Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

rondreis doenbaar?

Discussie gestart

lien

hey,

ik ga deze zomer met mijn vriend in het westen rondreizen.  we hebben echter maar 2 weken tijd, en ik vraag me af of dit wel te doen is met zo'n afstanden.  Ik vrees een beetje voor het 'reppen om er te geraken'.  natuurlijk willen we wel zoveel mogelijk gezien hebben.  Ik heb een plan opgesteld met de plaatsen waar ik zeker naartoe wil.

dag 1: aankomst los angeles
dag 2: los angeles -> san diego (200km?)
dag 3: san diego
dag 4: san diego --> las vegas (533km?)
dag 5: las vegas --> grand canyon (443 km?)
dag 6: grand canyon
dag 7: grand canyon --> bryce canyon (500 km?-
--> ev. langs hopi indianen
dag 8: bryce canyon
dag 9: bryce canyon --> zion nat.park (175 km?)
dag 10: zion nat.park
dag 11: zion nat. park --> death valley (462 km?)
dag 12: death valley --> yosemite (427 km)
--> ev. langs sequoia nat.park
dag 13: yosemite
dag 14: yosemite --> san francisco (312 km?)
dag 15: san francisco

- zijn er plaatsen die jullie korter/langer zouden proberen te maken?
- zijn er dingen die absoluut een must zijn die nog niet in mijn planning zijn opgenomen?
- is de reis die ik voor ogen heb te doen op 2 weken tijd?
- we zouden graag een nacht verblijven op een ranch of een dag paarden huren.  weet er iemand goede adressen waar dit mogelijk is, en waarbij de prijzen niet de pan uit swingen?

alvast bedankt!
#1 - 05-01-2005, 19:08 uur

Wop

Hoi Lien,

In twee weken kan je natuurlijk zoveel proppen als je zelf wilt.
Ikzelf zou echter voor een iets rustiger schema kiezen, en (ik weet niet of je de mogelijkheid hebt) een aantal dingen voor een andere keer te bewaren. Een paar dagen van rond de 500 kilometer is wel te doen, maar teveel van deze dagen dan wordt je vakantie al gauw een "autovakantie" .

Ik weet niet waar echt je interesses liggen, maar je verblijf in Bv Las Vegas, San Francisco is erg kort. Daar in tegen zou je als je vanaf Bryce komt , Zion kunnen doen en de dag er op verder gaan. Je zou er ook voor kunnen kiezen Bryce & Zion te laten vallen ( zoals ik ook eerder heb gedaan - geen spijt ) en deze later en een andere trip met meerdere bezienswaardigheden bezoeken ( bv Arches, Canyonlands, Monument Valley)  Je hebt dan meer tijd en je zult merken dat je meer uit je vakantie kunt halen.

Ik weet het voor veel mensen is het zoveel mogelijk zien omdat het waarschijnlijk de vakantie van je leven is. ( en thuis foto's kijken van waar je allemaal geweest bent  ;) ) Maar mijn advies is het toch iets anders aan te pakken......

But.. It's your call  ...  ;D

VOORBEELD:
dag 1: aankomst los angeles
dag 2: los angeles ( bv Disneyland, Hollywood, Beverlyhills, Universal studios )
dag 3: Los Angeles ( zie boven )
dag 4: san diego ( Seaworld - Downtown )
dag 5: San diego - las vegas ( lange trip , maar te doen )
dag 6: Las vegas ( geniet van alle mooie hotels - Lekker shoppen )
dag 7: Las Vegas - grand Canyon ( verblijf in BV Williams (stukje route 66)  een uur rijden vanaf GC)
dag 8: Grand Canyon( vergeet de zonsopgang niet )
dag 9: CG  - Death valley
dag 10: Death Valley - Yosemite
dag 11: Yosemite
dag 12: Yosemite - Sequoia ( o.a. general sherman ) - San Francisco
dag 13: San Fransico ( Fishermans Wharf - ALcatraz - Evntueel 17 mile drive )
dag 14: San Francisco
dag 15: san francisco ( terugvlucht)

Op deze manier heb je een rustiger schema en heb je genoeg tijd voor alles wat je bezoekt. Maar nogmaals, ik kan mij voorstellen als je zoveel mogelijk wilt zien.
#2 - 05-01-2005, 19:48 uur

Norbert

Hoi Lien,

ik heb vorig jaar deze route ook gedeeltelijk gereden, maar ik heb toen ook nog oostelijk van de Grand Canyon geweest en een stuk van Utah meegenomen. Dit alles in drie weken tijd.

Als ik jouw route zo bekijk, is het makkelijk te doen in twee weken tijd. Als je Amerika bezoekt, moet je gezien de grootte van het land nu eenmaal rekening houden met langere afstanden als je iets wilt zien.

Las Vegas zou ik meer dagen voor uittrekken, maar dat is persoonlijk. Als je meer voor de natuur gaat en niet zoveel om gokken geeft, dan is 1 dag Las Vegas wel genoeg. Yosemite NP, is zeker een aanrader hier heb je wel 2 dagen voor nodig. Vorig jaar ben ik over de Tioga pas door het park gereden en dat was een schitterende weg om te rijden. Mooie uitzichten. Ik heb hier dan ook de hele dag over gedaan. Daar ik 1995 Yosemite ook al een keer bezocht heb, ben ik vorig jaar niet in de Valley geweest. Maar hier heb je ook wel een dag op z'n minst voor nodig.
#3 - 05-01-2005, 20:06 uur

Jez

Bedenk voor Las Vegas wel, dat je hier van moet houden. Wij zijn absoluut geen stadsmensen en kunnen niet zo goed tegen drukte, dus vegas was voor ons een hele schok. We zouden hier overnachten, maar besloten al vrij snel daar vanaf te zien. We hebben alleen geluncht in een hotel/casino, hebben $1,25 in een slotmachine gegooid, zijn over The Strip gereden en na 3 uurtjes Vegas weer lekker verder gereden.
#4 - 05-01-2005, 20:23 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Jikkie

Hoi Lien,

Wij hebben in 5 dagen de volgende route afgelegd
Escondido (bij San Diego) - Las Vegas - Zion & Bryce - Grand Canyon - Escondido. Dit was heel goed te doen en wij hebben genoeg tijd gehad om alles te kunnen bekijken. Zion&Bryce zijn echt de moeite waard, ik zou dit wel opnemen in de route.

Hou er rekening mee dat je veel tijd in de auto doorbrengt. Bij zo'n reis hoort dit er toch wel wat bij, vind ik.
Bouw in je planning wel ruimte in, plan het niet te strak en hou ook rekening met de tijd die je in een Nationaal Park doorbrengt (ook al is het al rijdende met de auto - deze kilometers/tijd worden vaak niet meegerekend).

Reken voor de Nationale Parken 1 dag, San Diego is in 1 dag, Los Angeles en San Francisco  is in 2 dagen te bekijken.
Dit is uiteraard m.u.v. bezoek aan attracties zoals Disney/Sea World etc. en m.u.v. wandeltochten. Ik adviseer je voor Las Vegas 2 dagen/nachten uit te trekken. LV is toch een ontzettend bijzondere gewaarwording die je gezien moet hebben (uiteraard dit is heel persoonlijk zo blijkt ook onderstaand....)

Groetjes Jikkie
#5 - 05-01-2005, 21:28 uur

lien

hey,

we zijn inderdaad niet zo'n stadsmensen, en las vegas zegt ons - buiten 'het eens gezien te hebben' niet echt zó veel...  vandaar dat we voor de grote steden ook niet zoveel tijd genomen hebben... het zou idd perfecter zijn, moesten we alles op t gemakje kunnen doen, maar als we moeten kiezen, gaan we toch voor de natuur die volgens mij enorm moet zijn...

we hebben de voorbije dagen nog getwijfeld om al dan niet hotels vast te leggen of het er gewoon op te wagen en ginder kleine pensions te zoeken, maar vermits we in het hoogseizoen zitten, houden we het waarschijnlijk op goedkope - vooraf geboekte - hotels...

bedankt voor de reacties!
#6 - 08-01-2005, 12:19 uur

blusmuts

Hee, ik zou San Diego overslaan, tenzij je persé de dierentuin of Sea World wilt zien. Dit geeft je wat meer ruimte.

Las Vegas is een attractie op zich, wij kwamen er vanuit Death Valley en het was best een cultuurschok voor ons. Maar wel een die we niet hadden willen missen. Als je hier een nachtje wilt blijven (wat ik wel aanraad, aangezien het leven hier pas 's avonds echt begint), moet je ervoor zorgen dat je er niet in het weekend bent. Doordeweeks zijn de hotels goedkoper. Wij zaten er twee jaar geleden voor 70 dollar per nacht in het Flamingo, midden op de Strip!
#7 - 23-01-2005, 17:26 uur

Jacko

Ben er achter gekomen dat de hotels in Vegas het goedkoopst zijn op zondag / Maandag en Dinsdag daarna lopen de prijzen weer.

Volgens mij komt dit doordat weer Amerikanen, zondag weer terug naar huis gaan.
#8 - 08-03-2005, 15:13 uur

PBa

Ik ben het met Elmo eens. Je kunt beter iets minder bekijken en voor die dingen de tijd nemen.

Persoonlijk zou ik ongeveer het volgende doen:

dag 1: aankomst los angeles
dag 2: los angeles (Santa Monica, Hollywood)
dag 3: LA --> Las Vegas ('s avonds is het hier geweldig!)
dag 4: las vegas --> grand canyon
dag 5: grand canyon
dag 6: grand canyon --> page (Antelope Canyon!!)
dag 7: page --> bryce canyon (dit is 2,5 uur rijden, dus evt. zelf op dag 6
dag 8: bryce canyon
dag 9: bryce canyon --> zion nat.park
dag 10: zion nat.park!!!!!! (een echte topper!!!)
dag 11: zion nat. park --> death valley
dag 12: death valley --> yosemite
--> ev. langs sequoia nat.park
dag 13: yosemite
dag 14: yosemite --> san francisco
dag 15: san francisco

Misschien dan ik zelfs Death Valley zou verruilen voor Sequoia, maar dat komt omdat ik Death Valley niks aan vind. (toen wij er waren, was het er slechts 18 graden, blijkbaar verliest het dan veel van z'n charme)

Het blijft allemaal vrij krap, maar in iedergeval veel tijd in de Nationale Parken!
#9 - 09-03-2005, 21:48 uur
Reisverslag New York en Zuidwest USA: http://www.reisverslag.info

Inge

waarom vlieg je eigenlijk naar Los Angeles?
als je de dag erna weer vertrekt, is het dan niet handiger om meteen naar San Diego (of evt. Las Vegas te vliegen)?

ik zou ook zeker las vegas niet overslaan. ik ben ook geen stadsmens, maar las vegas heeft wel erg veel indruk gemaakt. hier gaan we dit jaar weer naar terug. de andere steden (SF; LA, maar deze niet echt bezocht; al is 1 dag sf toch wel het minimum  lees ik altijd ;)) vond ik persoonlijk niet zoveel aan.

ik vond death valley ook niet wat ik ervan verwacht had; behalve dat het verzengend heet was! ik wilde hier alleen maar weg  ;D
#10 - 10-03-2005, 15:47 uur

Hans B

Nieuw!
Hallo Lien,
je hebt al veel reactie gekregen, dan ook van mij er maar eentje bij. In jouw route kom je 2x in/langs Las Vegas. Ik vind het als vele anderen een stad die je -al is het maar voor een nacht- gezien moet hebben. Mijn voorstel is om vanaf San Diego, via El Centro, Blythe, Prescott naar Williams te rijden (425ml) en daar overnachten.
Dan door naar Grand Canyon, via Page, Bryce, Zion en naar Las Vegas en je route vervolgen.
14 dagen is heel erg kort, maar het moet kunnen.
groeten, Hans B.
#11 - 29-03-2005, 13:45 uur
« Laatst bewerkt op: 29-03-2005, 13:45 uur door Hans B »
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15