Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

phoenix - LA september-oktober 2010

Discussie gestart

mighty_mike

Wij gaan in september voor onze eerste keer naar de VS. Hieronder onze route, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

dag1: amsterdam-Phoenix
dag2: phoenix- grand canyon
dag3: grand canyon-page   antilope valley  lake powell
dag4: page-monument valley-moab
dag5: moab  canyonlands
dag6: moab   arches
dag7: moab- bryce canyon
dag8: bryce canyon- zion
dag9: zion-las vegas
dag10: las vegas
dag 11 las vegas
dag12: las vegas- death valley
dag13:deat valley-yosemite
dag14:yosemite
dag15:yosemite-san francisco
dag16:SF
dag17:SF
dag18: SF -morro bay ??
dag19:morro bay??-los angeles
dag20: LA
dag21:LA
dag22:extra dag eventueel nog elders in te plannen
dag23: LA-amsterdam

alle reacties zijn welkom
#1 - 07-02-2010, 14:13 uur

hdeweert

Je moet wel een liefhebber van autorijden zijn stukken van 400km en meer  zijn zo te zien geen uitzondering.
Je zit dan wel het grootste deel van je vakantie in de auto. Kijk eens welke afstanden je per keer wilt gaan
rijden en wat je waar wilt gaan doen en hoeveel tijd je er voor wilt uittrekken.

Harm
#2 - 07-02-2010, 14:31 uur

Marianne

Het kan allemaal wel, maar het is buiten de steden om wel redelijk gehaast. Als je de parken minder interessant vindt dan de steden, prima, maar kijk anders eens naar een extra overnachting bij Zion, voor Yosemite en in Monument valley (zonsondergang). Wat mij betreft zou een dag minder Las Vegas ook kunnen. LA is afhankelijk van de plannen daar.
DV - Yosemite is te doen, maar wel veel. Je izet niets van het oostelijke deel van het park. Je kunt ook een overnachting tusendoor plannen, of in plaats van in DV ergens langs de 395 overnachten. Maar ik ben voorstander van een overnachting in DV ťn in de buurt van Lee Vining.
In september kan het al aardig vroeg donker zijn, hou daar ook rekening mee met het rijden.

Marianne
#3 - 07-02-2010, 15:16 uur

Tet14

Je route zou een stuk rustiger zijn als je bv een nacht in Sedona zou blijven, dan naar GC etc. Je neemt idd wel erg weinig tijd voor GC, Page, Bryce en Zion. Het is echt zonde om in een dag van Page via MV naar Moab te jagen (kijk ook eens naar lokaties als Gooseneck SP, Moki Dugway, Muley Point, Natural Bridges NM tussen MV en Moab.  Je zou kunnen overwegen om Moab over te slaan en van Monument Valley via 95 naar Torrey te rijden en dan een dag te nemen tussen Torrey (Capitol Reef NP) en Bryce via www.scenicbyway12.com  Moab naar Bryce in een dag? Yikes. Er is zo veel te zien onderweg. Probeer niet alles te zien tijdens een eerste reis naar de USA.
Zion naar Las Vegas is maar 3 uur rijden en je wint ook nog een uur omdat Nevada in een andere tijdzone ligt dan Utah. Je zou ook via Valley of Fire SP naar Las Vegas kunnen rijden. Wellicht is 2 nachten in Las Vegas al genoeg.
Tet
#4 - 07-02-2010, 15:33 uur

mighty_mike

wij komen aan het eind van de middag aan in phoenix. Landen om 17.10 uur. eerdat je door de douane bent en de auto heb opgehaald heb ik geen zin meer om nog ver te rijden. Een motel in de buurt van het vliegveld is ver zat.

Van phoenix tot de GC is 5 uurtjes rijden. Wij hebben hier geen probleem mee. We zijn met zn 4e, dus iedereen kan rijden. hebben het zo gepland dat je een paar lange reisdagen heb afgewisseld met dagen dat je relaxed ergens rond kan lopen. Als je rond 14-15 uur in de GC ben heb je lijkt mij nog genoeg tijd om naar diverse zichtpunten te rijden en een zonsondergang te zien. Slapen willen we in of bij het park.

van Page via monument valley naar moab is 7 uur rijden. Is inderdaad erg lang maar moet te doen zijn. MV ligt wel aardig tussen in en is dus een mooie plek voor een onderbreking. denk zelf met 2-3 uurtjes daar de meeste dingen wel gezien te hebben. We zijn geen van alle enorme wandelaars die elke steen moeten hebben gezien.

vanuit moab willen we naar canyons land voor 1 dag, 1 dagtrip jeep/raften en 1 dag naar arches. Vanuit Arches willen we door rijden naar Green river. Dit scheelt dan weer een stuk rijden richting Bryce. Hoe lang moet je uit trekken voor beide parken?

vanaf green river naar Bryce is ook wel te doen. We zitten te denken om via Capital Reef te rijden.  Deze drive true te doen. Dan overdag Bryce te bekijken en eind van  de middag naar Zion te rijden.

Dan de volgende dag Zion bekijken en er voor zorgen dat we savonds in Las Vegas aan komen. Hebben we een mooie entree, de strip in het donker.

In Vegas schrappen we 1 dag. zo zijn we weer op schema voor de rest.
#5 - 07-02-2010, 20:44 uur

hdeweert

5 uur rijden volgens de planner word een stuk meer in de praktijk. Wegwerkzaamheden en snelheidsbeperkingen verlagen
je gemiddelde aardig ook als je met 4 personen rijd.  Met 4 personen rijden is ook extra betalen. Daarnaast moet je nog
eens rekening houden met de diverse tijdsverschillen enz. Ik ben bang dat je het verblijf in Amerika onderschat.
Verder kun je het belangrijkste deel van de grand Canyon alleen per shutle bus bereiken dit geld ook voor Zion.
Zo te horen is het allemaal zonde van je tijd en zie je maar de helft van wat je zou kunnen zien.

Succes en veel plezier
Harm
#6 - 07-02-2010, 21:34 uur

Tet14

Als je een tussenstop in de USA maakt moet je daar al door de douane etc. en niet in Phoenix. Geen rechtstreekse vluchten AMS-PHX. Maar het is een goed idee om na de vlucht in Phx te blijven. En als je niet via Sedona rijdt is Phx-GC maar een uurtje of 4.
#7 - 07-02-2010, 23:35 uur

Hans B

Je hebt een MIGHTY route voor 3 weken uitgestippeld.
De forumleden die ervaring hebben met vakantie's in de VS willen je met alle goede bedoelingen behoeden voor een vakantie waar je achteraf van zegt ik ben er wel geweest, maar heb het niet gezien.
Als dat de bedoeling is met veel mijlen afleggen, moet je het zo laten.
Als je het wilde westen wilt beleven, zul je uit de auto moeten en gaan wandelen.
Het hoeven beslist geen lange hikes te zijn, maar 1 of 2 uurtjes ben je altijd wel kwijt.

Voor een 3-weekse route is het advies: skip Moab, Arches, Canyonlands.

#8 - 08-02-2010, 11:49 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

mighty_mike

@ Harm 
Citaat
Met 4 personen rijden is ook extra betalen
wat bedoel je hier mee?

nog een paar vraagjes:
wat is het verschil tussen monument valley en het navajo tribel park?
Hoelang zou je voor Bryce en Zion uit moeten trekken. Elk park 1 volle dag of langer?
wat moet ik me bij het Navajo village heritage center in Page voorstellen?

we zijn aan het nadenken om Moab misschien toch te schrappen.
#9 - 08-02-2010, 23:08 uur

hdeweert

De kosten van je huur van een auto kunnen afhankelijk zijn van het verzekerings paket waarbij soms maar een of twee personen gemachtigd zijn de auto te besturen, maar je zult wel dat wel hebben ingecalculeerd .
Navajo Tribal Park is het park waar indianen de dienst uit maken Monument Valley ligt binnen dit park. Als ik het goed heb moet je apart toegang betalen.
Hoeveel tijd je voor Bryce en Zion uit moet trekken licht helemaal aan wat je er wilt gaan doen. In Bryce kun je met een bezoek aan een enkele uitzichtpunten in een paar uur weer weg zijn. In Zion is net als in de Grand Canyon de shuttle bus verplichten voor een prachtig uitzicht zoals Angels Landing ben je buiten de rit 4 uur kwijt.

Het Navajo village heritage center in Page is een afspraak bureau voor een toer naar een indianendorp. In Nederland ongeveer vergelijkbaar met het argeon  alphen
 Persoonlijk houd ik niet van dat soort tentoonstellingen en zou ik je eerder aanraden om de Antilope canyon te bezoeken.
succes
Harm
#10 - 09-02-2010, 07:19 uur

spavisje

Hallo het ziet er een geweldige reis uit. Wij hebben in 2008 exact dezelfde tour gedaan maar zijn geŽindigd in SF.  De tour is goed te doen behalve de 1ste dag rechtstreeks vanuit Phoenix naar Grand Canyon rijden hadden we onderschat. Vooral als het je eerste keer is, is het allemaal wat zoeken en de 1ste dag doe je normaal gezien ook wat boodschappen zodat alles toch wat meer tijd in beslag neemt.  Er zijn ook nog zo veel mooie dingen op weg naar GC leuke dorpjes en mooie uitzichten dus je gaat vast en zeker enkele keren stoppen.  Wij waren op tijd vertrokken in Phoenix en zijn toch pas 's avonds in GC aangekomen net op tijd om in te checken en de zonsondergang mee te pikken.  Volgende dag waren we al vroeg naar Lake Powell vertrokken maar daar moesten we opnieuw wegens tijdsgebrek een keuze maken ofwel het lake bevaren ofwel de antilope canyon voor beiden had je echt de tijd niet.  Daarna is de planning wel vlot verlopen :-)
#11 - 09-02-2010, 08:15 uur

Tet14

Monument Valley Tribal Park is waar het visitor center is (en de uitzichten op de Mittens). Toegansprijs is $ 5,--. 
http://www.navajonationparks.org/htm/monumentvalley.htm   Navajo Village in Page is op de kruising van az98 en Copperhead Road achter Big Lake Trading Post. Is maar heel klein. We wilden er naar toe maar toen we het zagen hebben we er toch maar van af gezien.  Je rijdt er langs op weg van Page centrum naar Antelope Canyon. Oordeel zelf.
Tet
#12 - 09-02-2010, 10:54 uur

mighty_mike

bedankt voor alle reacties  :afro:

ik heb nog een beete gepuzzeld en dit is nu het idee geworden:

1* amsterdam via london nar phoenix. auto ophalen en slapen
2*phoenix via sedona naar grand canyon
3*grand canyon bekijken en naar kayenta
4*kayenta naar monument valley. hier een tour?? door rijden naar page
5* dag in page. antelope canyon en horseshoebend
6*via lake powell, de rimrocks naar bryce canyon
7*bryce bekijkenen aan het einde van de dag naar zion om te slapen
8* zion bekijken
9*van zion via valley of fire state park nar las vegas
10* casinos in vegas bezoeken
11*van las vegas via death valley naar furnace creek
12*van FC via alabama hills naar lee vining
13*bij lee vining de monolakes en bodie bekijken. eventueel al een stuk vande tioga pass
14* via de tioga pass naar yosemity valley en hier slapen
15*yosemite valley bekijkenen via tuolomne grove naar groveland
16* van groveland naar san fransisco
17*SF bekijken
18*van SF via highway 1, hears castle naar morro bay
19* morro bay naar LA hollywood
20* LA universal studios
21* LA venace beach
22* deze dag misschien nog bij Zion plannen ???? :-\
23 LA naar amsterdam

ik ben benieuwd naar jullie reacties. Zoals je ziet hebben we Moab laten gaan.
#13 - 09-02-2010, 14:24 uur

Tet14

Je hebt een aantal goede keuzes gemaakt imo.
1. Wat weinig tijd voor GC.
2. Probeer in Monument Valley te logeren. Goulding's Lodge of The View Hotel. Kayenta is weinig opwindend en je kan een tour vanaf Goulding's Lodge maken.
3. Dag in Page vind ik een prima idee. Na de reis en de drukke route eerst. Probeer ook Glen Canyon Dam te bezoeken.
4. Furnace Creek ligt middenin Death Valley. Ook een goed idee om een overnachting in Lee Vining te plannen. Probeer Tioga Pass 's morgens te rijden met de zon in de rug. Je zou Bodie dan nog 's middags kunnen zien de vorige day. Vroeg vertrek uit DV is aanbevolen dan.
5. Ik zou in Yosemite niet verhuizen. Waarom zou je dat doen?
6. Die extra dag zou ik aan San Francisco besteden, of misschien een extra morgen voor SF en dan naar Monterey. In een dag van SF via Monterey, Point Lobos, Big Sur, Hearst Castle naar Pismo Beach zal niet meevallen met alle stops onderweg.
Tet
#14 - 09-02-2010, 14:44 uur

mighty_mike

@ted14: Bedankt
Voor de GC hebben we een volle dag. dit moet toch kunnen? heb voor Kayenta gekozen omdat dit qua reistijd scheelt. Kunnen we langer in de GC blijven. Van Kayenta naar MV is +- een uurtje dus toch wel te doen.
Citaat
Ik zou in Yosemite niet verhuizen. Waarom zou je dat doen?
We gaan van Lee vining naar yosemite valley. op de weg naar SF blijven we in  Groveland (bedoel je dit met verhuizen?) dit om de reis tijd te breken en meer tijd in het park door te kunnen brengen.
Morro bay was maar een idee. Ligt een beetje op de helft van de route.
#15 - 09-02-2010, 18:09 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15