch aan 13 dagen komt als je't tijdsverschil van de eerste dag meetelt natuurlijk.
Dat er veel plaatsen gaan zijn die te vluchtig bezocht zullen worden is jammer natuurlijk, maar dat had ik ook wel ergens verwacht.
Trouwens, slapen in Monument Valley? Werd toch nergens vermeld dacht ik? Het hotel is in Kayenta ja.
Dat er mensen zijn die dit soort reizen niets voor hun vinden, begrijpelijk natuurlijk. Je hebt minder tijd om 't allemaal even grondig & uitgebreid te bezoeken in vergelijking met een reis die je zelf organiseert, maar zo ver was ik natuurlijk ook al ;)

Maar utieindelijk komt't er op neer dat als ik een vakantie naar 't Westen wil doen, ik toch vrij gelimiteerd ben in mijn keuze qua reis op zich.
Het zal toch meestal een groepsreis moeten zijn aangezien helemaal single reizen nog minder mijn ding is & zelf iet organiseren met een vriend/vriendin, zal er ook niet zo meteen inzitten.
#4 - 09-03-2010, 11:14 uur

Tet14

Ik heb niets tegen groepsreizen maar gaf gewoon mijn mening over deze reis. Daar zijn de forums voor.  De dag van aankomst zal je niet veel meer doen denk ik.  Gelukkig zie je nog veel mooie dingen onderweg.
Tet
#5 - 09-03-2010, 12:04 uur

Fraaa

Ik heb niets tegen groepsreizen maar gaf gewoon mijn mening over deze reis. Daar zijn de forums voor.  De dag van aankomst zal je niet veel meer doen denk ik.  Gelukkig zie je nog veel mooie dingen onderweg.
Tet

De dag van aankomst kom ik aan rond pakweg 13u lokale tijd.
Ik zal dan 15u wakker zijn (heb een hotel de avond ervoor aan Schiphol) ongeveer, dus zal nog wel goed meevallen dan.

Ik heb ook niet gezegd dat je iets tegen groepsreizen hebt, enkel dat't begrijpelijk is dat er mensen zijn die't niets zouden vinden om't zelf te doen.
#6 - 09-03-2010, 12:23 uur

allard

Wij hebben ook niets tegen groepsreizen. Integendeel, wij hebben er al 9 gedaan en er geen één keer spijt van gehad. Indien je er voor openstaat en niet veel kapsones hebt dan kan het zelfs erg gezellig zijn en kan je er veel vrienden aan over houden.

Amerika zouden wij echter nooit per groepsreis doen. Deels omdat het zelf zo eenvoudig te regelen en deels omdat het programma wel erg beknot is. Ondanks de wervende brochure. Maar ik begrijp je redenen. En dan is het geen gekke keuze. In ieder geval krijg je voldoende te zien om een goede indruk te krijgen van het westen. Indien het je bevalt dan kan je het later (misschien heb je dan wel een reis partner gevonden) eens heel gericht "opnieuw" doen.

Om op je vraag terug te komen, groepsreiservaring in Amerika heb ik dus niet. Ik ben eigenlijk ook al een par jaar niet meer op dit forum actief geweest. Uit de periode 2007-08 kan ik me nog wel "Mandy" herinneren die een groepsreis met Fox gedaan heeft en daar ook nog een verslag over gemaakt heeft : topic Mandy.

Allard
#7 - 09-03-2010, 16:35 uur

hdeweert

Hallo Frankie
Er is niets mis hoor met groepsreizen. De meeste forum gebruikers zullen het je echter afraden.  De kaar die je hebt getekend  klopt voor een deel niet.
De tour naar Dead valley is optioneel en vertrekt vanuit Las Vegas. Juist deze optionele tripjes maken de reis een stuk duurder , maar als je wat wilt
zien zul je er helaas aan deel moeten nemen.
Ik kan je nu al vertellen dat je een onvergetelijke trip gaat maken die naar meer smaakt.
Succes.
Harm
#8 - 09-03-2010, 16:44 uur

Fraaa

Jup, zo had ik de reis ook ongeveer verwacht denk'k. In 2 weken tijd veel zien in een hoger tempo tov zo'n reis alleen te organiseren, zodat je eigenlijk later het wat meer in detail kan doen.

Zo'n reis alleen organiseren & bv zelf een auto huren en dergelijke, ik zie't me als single niet meteen doen.
Voor mij telt het gezelschap voor een groot deel mee & zo'n groepsreis is dan wel vrij ideaal om mensen te leren kennen.

In ieder geval, bedankt voor de meningen... Ik ga de topic van Mandy zeker eens doornemen!
#9 - 10-03-2010, 07:28 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15