Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

KOA

Discussie gestart

suus

Hoi,

Wie heeft er ervaring met een cabin op een KOA of een tent op een camping?
Is het snachts niet te warm in de periode juli zonder airco in een cabin in yosemite/ moab/etc?

Groetjes Susanne
#1 - 13-01-2008, 20:05 uur

Marianne

Hallo susanne,
wij hebben al regelmatig overnacht op een KOA camping. Kijk ook eens in onze reisverslagen. In alle reizen zit wel een stuk van jullie route.
In het zuidweste hebben we niet vele KOA-cabins gehad omdat ze daar vaak neit op onze route lagen. De enige KOA's daar waar we ervaring mee hebben zijn de KOA in San Diego en Williams. Bij Bryce hebben ze dezelfde cabins op de camping van Ruby's Inn, mooi gelegen tegn het park aan.

In Yosemite zullen we de komende zomer voor het eerst in een cabin overnachten. We hebben er al wel een aantal keren gekampeerd, en eedere keren in Housekeeping Camp geslapen. In Yosemite valt het met de wamte mee, daar koelt het 's nachts lekker af. KOA-cabins in warmere streken hebben vaak airco.

Houd er rekening mee dat je voor de KOA cabins zelf voor je beddegoed moet zorgen. Wij hadden een slaapzak en een lakenzak mee, maar waarschijnlijk zul je in het zuidwesten aan alleen een lakenzak wel voldoende hebben. De cabins en tenten in Yosemite hebben wel beddengoed.

Kamperen is geweldig, zeker in de parken. Je hebt erg veel ruimte, een eigen picknck tafel, en je staat midden in het park. We hebben alleen in het voor- en naseizoen gekampeerd, maar als je in de hoger gelegen gebieden bent zal het qua warmte ook in de zomer goed te doen zijn.

Marianne
#2 - 13-01-2008, 20:39 uur

suus

Bedankt voor je antwoorden die je steeds geeft!

Ik heb ook zoveel vragen....eerste keer usa....

Waar logeren jullie in Yosemite? Ik kan niets vinden wat redelijk betaalbaar is. De koacamping bij mariposa ligt volgens mij te ver weg!

Groetjes Susanne
#3 - 13-01-2008, 21:36 uur

Marianne

Wij hebben deze zomer voor het eerst een cabin with bath, in Curry Village. Hier zitten we twee nachten, en dan nog een nacht in een tent in White Wolf. Dat ligt bij de Tioga Road. Ik ken het niet, maar we willen wandelingen daar in de buurt doen, en omdat we daarna via de Tioga Pass richting Lake Tahoe gaan, ligt het al goed op de route.
In Mariposa zit je inderdaad weer verder van het park af.

Alles in Curry Village is goed betaalbaar. De tent cabins zijn het goedkoopst, ik zou gewoon proberen om die te boeken. Meestal is er nog wel een cabin of tent cabin te krijgen. Boeken gaat via www.yosemitepark.com
Wat erg leuk is zijn de tenten bij Housekeeping Camp. Je zit daar aan de Merced Rver. Er zijn wel minder voorzieningen, alleen een kleine kampwinkel, maar je hebt meer ruimte dan bij de tenten in CV.

Je zou ook zelf een tent mee kunnen nemen, of ter plekke kopen. Als je meerdere nachten kampeert heb je een tent er snel uit.

Marianne
#4 - 13-01-2008, 22:55 uur

suus

Hoi,

Is het nodig dat er een airco is in een hotelkamer of cabin in the grand canyon/ moab/ bryce/zion/monument valley? Of daalt de temperatuur savonds?

Groetjes Susanne
#5 - 14-01-2008, 19:20 uur

ceetje

Moat in juli was twee jaar geleden: HEET!! We kampeerden daar in een tent, dus geen airco en echt leuk was het niet, hoor! Verder is kamperen echt geweldig, zeker in de parken. Maar dat is al verteld. Als je gaat kamperen raad ik de KOA's af: duur, vaak niet zo best gelegen en heel erg gericht op campers. Fijne vakantie!
#6 - 17-01-2008, 20:09 uur

Hans B

De warmte blijft 's avonds lang in de camper hangen, zeker als je ook nog kookt.
De afgelopen jaren hebben wij het de meeste nachten wel kunnen redden zonder airco.
Maar in de woestijn is het vaak erg heet en wij vinden het dan ook erg prettig dat wij electriciteit op de camping hebben, zodat wij de airco een aantal uren kunnen laten draaien om het af te koelen.

voorbeeld :
Augustus 2001 Las Vegas 24.00 uur 35C
Juli 2004 Moab 20.00 uur 35C

Hans
#7 - 18-01-2008, 12:58 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15