Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

reistijden/afstanden

Discussie gestart

eefergo

Reizende met een camper en 2  kleine kinderen, willen we de afstand per reisdag beperken. Ik ben dus bezig om uit te zoeken hoe lang het duurt om van het ene naar het andere punt te komen.
In de eerste instantie via Rand Mc Nally. Deze gaf aan dat we per reisdag ongeveer 4 uur zouden rijden...perfect!! Tot we diezelfde route in onze TOMTOM invoerde...die gaf reistijden aan, die heel wat langer waren.  :( En google maps..... die zit er tussenin.

Voorbeel: Durango naar Monument Valley: vlgs Rand Mc Nally 3 uur 10, volgens TOMTOM 4.54 en volgens Google maps 4.38. Dat is toch een redelijk verschil en dat voor dezelfde route.

Weet iemand wie ik het beste kan vertrouwen om mij een indicatie te geven van de reistijd ( zonder stops dan hé..)

Alvast bedankt!
#1 - 07-02-2010, 12:46 uur

Nici

Ik heb zelf deze route nooit gereden, en om het nog onduidelijker te maken... Street and Trips zegt dat je er bijna 3 uur (2.54) overdoet (186 miles).
Gaan de programma's die je noemt wel over dezelfde route? Misschien dat de één over een onverharde weg rijdt en de ander via de grote wegen? Verder kun je per soort weg ook vaak een maximale snelheid aangeven, als dit in de programma's anders is ingesteld dan kun je ook nog aparte uitkomsten krijgen.

Nicoline
#2 - 07-02-2010, 13:28 uur

Tet14

Je moet met een RV natuurlijk langer tellen dan met een auto maar om er veel langer dan 4-4.5 uur over te doen is onwaarschijnlijk.(zonder stoppen) Durango naar Cortez is een drukkere route dan daarna. Alle wegen zijn verhard en het gemakkelijks met een RV is Durango-Cortez-Kayenta-Monument Valley. Dus 160 en van Kayenta 163. Er is wel een kortere weg (via Aneth) maar die is nogal smal soms, meer bochten en een slechter wegdek.  Btw, er zijn wel mensen die in een dikke 3 uur van Durango naar MV rijden hoor ;)
Tet
#3 - 07-02-2010, 14:00 uur

Marianne

Wij hebben in 2008 het stuk van Mesa Verde naar Monument Valley gereden, zie hier voor de route, en we zijn pas om 13.00 uur vertrokken uit Mesa Verde, en via 4 corners en Gooseneck SP gereden, en waren nog ruim op tijd om in MV in het restaurant aan te schuiven. Wij reden niet via Aneth, maar via de 160, 191 en 163. Precieze tijden weet ik niet, maar zonder stops lijkt bijna 5 uur me inderdaad wel erg ruim. Ik zou me er trouwens niet druk over maken, het is sowieso goed te doen in 1 dag.

Marianne
#4 - 07-02-2010, 15:08 uur

Steson

Weet iemand wie ik het beste kan vertrouwen om mij een indicatie te geven van de reistijd ( zonder stops dan hé..)

Maar weet iemand mogelijk een goed antwoord op deze vraag ?? Rand McNally, Google Maps, MapQuest   ???
Ik zit ook met hetzelfde 'probleem' met een andere route.....
#5 - 07-02-2010, 17:53 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

hdeweert

MS Streets en trips is een van de beste planners die te koop zijn. De ervaring is dat Google maps er dicht bij komt.
Tom Tom valt af die is niet voor het maken van een route maar geeft de kortste weg etc. De uitkomst van de 
meeste planners liggen dicht bij elkaar. Het enige waar geen rekening mee word/kan worden gehouden zijn 
de wegwerkzaamheden  snelheidsbeperkingen etc. gezien het grote tijdsverschil neemt de Rand Mc Nally een
andere route dan de andere planners.

Harm
#6 - 07-02-2010, 19:57 uur

Marianne

Ik time het eigenlijk nooit hoe lang wij ergens over doen. Het staat mij bij dat mapquest altijd wel heel goed in de richting zat.
Googlemaps lijkt wat te ruim te zitten altijd, hoewel het volgens mij in Nederland wel aardig klopt altijd.

Marianne
#7 - 07-02-2010, 20:33 uur

koosv

Als ik ongeveer weet hoelang ik over een traject doe, dan ben ik al dik tevreden.
De tijdsduur hangt af van vele factoren zoals: files(!), wegwerkzaamheden, drukte op de weg, weertype, hellingshoek van de weg, de soort en hoeveelheid  bochten, obstakels zoals verkeerslichten en kruisingen, dag of nacht, breedte van de weg, flitscamera's, de kaartleverancier etc. Routeplanners sturen je vaak ook nog eens via onlogische wegen, vooral in steden. Maar er komen wel steeds betere oplossingen, bijvoorbeeld door voortdurend gegevens te verzamelen over welke routes  automobilisten rijden, (TomTom IQ routes) en wanneer, en dat hangt weer af van de verkeersdrukte, en zo kan je tevens corrigeren op tijdsduur.

In MS Streets kan je trouwens zelf de gemiddelde snelheden aanpassen onder route options, sommige schuifjes zet ik meestal wat hoger, andere juist lager.

Er zijn tegenwoordig ook internet routeplanners die de op dit moment bestaande files in de tijdsduur opnemen zoals de site van Tomtom (klik op het kaartje (dit is een beta uitvoering nog), dan zie je files in europa, maar ook in de USA als je een beetje met de kaart schuift, en  de vertraging in minuten.
Dit is een geweldige techniek.
Ik zie op dit moment van schrijven heel wat files in LA, en een ongeluk op lakewood blvd.

Nog interessanter is het kaartje op de site van viamichelin, hier zie je behalve files ook snelheidscamera's (wel zo hier en daar een vinkje zetten, anders zie je ze niet), en je schrikt je een ongeluk van het aantal camera's. Helaas werkt dat bij viamichelin niet in de states, hoewel je wel een route kan berekenen.
#8 - 07-02-2010, 21:59 uur

eefergo

Bedankt allemaal voor de reacties.  Ik ben ook nog eens met mapquest aan de slag gegaan en raad eens....weer andere tijden.

Ik weet dat ik rekening moet houden met opstoppingen, omleidingen etc en we hebben de tijd aan onszelf, maar 3 uur rijden of 5 uur met kinderen van 2 en 4.5 kan heel veel uitmaken.... vandaar dat ik van te voren probeer om uit te zoeken hoever het rijden is van het ene naar het andere punt en of het niet té ver rijden is op één dag...

UIt jullie reacties op een klein deel van onze route begrijp ik dat TOMTOM wel héél ruim zit en dat geeft me toch wat moed dat het meeste van de rijdagen 4 uur of minder zullen zijn....
#9 - 08-02-2010, 20:44 uur

Tet14

Eigenlijk is je vraag niet te beantwoorden. Hoe hard rij je? Hoe vaak stop je etc.?  Na vele tienduizenden miles in de USA tellen wij ongeveer dit (Hedt westen van de USA)
65-70 mph op Interstates. 55- 60mph op verlaten byways.  50mph op iets drukkere byways. 40-45 miles op bochtige wegen. 30 mph of minder op bergwegen. Google Maps heb ik inmiddels op zo veel fouten betrapt dat ik deze site niet meer gebruik. Mijn ervaring is het best met www.mapquest.com  Ik praat over het reizen met een auto, niet met een RV en dan hangt het ook nog van de RV af (19ft of 34 ft kan nogal een verschil maken). Aan het eind van je reis zul je trouwens merken dat je gemiddelde niet boven 40mph is gekomen....
Tet 
#10 - 09-02-2010, 11:31 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15