Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

met de camper door zuid west amerika in de winter

Discussie gestart

moppie

Wij gaan deze winter drie weken naar california, we vertrekken 12 december en vliegen 1 januari weer terug. Door omstandigheden
is de winter voor ons de enige mogelijkheid. We vliegen naar LA en blijven daar een paar dagen, maar willen daarna met een camper
een rondje maken naar een aantal nationale parken en oud en nieuw weer doorbrengen in LA. Zijn er mensen die ervaring hebben
in de winter met een camper. We zullen hierdoor waarschijnlijk meer tijd rijdend doorbrengen ivm met het weer. Het zal "weinig" zien van veel.

groetjes Corina
#1 - 15-09-2015, 09:42 uur

Hans B

Het weer is altijd de onvoorspelbare factor.
De meeste parken liggen hoog yosemite, sequoia, grand canyon, zion, bryce dus zal de winter er nog sneller invallen.
Misschien is zuid Arizona een  idee, sequoia np, tombstone, bisbee koper mijn,  chiricahua park.
s Nachts is het ook daar erg fris, maar overdag met een zonnetje prima te doen.
#2 - 15-09-2015, 10:32 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Cees A

Allereerst  welkom op dit forum.

We zullen hierdoor waarschijnlijk meer tijd rijdend doorbrengen ivm met het weer. Het zal "weinig" zien van veel. 
Waarom zou je de tijd rijdend door moeten brengen ?
Als je de juiste regio kiest om op vakantie te gaan, een regio met hogere temperaturen, hoeft dat echt niet. Je kunt dan vanalles ondernemen.

Ik ben het in die zin dan ook met Hans eens.  Vergeet bergparken als Yosemite en Sequoia.
De kans dat je daar met winterse omstandigheden te maken krijgt is levensgroot.
Waar je ook rekening mee moet houden als je naar koude streken gaat is of je camper door de verhuurder "winterklaar" is gemaakt.
Meestal is dat namelijk niet zo.

Ik zou, net als Hans, in zuid-Californie, Arizona en Nevada blijven.
Er is daar meer dan genoeg te zien en te doen om je 3 weken bezig te houden. Het weer is er beter en de temperaturen zijn er hoger.
Denk bijvoorbeeld aan San Diego. Als stad is San Diego 10.000 keer leuker en aantrekkelijker dan Los Angeles.
Denk aan Palm Springs en het in die buurt gelegen Joshua Tree national park.
Info over San Diego, Palm Springs en Joshua Tree vind je in de link hieronder:
--- Linkje: ----> http://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/zuid-westen-van-amerika/msg136280/#msg136280

In Arizona kun je je in Tucson alleen al een aantal dagen vermaken.
Denk dan niet alleen aan Saguaro nat.park en Desert museum, maar ook aan Catalina state park, Sabino Canyon, Pima Air museum, Titan Missile museum.
-- Info Desert Museum:  https://www.desertmuseum.org/
-- Info Saguaro :  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/arizona/saguaro/saguaro.html
-- Info Pima Air Museum:  http://www.pimaair.org/
-- Vanaf Pima Air museum kun je een tour maken over de Boneyards: http://www.airplaneboneyards.com/davis-monthan-afb-amarg-airplane-boneyard.htm
-- Overblijfsel uit de koude oorlog, het Titan Missile Museum:  http://www.titanmissilemuseum.org/
-- Sabino Canyon: http://www.sabinocanyon.com/trail_sc.php
-- Catalina state park:  http://azstateparks.com/Parks/CATA/

Daarna kun je via Tombstone en Bisbee naar Chiricahua.
--- Tombstone isleuk voor een korte stop.  http://www.tombstoneweb.com/
--- Bisbee is een oud mijnstadje.  http://www.discoverbisbee.com/   
--- Info Chiricahua:  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/chiricahua/chiricahua.html
--- Fotoserie:  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/chiricahua/chiricahua%20fotos-groot.html

In het noord-oosten van Arizona vind je Petrified Forest, Canyon de Chelly, Monument Valley en Page.
--- Info Petrified Forest:  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/arizona/petrifiedforest/petrifiedforest.html
--- Info Canyon de Chelly:  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/canyondechelly/canyondechelly.html
--- Info mon. Valley en Page: http://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/zuid-westen-van-amerika/msg136277/#msg136277

Via Sedona en Grand Canyon kun je naar Las Vegas, eventueel naar Valley of Fire, en daarna door Death Valley en langs Red Rock Canyon state park terug naar Los Angeles.
--- Info Sedona: http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/sedona/sedona.html
--- Info Slide Rock State Park: http://azstateparks.com/Parks/SLRO/  Bekijk de video op deze pagina.
--- Info Las Vegas en Death Valley: http://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/zuid-westen-van-amerika/msg136275/#msg136275
--- Info Valley of Fire: http://forum.verenigdestaten.info/voorgestelde-route-opties/zuid-westen-van-amerika/msg136276/#msg136276
--- Info Red Rock Canyon State Park: http://www.parks.ca.gov/?page_id=631 
#3 - 15-09-2015, 12:36 uur
« Laatst bewerkt op: 15-09-2015, 13:05 uur door Cees A »

jetusa

Voor de parken die "standaard" uit LA worden gedaan, is een camper waarschijnlijk niet de beste optie, dan zou een SUV (met sneeuwkettingen) wellicht beter zijn. Ook dan zul je te maken hebben met afgesloten wegen (zie de websites van de parken, zoals:http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/hours.htm), maar er zijn altijd wel doorgaande wegen die open gehouden worden (kan bij extreme sneeuwval even duren). Je moet dus wel een beetje voorbereid aan zo'n reis beginnen en ook voldoende flexibiliteit en ruimte in je schema houden zodat je tijdig weer terug bent voor de terugvlucht.
Je hoeft in de winter zeker niet de omgeving vooral uit de auto te zien, er zijn altijd wel wandelingen die ook in de winter te doen zijn, maar ook daarvoor geldt: wees voorbereid. Als je in sneeuw gaat lopen, dus goede sneeuwschoenen/laarzen en overweg van die onderbind ijzertjes voor meer grip. Of huur eens snowshoes (van die tennisrackets) of langlauf's. Op dezelfde site van Yosemite vind je bijvoorbeeld dit:
http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/wintersports.htm.
Een mooi "rondje" zou ipv de standaard parken ook Yosemite, Lake Tahoe (meerdere wintersport gebieden), Lassen Volcanic Park, Crater Lake, Redwood State Park en zo via de California kust, Nappa Valley, naar San Francisco en dan LA terug.
Overigens is er afgelopen winters weinig tot geen sneeuw gevallen in California, bij Lake Tahoe bv viel er weinig te skin, wil niet zeggen dat dat deze winter ook het geval is, ik wil alleen zeggen dat je niet perse alleen maar sneeuw tegen hoeft te gaan komen.

Ik heb zelf geen ervaring met campers, maar zoals Cees A al aangaf: let goed op of deze winterised is en voorzien van minimaal all-weather banden. Houd er ook rekening mee dat niet alle campsites open zijn in de winter. Mocht je voorkeur bij camper blijven zou ik denken aan de route suggesties die de heren reeds gegeven hebben en kiezen voor "veilig". Mocht je toch wat meer denken aan winter dan zou ik zoals gezegd van de camper afstappen en gaan voor een SUV.
Ik heb dan weliswaar geen wintercamper ervaring, ben wel al meerdere malen 's winters in de Canadese Rockies geweest en heel vaak 's winters in Whistler en de bergen en omgeving in de winter vind ik zo mogelijk mooier dan in de zomer. Er wordt vaak afgeraden in de winter met auto op stap te gaan, maar het is echt prima te doen, als je maar goed voorbereid bent en een beetje weet hoe je in de sneeuw moet rijden. Als je dat in Nederland doodeng vind, dan zou ik het niet opzoeken, maar anders: doen! En vooral niet alleen maar vanuit de auto van de omgeving genieten!
#4 - 15-09-2015, 15:15 uur

Marianne

Ook met een auto wordt het lastig om parken als yosemite en Sequoia te bezoeken omdat sneeuwkettingen verpliicht kunnen zijn, ook als op dat moment de wegen in het park wel berijdbaar zijn. Zie voor meer informatie bijvoorbeeld http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/chains.htm.

Ik zou er zeker niet van uitgaan dat je voornamelijk rijdt, je heb toch tijd genoeg om op meerdere plaatsen langer te blijven. Wat voor route had je in gedachten?  Je kunt in veel parken heerlijk wandelen in die periode. Ik zou zeker naar Joshua Tree en Death Valley gaan, die parken zijn heel aangenaam in de winter. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons 2011/2011-verslag voor Joshua Tree in december.

Marianne
#5 - 15-09-2015, 17:44 uur

Yessica

Wij hebben in december 2011 een rondreis gemaakt in het zuidwesten. Ik vond het een heerlijke periode! Dit had met name te maken met het feit dat er zo weinig toeristen waren. Monument Valley bijvoorbeeld deelden we met 1 ander koppel (dit was een n dag of paar dagen voor Kerst). In Canyon de Chelly kwamen we ook maar een paar mensen tegen. Petrified Forest hadden we ook nagenoeg voor onszelf. Ja, het is er een stukje kouder, maar het is best goed te doen hoor. En als je dan naar het zuiden afbuigt, naar zuid Arizona, is overdag aangenaam weer (heb 2,5 jaar in Zuid Arizona gewoond, dus ik ken het klimaat redelijk goed), alleen 's nachts wordt het fris.
Laat eens weten wat je zoal wil bezoeken.
#6 - 15-09-2015, 21:03 uurDosPalmeras

Wij gaan in 2016 in april een rondreis maken vanuit San Francisco. Natuurlijk is het dan al voorjaar, maar omdat mijn man behoorlijk gevoelig is voor kou en vocht, proberen wij ook juist vrij zuidelijk te blijven. We hebben heel dierbare vrienden in de buurt van San Francisco en zullen daarom daarop vliegen, maar verder duiken we behoorlijk verder de warmte in.

Wij hebben ook een aantal dagen Palm Springs op het programma, met o.a. een bezoek aan Anza Borrego Desert State Park, de sculpturen (prachtig) bij Borrego Springs, Joshua Tree NP en de outlets. Vanuit daar reizen we via Yuma naar Tucson. Onderweg hopen we tijd te hebben voor Organ Pipe Cactus NM. In Phoenix waren we al eerder, de Apache Trail vonden we daar zeer de moeite waard. Nu kiezen we dus voor Tuscon en Cees A. heeft daar al heel wat tips voor gegeven.

Wij gaan verder via New Mexico, maar ik kan me voorstellen dat je van Tucson, via Phoenix en Sedona (waar we trouwens ook een beetje sneeuw hadden begin mei in 2007) richting Las Vegas gaat (via Route 66 Seligman - Oatman) en dan door Death Valley terug naar LA of San Diego (prachtige stad inderdaad!).

Wij hebben altijd met een camper gereisd, hou er wel rekening mee dat die ondanks de verwarming toch behoorlijk klam en koud kan worden. De isolatie is natuurlijk echt helemaal niks. Dus dikke dekbedden of slaapzakken en op tijd de kachel laten draaien en de boiler voor warm water :-) Kijk wel goed waar de campings ook open zijn!
#7 - 16-09-2015, 16:12 uur

moppie

Bedankt voor jullie reacties,

Denk dat we er inderdaad beter aan doen om ons reisdoel te verleggen.
Moet alles eens op mijn gemak bekijken en kijken of ik er een mooie route van kan maken.
Las Vegas moet er in ieder geval in en mijn man wil heel graag sequoia NP, al jaren een droom,
maar daar zitten we met het weer.
Senora Dessert museum trok ook en Organ pipe cactus monument en Canyon de chelly, want we willen
toch wel graag een Canyon zien.

Ik moet alle informatie even op mijn gemak bekijken en kom er zeker op terug.
#8 - 17-09-2015, 14:16 uur

moppie

We gaan toch voor veilig en gaan een route door Arizona maken, omdat er een kleintje mee gaat van Bijna drie en
iemand die wat minder goed ter been is.  Ik heb een stukje route uitgewerkt en ben benieuwd of dit haalbaar is.

Do 17 december  Menifee naar Joshua Tree                                                                                  228                                                                               
vr  18 december  Joshua Tree via Kofa National wild refuge naar Dateland                                        336
za  19 december  Dateland via spookstadjes Hyder en Agua Caliente naar Organ Pipe Cactus NM       232
zo  20 december  Organ Pipe Cactus NM naar Tombstone                                                                303
ma 21 december Tomstone - Bisbee naar Tucson mountain park                                                      243
di   22 december Tucson Mountain park via seora dessert museum via sabino canyon naar Globe      226
wo 23 december Globe


Vanaf hier moet ik nog even verder puzzelen, maar wil even weten of ik op de goede weg ben, voor ik verder ga.
 In ieder geval richting las vegas.   En de 29e weer terug in Menifee zijn.
#9 - 05-10-2015, 12:12 uur

Cees A


V.w.b. Kofa: Voor zover ik weet lopen er alleen onverharde wegen door Kofa NWR.
Informeer bij je verhuurder, of kijk in z'n huurvoorwaarden, of je met de huurcamper over onverharde wegen mag.
V.w.b. Dateland: Ik ken weinig plaatsjes waar NOG minder te beleven is dan Dateland.   innocent

Ik zou na Organ Pipe Cactus NM eerst een paar dagen in Tucson doorbrengen.
Kun je op je gemak naar Sonora Desert Museum, Saguaro Nat.Park, Sabino, Catalina state park, Pima, enz.
Nu heb je (op 22 dec. ) veel te weinig tijd voor de bezienswaardigheden van Tucson.

Let op: Sabino Canyon en Catalina state park zijn voornamelijk wandelparken.
Er rijdt een trammetje op en neer door de Sabino Canyon, maar als je echt iets van deze parken wil zien zul je moeten gaan lopen

Na die paar dagen Tucson kun je via Tombstone (dat heb je in een paar uur ook wel gezien) en Bisbee naar de campground van Chiricahua om te overnachten.
De volgende ochtend kun je Chiricahua bekijken. Als je niet uitgebreid gaat/kunt wandelen heb je voor Chiricahua max een halve dag nodig.
De middag kun je gebruiken om naar Globe te rijden.
Waarom heb je een extra dag voor Globe?   Wat wil je daar gaan doen ?  Ik zou die dag ergens anders besteden.
#10 - 05-10-2015, 16:50 uur

moppie

dank je wel Cees A voor uw  reactie,

U heeft gelijk wat Kofa betrefd, we wilden er graag helemaal doorheen rijden, maar
inderdaad onverhard en 4-weel wordt aangeraden, dus met een grote camper geen optie.
Ik ga even kijken of we een andere route nemen of alleen palm canyon pakken.


Dateland, was eigenlijk aleen bedoeld als overnachtingsplaats , omdat we wat luxer wilden als wildcamperen.
Dus daar zitten we zeker niet aan vast. al lusten we graag dadels. :D

Ik ga kijken hoe ik ook met de rest uitkom, of we langer in Tucson kunnen blijven. Juist Sabino Canyon
trok aan door het trammetje, omdat we een jongetje van twee erbij hebben en een oudere dame die wat slechter ter been is.

En Globe is ook als overnachting bedoeld, en de volgende dag moet nog verder ingevuld worden.
Vanuit globe willen we wat omhoog en zo richting Las vegas en onderweg ook nog wat dingen bekijken, maar zo ver was mijn
puzzeltje nog niet.
Hier moet het vervolg nog, maar wilde eerst weten of het begin van de route een beetje klopte.
23 Globe .....................??
24 ????
25 ???
26????
27 december   Las Vegas
28 december   Las Vegas
29 december   Van Las Vegas via red rock canyon weer terug in Menifee

dank je wel voor het meedenken, fijn.#11 - 06-10-2015, 13:31 uur

Cees A

Dateland, was eigenlijk aleen bedoeld als overnachtingsplaats , omdat we wat luxer wilden als wildcamperen. 
Als overnachtingsplaats zou Dateland kunnen, maar als je (te) vroeg in Dateland arriveert zit je in een plaats waar verder niks te doen is.

Juist Sabino Canyon trok aan door het trammetje, omdat we een jongetje van twee erbij hebben en een oudere dame die wat slechter ter been is.
Dat schreef je in je vorige bericht ook al. Juist daarom gaf ik de waarschuwing dat Sabino vooral een wandelpark is.
Je kunt natuurlijk die tramrit maken, maar ik vrees dat als je alleen naar dat park gaat voor die tramrit het ietwat tegenvalt.

V.w.b. het vervolg van je reis zou je de 23e van Globe naar Petrified Forest kunnen gaan.
De 24e naar Canyon de Chelly
De 25e rij je naar Flagstaff of naar Sedona zodat je alvast een stuk in de richting van Las Vegas zit.
In Flagstaff zijn 3 kleinere parken, Walnut Canyon, Wupatki en Sunset Crater.
In Sedona zou je een Jeeptour kunnen doen door Red Rock Country en je kunt Slide Rock state park bezoeken
De 26e tenslotte rij je van Flagstaff of van Sedona naar Las Vegas

#12 - 06-10-2015, 14:24 uur

Hans B

Als ik het goed lees, vliegen jullie op Los Angeles, verblijven daar enkele dagen en gaan dan met de camper reizen.
Menifee is dat de plaats waar je de camper op haalt?
Dan zou je de eerste dag na het boodschappen doen, kunnen rijden naar Palm Desert.
Volgende dag Joshua Tree park waar enkele wandelingen te maken zijn.
http://www.nps.gov/index.htm op deze site vind je heel veel over alle parken.
Bezoek je veel parken koop dat een America the Beautiful pass 80 dollar geldig voor alle nationale parken en meer. Info hierover kun je ook op deze site vinden.
Kingman is op de heen op terugreis misschien wel een aardige overnachtingsplaats. Je hebt er een Railroad en Route 66 museum.
Tuscon is zeker wel enkele dagen waard. Het Desert museum is erg mooi. Vanaf het Desert Museum zijn enkele korte ritjes te maken waar je ook korte wandelingen hebt tussen de reuzen cactussen. Old Tucson is ook best een bezoekje waard. Wellicht is de bergrit naar de top van Mount Lemmon een aanrader. Ook aan de zuid oostelijke zijde van Tucson heb je een deel Saguaro NP.
In Bisbee is een treintje die de mijn in rijdt.
Iets verderop ligt de dubbelstad Douglas (USA) Agua Prieta (MEX) je kunt hier te voet de grens over, maar ook al het rijden langs de hoge scheidingshekken is best een aparte gewaarwording.
#13 - 06-10-2015, 14:32 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Hans B

O ja,
Als je toch wat tijd hebt, vergeet dat vooral Petrified Forest niet.
Is zeker een ommetje waard.
Er zijn diverse korte wandelingen te maken.
#14 - 06-10-2015, 14:39 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Old Faithful

Wellicht is de bergrit naar de top van Mount Lemmon een aanrader.

Moppie maakt deze reis in de winter. Op Mount Lemmon wordt dan geskied. Ik weet niet of een bergrit naar de top met een camper dan zo'n goed idee is.  ;), al is het natuurlijk mogelijk dat de weg sneeuwvrij is.
#15 - 07-10-2015, 13:49 uur
Groet,

Old Faithful

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15