Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Graag feedback op ons reisplan: is dit wel slim?

Discussie gestart

Martin Obbe

Hallo allen,

Vorig jaar voor het eerst een reis naar de VS gemaakt (Salt Lake City - Capital Reef - Bryce - Zion - Page - GC North Rim - Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes - Yosemite - Morro Bay - Monterey - San Francisco) en de gevolgen zijn nog steeds merkbaar: geveld door een soort virus dat je het gevoel geeft ieder jaar naar de States te moeten.

Tegen beter weten in is ons reisplan voor komende zomer in grote lijnen klaar, waarbij we er beter dan vorig jaar voor willen waken niet in 3 weken alles te willen zien: dus minder kilometers, meer overnachtingen op dezelfde plek en accepteren dat je soms prachtige plaatsen of parken links (of rechts) moet laten liggen.

Ons voorlopige reisplan (dat een mooie combi zou moeten zijn tussen steden, natuur, rijden op highways, wandelen, mountainbiken, raften en soms een luie middag aan het zwembad):

Dag 1: Vliegen Schiphol - Los Angeles
Dag 2: Los Angeles
Dag 3: Los Angeles
Dag 4: Los Angeles - Palm Springs (107 mijl, 1h48)
Dag 5: Palm Springs - Joshua Tree - Lake Havasu City (240 mijl, 5h57)
Dag 6: Lake Havasu City - Peach Springs (route 66) - Sedona (249 mijl, 5h11)
Dag 7: Sedona
Dag 8: Sedona
Dag 9: Sedona – Monument Valley (179 mijl, 4h29)
Dag 10: Monument Valley – Moab (125 mijl, 3h07)
Dag 11: Moab
Dag 12: Moab
Dag 13: Moab
Dag 14: Moab – Grand Junction – Montrose (173 mijl, 3h39)
Dag 15: Montrose – Gunnison – Buena Vista – Independence Pass – Aspen (224 mijl, 5h59)
Dag 16: Aspen
Dag 17: Aspen – Glenwood Springs – Denver (232 mijl, 4h24)
Dag 18: Vliegen Denver – New York
Dag 19: New York
Dag 20: New York
Dag 21: New York
Dag 22: Vliegen New York  - Schiphol

Bij elkaar zo’n 1572 mijl/2515 km (ommetjes en uitstapjes buiten beschouwing gelaten). Al menig onderdeel is uit het programma geschrapt (Canyon de Chelly, Mesa Verde, Durango) om alles beheersbaar te houden en onze kinderen (11 en 14 jaar) niet te veel tot de achterbank te veroordelen.

Alle feedback en suggesties op ons reisplan is van harte welkom.

Vooruitlopend op jullie opmerkingen alvast 2 concrete vragen:
Wat is (afgezien van de kwaliteit van het hotel/motel) een betere overnachtingsplaats bij Monument Valley: Kayenta of Mexican Hat?
Welke route kun je het beste nemen van Moab naar Montrose: de korte omweg via Grand Junction (lijkt ons het gemakkelijkst), of “binnendoor” via HW 46 – 145 -62 – 550 (via La Sal Junction - Bedrock – Naturita – Ridgway)?

Alvast bedankt voor ieders kritische blik!
Martin
#1 - 23-01-2010, 16:49 uur

Marianne

Hallo Martin (wat lopen er hier een hoop Martins rond, lekker verwarrend  ;)),

Je hebt een mooie route met veel rust. Ik ken het stuk in Colorado (nog) niet, maar zou het niet aardiger zijn om vanuit Montrose door te rijden naar Durango en dan via de Great Sand Dunes naar Denver, met misschien nog Garden of the Gods of Pikes Peak erbij?
Als je langs Glenwood Springs gaat is de Georgetown loop RailRoad misschien wel iets voor jullie.

In Arches is de Fiery Furnace walk voor de kinderen wel leuk denk ik (zie ons 2008-verslag), je kunt het tegenwoordig online reserveren.
Liggen de lvuchten al vast? Zelf ben ik een voorstander van eerst NY en dan een rondreis, want zelf heb ik geen behoefte meer aan steden aan het eind van de vakantie, maar misschien hebben jullie daar geen problemen mee.

Om het nog wat lastiger te maken voor de overnachting bij MV: waarom niet bij Gouldings Lodge, of in een cabin op de campground bij Goulding's? Zie weer ons reisverslag. Kayenta is niet aan te raden, dan is Mexican Hat beter.

Wat de route vanaf Moab betreft: neem in elk geval de 128 naar de I70 mee. Volgens mij is de route via Grand Junction aan te raden zodat je het Colorado NM mee kunt nemen. Maar ik ben benieuwd hoe anderen er over denken.

Marianne
#2 - 23-01-2010, 19:44 uur

Jan Kassies

KAYENTA IS BETER....ER IS EEN HOTEL IN MONUMENT VALLEY, THE VIEW.... PRACHT UITZICHT...
#3 - 24-01-2010, 03:42 uur

Martin Obbe

Marianne,

Dank voor de tip: doorrijden vanuit Montrose via Silverton naar Durango is een goede optie. Vervolgens 2 nachten Durango en dan oostwaarts naar de Great Sand Dunes (1 overnachting) en vandaar via Walsenburg via de I-25 naar Denver. In mijlen/km hetzelfde als het geslinger door de Rocky Mountains. Aspen laten we hiermee schieten, is denk ik ook veel meer een wintersportplaats.
Is een verblijf van 2 nachten in Duranga de moeite waard (misschien op en neer naar Mesa Verde of biedt Durango zelf genoeg om er een hele dag te blijven)?
De reden waarom wij New York aan het eind van de reis zetten? We ontmoeten daar Nederlandse vrienden, die juist die dagen ook in NY verblijven. Bovendien beginnen we nu ook met een stad aan onze reis: Los Angeles

Martin
#4 - 24-01-2010, 15:04 uur

Marianne

Mesa Verde vond ik erg de moeite waard, dat zou kunnen vanuit Durango - hoewel wij het wel prettig ovnden om in het park te zitten maar dat kwam ook omdat we er pas later inde middag aankwamen en ook de voglende ochtend nog een tour hebben gedaan.
Verder heb je natuurlijk de Durango-Silveron treinrit.

@Jan Kassies: waarom is Kayenta beter (dan wat)? Dat is de eerste keer dat ik dat hoor.

Marianne


#5 - 24-01-2010, 15:50 uur

Ine

Onderweg van Moab naar Montrose kom je vrijwel langs Colorado National Monument. Een niet zo groot en bekend park. Op jullie route kan je dan van noord naar zuid doorrijden. De route loopt vrijwel even wijdig een Hwy 340. Een mooi park met mooie vergezichten.
De autorit van Montrose naar Durango is schitterend. Onderweg kom je door kleine plaatsjes als Ouray. Bij Silverton even de plaats zelf inrijden, een klein omweg en ook de moeite waard. 
Op sommige stukken van de weg zit je enorm hoog, tot wel 3000m.  Er rijdt inderdaad een stoomtrein op die route (met een beetje geluk zie je hem staan in Silverton of rijden onderweg.) Aangezien je dezelfde route naar Durango al per auto rijdt, heeft het niet veel zin die treinreis te maken.
Mesa Verde is nog een aardig stuk rijden vanaf Durango en de ingang van het park ook nog eens een stuk van de weg. Dat kost allemaal extra tijd als je van en naar Durango gaat.
Overnachten in Kayenta heeft weinig zin voor jullie, want dan moet je weer terugrijden. Beter is of Gouldings lodge of Mexican hat, dan blijf je op de route.
#6 - 24-01-2010, 16:35 uur

Martin Obbe

Hoi Ine,

Ik begrijp niet waarom je terug moet rijden als je in Kayente overnacht. Zowel Kayente als Mexican Hat liggen op de route van Sedona naar Moab, beide aan de Hw 160. Als je in Kayente overnacht bezoek je Monument Valley pas de volgende ochtend op doorreis naar Moab. Overnacht je in Mexican Hat, dan bezoek je Monument Valley een dag eerder, namelijk op reis van Sedona naar Mexican Hat.

Elders op dit forum (ik weet niet precies waar, wanneer en door wie) is Kayente omschreven als de beroerdste plek om te overnachten in heel het gebied. Onzin, schromelijk overdreven of zit er een kern van waarheid in?

De route via Grand Junction ligt inmiddels min of meer vast. Bedankt voor de tip Colorado National Monument in de route op te nemen. Mesa Verde is nog onduidlijk. Best nog een eind om dat op een dag heen en weer te rijden vanuit Durango. Volgens mij heen en weer al snel 2-3 uur. Ter plekke beslissen wat we die dag gaan doen, zou ik zeggen.

Groet, Martin
#7 - 24-01-2010, 20:42 uur

Ine

Op zich is met Kayenta niets mis, ik heb er 2 x overnacht. Er staan wat hotels langs de kant van de weg, verder is er niets te beleven. Maar ik zal het niet als de slechtste plek om te overnachten beschrijven. Alleen heb ik wel beide keren meegemaakt dat de hotels in de loop van de dag echt helemaal volzaten en er mensen weggestuurd moesten worden. Die moesten dan een enorm eind verder rijden in de hoop daar wel eeb bed te vinden....
Ik vind alleen dat als je naar Mon. valley wilt het moet doen op de dag vanuit Sedona. Dan ben je dus al voorbij Kayenta gereden en moet je dus voor een overnachting eventueel terugrijden. De dag naar Moab is best lang, dan verlies je veel tijd als je die dag Mon. Valley gaat doen.
Ik neem aan dat je bij Montrose the Black Canyonof the Gunnisson gaat bezoeken?

Misschien het beste om Mesa verde voor een volgende vakantie te bewaren. Het is een eind rijden van en naar Durango. Bovendien loop je de kans dat de tochten met de parkranger inmiddels volgeboekt zijn. Wel kan je een deel van har park met eigen auto doen, maar met een ranger kom je op speciale plekken.
#8 - 24-01-2010, 22:12 uur

Martin Obbe

Hoi Ine,

Bij Montrose staat inderdaad the Black Canyonof the Gunnisson op het programma. Wat betreft een hotelkamer in Kayente: het lijkt me handig om die van te voren te boeken, want iedereen schrijft dat de hotels daar 's avonds vol zitten en alternatieven in de buurt zijn er niet. 's Avond nog tientallen mijlen rijden in het donker is geen feest.

Wat betreft de afstanden: volgens Google zijn de afstanden (en reistijden) Sedona - Kayenta en Kayenta - Moab vergelijkbaar: 170-180 mijl en 4h30 reistijd. Het voordeel van Monument Valley bezoeken op doorreis van Kayenta naar Moab is dat je de dag daarvoor meer tijd hebt voor het traject Sedona - Kayenta. En misschien kunnen we de verleiding dan niet weerstaan even te kijken aan de zuidzijde van de Grand Canyon bij Desert View dat maar 32 mijl ten westen van HW-89 ligt. Dan rij je dus maar 64 mijl om, om toch de GC te kunnen zien. Vorig jaar zijn we aan de North Rim van de GC geweest, het zou toch wel mooi zijn om de GC ook eens van de andere kant te zien.

Martin
#9 - 24-01-2010, 22:25 uur

Ine

Als je de zuidkant van de Gr.  canyon nog niet gezien hebt moet je inderdaad die omweg maken. je kunt dan de zuidingang nemen en via de oostkant er weer uitrijden, want voor de westkant moet je een shuttle nemen. Dat kost in jullie geval veel te veel tijd.
Verder moet je nooit alleen naar rijtijden of afstanden kijken. Voor zo'n relatief kleine omweg moet je toch snel een paar uur extra rekenen. Je zal ongetwijfeld veel stoppen, foto's maken e.d. Bovendien is het (een soms drukke) 2-baansweg langs de Canyon.
Idem voor Mon. Valley. natuurlijk kan je stoppen van vanaf het visitorcentre van boven het park bekijken en dan redelijk snel weer doorrijden.
Maar als het weer goed is, is het veel leuker om zelf de onverharde weg/route door het park te rijden.
Je moet toegang betalen (valt niet onder de parkpas), ook extra als jezelf wilt rijden, maar het is de moeite waard.
Wil je dat niet, kan je eventueel een toer boeken en je laten rijden. Ook dat kost al snel een paar uur extra.
Daarom zou bijv, een overnachting bij Goudings Lodge een tijdswinst opleveren.
#10 - 24-01-2010, 22:51 uur

Marianne

Ik begrijp de voorkeur voor Katyente niet zo goed, als je niet in MV zelf wil overnachten is Mexican Hat (San Juan Inn) ook een mogelijkheid. Je hebt dan de volgende dag tijd voor Gooseneck SP, Moki Dukway, Valley of the Gods.
Voor de Grand Canyon heb je toch wel iets meer tijd nodig, om daar van te genieten zou ik er een overnachting plannen zodat je daar een zonsondergang mee kunt maken.
Zijn jullie niet van plan iets te boeken? Denk er aan dat Moab ook vol kan zitten in de zomer.

Marianne
#11 - 24-01-2010, 23:06 uur

Martin Obbe

De overnachting in Monument Valley (en niet Kayente of Mexican Hat) is inderdaad veel logischer, en of we op weg daar naar toe de South Rim van de GC meepikken, dat zien we nog wel. Bedankt voor het meedenken.

Martin
#12 - 25-01-2010, 18:27 uur

Tet14

De route binnendoor vanaf Moab kent alleen wat bergachtige wegen op de grens van Ut en Co, maar zal langer nemen dan via Grand Junction. Ik neem aan dat jullie tussen MV en Moab via Mexican "The Hat", Gooseneck SP, Moki Dugway, Muley Point en Natural Bridges NM rijden.  The View hotel is duur maar niet te verslaan voor de uitzichten.  Goulding's Lodge is een goed alternatief. In Mexican Hat San Juan Inn. Als je in MV overnacht verrgeet dan de volgende morgen niet even te stoppen bij milemarker 13 off 163 om wat klassieke foto's van Monument Valley te maken. Even achter je kijken.....
Tet
#13 - 26-01-2010, 12:57 uur

Martin Obbe

Tet, dank voor je tips. Die klassieke foto van MV gaan we zeker maken!

De voorkeur gaat uit naar de route via Grand Junction, ook om het Colorado Monument te bezoeken.

Wat betreft de route van MV naar Moab: na Mexican Hat heb je de keuze: linksaf via HW 261 naar Gooseneck NP en Natural Bridges en daarna de 95 naar Blanding, of rechtsaf via de 163 naar Bluff en Blanding. Ik denk dat de eerste route het mooiste is, maar ook het langste. Het ligt er die dag maar net aan hoeveel tijd we nog over hebben na een rondrit door MV. Ben je daar de hele ochtend al zoet mee, dan is er niet zoveel tijd meer voor een omweg via Gooseneck NP en Natural Bridges. Dat wordt dus ter plekke een keuze maken. Ik ga er wel van uit dat het traject Blanding - Moab (HW191) behoorlijk doorrijdt en dus relatief niet veel tijd kost.

Wat betreft die rondrit door MV: is daarvoor een SUV noodzakelijk, of is dit met een "normale" auto ook verantwoord?

Martin
#14 - 26-01-2010, 17:40 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15