Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Olympic National Park versus Vancouver Island

Discussie gestart

Traveller

HI there!
Deze zomer willen we een trip maken naar het westen van de USA. :)
Olympic N.P. lijkt ons geweldig mooi! Het lijkt mij vergelijkbaar met Vancouver Island, maar misschien zijn er ervaringsdeskundigen onder ons die al in beide parken zijn geweest en de voors en tegens naast elkaar kunnen zetten? En misschien andere tips in Washington State?
#1 - 19-01-2010, 12:31 uur

Nici

Hallo,

Wij zijn in juni 2006 in Canada en Noordwest Amerika geweest.
Vancouver Island was het begin van onze vakantie en vonden we helemaal geweldig. We hebben hier verschillende beren gezien  (hier beren gezien en met een walvis
Verder gedaan: Little Qualicum Falls Park (niet zulke grote watervallen maar wel een leuke wandeling), MacMillan Provincial Park (Cathedral Grove Trail), Pacific Rim National Park. We hebben een whalewatch tour gedaan en de Wild Pacific Trail.
Olympic NP hebben we aan het eind van onze vakantie gedaan en viel wat ons betreft tegen. Misschien dat we al te veel hadden gezien en dat we te weinig tijd hadden (1 dag), maar ik vond dat je ver moest omrijden voor een ingang in het park (wat wij dus niet hebben gedaan ivm tijd).
Dus op basis van onze ervaringen zou ik zeggen: Vancouver Island.
groetjes, Nicoline
#2 - 19-01-2010, 20:17 uur

BelCan75

Hallo,

Wat wil je graag gaan bezoeken op Vancouver Island?  Enkel parken (Pacific Rim NP) of andere dingen? Om Vancouver Island of Olympic National Park te zien, hoeveel tijd hebben jullie daarvoor?  Vancouver Island is een vrij groot eiland en je kan zowel naar het stedelijke gedeelte gaan (Victoria) of naar de omgeving van Tofino, Ucluelet.  Het hangt er een beetje vanaf wat jullie zelf willen.  Tofino en Ucluelet zijn prachtige gebieden en uniek op hun manier en moeilijk te vergelijken met Olympic National Park...beiden zijn schitterend op hun eigen manier. Als je wil Whale Watchen dan kan je dat ook doen vanop de Olympic Peninsula, niet direct vanuit Olympic National Park maar wel vanuit Port Angeles or Port Townsend wat in de buurt van Olympic NP is.

Wij zijn ook al in Olympic National Park geweest en als je tijd genoeg hebt om dit park te bezoeken dan zou ik zeker zeggen dat het de moeite is.  Wij verbleven 4 nachten in Olympic National Park. 1 dag om tot daar te geraken, 2 volle dagen daar en 1 dag om terug naar huis te reizen. Wij vonden het een erg divers park, je had er de prachtige stranden, een mooi meer, watervallen, bergen met gletsjers en regenwouden.  Als je veel diversiteit wil zien op 1 plaats, dan zou ik zeggen dat dit de plek is om te bezoeken. Niet dat Vancouver Island niet de moeite is, integendeel, maar je moet een beetje kijken wat je zelf wil.  Voor de diversiteit zou ik voor Olympic NP kiezen, of deel je dagen in voor beiden plaatsen.  Vancouver Island is wat duurder dan Olympic National Park voor overnachtingen.

Wij verbleven in de buurt van Forks en bezochten de meeste dingen van daaruit.  Het langste dat we naar een plaats reden om te bezoeken was ongeveer anderhalf uur.  Wij deden meestal een 2 tot 3 plekken per dag met wat wandelingen en dat was goed te doen.

Als je wil lezen wat wij zoal gedaan hebben tijdens onze vakantie daar, dan kan je hier eens kijken als je wil: http://anninbc.blogspot.com/2008/10/my-life-in-canada-january-2007-december_29.html

Veel succes met het beslissen!
Ann :)

#3 - 20-01-2010, 00:15 uur
« Laatst bewerkt op: 20-01-2010, 00:19 uur door BelCan75 »
Belgische in Vancouver, CANADA ~ 
Mijn Blog met Foto's of Mijn Foto Albums


Traveller

N.a.v. het bovenstaande nog even het volgende:
Wij zijn niet zo van het stedelijk gebied. Natuurschoon daarintegen zijn we gek op! En het is niet de bedoeling om te gaan whalewathing of iets anders op zee.
Wel (korte) wandelingen en veel rondreizen (met huurauto)  :afro:
#4 - 20-01-2010, 12:17 uur

Tet14

Je kan met de ferry van Port Angeles naar Victoria.  Dan van VI naar Vancouver of naar Seattle. Als je deze laatste tocht doet op een mooie zonnige dag zijn de uitzichten op Seattle en Mount Rainier vanaf Puget Sound onvergetelijk.
Op Vancouver Island zijn we ook naar Tofino geweest (en ook beren gezien!) maar het eerste stuk op  die drukke 1 was niet erg aantrekkelijk. Wel het laatste stuk naar Tofino.
Alhoewel wij VI en dan vooral Victoria heel aardig vonden komt het niet op onze lijst van topbestemmingen voor. Olympic NP zouden wij echter niet willen missen. Een bizonder NP. Just mho.
Tet
#5 - 20-01-2010, 12:27 uur
« Laatst bewerkt op: 20-01-2010, 12:35 uur door Tet14 »

Marianne

Ik ken Vancouver Island niet, dus ik kan het niet vergelijken. Wij vonden Olympic NP erg mooi, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Wij hebben in Port Angeles overnacht en bij Lake Quinault, zie ons 2006-verslag. Voor het strand hadden we eigenlijk te weinig tijd.

Marianne
#6 - 20-01-2010, 12:31 uur

BelCan75

N.a.v. het bovenstaande nog even het volgende:
Wij zijn niet zo van het stedelijk gebied. Natuurschoon daarintegen zijn we gek op! En het is niet de bedoeling om te gaan whalewathing of iets anders op zee.
Wel (korte) wandelingen en veel rondreizen (met huurauto)  :afro:

Wel dan stel ik voor om wat tijd te nemen in Olympic National Park.  Wij verbleven daar in een chalet op zo'n 4km van Rialto Beach en een 10-15km van Forks, dus Rialto Beach hebben we wel een paar keer bezocht.  Onze dagen waren ingedeeld als volgt:
Dag 1:  Reizen van Vancouver naar verblijfplaats in de buurt van Forks.  De hele rit was zo'n 400km en we hadden onze tijd hiervoor genomen want onderweg zijn we hier en daar gestopt om te winkelen en dergelijke.  We kwamen in Forks aan in de late namiddag.  Na het avondeten zijn we naar Rialto Beach gereden om hier wat te wandelen en te genieten van de zondsondergang.

Dag 2:  Om 9u vertrokken we richting het Hoh Rain Forest, dit was ongeveer een anderhalf uur rijden.  Hier deden wij de Hall of Mosses loop (1.3km) en de Spruce Trail loop (2km) waar we onze tijd voor namen.  Het was al namiddag toen we deze plaats verlieten en wilden eigenlijk naar Ruby Beach rijden (zo'n uur rijden), maar we zijn terug naar onze chalet gereden en zijn 's avonds naar La Push gereden (een 20 minuten rijden).  We parkeerden aan het Second Beach trail wat een wandeling was van een 1.5km tot aan het mooie zandstrand met prachtige zichten.  Hier hebben we gewandeld en genoten van de zonsondergang.

Dag 3: Weer op tijd vertrokken, deze keer richting het noorden naar de Sol Duc Falls, Lake Crescent en de Marymere Falls.  Eerst stopten we aan de Sol Duc Falls, dit was iets langer rijden dan een uur vanwaar wij verbleven.  Van de parking tot aan de watervallen was het een 1.5km wandelen door een mooi bos.  Daarna zijn we naar Lake Crescent gereden en parkeerden we bij het "Storm King Ranger Station".  Van hieruit hebben we wat gewandeld hebben aan het meer en genoten we van de mooie zichten.  Daarna hebben we het trail gevolgd naar de Marymere Falls, wat ongeveer een 1.6km wandelen is tot aan de watervallen.  Als we hier mee klaar waren was het alweer laat in de namiddag en zijn we terug naar onze chalet gereden.  's Avonds zijn we weer gaan genieten van een wandeling en een zonsondergang bij Rialto Beach.

Dag 4: 's Morgens wat lui geweest en tegen de middag richting Rialto Beach waar we de wandeling deden naar "Hole in the Wall" bij laagtij.  Dit is een wandeling op het strand van zo'n 3km tot aan Hole in the Wall.  Als het laagtij is kan je door de opening van een grote rots heen wandelen, bij hoogtij staat het gedeeltelijk onderwater.  We hebben hiervoor onze tijd genomen en genoten van alle tidal pools aan het strand waar je zeesterren en dergelijke in kan bewonderen.  Hier bleven we rondhangen tot zonsondergang.

Dag 5:  Terug reis van de chalet naar Vancouver.  Onderweg zijn we in de buurt bij Port Angeles Hurricane Ridge nog op gereden om te genieten van de prachtige zichten op de Olympic Mountains, alsook Vancouver Island, Strait of Juan de Fuca en dergelijke. 

Zo dat geeft je een idee van wat er zoal te zien en te doen is en hoeveel tijd je nodig hebt voor dergelijke dingen.  Er is natuurlijk veel meer te bezichtigen in dit prachtige park, maar dat zijn zowat de voornaamste delen.  Wij vonden de natuur in elk geval schitterend!

Veel plezier met het plannen!
Groetjes,
Ann :)
#7 - 20-01-2010, 19:18 uur
Belgische in Vancouver, CANADA ~ 
Mijn Blog met Foto's of Mijn Foto Albums


Traveller

Ik wordt echt SUPERENTHOUSIAST van deze verhalen en wil het liefst vandaag nog boeken! We moeten echter eerst nog goed uitzoeken welke route we willen nemen; eindpunt is New Mexico/Texas, dus we zullen keuzes moeten maken!!
#8 - 21-01-2010, 12:13 uur

Hans B

Seattle - Texas

In welke tijd wil je al het moois onderweg voorbij razen?
#9 - 21-01-2010, 13:46 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Traveller

Nou, razen is niet de bedoeling hoor! Bestemming is Texas wegens familiebezoek  :)
We pakken een aantal highlight eruit onderweg; het zal niet de laatste x zijn dat we die kant op gaan (en niet de eerste trouwens...)
We hebben zo'n 3 week daar.
#10 - 22-01-2010, 11:45 uur

Hans B

3 week.
De kortste afstand tussen Seattle en bv.Dallas is toch 2250 mile wat betekent dat je minimaal 35 uur in de auto zit.
Wil je eerst Olympic en/of Vancouver Island bezoeken zul je niet veel tijd meer over hebben voor de rest van de route en je familie.
#11 - 22-01-2010, 11:52 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Traveller

Nee, dat zie je verkeerd. Het is niet de bedoeling twee weken bij familie door te brengen. Even 'aanwippen' en bijpraten is in dit geval voldoende; ze hebben ook hun dagelijkse dingen en werk. Dus dat gaat allemaal wel lukken. Maar het houdt natuurlijk wel in dat we keuzes moeten maken voor wat onze tijdsbesteding betreft! Hoe meer ik erover lees, hoe meer ik van mening ben dat onze voorkeur uit gaat naar Olympic NP in plaats van V.I.. Allemaal iets compacter. Maar goed, alle tips blijven welkom!
#12 - 25-01-2010, 12:35 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15