Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

onze camperreis in juli 2010, Moab naar Grand Canyon North rim naar LA?

Discussie gestart

AnnaHelena

Hier ons reisschema met de camper. Na dagen puzzelen en info op deze site lezen.. Ik twijfel over het laatste stuk, vanaf Moab. We willen graag naar  Grand canyonNorth rim, want rustiger als ik de berichten hier lees. 15 jaar geleden zijn we op southrim geweest, inclusief camping beneden in het dal. Nu reizen we met twee tieners.
Wat is nog een leuke route vanaf North rim naar LA? toch south rim nog even meepakken? Yoshua tree staat op het lijstje omdat we daar 15 jaar gelden geweest zijn en ik dat een bijzonder park vind, in de buurt van LA.
graag jullie reactie. Ook hoor ik graag of iemand ervaring heeft met een leuke camping  in Moab? met zwembad voor de tieners (en ons)
groet, Mirjam
12-jul   a'dam   newyork               
13-jul   newyork                  
14-jul   newyork                  
15-jul   new york   denver               
16-jul   denver   cheyenne               
17-jul   cheyenne   thermopolis            
19-jul   cody   yellowstone-canyon                
20-jul   yellowstone-canyon   yellowstone-madison               
21-jul   yellowstone-madison-   yellowstone grant               
22-jul   yellowstone   salt lake city               
23-jul   salt lake city   moab               
24-jul   moab                  
25-jul   moab                  
26-jul   moab   natural bridges of mexican hat (camping gooseneck)               
27-jul   natural bridge   page               
28-jul   page   grand canyon north rim               
29-jul   grand canyon north rim                  
30-jul   grand canyon north rim   grand canyon south rim               
31-jul   grand canyon south rim   lake mead               
1-aug   lake mead   yoshua tree               
2-aug   yoshua tree   los angeles   camper inleveren, auto ophalen            
3-aug   los angeles                  
4-aug   los angeles                  
5-aug   los angeles   a'dam               
            
                     
#1 - 27-01-2010, 22:16 uur

Nici

Hallo!

Wij hebben in Moab de KOA-camping geboekt. Ik ben hier nog niet eerder geweest, maar volgens de site is hier een zwembad.http://www.moabkoa.com/.

Succes met plannen!
groetjes, Nicoline
#2 - 27-01-2010, 22:26 uur

Hans B

Hallo AnnaHelena,
maak je reis wat minder gehaast.
Dit kan door of de Grand Canyon North Rim of de Grand Canyon South Rim weg te laten.
Als je dat persé de North Rim wilt zien, zou ik niet naar de South Rim gaan.
Beide bezoeken is een geweldig eind rijden.
Rij vanaf de North Rim naar Bryce en/of Zion en ga daar wandelen.
Of neem een dag extra in New York
Dan via Las Vegas of Lake Mead naar Los Angeles.
#3 - 28-01-2010, 08:49 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Marianne

De KOA bij Moab ligt een eind buiten het dorp, dat zou ik niet aanraden. Heel centraal gelegen heb je Canyonlands RV park, met een heel klein zwembad. Ik heb nog nergens grote zwembaden gezien in Moab. Vanaf Canyonlands kun je lopend naar de restaurants en winkels, ook wel eens leuk.
Ik zou ook geen South Rim doen als je al naar de NR bent geweest. Is erg ver omrijden. Doe een van beide. Als je naar de NR gaat zou ik via Zion naar Las Vegas rijden, of ga iets zuidelijker als je de tunnel en de wegwerkzaamheden wilt vermijden. Jullei hebben Zion en Bryce al bezocht?
Als je via Zion rijdt kun je ook nog onderweg richting Las Vegas Valley of Fire meenemen, en misschien daar overnachten.

Ik vind het eerste deel van de route wel wat gehaast vergeleken met de rest.

Marianne
#4 - 28-01-2010, 12:41 uur

Marianne

Nog even voor de tieners; de wandeling in Zion's Narrows is wel een aanrder (zie ons 2008-verslag). Is een nacht bij Zion niet een optie?
Mijn tieners vonden de GC niet echt bijzonder, net als Joshua Tree. Denk er aan dat het daar in de zomer erg heet is.

Marianne
#5 - 28-01-2010, 12:45 uur

Hans B

De tickets zullen ongetrijfeld al geboekt zijn, anders zou NYC overslaan een goede optie zijn om de camperroute wat meer rust te geven en daarbij de mogelijkheid e.e.a. was uitgebreider te bekijken (lees wandelen gaan), want vanuit de camper zie je het niet.


Ik denk dat 'tieners' Las Vegas leuker zullen vinden dan Los Angeles.

#6 - 28-01-2010, 12:54 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

AnnaHelena

Bedankt voor jullie reacties. De South rim Grand canyon heb ik geschrapt. Dat is inderdaad teveel van het goede. Zion lijkt een betere optie en dan via Las Vegas. Dan ook geen Yoshua Tree. Is Las Vegas wel leuk voor kinderen als ze niet naar binnen mogen? Ik herinner mij dat toen we de reis met z'n tweeen deden we in las vegas oa een boottocht door het Luxor gemaakt hebben, heel bijzonder. Maar kan dat met kinderen? Ook hebben we toen veel gewandeld ook in Bryce. De kinderenzijn (nog) geen wandeltypes. De tocht in Zion zal ik nog eens nalezen Marianne. Misschien is dat ook wat voor ons
Weten jullie ook nog een leuke overnachting in de buurt van LA, want daar moeten we smorgens zijn om de camper in te leveren. We hebben daar overigens bewust voor gekozen, nog 3 dagen relaxen in hotel met zwembad met uitstapje naar Universal Studios en strand.
Eigenlijk was het de bedoeling meer op de bonnefooi te gaan, blijven waar het mooi is, maar ik vind mezelf terug met een van dag tot dag geplande route, met zelfs al campings gereserveerd..
Maar het is ook wel erg leuk om alle verhalen te lezen en zelf iets te bedenken, een dure vakantie, maar je hebt er maanden plezier van!

#7 - 28-01-2010, 21:45 uur

BJ2008

Als je van plan bent naar Zion NP te gaan kan ik Zion River Resort aanraden, een mooie camping net even iets ten westen van het NP aan route 9. Wel iets duurder dan de gemiddelde campground in dit gebied, maar met een zwembad! En met een paar minuten rijden ben je in het NP.
#8 - 29-01-2010, 23:20 uur

Hans B

Ik ben één keer bij de north rim geweest en daar zijn volgens mij alleen enkele uitzichtpunten, dus echt veel wandelen is er niet bij. Komt dus goed uit (kinderen zijn geen wandeltypes).
Maar hoe zo, geen wandeltypes als je tijdens je reis iets wilt zien, zul je moeten wandelen.
Mocht je besluiten Bryce mee te nemen, toch een heel bijzonder park, is de Navajo Queens Garden trail de beste (ongeveer 2-3 uur wandelen)
In Zion is voor de kids een absolute must de Narrows. Aan het eind van de weg 1 mile langs de rivier en dan de rivier in. Je kunt tussen 1 minuut en enkele dagen wandelen. Wij hebben het afgelopen jaar ongeveer 1½ uur de rivier ingewandeld en daarna ongeveer 1 uur terug (met de stroom mee). Ons kids 19 en 16 vonden het geweldig. Neem schoenen mee, waarmee je in het water kunt.
#9 - 30-01-2010, 09:47 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Martin Obbe

Je schrijft: "Is Las Vegas wel leuk voor kinderen als ze niet naar binnen mogen?"

Onze ervaringen: in Las Vegas mogen kinderen gewoon de casino's in, maar moeten uit de buurt van speeltafels en fruitmachines blijven. Zodra je kind op 1 a 2 meter van b.v. een roulettetafel komt, word je door personeel verzocht door te lopen. Ook plaatsnemen aan een tafeltje in een eetgelegenheid kan een probleem zijn, als er aan de bar gegokt kan worden. Zo konden wij 's ochtends in het Luxor geen plaats nemen aan een eettafeltje omdat 10 meter verderop in de bar een aantal fruitmachines was ingebouwd (waar op dat moment niemand gebruik van maakte). Met ons weerwoord dat onze kinderen echt niet zouden gaan gokken, maken Amerikanen korte metten: It's the law!. Maar Las Vegas is voor kids verder een groot feest.

Wat betreft Zion: Hans B en Marianne slaan de spijker op zijn kop: de rivierwandeling aan het einde van de busrit door Zion is ook voor kinderen/tieners erg leuk: wanneer wandel je nou zo'n stuk door een rivier? Bovendien heel mooi.

Martin
#10 - 30-01-2010, 10:11 uur

AnnaHelena

Ja, de wandling door Zion Narrow gaan we doen. Lijkt me geweldig. Ik heb de kinderen al plaatjes laten zien, dat komt helemaal goed. Bryce is erg mooi, maar lijkt me qua tijd niet haalbaar. Misschien als we eenmaal rijden dat we de route nog aanpassen. Ik heb camping Northrim wel gereserveerd voor 2 nachten, mooi plekje aan de rand, maar dat is slechts 18 dollar per nacht, als we eerder uitgekeken zijn, vertrekken we er eerder weer. Maar ik dacht dat daar ook wel een trail was van 2-3 uur wandelen.

Als het erg heet is, klinkt de camping met zwembad bij Zion ook wel aanlokkelijk, zo aan het eind van een lange wandeling.
bedankt voor jullie reacties
#11 - 31-01-2010, 11:17 uur

Hans B

Onderstaande is uit NPS.GOV Grand Canyon North Rim.
Zoals je leest overwegend uitkijkpunten en geen wandelingen.

Most visitors make a stop at Bright Angel Point, at the southern end of the entrance road. From the parking area it is a short, easy walk to Grand Canyon Lodge and a classic view of the canyon. This facility is wheelchair accessible. A paved, half-mile (round-trip) trail leads from the lodge, out the spine of the ridge, to the point. This trail is steep in places, with drop-offs and stairs, but provides dramatic views into Roaring Springs and Bright Angel Canyons.

Point Imperial and Cape Royal are reached via a winding scenic drive. The trip to both points, with short walks at each and several stops at pullouts along the way, can easily take half a day.

Point Imperial, the highest point on the North Rim at 8,803 feet, overlooks the Painted Desert and the eastern end of Grand Canyon. Here the canyon transforms as the narrow walls of Marble Canyon, visible only as a winding gash, open dramatically to become “grand.” Layers of red and black Precambrian rocks, not visible at Bright Angel Point, add contrast and color. Part of the viewpoint is accessible.

Cape Royal provides a panorama up, down, and across the canyon. With seemingly unlimited vistas to the east and west, it is popular for both sunrise and sunset. The sweeping turn of the Colorado River at Unkar Delta is framed through the natural arch of Angels Window. Look for the Desert View Watchtower across the canyon on the South Rim. This popular viewpoint is accessible via a paved, level trail.

#12 - 31-01-2010, 12:54 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Ine

Wij hebben zowel overnacht aan de North Rim en ook de toeristische route gereden. De route komt niet direkt langs de lodge.
Absoluut de moeite waard allemaal. Schitterende uitzichtspunten e.d. Bovendien veel minder druk dan de zuidkant.
Vooral het uitzichtspunt met de "window "is heel bijzonder.
Bezoek wel de lodge, ook als slaap je er eventueel niet. Door de lobby lopen en je komt op een groot terras met uitzicht op de canyon.
Er zijn wat uitzichtspunten waar je makkelijk heenloopt en je in de canyon staat. Vooral bij zonsonder- en opgang helemaal geweldig.
#13 - 31-01-2010, 19:46 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15