Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ook hier graag input mbt rondreis West USA

Discussie gestart

Marianne

Hallo Petra,

Het ziet er al heel wat rustiger uit zo!
Zoals Hans al aangaf kun je niet van Mono Lake naar Kings Canyon/Sequoia. Je zult dat of moeten laten vallen, of van Yosemite naar Kings Canyon en dan "onderlangs" naar Death valley.
Twee volle dagen voor de Grand Canyon lijkt me te veel. Arches (je kunt hier niet overnachten, dat wordt Moab) kun je eigenlijk nauwelijks doen met maar 1 overnachting. Moab is een leuke plaats met veel acitiviteiten in de omgeving (raften, biken). Wij hebben in Arches de Fiery Furnace walk gedaan, lijkt me een aanrader met de kinderen, maar je moet wel ruim van te voren reserveren, de kans dat je dezelfde dag nog meekunt is klein. Ze ook ons 2008-verslag (zie link in mijn eerste bericht).

Mesa Verde vonden wij zeer de moeite waard, maar voor een eerste bezoek met zoveel nieuwe dingen, misschien toch wat minder. Als je er naar toe gaat moet je wel voldoende tijd nemen, een ranger guided tour is dan een aanrader.
In plaats van twee nachten Bryce zou ik twee nachten Zion doen - je kunt in Zion gevarieerdere wandelingen maken, zeker voor de kinderen lijkt me dat leuker. Vooral de Narrows is een aanrader. Bij Bryce kun je ook goed wandelen, nadeel vind ik dat je eerst naar beneden loopt en dan weer omhoog moet.

Waarom heb je Lake Havasu opgenomen? Ik ben er nog nooit geweest, maar ik hoor er ook nooit iets positiefs over. Als je een tussenstop wilt, ga dan via Sedona en het SLide Rock State Park. Montezuma's Castle is dan ook een leuke vervanging voor Mesa Verde.

Ik raad altijd aan om hier alvast een kaart te koopen, bv de Hallwag nr 5, dan zie je welke wegen er zijn en ook welke daarvan scenic zijn.

De nacht van zondag op maandag in Las Vegas is niet zo duur als in het weekend. Je kunt zelf kijken bij de hotels en verschillende data invoeren. Wij hebebn de afgelopen zomer in Flamingo overnacht, zit mooi midden op de Strip en was heel betaalbaar.
Voor Yosemite zou ik nu direct gaan boeken, en als er niets meer is, regelmatig checken want er komt meestal wel weer wat vrij. Zie www.yosemitepark.com . (Cancelen kan altijd nog.)

Marianne
#16 - 16-09-2008, 11:57 uur

Marianne

Naar aanleiding van de opmerking van Hans over Death Valley: je zult er inderdaad niet gaan wandelen in de zomer, maar juist daarom pleit ik er altijd voor om er te overnachten. Zorg dat je er niet al te vroeg aankomt (als je bij Lee Vining overnacht kun je ook nog Bodie bezoeken), je ziet dan het park als de zon wat lager staat. En in de ochtend is het echt een stuk koeler.

Zie - nogmaals - ook ons reisverslag met foto's van de uitzichtpunten bij Dantes View en Zabriskie point. Het zwemmen daar is ook een belevenis.

Marianne
#17 - 16-09-2008, 12:02 uur

petravv

Is het mogelijk eigenlijk om vanuit Mono Lake naar Bryce of Zion te gaan en dan het gedeelte Las vegas pas later in de route te nemen? Ik wil Las vegas in het weekend misleggen namelijk en we komen op een vrijdag aan in SF, vandaar.
#18 - 16-09-2008, 12:14 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

petravv

Was ik weer  >:D

dag 1  SF
2.    SF
3.    SF
4.    SF - Lake Tahoe
5.    Lake Tahoe - Yosemite
6.    Yosemite
7.    Yosemite
8.     Yosemite - Mono Lake
9.    Mono Lake - Death Valley
10   Death Valley - Las Vegas
11   Las Vegas
12   Las Vegas - Zion
13  Zion - Bryce Canyon
14  Bryce Canyon - Capitol Reef
15  Capitol Reef - Arches
16  Arches
17  Arches - Mesa Verde
18  Mesa Verde
19  Mesa verde - Monument Valley
20  Monument Valley
21  Monument Valley - grand Canyon SR
22  Grand Canyon SR
23  Grand Canyon SR - Sedona
24  Sedona - Joshua Tree
25   Joshua Tree - Los Angeles
26  Los Angeles
27  Los Angeles
28  LA - AMS
#19 - 16-09-2008, 12:34 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

petravv

Vergeet ik nog te vragen wat zou eventueel anders een geschikte overnachtingsplaats zijn tussen Mono Lake en Death Valley, want dan laten we Lake tahoe toch vervallen.
#20 - 16-09-2008, 12:37 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

Marianne

Petra,

Mono Lake - Death Valley is maar een paar uur rijden, daar zou ik geen overnachting tussen plannen. Kijk ook eens in ons 2006-verslag voor de route (vanaf 10 augustus), daar staan ook kaartjes bij van de route per dag.

Lake Tahoe voor 1 nacht zou ik echt niet doen, doe dan een extra nacht Yosemite, dan heb je daar ook tijd om naar de Mariposa Grove te gaan voor de sequoia's, en je kunt er raften, fietsen, wandelen -  doe eens een lange wandeling zoals de Panorama Trail, vonden onze dochters ook geweldig om te doen. Kost je een dag, maar daar heb je dan ook echt de tijd voor.

Behalve mapquest kun je ook eens met google maps naar je route kijken, die is iets flexibeler.

Je kunt van Mono Lake dwars door Nevada naar Zion, maar dan mis je Death Valley, dat zou ik echt niet doen. Die extra kosten voor een hotel in Las Vegas zijn natuurlijk peanuts op zo'n reis, daar zou ik geen rare constructies voor bedenken.
Eventueel ga je vanuit Death Valley meteen door naar Zion, en neem je Las Vegas na de Grand Canyon op in de route, maar dan zit je ergens anders in een weekend, en bedenk wel dat de nationale parken in een weekend erg druk kunnen zijn. Dan zou ik liever in het weekend in Las Vegas zitten.

In je nieuwe route zou ik toch echt een dag Zion extra nemen, maar misschien moet je eerst eens goed nadenken wat je wilt en waarom. Of even aangeven waarom je onze voorstellen wel of niet meeneemt, dan kunnen we wat gerichter advies geven.
Mesa Verde kan wel met 1 overnachting als je vanuit Moab komt en naar Monument Valley gaat, zie ook ons reisverslag 2008. En in Monument Valley is weinig te doen, daar is 1 overnachting voldoende. Doe nog een dag Moab erbij!

Marianne
#21 - 16-09-2008, 13:24 uur

petravv

hoi Marianne,

ik ga zo inderdaad op mijn gemak je reisverslagen eens doorlezen.
Death Valley willen we inderdaad niet graag missen dus de route blijft wel zeg maar het rondje maken zoals hij er nu tsaat. En een nacht langer Yosemite is inderdaad een idee omdat we dan in het begin van de reis (en dan vooral door de jetlag, hadden we dit jaar ook vresleijk veel last van allemaal) het dan rustiger aan kunnen doen, wellicht plannen we anders een nacht langer in San Fransisco.
De reden om Monument Valley wat langer in te plannen is vooralsnog omdat mijn man van een collega had gehoord dat hij daar met zijn kinderen te paard met de indianen daar was geweest en daar in tenten had overnacht en dat de kinderen dat zo een belevenis hadden gevonden dus vandaar dat ik daar wat meer tijd voor heb uitgetrokken.
Zion of Bryce een nacht langer is ook nog in te plannen want dan hebben we dan een nacht korter in LA, maar ik denk dat dat op zich niet zo een ramp is. Disney gaan we niet doen, we willen wel (ok, de kids) de Walk of Fame zien.

bedankt weer voor al je info

Petra
#22 - 16-09-2008, 14:06 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

petravv

Een vraagje nog, we willen toch ook wel heel graag KingsCanyon/Sequoia National Park doen maar als ik het goed heb begrepen kan dat alleen vanaf de Westkant, Is het dan slimmer om vanuit San Fransisco eerst naar Visalia te rijden en daar een nacht te blijven en dan KC/Sequoia te doen en dan vervolgens naar mariposa bijv. te gaan om vandaar uit Yosemite te bekijken en dan daarvandaan naar Mono Lake en vervolgens de reis verder te gaan richting Death Valley?
Ik weet dat we natuurlijk ook vanuit Mariposa de KingsCanyon/Sequoia zouden kunnen doen maar dat is toch 2,5 heen en ook weer 2,5 terug
#23 - 17-09-2008, 17:42 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

Marianne

Hallo Petra,

Je kunt inderdaad alleen vanaf het westen het park in. Op de NPS site kun je kaarten vinden van het park en van de omgeving, zie www.nps.gov/seki bij directions, dan kun je zien hoe de wegen lopen.
Ik zou vanaf SF via Visalia en Three Rivers het park in rijden, bij de zuidelijke ingang. Je rijdt dan naar het noorden en kunt Moro Rock en de General Sherman Tree bekijken. In plaats van terug te rijden naar Visalia zou ik door rijden naar Grant Grove Village in Kings Canyon en daar overnachten de cabin daar is ons 2 jaar geleden prima bevallen. Ook Cedar Grove Village lijkt me geweldig om te overnachten maar is wel verder weg (aan de Kings Canyon Scenic Byway).
De volgende dag kun je dan naar Yosemite Village rijden.
Ik zou Yosemite niet vanuit Mariposa bekijken, je zit dan aan de zuidkant, op ruim een uur rijden van Yosemite Village. Handiger en ook leuker voor de kinderen is een overnachting in Yosemite Village. Dan kun je de auto laten staan voor alle activiteiten in de vallei.

Marianne
#24 - 17-09-2008, 18:16 uur

petravv

Wat gepuzzel en toch nog wat geschrap verder zijn we tot deze route gekomen, er zijn wel al wat hotels ed geboekt maar alleen als er gecancelled kon worden :-), dus suggesties zijn nog altijd welkom hoor:
1.  Amsterdan - San Fransisco (Best Western Grosvenor Hotel)
2.  SF
3.  SF
4.  SF - Visalia (Econo Lodge Sequoia Area)
5.  Visalia - Cedar Grove Lodge , deze dag voor bekijken Sequaoia National Park
6.  Cedar- Grove Lodge - Oakhurst(Comfort Inn Yosemite Area), deze dag voor bekijken Kings Canyon
7.  Oakhurst - Yosemite Curry Village
8.  Yosemite - Mono Lake (iemand nog een leuk hotel om en nabij Mono Lake) deze dag ook nog voor Yosemite
9.  Mono Lake - Death Valley (wellicht Bodie bekijken anders direct naar Death Valley)(Stovepipe Wells Lodge)
10  Death Valley - Las Vegas (in de ochtend zo veel mogelijk zien van DV, dan naar Las vegas, voorkeur Excalibur Hotel)
11  Las Vegas (of hier de helicopter tour of wanneer we bij de Grand Canyon NR of Sr zitten ??)
12  Las Vegas - Zion (Hurricane, Comfort Inn Zion)
13  Zion - Bryce Canyon (nog een hotel tip?) deze dag voor Zion
14  Bryce Canyon - Capitol Reef (welke plaats overnachten? nog hotel tip?) deze dag voor Bryce Canyon
15  Capitol Reef - Arches , deze dag voor Capitol Reef (Moab, hotel tip?)
16  Arches
17  Arches - Kayente , Monument Valley bekijken (hotel tip?)
18  Kayenta - Kanab (hotel tip) Vermillion Cliffs bekijken 
19  Kanab  - Kaibab Lodge ( bekijken Grand Canyon NR)
20  Kaibab Lodge - Page ( hotel tip Page? ) Grand Canyon bekijken of varen of helicopter?
21  Page - Grand Canyon SR , Tusayan
22  Grand Canyon SR, Tusayan, GC SR bekijken (of hier helicopter?)
23  Tusayan - Needles (nog wat tijd voor Grand canyon)(hotel tip omgeving needles)
24  Needles - Los Angeles (onderweg langs Joshua tree)
25  LA (Super8 Anaheim)
26  LA
27  LA
28  LA - AMS
We hebben voor wat langere tijd bij LA gekozen niet zozeer om de stad maar om nog even te kunnen relaxen aan het strand/zwembad . Grand Canyon staat er redelijk "veel" op maar dat is omdat manlief daar zijn zinnen op heeft gezet :-)

Ik hoor het graag weer als men tips heeft, vooral ook mbt varen/helicoptervlucht Grand Canyon.

ps, namens mijn dochter van 15 de vraag waar je de beste outlets vind

groetjes
Petra
#25 - 21-09-2008, 15:08 uur
http://amerika--2009.blogspot.com/   let niet op de typefouten haha  Het Zuid Westen

http://vanvliet-amerika2010.blogspot.com/

De Zuidelijke staten

Amerika/Canada 2012 http://amerikavanvliet2012.blogspot.nl/

Hans B

Leuke route.

De grootste outlets vind je in Las Vegas.
#26 - 21-09-2008, 17:02 uur
« Laatst bewerkt op: 21-09-2008, 17:04 uur door Hans B »
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Marianne

Mooi Petra.

Kijk nog eens of je het aantal overnachtingen rondom Sequoia en Yosemite anders kunt doen. Het is wel prettig om ergens meerdere nachten te blijven. De tussenstop in Oakhurst lijkt me niet nodig, ik zou dan een extra nacht Curry Village doen.

Voor Bryce en Zion heb ik in het andere topic al suggesties gegeven. Ik vind Springdale plezieriger en handiger dan Hurricane. Je kunt dan ook met de shuttlebus naar Zion, dus geen parkeerproblemen. Voor Bryce is de Lodge in het park ook een mogelijkheid.
Bij Monument valley kun je in een cabin overnachten (zie ons 2008-verslag). Erg leuk en een prachtig uitzicht.

Kijk voor de Grand Canyon eens naar iets aan de rim - het is veel prettiger om in het park te zitten, je kunt de auto laten staan en als je de zonsondergang wilt zen hoegf je niet in het donker terug te rijden. Reserveren kan via www.xanterra.com . Zeker de Bright Angel Lodge is heel betaalbaar. Op de NPS site vind je kaartjes met de ligging van de hotels in het park.

Ik weet niet of ik de North Rim zou doen als je ook al naar de South Rim gaat. Je moet er behoorlijk veel voor heen en weer rijden (als je het toch doet is het misschien handiger om het tussen Zion en Bryce te doen). Maar liever een extra dag voor Zion.
Vergeet bij Page de Antelope Canyon niet. wij hebben alleen ervaring met de Lower, vonden onze dochters ook geweldig.

Marianne
#27 - 21-09-2008, 23:46 uur

tino

Voor outlet shopping is de volgende site wel handig: http://www.premiumoutlets.com/centers/
In Las Vegas zijn er in ieder geval 2, in de buurt van LA ook nog een.
In Page zijn veel hotels, van de bekende ketens in ieder geval Motel 6 en Best Western. Zelf vorig jaar in de motel 6 geweest. Is mij niet goed bevallen aangezien het internet het niet deed die dag en er geen koffiezetapparaat op de kamer was. Dat was centraal geregeld, maar 's ochtends om 8 uur alweer op......
#28 - 22-09-2008, 10:21 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15