Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

reis LA-San Fransisco

Discussie gestart

eve

Beste Forumleden/usa liefhebbers,
na vele verslagen te hebben gelezen toch maar besloten een topic te openen...zie door de staten het westen niet meer, zullen we maar zeggen. Ik heb al vele tips en suggesties gelezen maar krijg het niet lekker in een schema. Het is als volgt; wij reizen 3 juli af naar LA  waarna we op 17 juli weer terugreizen vanuit San Francisco.  Ik weet het...had best wat langer mogen zijn, maar dat gaat helaas niet. De vluchten staan vast (auto nog huren), en ja ik had beter een andere route qua luchthavens kunnen selecteren, maar dat is gerelateerd aan de beschikbare vluchten waar wij uit konden kiezen. De eerste 2 nachten heb ik inmiddels vastgelegd in LA; willen daar Universal Studios bezoeken en verder een beetje Hollywood en de boulevard verkennen. De laaste 2 dagen willen wij in San Fransico verblijven. Hier willen we dan o.a. Alcatraz bezoeken ed.
Maar dan...hoe vullen we het hiertussen in? We willen in elk geval 2 nachten in Las Vegas plannen (te veel leuke dingen over gelezen). Wij reizen met 2 kinderen van 12 en 14 jaar oud. De volgende vragen komen bij ons naar boven;

- wie van de experts kan ons een idee geven over een mogelijke route? (willen niet "hele" dagen in de auto zitten, maar uiteraard wat highlights meepakken)
- ik heb geprobeerd kaarten te reserveren voor alcatraz (via de site alcatrazcruises), maar dat lukt niet...zou het zover van te voren niet kunnen, of is het nu al vol..?
- heeft iemand een suggestie voor een hotel/motel in SF?
- is het verstandig om verder hotels/moels vast te leggen op de route...wil het liefst een beetje flexibel blijven.

Wij hopen dat iemand een beetje op weg kan helpen...alvast heel erg bedankt namens de familie! gr, Edwin.
#1 - 13-02-2010, 15:53 uur

Tet14

Jaja, veel willen zien in een korte tijd en ook niet de gehele dag in de auto....
Probeer dit eens:
7/3: Vlucht naar LA
7/4 en 7/5: Universal, Hollywood etc etc.
7/6: naar Las Vegas
7/7: las Vegas
7/8: las Vegas naar Death Valley NP.
7/9: Death Valley NP, Lone Pine, June Lake-Lee Vining. Bezoek Bodie en Mono Lake.
7/10: Lee Vining  naar Yosemite NP via Tioga Pass
7/11: Yosemite NP
7/12 Yosemite naar Cambria. bezoek Hearst Castle
7/13: Cambria-Monterey. Big Sur, Point Lobos, Carmel, Bay aquarium.
7/14: Monterey naar San Francisco
7/15.16: San Francisco
7/17: naar huis en je volgende reis plannen.
Je mist bv Grand Canyon. Dat is wel in te passen maar betekent ook meer rijden.
Je moet je reservering voor speciaal Yosemite zo snel mogelijk vastleggen en eigenlijk ook voor de andere locaties. Als je GC nog toevoegt is ook dan een reservering een must bv:
5/7 Naar GCNP (8-9 uur rijden)
6/7: naar Las Vegas (5 uur rijden en je hebt dus maar heel kort voor GC.)
Een andere optie is om tussen Las Vegas en Yosemite 2 dagen te nemen ipv 2.5  In dat geval zou ik van Las Vegas naar Lone Pine aan de voet van Mount Whitney rijden door Death Valley en dan de volgende dag via Tioga Pass naar Yosemite.
Tet
#2 - 13-02-2010, 16:44 uur

Marianne

Mooie route van Tet.
Je kunt ok de kust weglaten en de Grand Canyon meenemen, is desnoods in 1 dag te rijden vanuit LA. Maar het is mooier om het wat rustiger aan te doen. Ik ben een Yosemite-fan, zou best nog een dag langer mogen, maar als je in Lee Vining overnachtn heb je die dag ook al voor het park.
Zie ons 2008 verslag voor LA, SF en Yosemite. Met kidneren.

Marianne
#3 - 13-02-2010, 17:39 uur

Hans B

Als je nog nooit in de VS geweest bent, is de Grand Canyon toch wel een must vind ik.
Verder zou ik persoonlijk geen pretpark bezoeken (hoe leuk ook), maar genieten van de natuur.
Ik zou er een stuk kustweg (Hwy-101) voor inleveren. of rechtstreeks van LA naar de Grand Canyon.
Een lange rit, maar in een dag wel te doen. Op je dag na Universal / Hollywood kun je een overnachting plannen aan de oostkant van de stad. Ergens in de buurt van de kruising van de I10 en I15, is toch gauw weer een uur rijden.
06 LA - Grand Canyon (slapen in Williams of Tusayan)  07 Grand Canyon (slapen in Williams of Tusayan)
08 naar Las Vegas
09 LV - Death Valley  10 DV - Lee Vining
11 Lee V - Yosemite  12 Yosemite
13 Yosemite  14 Yosemite - Monterey
15 Monterey - San Francisco   16 SF   17 SF en terug
Ik weet het, het is allemaal snel en gehaast
 
#4 - 13-02-2010, 19:49 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

eve

ik ben onder de indruk hoe snel er reacties binnenkomen!
Erg prettig om enigzins een leidraad te krijgen...helpt ons al behoorlijk eind op weg.
zullen er uiteraard naar eigen behoefte een beetje aan sleutelen.
Overwegen nu de derde dag er maar een reisdag van te maken en inderdaad GC op te nemen (zal de kust inderdaad weg moeten vallen).
Maar er komen nu nog wat nieuwe vragen op.(ik weet het jullie zijn geen reisbureau maar kennelijk veel ervaring...)
- Death Valley NP; waar adviseren jullie om hier te overnachten?
- Yosimite; idem? (ik zie bijvoorbeeld dat Hans hier 2 volle dagen inpland...het beste om één hotel voor 2 nachten te pakken?)
- men spreekt bij de GC van een zuid- en noordzijde. Ik veronderstel dat Tusayan de zuidzijde betreft...(is dat de beste locatie van de GC, of ontloopt dat elkaar niet?)
gr,
Edwin.

#5 - 13-02-2010, 20:41 uur

Tet14

Beste lokatie aan GC is in het National Park www.grandcanyonlodges.com en we hebben het hier idd over south rim. Voor DV zou ik ook in het park reserveren via www.xanterra.com Furnace Creek Ranch of Stovepipe Wells Village. De vraag over Yosemite laat ik graag aan Marianne over. Wij hebben alleen in de buurt van dit NP overnacht en niet in het park.
Tet
#6 - 14-02-2010, 00:24 uur

Marianne

In Yosemite is een overnachting in het park (in de vallei) het mooiste vind ik. En ook meteen het duurste, hoewel een tent nog betaalbaar is, maar duur voor wat je er voor krijgt. Toch doen, zeker met kinderen. Het geeft je het echte park-gevoel, je hebt geen gedoe met parkeren als je van buiten het park komt en je hoeft 's morgens niet inde file te rijden.
Kijk op www.yosemitepark.com wat er vrij is. Dat zal niet veel meer zijn.  De Yosemite lodge ligt uitstekend, en heeft mooie kamers, maar die zijn erg snel volgeboekt. De meeste kans heb je op een tent of cabin in Curry Village. Ook prima gelegen, met aardig wat voorzieningen erbij.
In al onze reisverslagen zul je Yosemite tegenkomen, het is het favoriete park van onze kinderen vanwege de vele mogelijkheden (wandelen, fietsen, zwemmen, raften, paardrijden).Wij zitten er altijd minsten 3 nachten, dus 2 volle dagen.

Marianne
#7 - 14-02-2010, 00:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15