Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Route van Yosemite Curry Village naar Stovepipe Wells Death Valley

Discussie gestart

Nici

We komen 8 juni aan het begin van de middag aan in Yosemite, we slapen dan 2 nachten in Curry Village.
Na onze laatste overnachting in Curry rijden we via de Tioga Pass naar Death Valley en overnachten we in Stovepipe Wells (11 juni).

Nu zijn er tussen de East Entrance van Yosemite en Death Valley verschillende dingen te bekijken: Bodie, Mono Lake, Juno Lake Loop, Mammoth Lake Loop, Alabama Hills en er zijn vast nog meer mooie plekken (tips?).
De zonsondergang bij Mono Lake willen we graag 's avonds de 10e meepakken (dus dezelfde dag als dat we de Tioagi Pass rijden). Hebben we dan de volgende dag tijd voor Bodie, Juno Lake Loop (of is er juist voorkeur voor Mammoth Lake Loop) en Alabama Hills? We willen dan natuurlijk wel op tijd in Stovepipe Wells zijn voor de zonsondergang bij de Sand dunes.

Even samengevat:
8 juni: aankomst Yosemite en een middag en avond in Yosemite (nog niet ingevuld) (overnachting Curry Village)
9 juni: Panorama Trail (overnachting Curry Village)
10 juni: Tioga Pass en zonsondergang Mono Lake (overnachting nog niet vastgelegd, bijvoorbeeld Lee Vining)
11 juni: Bodie, Juno Lake Loop en/of Mammoth Lake Loop, Alabama Hills, zonsondergang Sand dunes (overnachting in Stovepipe Wells).

Is dit haalbaar of is het te veel?
We hebben overigens een intermediate SUV (Chevrolet Equinox of vergelijkbaar, geen 4wd) gehuurd,  kunnen we hiermee Alabama Hills rijden en de weg naar Bodie?

Nicoline
#1 - 13-02-2010, 17:16 uur

Marianne

Je zou de 10e nog wel naar Bodie kunnen gaan, maar als je nog veel gaat wandelen (wij konden na de Panorama trail geen stap mee verzetten  embarressed) is het ook wel iets voor de volgende ochtend. Reken wel op een uur of 3 4 voor een bezoek met de rit er naar toe. Let even op de openingstijden.
Langs de Tioga Road vind ik Olmsted Point een must, zie hier wat foto's van Olmsted Point en andere plaatsen langs de Tioga Road en elders  in Yosemite. ALs je zin en tijd hebt is de wandeling naar May Lake ook mooi, en naar Soda Springs. Allemaal korte wandelingen.
Als je bij Lee Vining overnacht zit je goed voor Bodie en kun je ter plekke nog bekijken of je dat de 10e of de 11e doet, en je zit goed voor een zonsondergang bij Mono Lake.
De June Lake Loop vonden wij wat tegenvallen, de Mammoth Lake Loop ken ik niet (nog maar 2 keer overnacht daar ...).
De ALabama Hills zijn een aanrader.
Het is lang licht in juni dus je hebt voldoende tijd om de sand dunes te bekijken aan het eind van de dag. Zorg er wel voor dat je er ruim voor zonsondergang bent.

Alles is met een gewone auto te doen.

Marianne
#2 - 13-02-2010, 17:34 uur

Nici

Olmstead point staat inderdaad op ons wensenlijstje  ;).
Heb je ook al  ervaringen met Tenaya Lake? Deze staat op http://www.yosemitehikes.com/tioga-road/yosemite-tioga-road.htm hoog aangeschreven. De beschrijving sprak me iets meer aan dan Soda Springs en Maya Lake.

Wij zijn al een (heel klein beetje) in training en wandelen nu 2 keer per week 1 uur (is niet veel, maar we weten nog niet waar we de tijd vandaan moeten halen). Dit willen we wel gaan opbouwen zodra het weer langer licht is, zodat we na de Panoramatrail de volgende dag inderdaad nog een aantal (kortere) wandelingen kunnen doen langs de Tioga Road.

Bodie... is voor mij een twijfelgeval. Mijn man wil wel graag en als je er dan toch bent, maar meenemen denk ik altijd. Maaar goed, dat kost inderdaad wel 3-4 uur tijd. Waarom zou jij dit aanraden om te doen? Ik heb gelezen dat er vlakbij Death Valley ook een gohst town is (Rhyloite) of is dit niet te vergelijken met Bodie?

Alabama Hills zijn toegevoegd aan de lijst to do!

Nicoline
#3 - 13-02-2010, 20:06 uur

Tet14

Rhyolite is niet te vergelijken met Bodie. Zijn beiden bizonder maar je hebt meer tijd voor Bodie nodig. Rhyolite zijn de overblijfselen van meest stenen gebouwen.
#4 - 14-02-2010, 00:18 uur

Marianne

Tenaya Lake is prachtig, maar je hoeft daar niet veel tijd voor uit te trekken, tenzij je er omheen wilt wandelen. Het ligt direct aan de weg, dus voor alleen het meer heb je niet veel tijd nodig. De wandeling naar May Lake vonden we erg mooi, en niet al te lang. Zie ons 2008 verslag, laatste dag Yosemite. En Soda Springs is een heel korte wandeling (het begin vn de glen Aulin trail) , met weer heel andere uitzichten. Het gaat niet om Soda pPrings zelf want dat stelt niet veel voor, maar vooral om het stuk er naar toe. Zie ons 2006-verslag bij 12 augustus.

En de PT is prima te doen hoor, ook als je niet geoefend bent, maar het laatste stuk naar beneden is een aanslag op je kuiten.

Bodie is prachtig, heel fotogeniek, google maar eens op foto's of kijk op www.ontdek-amerika.nl .

Marianne
#5 - 14-02-2010, 00:37 uur

Mrjn

rhyolite vervalt ook ieder jaar meer en meer. Er staan op steeds meer plekken hekken om de bouwvallen, dus het wordt ook steeds minder fotogeniek.
#6 - 14-02-2010, 11:24 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15