Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

reisroute: haalbaar of niet?

Discussie gestart

Njit

Klopt inderdaad volledig, maar in hun brochure onder de hoofding nationale parken staat in kleine lettertjes "... Annulerings-/wijzigingskosten: bij annuleringen en wijzigingen van accomodaties in de nationale parken wordt u 100 % kosten in rekening gebracht, ook indien de reservering nog niet is bevestigd.

Apart hoor. Dus als ik daar langs ga en roep dat ik 10 dagen een hotel in een NP wil en direct weer annuleer dan betaal ik altijd. Nog niks bevestigd maar toch betalen..

Ben je er bij het boeken trouwens door hun op gewezen dat je die hotels niet kunt annuleren??

#46 - 11-08-2005, 07:33 uur

anja-ke

Klopt inderdaad volledig, maar in hun brochure onder de hoofding nationale parken staat in kleine lettertjes "... Annulerings-/wijzigingskosten: bij annuleringen en wijzigingen van accomodaties in de nationale parken wordt u 100 % kosten in rekening gebracht, ook indien de reservering nog niet is bevestigd.

Apart hoor. Dus als ik daar langs ga en roep dat ik 10 dagen een hotel in een NP wil en direct weer annuleer dan betaal ik altijd. Nog niks bevestigd maar toch betalen..

Ben je er bij het boeken trouwens door hun op gewezen dat je die hotels niet kunt annuleren??Nee hoor daar is bij het boeken helemaal niets van gezegd geweest, we waren trouwens begonnen bij een OAD boeking, de eerste hotels gingen niet vlotjes, dus zijn we naar Hotelplan overgeschakeld, ze hadden inderdaad hier misschien eventjes bij kunnen vermelden dat hotelovernachtingen in nationale parken hier altijd 100 % betaalbaar zijn, maar ja, daar ging het beter, konden hotels wel dadelijk geconfirmeerd en ja voor je het weet geboekt he!  :-\
#47 - 11-08-2005, 09:31 uur

anja-ke

Het antwoord dat wij mochten ontvangen van Hotelplan:

"Geachte ,
 
Naar aanleiding van uw email hebben wij contact opgenomen met onze afdeling reserveringen waarmee uw reisburomedewerkster  gesproken heeft. Uw zinsnede 'wij vinden het uiterst jammer dat er zelfs nog niet kan gesproken worden over een eventuele regeling en we krijgen sterk de indruk dat het hier gaat om een zekere onwil van jullie kant en voelen ons dan ook sterk bedrogen' bevreemdt ons zeer.
 
U heeft uw reis geboekt bij een bij de ANVR aangesloten reisburo en reisorganisatie. In het boekje ANVR Reisvoorwaarden staan alle regels welke door de ANVR zijn opgesteld o.a. bij wijzigingen en annuleringen. Wij mogen ons te allen tijde houden aan deze regels en u de daaraan verbonden kosten doorberekenen. Echter in dit geval is door onze afdeling reserveringen aan uw reisburo voorgesteld contact op te nemen met de betreffende accommodaties en hen te vragen wat hun werkelijke kosten zijn bij annulering. Deze kosten zullen lager liggen dan de ANVR voorwaarden voorschrijven en wij zullen die kosten dan ook aan u doorberekenen hetgeen ons logisch lijkt. Het is ons inziens niet de bedoeling dat Hotelplan als reisorganisatie voor die kosten moet opdraaien.
 
Er is dus duidelijk wél gesproken over een eventuele regeling.
 
U schrijft ons over de voorwaarden van de hotels zoals u die op internet heeft gelezen. Het spijt ons u te moeten meedelen dat die voorwaarden uitsluitend van toepassing zijn op directe particuliere reserveringen bij het hotel en niet op de contractprijzen (die lager liggen dan wanneer u zelf bij het hotel zou reserveren) die Hotelplan hanteert. In deze contracten zijn andere regels opgenomen zoals de kosten die de hotels ons doorberekenen bij annulering.
 
Het gaat dus niet om de flexibiliteit van Hotelplan maar om de kosten die de hotels ons daadwerkelijk doorberekenen. De flexibiliteit welke Hotelplan in deze toont is af te wijken van de voorgeschreven
ANVR voorwaarden en u het voorstel te doen u de werkelijke kosten die wij krijgen door te berekenen.
 
Wij willen u derhalve, om deze kosten zoveel mogelijk te drukken, verzoeken wederom zo spoedig mogelijk met uw reisburo contact op te nemen en hen een en ander door onze reserveringsafdeling in werking te laten stellen.
 
Tevens raden wij u aan, omdat het hier om een medische indicatie gaat, contact op te nemen met uw annuleringsverzekeringsmaatschappij. Misschien dat zij in dit geval de wijzigingskosten vergoeden.
 
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geďnformeerd en verblijven,
 
Met vriendelijke groet, "
#48 - 13-08-2005, 19:31 uur

anja-ke

Echter in dit geval is door onze afdeling reserveringen aan uw reisburo voorgesteld contact op te nemen met de betreffende accommodaties en hen te vragen wat hun werkelijke kosten zijn bij annulering. Deze kosten zullen lager liggen dan de ANVR voorwaarden voorschrijven en wij zullen die kosten dan ook aan u doorberekenen hetgeen ons logisch lijkt. Het is ons inziens niet de bedoeling dat Hotelplan als reisorganisatie voor die kosten moet opdraaien.
Er is dus duidelijk wél gesproken over een eventuele regeling.
 /quote]

 ??? Ons is gezegd geweest in het reisburo dat alle hotels in de nationale parken lagen, deze voor 100 % in rekening zouden worden gebracht, als we echt wilden zouden ze wel een fax doen naar de desbetreffende hotels maar ze zagen onze kansen tot een eventuele terugbetaling als zijnde NIHIL.
#49 - 13-08-2005, 19:38 uur

Jez

Terug naar het reisburo dus!!
#50 - 13-08-2005, 22:57 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15