Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

naar Seattle met tussenstop in New York

Discussie gestart

JDJ

wij vliegen volgend jaar naar Seattle voor een rondreis door USA / Canada. Nou zitten wij eraan te denken om een tussenstop te maken in New York. Wij zouden daar dan 2 dagen willen verblijven om de highlights te bekijken. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben qua tussenstop? Graag wil ik weten of het kostentechnisch veel duurder is om daar over te stappen en enkele dagen te verblijven. Ook alle andere reacties mbt bovenstaande is welkom.

alvast bedankt

Johan
#1 - 18-01-2008, 10:38 uur

Yessica

De overstap zelf is gratis, maar het verbliljven daar is wel relatief duur omdat NY een dure stad is. En hoe het volgend jaar met de dollar staat is nu nog lastig te voorspellen denk ik.

Persoonlijk vind ik het vrij onrustig zo'n tussenstop. Je hebt een jetlag, er is veel te zien en doen in NY en dat in amper 2 dagen...Je moet ook weer terug naar de luchthaven en dat kost ook weer tijd...

Ik kan niet in andermans portemonnee kijken natuurlijk, maar anders zou ik zeggen, neem NY als aparte bestemming voor een midweek of zo.
#2 - 18-01-2008, 10:52 uurHans B

Wij willen altijd zo snel mogelijk naar onze eindbestemming om geen vakantiedag te houven 'verliezen'.
Echter een langere tussenstop en dan vooral New York is wellicht een goede optie.
Je hoeft 'maar' 6 uurtjes te vliegen en bent er al.
De jetlag zal wellicht minder zijn dan ineens naar Seattle.
Natuurlijk worden het enkele dure dagen, maar een stad is altijd duur en zeker NY.
Ik zou dan gaan voor meer dan 2 dagen, om het niet te gehaast te hoeven doen.

Het vliegen met tussenstop is inderdaad gratis.

Hans
#3 - 18-01-2008, 13:23 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

B-man

Ik zou idd proberen om er 2 dagen NY van te maken, 1 dag is erg weinig.
#4 - 18-01-2008, 14:11 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

hdeweert

Ik dacht dat een ticket met het recht van 1 stopover meer kost dan een ticket waarmee je rechtstreeks vliegt. Bij de goedkope tickets is het dus niet zo maar mogelijk om onderweg i.p.v. over te stappen een stopover te maken.
Op de heenweg zul je stukken minder last hebben van een jetlag als je weer naar huis gaat is het erger. Heen vlieg je n.l. met de tijd mee en terug tegen de tijd in zodat je hele tijdsgevoel op de terugweg in de war raakt.
Harm
#5 - 18-01-2008, 14:48 uur

JDJ

dan is het misschien handiger om de terugweg in New York over te stappen. dan komen we vanaf Las Vegas dus rechtstreeks vliegen is dan toch niet mogelijk. we kunnen dan de heenreis rechtstreeks naar Seattle vliegen. Bovendien komt dan de jetlag minder hard aan omdat je de terugreis in tweeen deelt. We blijven dan twee volle dagen in New York. Goed idee of hebben jullie nog andere suggesties?
#6 - 20-01-2008, 13:07 uur

ceetje

Ik weet niet hoe jullie je voelen na een rondreis, maar wij zijn altijd zo moe van alle indrukken dat de stad die we als laatste doen , de allerminste aandacht krijgt (met als treurig dieptepunt Seattle: de naald op en de boothuizen bekeken meer niet.  embarressed) Als je de hoogtepunten van New York wil doen in twee dagen heb je een berg energie nodig. Ik vind het wel de moeite waard om op de heenreis een stopover te maken. Ook al zou het wat "gedoe" zijn.
#7 - 20-01-2008, 13:38 uur

Marianne

Wij maken de komende zomer ook een stop in New York, en doen dat aan het begin. Zoals Ceetje ook schijft, zul je aan het eind waarschijnlijk geen zin hebben om nog uitgebreid een stad te bekijken, zeker als je daar toch al enigszins geradbraakt door de vlucht aankomt. Je kunt dan beter op de heenreis een tussenstop maken.

Of het niets kost hangt er van af denk ik; je bent wel gebonden aan een maatschappij en soms rekenen ze wel extra voor een stop over. Als je alleen een vlucht naar Seattle zoekt ben je wat flexibeler in je mogelijkheden.
Het is natuurlijk altijd goedkoper dan een aparte vlucht. Maar als het betekent dat je weinig tijd overhoudt in het westen zou ik me nog even bedenken; het is jammer om overal net te weinig tijd te hebben.

Marianne
#8 - 20-01-2008, 18:53 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15