Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wandelen in september in Arizona en Calif.

Discussie gestart

Maus

Hoi,

In September ga ik met mijn vriendin rondreizen in Californie en Arizona, vooral om de nationale parken te bezichtigen, liefst wandelend als dat mogelijk is. Nu worden we al lezend een beetje oververhit  ;) van alle waarschuwingen omtrend de hitte in september in de parken.
We zijn redelijk ervaren berg wandelaars. Heeft er iemand ervaring met dag-hikes in deze gebieden; is dat te doen, is het slim, is er GSM ontvangst (???), en kan je rangers informeren over het feit dat je een dag weg bent?
Vragen, vragen,  ;D

Alvast bedankt!
Maus
#1 - 13-08-2005, 12:11 uur
« Laatst bewerkt op: 13-08-2005, 12:25 uur door Maus »

Bakvet

1) Is dat te doen?
Ja, de meeste parken hebben wel een paar langere wandelingen of je kan er natuurlijk voor kiezen om een paar korte te maken.
2) Is het slim?
Nou en of! Je ziet andere dingen dan vanuit de auto: beesten, een oude nederzetting, indiaanse rotstekeningen, enz. Vaak zijn er prachtige routes uitgezet. Het kost alleen een hoop tijd, dat is wel een nadeel, er is zoveel te doen in Amerika.
3) Is er GSM ontvangst?
Reken er maar op van niet, al zal het een enkele keer wel werken mits je een multi-band toestel hebt. Ik zet m'n telefoon altijd uit als ik lange reizen maak of als er geen ontvangst is. Ik heb het idee dat je batterij heel snel leeg raakt als hij steeds een zender probeert te vinden.
4) Kan je rangers informeren over het feit dat je een dag weg bent?
Dat is eigenlijk juist niet de bedoeling. Ze willen het publiek voorlichten en in geval van nood in actie komen, maar niet als een soort reisleider fungeren. Ze gaan er van uit dat je zelf anderen (familie, reisgenoten) van je plannen op de hoogte stelt en dat die alarm slaan als ze niets meer van je horen. Dat wat lastig als je als Europese toerist de VS bezoekt, maar het is nu eenmaal zo. Als het echt nodig is schakelen de rangers wel meteen over in search-and-rescue mode, ook in hun vrije tijd.

Bij afgelegen trails zie je meestal een check-in check-out register aan het begin staan. Meestal is het verboden om een auto 's nachts bij een trailhead te laten staan, tenzij je bent ingeschreven. Als ik zelf op een erg afgelegen plek ben, zonder dat er andere auto's zijn, dan laat ik meestal een briefje achter in de auto waarop ik schrijf: "Datum; Day Hike towards...;Back at...." Dat leg je bijvoorbeeld ondersteboven op de stoel. Veel rangers hebben een soort zevende zintuig, ze zien het meteen als er iets niet klopt aan een bepaalde auto, bijvoorbeeld omdat hij er al te lang staat.

Verder ben je waarschijnlijk ervaren genoeg om te weten op welke tijdstippen van de dag je het beste kan lopen als het zo erg heet is. Wat andere overbekende tips: zorg er in voor dat je minstens vier liter vocht per dag naar binnen krijgt in combinatie met een voeding die past bij zware activiteiten, draag altijd iets op je hoofd en gebruik een zonnebril, een stevige zonnecreme en draag schoenen die een goede grip hebben.

Het is misschien handig om alvast op de website van de National Park service te kijken welke trails er zoal zijn, hoe zwaar, hoe lang ze duren e.d. Die indicatie van hoe lang je er over loopt, dat is voor mensen die heel erg rustig aan doen. Zelf red ik het meestal niet in die tijd. ;D
#2 - 14-08-2005, 14:53 uur
« Laatst bewerkt op: 14-08-2005, 15:24 uur door Bakvet »

Maus

Hee bedankt Bakvet, dat zijn hele goede tips!

Inderdaad vroeg op pad gaan, veel water bij je dragen, we zijn er wel op voorbereid.
Ik kan me alleen geen goede voorstelling maken van hoe heet het precies is. Maar dat gaan we wel merken denk ik  8)
#3 - 17-08-2005, 11:01 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15