Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Grand Canyon - Page: Navajo Bridges, Lees Ferry en Marble Cayon ????

Discussie gestart

Dirc

Zijn deze 3 plaatsen aan te raden? Volgens google maps is het een stukje omrijden (50 minuten ongeveer) en ik zie inderdaad geen weg die doorgaat na Lees Ferry Road (is de de Lees Ferry die bedoeld wordt?. Dit betekent dat we na deze 3 weer terug moeten naar de 89 via Bitter Springs.

De vraag stel ik omdat we deze dag ook al Desert view aan de East rim hebben en de Glen Canyon dam.


#1 - 05-10-2011, 11:21 uur

Marianne

Dirc, ik vind het wel wat lastig om iets te adviseren op zulke fragmenten. Ik kan zo niet zien of je bijvoorbeeld voldoende tijd voor de GC heeft ingepland - dat zou voor mij een overweging zijn om wel of niet tijd aan andere dingen te besteden. De east rim zal inderdaad ook tijd kosten, maar heb je de dag ervoor al voldoende tijd gehad voor bijvoorbeeld een mooie trail?
Ik ben altijd voor meer tijd voor minder dingen, dus ik zou in eerste instantie niet dat stuk heen en weer rijden. Nu ik echter net Edward Dolnick's "Down the Great Unknown: John Wesley Powell's 1869 Journey of Discovery and Tragedy Through the Grand Canyon"heb gelezen (geweldig boek!) zou ik toch wel graag een paar van die plaatsen zien waar Powell langsgekomen is. En de brug is natuurlijk wel de meoite om even te stoppen.
Kijk gewoon hoeveel tijd en zin je hebt als je bij BitterSprings bent. Vergeet in elk geval Horseshoe Bend niet, vlak voor Page, daar rij je langs.

Marianne
#2 - 05-10-2011, 13:10 uur

Dirc

Hoi Marianne,

De dag ervoor kom ik in de ochtend vanuit Williams en hebben we de hele dag bij de Grand Canyon. We overnachten hier ook.
Het is de bedoeling dat we dus deze dag direct vertrekking richting de East Rim.

De Horseshoe bend had ik een dag later staan als we van Page naar Antelope Canyon gaan.
#3 - 05-10-2011, 13:24 uur

Marianne

Dat kan ook, maar je rijdt er dan niet langs. Maar het is niet heel ver rijden.
Zie voor de grand Cayon, Antelope Canyon en Horseshoe bend etc mijn 2011 verslag.

Marianne
#4 - 05-10-2011, 13:48 uur

marjoleinBB

Wij vonden lees ferry echt de moeite waard.Ook de balanced rock die je op de weg ernaartoe tegenkomt zijn leuk om te zien .
Mischien een idee om smorgens zonsopkomst te doen aan de desert view drive dan ben je ook lekker op tijd weg richting page .
Wij hebben die dag ook nog  horshoe bend meegepakt  zonsondergang , waren geloof ik rond 20:00 bij hotel in page .
#5 - 05-10-2011, 19:55 uur

allard

Persoonlijk zou ik het (relatief) kleine uitstapje naar Lees Ferry zeker niet over slaan. Je programma past makkelijk in de lange daglengte van de juni maand. De rit door Marble/Glen Canyon brengt je letterlijk in de Canyon van de Colorado. Dit is verder alleen maar mogelijk bij Moab. Maar daar hebben jullie al zoveel andere zaken te doen.

Teneinde de viewpoints en andere points of interest wat inzichtelijker te maken heb ik een Google Map met daarin getagde foto's aangemaakt. Je moet eerst naar het gebied het scrollen en vergroten waarvan je wat meer wilt weten en dan overschakelen naar de terrein optie. Dat maakt de kaart (naar mijn idee) een stuk inzichtelijker. Klikken op het ballonnetje levert een miniatuur en doorklikken een grotere foto.

Groet, Allard 
#6 - 07-10-2011, 18:22 uur

Dirc

We gaan het gewoon proberen  ;)
#7 - 07-10-2011, 20:40 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15