Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Grand Tour of the West

Discussie gestart

felix

April-mei trekken we naar het westen van de VS. We gaan er 22 dagen lang de Grand Tour of the West doen. Dit gebeurt met Connections (www.connections.be). Iemand ervaring met deze reis(organisator)??? Tips en opmerkingen zijn van harte welkom.

In de marge nog dit: is een gewoon Belgisch rijbewijs voldoende?
#1 - 20-09-2007, 14:24 uur

Marianne

Hallo Felix,

Ik heb geen ervaring met deze organisator. Ik zie die tour niet staan op hun site.  Heb je de overnachtingen bij hun geboekt, ligt alles al vast?
Als we de route niet weten is het moeilijk om tips te geven, mischien kun je ook de route plaatsen?

Wat betreft het rijbewijs: ja, een Belgisch rijbewijs is voldoende.

Marianne
#2 - 20-09-2007, 18:35 uur

felix

Hier vind je meer info over de trip:

http://www.connections.be/pdf/selfdrive/grandtourofthewest_nl.pdf

Prijs voor verblijf is iets van een 900 euro, daar komt dan nog vliegtuig en huurauto bovenop. Nu prijs is belangrijk maar niet hét issue, is toch al geboekt. Maar misschien zijn er dingen waar we momenteel niet bij stilstaan en die wel interessant zijn om te weten?

Alvast bedankt !
#3 - 20-09-2007, 19:05 uur

Marianne

Felix,

Ik vind het altijd jammer als mensen eerst iets boeken en dan om advies vragen.
Als je deze route hier van te voren had neergezet en op het forum advies had gevraagd, had je warschijnlijk van vele kanten te hren gekregen dat dit een wel erg overladen programma was. Maar goed, het is geboekt, dus daar heb je niets meer aan. 
Heb je je al een beetje ingelezen over het zuidwesten? En al wat reissverslagen gelezen? Daar kun je vaak heel nuttige tips uit halen.

Ik heb de route even overgenomen en plaats er wat kanttekeningen en tips bij.
Algemene tips: bekijk de site van de Natioanl PArk Services eens. Die is te vinden op www.nps.gov en je kunt hier per park erg veel informatie vinden. De parken kun je vanuit de auto bekijken (hoewel, met de Grand Canyon wordt dat wat lastig) maar leuker is het om ook te wandelen. Voor e mogelijkheden om te wandelen kun je ook bij elk park de nodige informatie vinden.

1   SF
2   SF
3   SF- Santa Maria
4   Santa Maria - LA
Je rijdt in twee dagen van SF naar LA via de kust. Dat is redelijk krap, een bezoek aan bv Hearst Cstle zal te vele tijd kosten. De meoite waard is om even een kijkje in Monterey te nemen, het aquarium is een aanrader. COmbineer het met de lunch of rijd door naar Big Sur en lunch bij Nepenthe, en geniet van het uitzicht.

5   LA
6   LA - Palm Springs

Naar Palm Springs is het niet ver, dus je kunt 's morgens nog iets in LA ondernemen. Erg leuk is de VIP tour bij Warner Bros. Reserveer van te voren, het kost je iets meer dan 2 uur. Op weg naar Palm Springs kun je overwegen een stuk van Joshua Tree NP mee te nemen.

7   Palm Springs - Flagstaff
8   Flagstaff - Mesa Verde
Dag 8 vind ik werkelijk ongeloofelijk: je hebt een behoorlijke afstand af te leggen en dan moet je ook nog de Grand Canyon bekijken! Ook voor Mesa Verde heb je aardig wat tijd nodig. Het enige positieve daaraan is dat je in het park overnacht, maar toch zul je nauwelijks tijd hebben om iets te bekijken. Je zult waarshcijnlijk te laat zijn om met en ranger me te gana, en dat is voor veel beizenswaardigheden de eige manier om het te kunnen bekijken.
Ik zou voorstellen om die nacht in Mesa Verde te laten vallen. Misschien kun je iets omboeken, en anders kun je op eigen kosten eene lodge aan de rim in de Grand Canyon boeken. Dan heb je daar rustig te tijd om dit moois te bekijken, een stuk naar beneden te lopen en ook een zonsopgang of -ondergang mee te maken.

9   Mesa Verde - Moab
10   Moab - Vernal

Bij Moab liggen twee prachtige prken, die elk een dag tijd vergen om te bekijken. Je zult op tijd vnauit Mesa Vede moeten vertrekken wil je iets kunnen bekijken.

11   Vernal - Yellowstone
Houd er rekening mee dat het visitor center bij Dinosaur gesloten is.

12   Yellowstone
13   Yellowstone - SLC

Yellowstone is een enorm groot park waarvoor 1 dag eigenlijk veel te weinig is. Kijk goed van te voren wat je wilt zien. Bekijk ook welke wegen afgesloten zijn; vaak zijn er werkzaamheden waardoor je niet de hele '8' kunt rijden.

14   SLC - Capitol Reef
15   Capitol Reef - Bryce
16   Bryce - Zion
17   Zion - Las Vegas
18   Las Vegas
19   Las Vegas -  Death Valley
20   DV - Yosemite

Van Death Valley naar Yosemite rijd je normal gesproken over de Tioga Pass (de oostongang van Yosemite) maar die pas zal in mei nog niet open zijn. Dit betekent dat je een eind moet om rijden. Je zult er een dag over doen om in Oakhurst te komen.

21   Yosemite - SF
22   SF
Ik weet niet wanneer je Yosemite moet bezoeken; vanuit Oakhurst is het nog een aardig eind rijden naar Yosemite Valley. Onderweg zou je de Mariposa Grove kunnen bezoeken, hier zijn de sequoia bomen te bekijken. Yosemite Valley mag je echter niet missen. De watervallen zullen prachtig zijn, dus probeer tijd te vinden om hier wat wandelingen te maken. Hoewel ik een overnachting in Death Valley altijd aan te raden vind zou je misschien toch kunnen overwegen om alvast verder te rijden zodat je de volgende dag al een deel van Yosemite kunt bezoeken.

Marianne
#4 - 20-09-2007, 20:53 uur

felix

Al bedankt voor de tips !

Ja, misschien niet zo slim, eerst boeken en dan om raad vragen. Maar voor ons was het vooral erg belangrijk dat de trip volledig uitgestippeld was, met hotels etc. We hebben namelijk een erg druk beroepsleven, ikzelf ben dan ook nog eens in mijn vrije tijd, via een vereniging, organisator van een heel groot evenement. Dus hotels uitpluizen en dergelijke, daar had ik even helemaal geen zin in. Wat we zien, zien we, en wat we niet zien.... het zij dan maar zo. We maken er het beste van.

In LA gaan we trouwens zeker the Getty Museum bezoeken.
#5 - 21-09-2007, 08:28 uur

Ine

Inderdaad heel jammer dat je al geboekt hebt, want je moet wel veel rijden sommige dagen en hebt daardoor weinig tijd juist die plekken te bezoeken waar je heenrijdt...

Ook heb ik nog wat aanwijzingen:
LA_Palm Springs, ga bij Banning van I-10 af en rij de Palm to Pines route via Idylwild, een schitterende route. En/Of neem ik Palm Springs de grote kabeltrein de berg op.http://www.pstramway.com/

De route PS naar Flagstaff, niet alleen de Interstate, maar iets voorbij Quartzsite de route via Hwy 60, 71, 89 door Prescott, Jerome en Sedona nemen. Een goede veelal 2-baansweg door de mooiste route.

Flagstaff-Mesa Verde met een bezoek aan Gr.Canyon, heb je alleen tijd snel de "oostkant van de Gr. Canyon te rijden. De westkant is een shuttlebus, maar daar heb je geen tijd voor. In Mesa verde zal je alleen een klein stukje kunnen rijden (slechts een klein deel kan je zonder begeleiding doen) of de volgende ochtend misschien een tocht met een ranger kunnen boeken.
Maar...dan heb je weer veel te weinig tijd in Moab. Daar liggen zowel CanyonlandsNP, Arches NP en Deadhorse SP...dus eigenlijk heb je hier minstens 2 dagen nodig.
Ook bij de volgende parken heb je amper tijd genoeg om wat te zien of te doen, misschien snel de toeristische route rijden. Zion heeft een shuttlebus, daar zal je waarschijnlijk geen tijd voor hebben.
Eigenlijk zou je Yellowstone moeten kunnen schrappen, en die dagen in de andere plaatsen invullen.
Wat Marianne zegt, de Tiogapass in Yosemite is zelden of nooit in Mei al open, dus die dag moet je "onderlangs" via Bakersfield rijden, wat je de hele dag kost en je dus geen tijd over hebt om het park te bezoeken, zeker als je in Oakhurst slaapt!! Onderweg naar SFO kan je een stukje door het park rijden.

Neem kontakt op met je reisburo en probeer het e.e.a. in de route te korten en ergens anders daardoor wat meer tijd te hebben.
#6 - 21-09-2007, 11:02 uur

felix

Bedankt voor de tips. Ook even praktisch bekeken: hoe zit het met de temperaturen in het westen in de periode eind april-halfweg mei? Ervaring mee?
#7 - 21-09-2007, 14:41 uur

dimi_usa

De tempraturen zullen wat op het randje zitten tussen winter & zomer, maar het hangt vooral af van de regio's
- Het 'regenseizoen' (mocht dat al bestaan in het zuiwesten) zal wel min of meer gepasseerd zijn.
- In Yellowstone & Yosemite kan er nog sneeuw liggen, en ook bitter koud, voor hetzelgde geld kan het ook enorm warm zijn. Doe in ieder geval warme kledij mee.
-  In het zuiden zal het waarschijnlijk eerder aangenaam warm zijn
Dus van alles wat!
#8 - 21-09-2007, 15:11 uur

felix

En als je dat in temperaturen zou moeten weergeven? Van hoeveel celsius tot hoeveel? En van welke temperaturen moet ik gemiddeld uitgaan? Merci !
#9 - 21-09-2007, 16:25 uur

Harry

Hallo Felix,

Ik heb even wat info voor je opgezocht m.b.t. Yellowstone gem. temperatuur in April 6 graden celcius in Mei loopt het op naar 11 graden celsius dit is overdag, s'nachts is de gem. temperatuur in April -9 en in Mei -4. Hou er verder rekening mee dat alleen de noordingang het hele jaar open is, de westingang gaat pas op z'n vroegst eind April open vervolgens duurt het tot eind Mei voordat alle wegen in het park open zijn. Ik snap ook niet dat een reisbureau je niet wat beter informeerd, je schrijft dat je een heel druk beroepsleven hebt, het lijkt wel of het reisbureau daar de reis op aangepast heeft, het is al meer gezegd, maar dit is een rondreis waarbij je alleen maar in de auto zit en langs al het moois wat er te zien is langsvliegt, ik garandeer je dat je hier spijt van krijgt, dit is geen vakantie dit is gewoon keihard werken. Wij  zijn inmiddels tien keer in de VS geweest, onze eerste keer leek erg op deze reis, maar dan zonder Yellowstone, we waren gewoon kapot en konden door alle korte indrukken ook helemaal niet genieten van al het moois wat er te zien is. Kun je je reisbureau niet vragen om een wat meer relaxte rondreis, dan kun je tenminste echt genieten en ook een vakantiegevoel overhouden aan deze reis.

Harry
#10 - 21-09-2007, 17:40 uur

Marianne

Bedankt voor de tips. Ook even praktisch bekeken: hoe zit het met de temperaturen in het westen in de periode eind april-halfweg mei? Ervaring mee?

Dit is net zoiets als vragen hoe de temperaturen in Europa zjn in deze periode, moeilijk te zeggen dus, behalve dan dat je echt met alles rekening moet houden.
Ook qua weer zou het verstandige zijn om je bij het zuidwesten te houden en Yellowstone voor een andere keer te bewaren. Maar Yellwostone is altijd mooi, e een beetje kou is natuurlijk niet erg!
Wij zijn eens in juni in Yellowstone geweest, en toen vroor het 's nachts maar overdag was het heerlijk. Kun je in mei ook treffen.

Hoewel wij de laatste keren altijd alle accommodatie van te voren hebben geboekt raad ik voor een reis (ver) buiten het hoogseizoen altijd aan om niets te boeken. het weer kan nameljik wel eens tegen zitten en dan is het fijn als je niet aan een vaste overnachtingsplaats bent gebonden.
Als je je reis niet meer kunt veranderen, geen paniek. Probeer toch een beetje je eigen tempo aan te houden en als iets te ver lijkt, overnacht dan gewoon ergens anders. Een motel heb je al vanaf zo'n 60 tot 80 dollar per kamer, zeker in die periode.

Ik heb je al de site van de NPS gegeven: als je hier kijkt zul je zien dat je per park een site hebt. Op deze sites staan ook tips voor een bezoek in alle jaargetijden. Lees dit vooraf, dan weet je een beetje wat je te wachten staat en dan kun je ter plekke meer genieten.
Als je in een park komt, ga dan altijd eerst naar het visitor center. Daar kunnen ze je vertellen of er wegen afgesloten zijn etc, en ze kunnen tips geven hoe je tijd het beste te besteden, gegeven de omstandigheden op dat moment en rekening houdend met de tijd die je hebt.

Nog een geweldige site voor Yosemite, naast de officiele NPS-site is de volgende: http://www.yosemitefun.com/
Ook hier vind je per maand een osmchrijving van het park, en tips voor als je maar twee dagen hebt (!). Ook voor minder dan twee dagen kun je hier nuttige tips uithalen.
Zie onder content: 'the best time to visit Yosemite', en 'how to "do" Yosemite'.

Marianne
#11 - 21-09-2007, 19:46 uur

felix

De reis is geboekt, dus het is toch zo. We zullen ter plaatse wel zien. En veel rijden is voor mij geen probleem. Ik hou van autorijden en genieten van landschappen. Nu kunnen we proeven om later een keer uitgebreider terug te keren. Ik hou ook van het drukke programma: tsjaktsjaktsjak. De keren dat ik in Europa rondreizen maakte vond ik het altijd jammer dat ik te lang op één plek gebleven was. Een verloren dag, zo was het dan vaak. Bovendien ben ik drukke reizen wel gewoon. Ik werk als journalist en een of twee keer per jaar ga ik op persreis. Je moest eens weten hoeveel je op één dag kan zien.

Nee, ik maak me geen zorgen. Maar toch bedankt dat jullie je zorgen om mij maken ! We gaan er gewoon het beste van maken en moest ter plaatse blijken dat het echt niet lukt, dan zoeken we dan wel een oplossing.
#12 - 22-09-2007, 13:15 uur

XJ

Voor de volgende keer zou ik me niet zo druk maken over het plannen van een rondreis, ook al heb je weinig tijd. Het is echt veel makkelijker dan je denkt. Je zet de grote lijnen uit en zet een aantal dingen vast die je echt wilt zien, zo krijg je denk ik de leukste vakanties. Hotels en eetgelegenheden zijn er overal in de US.
#13 - 22-09-2007, 16:22 uur

felix

Hoe zit het eigenlijk met die parkpassen? Heb ik zo'n pas nodig of betaal ik met mijn programma beter de prijs ter plaatse van ieder park afzonderlijk?
En hoe werken die passen precies? Per persoon/per gezin/per auto?
#14 - 23-09-2007, 20:27 uur

Marianne

Hoe zit het eigenlijk met die parkpassen? Heb ik zo'n pas nodig of betaal ik met mijn programma beter de prijs ter plaatse van ieder park afzonderlijk?
En hoe werken die passen precies? Per persoon/per gezin/per auto?

Als je meerdere parken bezoekt kan het al snel uit. De pas geldt voor alle inzittenden van een auto. Zie ook de al genoemde www.nps.gov voor meer informatie. Per park kun je de toegangsprijs bekijken, dan kun je het zelf uitrekenen of het uit kan.

Marianne
#15 - 23-09-2007, 22:18 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15