Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Grand Canyon North Rim naar Bryce NP via Cottonwood Canyon Rd

Discussie gestart

dirkv46

Hallo,

Wij willen van the Grand Canyon  north rim naar Bryce via de Cottonwood Canyon Rd (we hebben een high clearance voertuig). In de veronderstelling dat het weer en wegconditie goed is,
- welk is het beste traject dat we kunnen volgen ?
- hoelang duurt de tocht ?
- wat is een must to see op deze route ?

(hoofdroute die we volgens is Las Vegas - Zion - Grand Canyon North Rim - Bryce - Canyons land - Arches NP - Monument Valley - Page - grand Canyon south - Phoenix)
Alvast bedankt voro de reacties.
#1 - 31-03-2008, 12:59 uur

jerbia

Als je via de Cottonwood Canyon Road naar Bryce wil, is de snelste route via Kanab --> 178 ml/4u20 min

Op deze route kun je eventueel onderweg een bezoek aan Coral Pink Sand Dunes SP brengen. Verder kom je langs Kodachrome Basin SP en Mossy Cave Trail (net voorbij Tropic).

 

De langere, maar mooiere weg naar Bryce via de CWCR is via Page --> 202 ml/5u

Als je deze weg neemt kom je langs Navajo Bridges, Page (eventueel bezoek Horse Shoe Bend), Glen Canyon Dam, Lake Powell, Kodachrome Basin SP, Mossy Cave Trail.De snelste route is via Kanab en Mount Carmel (route 89) naar Bryce. Deze route is aan te raden als de CWCR niet begaanbaar is --> 147 ml/2u50min

Als je via deze route rijdt, kun je een bezoek aan Coral Pink Sand Dunes SP brengen en kom je door Red Rock Canyon, net voor Bryce.Ik weet niet in welke periode jullie op reis gaan, maar houd er rekening mee dat de North Rim tot half mei afgesloten is.

Ik zie dat jullie wat later in de route ook nog een bezoek aan Page brengen. Misschien is het handiger om Page in te lassen tussen GC North Rim en Bryce Canyon, als dat nog mogelijk is. Vanaf Monument Valley kun je dan meteen doorrijden naar GC South Rim, zonder nog eerst naar Page te rijden.

Groetjes,
Bianca

#2 - 31-03-2008, 14:28 uur
« Laatst bewerkt op: 31-03-2008, 14:32 uur door jerbia »

dirkv46

Bianca,

Jou antwoord helpt me al enorm vooruit. Inderdaad het was de bedoeling om Page en directe omgeving te bezoeken na Monument Valley. Maar we kunnen dit nog omgooien. Is wel een goed idee.
Dan kunnen we de route in Page onderbreken. Hier wil ik enkele dagen blijven om de beide antilope canyons, the wave en het alstrom point te bezoeken. Ik wil nog proberen om een reservatie te bemachtigen voor the wave.
Hoe zou ik de dag indelen voor de route Page - Bryce ?
We gaan 4 weken in september. Voor de GC north heb ik 2 nachten voorzien.
#3 - 31-03-2008, 21:03 uur

jerbia


Hoe zou ik de dag indelen voor de route Page - Bryce ?
 

Dat ligt er natuurlijk een beetje aan of je dezelfde dag nog Bryce wilt bezoeken. Of heb je daar de volgende dag ook nog voldoende tijd voor?

Ervan uitgaande dat je genoeg tijd hebt, zou je het volgende op deze dag kunnen meenemen op je route:

#4 - 31-03-2008, 21:44 uur

dirkv46

we hebben inderdaad nog een dag voorzien voor Bryce. Je dagindeling lijkt me prima. Gaan we zeker doen.
Hartelijk dank.
Dirk
#5 - 01-04-2008, 12:27 uur

Ruud2004

Als je vanaf die kant de Cottonwood Canyon neemt, schrik dan niet van het landschap.  In het begin lijkt het wel een maanlandschap, later wordt het beter.
#6 - 03-04-2008, 20:08 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

marcelgeert

Nog een tip:
Als je via onverharde wegen wilt rijden, informeer altijd eerst naar de condities van de weg omdat bij slecht weer de meeste van deze onbegaanbaar zijn , zelfs als je een 4WD hebt.
http://www.blm.gov/ut/st/en/fo/grand_staircase-escalante/visitor_information/visitor_centers.html   hier staan de adressen van de visitors centers waar ze je voldoende info kunnen verstrekken over de conditie van de C C Road.

   Gr. Marcel
#7 - 04-04-2008, 12:30 uur

hummertje

Het eerste gedeelte vanuit het zuiden lijkt inderdaad veel op een maanlandschap en is ook niet veel aan.
Dus hier kun je vrij snel doorrijden.
Geleidelijk aan word het mooier en krijg je rotspartijen te zien met verschillende kleuren en mocht je die dag mooi zonnig weer hebben dan komt dit allemaal nog mooier uit.
Het is geen moeilijke of gevaarlijke weg maar wat hier eerder al is doorgegeven is dat je altijd moet kijken hoe het weer de laatste dagen is geweest.
Wij zeggen steeds ,bij twijfel gaat de wagen andersom want om vast te komen zitten daar zit ik niet op te wachten.
De keer dat wij hem hebben gereden was het gedeelte aan de noordzijde en dan in de buurt van Grosvenor arch vrij ruw om te rijden,het had vrij kort daarvoor wat geregend en er waren wat plekken bij waar een normaal aangedreven auto het wat moeilijker zou hebben gehad.
Gelukkig hadden we een beul van een 4x4 die daar niets van aantrok maar het kan zomaar enorm slecht zijn dus hou altijd een andere wag als alternatief achter de hand mocht je de weg niet vertrouwen.
Want de Cottonwood Road is best een lange weg om te rijden,maar wel een mooie.
#8 - 04-04-2008, 14:09 uur

Ruud2004

Buiten wat al is geschreven, nog even dit:

Hoewel de weg voor 80% de vergelijking met een "wasbord" goed zou doorstaan, zitten er ook een aantal zeer zachte stukken in met dun/los zand.  Daar kan je met een gewone/lage, niet vierwiel aangedreven auto in de problemen komen.  Blijf, als chauffeur zijnde, goed op de weg voor je uit kijken ipv naar het landschap om je heen.  Dan kan je beter even stoppen om alles te bekijken.

Ps. Die tip vwb het weer (afgelopen dagen) is goud waard !
#9 - 06-04-2008, 13:25 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

dirkv46

bedankt voor de nuttige info.

We zullen daar in de eerste helft van september vertoeven, is de kans op regen (of slecht weer) groot ? Of wat kunnen we daar verwachten ....mooie blauwe lucht ???
#10 - 08-04-2008, 07:58 uur

Yessica

Ik heb 6 september jl. de Cottonwood Road gereden.
Heel eigenwijs, er stond een bordje "impassable due to floodings", zijn we er toch ingereden. Vanaf de kant van Bryce en dat was zeker tot Grosvenor Arch fantastisch! Op 2 plaatsen stond er een beetje water, daar konden we wel doorheen met de 4x4. Ik vond het halverwege, toen het maanlandschap begon, toch wel een beetje saai worden. Toen had ik het ook wel gehad met het gebeuk en gebots want zo'n dirt road is niet echt comfortabel  :)

Later hebben we ook nog de Apache Trail gedaan. Dat was pas prachtig! Die uitgestrektheid, de ongerepte natuur, al die dieren, die insecten, fantastisch!
#11 - 26-09-2008, 00:08 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15