Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Grand Canyon Noordrim of zuidrim?

Discussie gestart

remko


Ik ga in mei voor de eerste keer naar Amerika en ga er dan 2 maanden rondreizen door het westen, en kom uiteraard ook langs de grand canyon. Ik heb enkele verhalen gelezen dat als je bij de zuid rim aankomt een onvergetelijke indruk opdoet doordat je door een vlak gebied aan komt rijden en de canyon past echt op het laatste puntje van de weg ineens ziet verschijnen, dus niet eerst al glimpjes vanaf de weg in de verte ofzo...
Nu vraag ik me af of je dit daadwerkelijk zo heftig ervaart en of de aanblik vanaf de noordrim ook zo is, of dat niet direct zicht hebt op de hoofdcanyon.
Ik kom eerst vanuit Zion NP langs de noord rim, en dan pas later in de route bij de zuidrim. Maar ik twijfel nu of ik de noord-rim moet schrappen of niet, om zo de ervaring vanuit de zuidkant mooier te ervaren...
Tis wa... iemand ervaringen hiermee?

Op www.eindhoven4real.nl staat de route die ik ga rijden, als je nuttige tips hebt hoor ik ze graag.

Alvast bedankt

Remko  
#1 - 04-04-2004, 23:25 uur

hdeweert

Hallo
Het wordt een grandioze trip als ik het zo zie. De zuidrim is niet per auto bereikbaar dus de ervaring die je beschrijft is mij onbekend. Je moet je auto parkeren en met de bus verder. Je kunt ook langs de canyon rand van het ene naar het andere uitzichtpunt lopen. De noordrim is minder toeristisch Je moet er wel een flink stuk voor om rijden, maar het uitzicht op de canyon van welke zijde dan ook is altijd een geweldig gezicht.
Harm
#2 - 04-05-2004, 18:06 uur

thebes

Newbie is abuis:  de Zuidrim is wel degelijk per auto bereikbaar.  Als je bij Cameron de weg naar Gran Canyon NP neemt, kun je bij Desert Point de eerste blik op de canyon werpen.  Ik denk dat je dat punt bedoelt.   Desert Point (of een andere naam met Desert, dat weet ik niet meer precies) is het meest oostelijke punt van de Zuidkant.  Op weg naar Grand Canyon village (per auto dus) kom je langs een groot aantal prachtige uitzichtpunten, vlak langs de weg.
Het stuk van de Zuidkant westelijk vanaf Grand Canyon Village is inderdaad alleen per bus te bereiken. Maar je kunt zelf ook heel goed van uitzichtpunt naar uitzichtpunt wandelen.
Hotels en restaurants zijn er genoeg te vinden in het nabijgelegen Tusayan, een paar mijl ten zuiden van Grand Canyon Village.  Daar is ook de Imax bioscoop te vinden, waar mooie films over het ontstaan van de canyon worden getoond.
Over de Noordkant kan ik je helaas niets vertellen.
#3 - 05-05-2004, 10:34 uur

Norbert

Ik heb de route bekeken die je gaat rijden. Het lijkt mij een geweldige reis. Ikzelf heb vorig jaar ongeveer dezelfde route gereden, maar dan in het najaar.
Als je route nog niet helemaal volgepland is zou ik ook Canyon de Chelly bij Chinle in Arizona bezoeken. Dit park wordt door de Indianen beheerd en je mag ook alleen onder begeleiding van een gids het park bezoeken. Uiteraard kun je wel boven langs de canyon zelf rondrijden met je auto zonder gids.
Wij hebben hier vorig jaar een jeepsafari door de canyon gemaakt. Het was beslist de moeite waard. Tijdens de tocht krijg je uitleg over de indianen die hier vroeger hebben geleefd, met verhalen over de strijd tegen de Spanjaarden en de kolonisten. In de canyon zie je ook rotstekeningen van de indianen en de ruines van hun vroegere huizen.

De Grand Canyon heb ik ook vanaf Cameron bezocht. Wij zijn door het park gereden en hebben de verschillende uitzichtspunten bezocht. Op de Grand Canyon Airport heb ik nog een helikoptervlucht boven de Grand Canyon geboekt. Heel leuk om te doen. Wij hebben een hele dag aan de Grand Canyon besteed en zijn vanaf de airport weer terug gereden naar Cameron, waar we overnacht hebben..

De route die we vorig jaar gereden hebben was als volgt:
 Los Angeles, Laughlin, Flagstaff, Grand Canyon, Canyon de Chelly, Moab (Monument Valley en Arches NP), Vanuit Moab naar Las Vegas, Yosemite National Park, Lake Tahoe, Napa Valley, San Francisco en via Highway 1 weer naar Los Angeles.

Als je meer wilt weten, mail me dan maar.
#4 - 05-05-2004, 19:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15