Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

paardrijden

Discussie gestart

ericdelares

Hi
Heeft iemand nuttige tips/ervaring ivm tours (enkele uren) te paard door bv monument valley of andere parken. Organisaties die OK waren of mooie trails?
Het aanbod is nl. nogal groot....

merci#1 - 31-12-2010, 18:39 uur

martinm

Mijn vrouw en dochter hebben de paardrijtouur door Zion National Park gemaakt, ze waren hier zeer over te spreken, geregeld bij Welcome Center Zion National Park
#2 - 31-12-2010, 22:55 uur

Marianne

Je kunt in verschillende parken maar ook daarbuiten paardrijden. Bedenk wel dat zeker het rijden in de parken niet heel erg veel voorstelt qua paardrijden; je gaat alleen maar stapvoets. Wat het leuk maakt is dat je vaak op plaatsen komt waar je anders niet komt, en met een beetje geluk hoor je interessante verhalen over de omgeving. In Yellowstone heb ik eens een leuke tocht, gedaan, met veel interessante weetjes en ook nog een jonge beer gespot.
In het zuidwesten heb ik alleen ervaring in Yosemite.
Monument valley is natuurlijk bekend om te rijden, en ook bij Bryce en Zion heb je mooie tochten. En wat dacht je van een tocht per ezel/muildier de Grand Canyon in?
Als ik jou was zou ik eerst eens de route verder uitwerken en dan kijken of en waar er tijd is om te gaan rijden. Reken zelfs bij een rit van 1 uur op 2 of meer uur; je krijgt vaak uitgebreide instructies (zie bijvoorbeeld onze ervaring in Yosemite in 2008), je moet er naar toe rijden of een shuttlebus nemen etc.

Voor de mogelijkheden in Yosemite, zie http://www.yosemitepark.com/Activities_MuleHorsebackRides.aspx
Voor Zion, Bryce en de Grand Canyon, zie http://www.canyonrides.com/

Verder is een een kwestie van even googelen op horseback riding en de naam van het park/plaats.

Marianne
#3 - 01-01-2011, 12:44 uur

ericdelares

tja, tijd vrijmaken is geen probleem, die maken we dan wel
is gewoon enkele uren paardrijden en genieten van landschap op plaatsen waar je anders lastiger komt (zeker met onze camper)
Dacht vooral aan trails met goede uitzichten en beetje weg van toeristen, niet meteen aan bergen (die doen we wel te voet)..
#4 - 01-01-2011, 16:30 uur

leendert en maria

Afgelopen zomer heeft onze dochter van 12 paardgereden in Bryce. Zij vond het een spannende (steeds vlak langs het ravijn) maar verder heel leuke tocht van 2 uur. Een aantal kleine stukjes in draf maar het grootste deel in stap. Zij heeft een jaar of 5 op les gezeten en vond dit toch heel leuk. Het is zowel voor beginners als gevorderden. Je komt op plaatsen waar geen wandelpad is.

In Zion kom je volgens mij alleen op plaatsen waar je ook kunt wandelen met een stukje door de rivier.  In MV konden we de opstapplaats niet vinden voor het paardrijden, bleek later bij de splitsing van de 17-miles drive te zijn. Rijden in GC klinkt ook wel goed!

Ik raad je aan (1 dag van te voren) te reserveren.

Maria
#5 - 01-01-2011, 18:44 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15