Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

rondreis colorado-south dakota-wyoming

Discussie gestart

Hans B

Hallo vakantieliefhebber,
Ik ga voor de 5e keer als toerist naar de VS om in m'n camper (zie hiernaast) een trip te maken. Ik heb je reisschema gezien en zou je de volgende tips willen meegeven. Op jouw route kom je geen smalle wegen tegen of je moet al 'off road' gaan, wat ik niet zou adviseren. Het meeste van de route heb ik al eens gerreden. Opmerkingen :
Denver - Black Hills : wellicht een optie om de I25 te blijven volgen tot Guernsey, daar rechts 26 naar Fort Laramie NHS. Mogelijk is ook Scottsbluff NM op te nemen, maar dan haal je de Black Hills niet in 1 dag.
Black Hills : dag 1 Wind Cave of Jewel Cave + Crazy Horse + avond Mt.Rushmore (indrukwekkend)
Black Hills : dag 2 Mt.Rushmore (dag) + Lead/Deadwood mijnwerkersstadjes.
Black Hills - Yellowstone : I-90, vergeet niet Devils Tower NM en dan is de route van Buffalo naar Worland erg mooi. Door naar Thermopolis kan (grootste hotsping ter wereld + hotpool en zwembaden). Vandaar naar Cody. In Cody is elk weekend een rodeo. Wellicht niet de spectakulairste maar het is een rodeo met alles er op en eraan. Denk aan het Buffalo Bill museum niet te vergeten.
Yellowstone : doe het rustig aan en neem min.2 doch liever 3 dagen. Even ten noorden van Mammoth Hotsprings bij de 45 parallel is een parkeerplaats (te klein voor ons, maar wij hebben de RV in de berm gezet) en daar kun je heerlijk een uurtje 'poedelen' in de hete rivier erg leuk en 's nacht slaap je als een blok.
Grand Teton is niet mijn favoriet. Leuk om van afstand te zien, maar je moet van bergwandelen houden of vissen. Een boottocht over het Jenny Lake + wandeling naar de Hidden Falls is wel erg aardig en makkelijk te doen.
Jackson is heel erg duur. Ook de campings.
Als je nog wat dinosaurusen zou willen opsnuiven is Dinosaur NM 250ml zuidelijk een leuke optie. Kort bezoekje, wellicht wat wandelingen.
Dan door naar het Rocky Mountain NP en je bent weer nabij Denver.
Nogmaals zit niet in over de wegen, alles is heel goed te berijden. Alleen zonder ervaring in zo'n grote bak; rijd niet te veel achteruit of anders laat je familie eerst uitstappen om te kijken en te helpen. De enige keren dat het wat smaller kan worden is bij wegwerkzaamheden of zo, maar daar wordt je bijna altijd begeleid.
Parkeerplaatsen zijn echter zo groot, dat achteruit rijden niet nodig is en op campings heb je 'pull thru' plaatsen, de ene kant inrijden, de andere kant er uit.
Campings : wij slapen vrijwel altijd in de vrije natuur, op kerkpleintjes, langs de weg. Met je RV ben je 3/4 dagen 'fully self contained'. Gemiddeld staan wij 1x per 5 dagen op een camping, maar dat is meer om onze dochters (16-13) een plezier te doen om te zwemmen in een fris zwembad ipv rivier, dan dat het nodig is. De was doen kan in elk dorp bij de laundry (onderwijl eten wij dan). Water dumpen en water tanken kan bij vele benzinestations. Oh ja, een camping is wel handig voor onze meiden om urenlang de haren te wassen, want als je dat in de camper doet is de watertank zo leeg.
groeten, Hans B.
#16 - 29-03-2005, 11:49 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

vakantieliefhebber

dank je Hans, ik zal je tips zeker overwegen. Waarschijnlijk zullen wij als het haalbaar is van hill city in een keer naar cody gaan, via buffalo en worland en besparen zo een dag, die wij bij yellowstone extra kunnen gebruiken.
#17 - 29-03-2005, 17:41 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15