Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

heeft iemand deze berekening wel eens gedaan?

Discussie gestart

ellebel

Hallo,

Ik vraag mij af of iemand deze berekening wel eens gedaan heeft, er worden heel veel fly and drive reizen aangeboden, voordat ik alles gaat berekenen, is er misschien al iemand die dat al heeft gedaan, scheelt een hoop tijd, maar is dit nu voordeliger dan alles zelf reserveren?  dus vliegreis, auto's, accommodaties.
De bedoeling is 3 weken Californië.

Alvast bedankt,
Ellen
#1 - 26-10-2012, 10:04 uur

ellebel

o ja, wij gaan in juli en augustus, dus hoog seizoen.
#2 - 26-10-2012, 10:17 uur

Dirc

Het is natuurlijk niet alleen de prijs.

Ik vind met zelf boeken en regelen het enerzijds leuk omdat je veel meer te weten komt over de omgeving tijdens je speurtocht en daarnaast kun je precies boeken waar je zelf wilt en zit je niet vast aan wat voorgeschreven wordt.

Hieronder zie je mijn kosten voor de 2012 reis. Hier zit geen eten/drinken bij en ook geen extra dingen die we ter plaatse geregeld hebben.

#3 - 26-10-2012, 11:18 uur

Marianne

Er is denk niet niet iets algmeens te zeggen over het wel of niet goedkoper zijn van een volledig geboekte reis. Het kan goedkoper uitvallen als je een pakketkorting of vroegboekkorting hebt (zie bv Tioga Tours, die hebben nu 10% vroegboekkorting) maar ook duurder. Vliegtickets zijn een belangrijk deel van de kosten en daarin zitten grote verschillen. Grootste nadeel van via een organisatie boeken vind ik dat je een serie motels/hotels krijgt voorgeschoteld die niet altijd goed liggen (en daarom goedkoper zijn) en dat je niet meer zelf kunt wijzigen. Wil je alles via een reisbureau boeken laat dan eerst de accommodatie en de route hier zien, want geboekt is geboekt en de routes van een reisburea zijn niet altijd even handig of logisch. Als je zelf boekt kun je meestal nog kosteloos annuleren.

Om echt te kunnen zien of je zelf goedkoper uit bent met een bepaald pakket zul je een gedetailleerde offerte moeten hebben, met de namen van de accommodaite er in. Dan kun je zelf gaan vergelijken.
Wat Dirc zegt is heel waar; zelf de route bepalen en accommodaite boeken is erg leuk, en je bent veel beter voorbereid op wat je gaat doen.

Marianne
#4 - 26-10-2012, 12:03 uur

Old Faithful

Verder wil het in de beschrijving van een reisorganisatie nog wel eens als volgt gaan:

Dag xx
Vandaag rijdt u van Fresno naar Sonora en brengt u een bezoek aan het prachtige Yosemite N.P. Geniet van de donderende watervallen, de imposante El Capitan en Half Dome en een prachtige zonsondergang bij Glacier Point. De reusachtige bomen van de Mariposa Grove zullen een onuitwisbare indruk op u maken. Huur een fiets voor een tochtje door de vallei, ga raften op de Merced River of kies voor één van de vele wandelingen in dit prachtige park.  U verblijft in een middenklasse hotel in Sonora op basis van logies met eenvoudig ontbijt.

Ik zal hierboven best wel overdrijven. Veel routes van reisorganisaties gaan echter in een heel hoog tempo. Vandaar het verstandige advies van Marianne om zo'n route hier te posten voordat je boekt, zodat ervaren forumleden hun mening kunnen geven. Ik geef zelf om bovengenoemde redenen ook de voorkeur aan zelf regelen.

Daarom heb ik eigenlijk nooit gekeken of het via een reisorganisatie goedkoper zou zijn. Ik denk niet, dat dat het geval is.  Ik boek de huurauto via usareisen.de, veel goedkoper lukt volgens mij niet. En ik boek de hotels met seniorenkorting (AAA korting is een optie als je lid bent van de ANWB). Het vinden van gunstig geprijsde vliegtickets vergt wel wat geduld.

Vanzelfsprekend beslis je uiteindelijk zelf hoe en waar je boekt.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#5 - 26-10-2012, 13:01 uur
« Laatst bewerkt op: 26-10-2012, 13:12 uur door Old Faithful »
Groet,

Old Faithful

Marianne

Ha ha, zo gaat het inderdaad. Hier een voorbeeld van Amerika-kenner nr 1:

In circa 4 uur rijdt u vandaag naar de Grand Canyon in Arizona. Onderweg bij Kingman kunt u nog een stukje over de beroemde route 66 rijden. In het Nationale Park zijn talloze activiteiten te doen zoals hiken, mountainbiken en raften op de Colorado River. Er zijn diverse leerprogramma's voor kinderen en volwassenen, waarbij u onder begeleiding van het gids het park gaat ontdekken. Maar het beste is de Grand Canyon eigenlijk te zien vanuit de lucht. Daardoor is een helikoptervlucht zeker een aanrader.

De dag ervoor komen ze uit Laughlin, de dag erna gaan ze naar Sedona. Ik heb ze twee jaar geleden een mailtje gestuurd om te vragen hoe ze dat raften toch gedacht hadden; het staat er echter nog steeds.

Marianne
#6 - 26-10-2012, 13:48 uur

Steson

Tot nu toe is een fly & drive mij het meeste bevallen en het goedkoopst bij Exit-reizen.
Maar dat is, omdat ik zelf wil bepalen waar ik overnacht....... En met kortingen en internetreserveringen kun je een eind komen met goedkope hotelovernachtingen!
Tip: wordt gratis lid van diverse hotelketens. Zo spaar je wellicht voor een gratis overnachting of een upgrade.......
#7 - 27-10-2012, 20:10 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15