Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Nog tips voor route Seatle - GNP - Yellowstone - Moab - Las Vegas

Discussie gestart

Anjer

Hoi,
Ik heb een poosje terug al wat advies gevraagd voor deze route en dit is hem uiteindelijk geworden:

      Van   Naar   Afstanden   Bezienswaardigheden
25-aug   zaterdag   Brussel   Seattle      aankomst Seattle
26-aug   zondag   Seattle   Seattle      Seattle
27-aug   maandag   Seattle   Coeur d'Alene   501km   lange reisdag
28-aug   dinsdag   Coeur d'Alene   Kalispell   330km   Glacier NP / Going to the Sun heen
29-aug   woensdag   Kalispell   Butte   361km   Glacier NP / Going to the Sun terug
30-aug   donderdag   Butte    Yellowstone   237km   lange reisdag
31-aug   vrijdag   Yellowstone   Yellowstone       Yellowstone
1-sep   zaterdag   Yellowstone   Yellowstone      Yellowstone
2-sep   zondag   Yellowstone   Yellowstone      
3-sep   maandag   Yellowstone   Grand Teton /Jackson   185km   Grand Teton
4-sep   dinsdag   Grand Teton   Salt Lake City   481km   lange reisdag
5-sep   woensdag   Salt Lake City   Moab   377 km   
6-sep   donderdag   Moab   Moab       Arches NP 
7-sep   vrijdag   Moab   Moab       Canyonland
8-sep   zaterdag   Moab   Capitol Reef   252km   
9-sep   zondag   Capitol Reef   Kanab   314km   Evt via Bryce naar Kanab (305 km)
10-sep   maandag   Kanab   Las Vegas   327km   Evt via Zion naar Las Vegas (332 km)
11-sep   dinsdag   Las Vegas   Las Vegas      
12-sep   woensdag   Las Vegas   Las Vegas      rustdag / winkelen / zwembad
13-sep   donderdag   Las Vegas   Las Vegas      rustdag / winkelen / zwembad
14-sep   vrijdag   Las Vegas   Las Vegas      rustdag / winkelen / zwembad
15-sep   zaterdag   Las Vegas   Brussel      vliegdag
16-sep   zondag   Aankomst Brussel   thuis      

Vorig jaar hebben we Bryce en Zion al wat gezien maar hadden toen noodweer dus vandaar nu de korte variant.
Washington ben ik ca 15 jaar geleden al geweest dus NP daar heb ik ook al gezien.
Ivm gezondheid willen we op laatste dagen wat rustiger aan doen in Las Vegas (hoeven niet te gokken maar andere tips zijn welkom).

Overnachtingen hebben we grotendeels al geboekt omdat we zagen dat er niet overal veel keuze meer was...

Maar verder hoor ik graag nog wat tips & tricks :-)
#1 - 08-07-2012, 16:19 uur

allard

Citaat
Ivm gezondheid willen we op laatste dagen wat rustiger aan doen in Las Vegas

Wat moeilijk te beantwoorden indien we niet weten welke beperkingen de gezondheid aan jullie oplegt. Behoort wandelen in de omgeving tot de mogelijkheden? Persoonlijk zijn wij niet zulke shoppers en de casino's en de hotels hebben we ook wel zo'n beetje gezien. Wij hebben veel rondgeslenterd en probeerden waar mogelijk een zitplekje te bemachtigen  (niet eenvoudig daar) en van het straatleven te genieten. (deze en de volgende 9 foto's) Bijna nergens in Amerika maak je zo'n grote kans zoveel doorsnee Amerikanen in een openbare ruimte aan te treffen. Indien je daar oog en belangstelling voor hebt dan is dat een mogelijkheid je tijd op aangename wijze door te brengen.
#2 - 09-07-2012, 17:05 uur

Anjer

Hoi,
Dank voor je reactie. Ik heb o.a. HMS (Hyper mobiliteitsyndroom) en zal niet extreme lange hikes kunnen maken. Vooral omdat ik vorig jaar bot in mijn enkel had afgebroken en dit toen operatief is verwijderd met als gevolg dat ik weer heb "moeten leren lopen"
Kortere makkelijke (lees ook mooie ;-)) in de parken en natuur vindt ik wel leuk en wil ik waar mogelijk ook graag doen.
In Seatle sta ik ook nog open voor de leuke aanraders.
Vwb Las Vegas zullen wij meer genieten aan het zwembad, nog wat winkelen en inderdaad genieten vd gekte om ons heen. Wij zijn ook geen gokkers...
Dank je!
#3 - 09-07-2012, 20:30 uur

allard

Indien je in Las Vegas nog over een auto beschikt dan kan je op de Northshore Road langs Lake Mead prima een dagje invullen. Het is zonder meer een mooie omgeving met vele mogelijkheden tot een stop. Je kan eens kijken bij n van de marinas, bijv. Callville Bay en kijken hoe de Amerikaan zich aan het water vermaakt. Eenvoudig rondslenteren kan je bij de Redstone Trail. Overzichtelijk en makkelijk te doen. De wandeling naar de Northshore Summit is eveneens kort en overzichtelijk. Je zou deze dag kunnen gaan tot het Valley of Fire State Park en vandaar weer terug. Het mooiste is dat via de Lake Mead Boulevard.
#4 - 09-07-2012, 21:03 uur

Marianne

Ik zou persoonlijk liever wat meer tijd voor Zion uittrekken, in plaats van Las Vegas. Je hebt hier leuke, korte wandelingen, zowel vlak als met meer of minder hoogteverschil. Springdale is ene leuke plaats om een paar dagen te zitten, bijvoorbeeld in de Canyon Ranch Motel, of in het prachtige Desert Pearl Inn. Ik vind dat je nu met de overnachting in Kanab zowel Bryce (mooi bij zonsondergang/-opgang) als Zion te kort doet. Kijk voor beide parken eens in mijn 2011-verslag.

Marianne
#5 - 09-07-2012, 23:03 uur

Wop

Ik ben dat wel met Marianne eens. Zion en Bryce hebben voldoende korte wandelingen en zijn erg de moeite waard. In het ergste geval kan je de volledige Rim van Bryce met de auto doen.  Springdale is een geweldig dorpje aan de toegangspoort van Zion.. Ik heb ooit eens gezegd hier wel te willen wonen als ik de keus zou hebben ;-) Dus ja , een of twee dagen minder Vegas (Want vergis je niet hier in de loopafstanden!) en twee dagen Springdale zou mijn devies zijn ....
#6 - 10-07-2012, 08:10 uur

Dirc

Ik vind jullie route wel leuk! Weer eens wat anders dan de standaard rondjes (zoals ook die van mij) die je hier vaak tegen komt.

Wij hebben zelf een aantal hikes gedaan in Zion en Bryce afgelopen maand die ik niet aan zou raden met jullie beperking.
Aan de andere kant is iedere hike mooi natuurlijk. Ik ben zelf iemand die niet in een park iedere beschikbare hike wil doen, zolang ik maar iets kan 'proeven' van de sfeer en natuur.

#7 - 10-07-2012, 08:47 uur

Hans B

Seattle: sowieso even van het uitzicht genieten bovenin de Space Needle, Pike's Market en in Everett kun je naar de Boeing fabriek.
#8 - 11-07-2012, 08:49 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Anjer

Hallo,
Dank voor jullie toevoegingen.
Wij zijn dus vorig jaar al naar Bryce en Zion geweest en hebben toen al verschillende (korte) hikes gemaakt maar toen lag er sneeuw dus wij vinden het wel leuk om iets te zien met dit zonnige weer (hopelijk).
Ik snap dat Las Vegas niet iedereen's ding is maar wij hebben heel hectisch jaar achter de rug en willen dus nog een paar rust dagen (ook hier zijn we vorig jaar geweest dus afstanden zijn wij mee bekend maar vorig jaar hebben wij in onze vakantieplanning geen rustdagen gepland lekker even aan zwembad, niks moet alles mag... dat willen we nu wel even)
Vwb Seattle - dank je, zal hem zeker noteren :-)

De tips die ik dus eigenlijk graag nog zoek hebben betrekking op:
* Tips Seattle
* Tips Glacier National Park
* Tips Yellowstone
* Tips Grand Teton
* Tips Moah en omgeving

Nogmaals super bedankt!
#9 - 11-07-2012, 21:21 uur

Marianne

Zie voor Yellowstone ons 2004 en 2008-verslag. Op de NPS-site kun je per gebied zien wat er te doen is, wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn. Wij vonden het West Thumb-gebied erg leuk. doe daar een rangerwandeling, erg leuk en leerzaam. Dat geldt ook voor de andere gebieden: kijk of er leuke rangeractiviteiten zijn. Wat wij ook heel leuk vonden was de uitbarsting van de Great Fountain Geiser. Die barst ongeveer 2 keer per dag uit, je kunt bij de visitor centers kijken wanneer een uitbarsting verwacht wordt. Je hebt kans dat je een uur zit te wachten, maar met een lunchpakket en een boek is dat helemaal niet erg. Hou er verder rekening mee dat je altijd langer onderweg bent dan gepland omdat er altijd wel files ontstaan door  bizons op de weg of beren in de verte.
Op de NPS-site kun je je alvast voorbereiden met de Yellowstone Today.

Marianne
#10 - 11-07-2012, 23:08 uur

Hans B

Voor Seattle had ik je al enkele dingen doorgegeven. Ik heb nog even gekeken naar een honkbalwedstrijd, wat wij zelf altijd wel leuk vinden in de avonduren, maar de Mariners spelen een uitwedstrijd.
Het enige dat ik leuk en de moeite waard vond in Grand Teton, is de boottocht over Jenny Lake en de wandeling naar Hidden Falls + het prachtige uitzichtpunt.
Voor Yellowstone: http://www.nps.gov/yell/index.htm
Voor de parken rondom Moab: http://www.nps.gov/arch/index.htm http://www.nps.gov/cany/index.htm http://www.nps.gov/care/index.htm
Ook voor de info van alle andere zaken NPS.GOV
 
#11 - 12-07-2012, 09:35 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Dirc

Ik las trouwens dat veel mensen bij Moab dagen kunnen besteden in Arches en Canyonlands.
Ik moet zelf zeggen dat wij Arches in een dagdeel gezien hadden. We hebben dan een aantal viewpoints gehad en 2 trails gedaan.

Canyonlands hangt denk ik ook af van wat je ervan wilt zien. Wij hadden geen tijd voor Island in the Skye, maar dat schijnt ook meer een viewpoint te zijn. Zelf hebben we Needles gezien vanaf een viewpoint en hadden we niet de behoefte er verder in te rijden.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien. Als ik zou mogen kiezen zou ik ervoor gaan (als je meer tijd in Moab wilt besteden) deze parken op bovenstaande manier te bekijken en meer tijd te besteden aan andere dingen. Maar er zijn vast mensen die hier heel anders over denken  :P
#12 - 12-07-2012, 11:39 uur

maryde

In Seattle kun je de bibnliotheek bezoeken, ontwerp Rem Koolhaas en  een Duck tour maken.
#13 - 12-07-2012, 14:29 uur

Hans B

Ik las trouwens dat veel mensen bij Moab dagen kunnen besteden in Arches en Canyonlands.
Ik moet zelf zeggen dat wij Arches in een dagdeel gezien hadden. We hebben dan een aantal viewpoints gehad en 2 trails gedaan.
Heb je de avondwandeling naar de Delicate Arch ook gemaakt, die vonden wij prachtig.
#14 - 12-07-2012, 14:31 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

allard

Citaat
Ik moet zelf zeggen dat wij Arches in een dagdeel gezien hadden.

Ik heb jullie een beetje op je weblog gevolgd en ik moet zelf zeggen dat jullie in een turbo-modus door het zuidwesten geraasd hebben. Daar is niets mis mee. Ieder zijn eigen inzicht en voorkeuren. Wat jullie doen is eigenlijk 's lands wijs 's lands eer. De meeste amerikanen zouden het ook zo doen. Ooit troffen wij eens in Sasso Marconi een viertal amerikanen die 's avonds om 8 uur op de camping aankwamen. Ze waren die ochtend uit Parijs vertrokken en hadden de hele dag in de auto gezeten. Ze hadden maar n week vakantie en vertelden met trots hun reisschema: Londen, Parijs, Rome, Madrid(!) en dan weer terug naar Londen. Ze leken erg tevreden met hun reis en wij stelden verder maar geen vragen.

Gezien de beperkingen van TS denk ik dat zij Island in the Sky (incl. Dead Horse Point SP!) het beste wel kunnen doen. Weinig lopen en heel veel uitzichten. Verder is de Scenic Byway 128 aan te bevelen. Tot aan Dewey en dan weer terug over dezelfde route. Dat wordt beslist niet vervelend. De laSal Mountain loop is ook wel aardig voor diegenen die niet veel kunnen lopen. Ook in Arches kan je redelijk veel zien zonder al te veel te moeten sjouwen.
#15 - 12-07-2012, 16:35 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15