Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondreis in april

Discussie gestart

Dennis

Hallo allemaal,

Mijn vriendin en ik willen een rondreis gaan maken door het westen van Amerika. Nu hebben wij via de reis organisatie exit-reizen de onderstaande route gekregen als 1 van de mogelijke reizen. We willen echter ook graag de Grand Canyon bekijken, kan iemand mij vertellen of dit mogelijk is met deze reis? Is het verder een reis die makkelijk te doen is of zitten we de hele dag in de auto met deze reis? Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groetjes, Dennis

2 overnachtingen in San Francisco
1 overnachting in Lake Tahoe
1 overnachtingen in Fresno
1 overnachting in Bakersfield
2 overnachtingen in Las Vegas
1 overnachting in St. George
1 overnachting in Page
1 overnachtingen in Sedona
2 overnachtingen in Scottsdale
2 overnachtingen in Palm Springs
2 overnachtingen in Los Angeles
#1 - 17-02-2005, 10:35 uur

Mississippi

Kijk ook eens bij de vragen van AATJE.

Deze reis mist een overnachting in of bij de Grand Canyon tussen Page en Sedona.
Kan je van de zonsondergang genieten:#2 - 17-02-2005, 19:47 uur
« Laatst bewerkt op: 17-02-2005, 19:49 uur door Mr Mississippi »

Jez

Je zit zeker niet de hele dag in de auto; van LA naar Palm Springs bijv. is een kippe-eindje. En omdat het rijden in AMerika zeer prettig is, is het zeker goed te doen!

Ik vraag me alleen af waarom je 2 nachten in Palm Springs en in Scottsdale wilt overnachten. Gaat deze route langs de nationale parken? Zo ja, welke?
#3 - 18-02-2005, 15:10 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Bakvet

Als ik naar de overnachtingsplaatsen kijk, krijg ik de indruk dat Exit er alles aan heeft proberen te doen om een voordelige trip samen te stellen. Er zitten veel plaatsen tussen waar het prijspijl van de hoteltarieven lager is dan direct in de omgeving van de grote nationale parken. Daardoor lijkt en is het een voordelige reis, vergeleken met andere touroperators. We zagen het ook al aan Aatje, die blijkbaar een auto zonder goede voorlichting over de bijkomende kosten van de verzekeringen kreeg aangeboden.

Er zitten zeker nationale parken langs deze route.

Vanaf Lake Tahoe rijdt je door Yosemite naar Fresno. Te weinig tijd voor Yosemite, lijkt me. Dan ga je via Seqouia naar Bakersfield. In Fresno en Bakersfield zelf is niet veel te beleven.

Je kan eventueel via Death Valley naar Las Vegas rijden. Het is een National Scenic Highway door het park. Bovendien is het leuker om 's avonds in Las Vegas aan te komen dan overdag. Maar het is wel een eind om.

Las Vegas - St George is een kippeneindje. Ik denk dat het de bedoeling is dat je eerst naar Zion en/of Bryce Canyon gaat en dan weer terug. Daarna zou je van St George via de North Rim van de Grand Canyon naar Page kunnen gaan.

Of anders vanaf Page via de South Rim. Hou je ook rijdt naar Sedona, het zijn 'scenic' routes.

Scottsdale ligt naast Phoenix. Het is er lekker warm. Je kan bijvoorbeeld Saguaro National Park bezoeken bij Tucson of de Apache Trail rijden.

Dan is het een lange rit naar Palm Springs (via Joshua Tree?).

Vanaf Palm Springs via Disneyworld naar je hotel bij de luchthaven, en daana nog een dagje naar eigen inzicht te besteden (Hollywood, Santa Monica, Universal Studio's)
#4 - 18-02-2005, 21:31 uur

Dennis

Bedankt voor de reacties. Aangezien de reis nog een eind weg is kunnen we een andere reis overwegen. Ik heb o.a. op het forum gelezen dat je ook heel makkelijk op de bonnevooi weg kan gaan en zelf je overnachtingen kan plannen. Ik heb hier echter helemaal geen ervaring mee en ben er dus een beetje huiverig van. Verder weet ik nog niet veel van het westen, dan bedoel ik dus de mooie plekjes. Daarom leek het ons makkelijk om een kant en klare reis te nemen. Hieronder staat de beschrijving zoals ik die bij exit reizen heb opgevraagt, is dit een goede omschrijving of maken ze het mooier dan het al is. De bijkomende kosten voor de auto huur valt wel mee, dat is Ä65,- per auto per week en dan is die volledig verzekerd.

Als er mensen zijn die een ervaring hebben met andere reisorganisaties of mensen die een goed voorstel kunnen geven voor een eigen rondreis dan zijn die altijd welkom. Zelf zit ik na het bovenstaande eraan te denken om zelf iets te ondernemen, tips?

Alvast bedankt!!!

dag rijdt u naar Lake Tahoe in het Sierra Nevada gebergte. U logeert 1 nacht in het hotel Horizon Resort & Casino of in hotel Quality Inn Lake Tahoe wordt in de winter veel bezocht om het prachtige skigebied en in de zomer om het schitterende landschap.  

De volgende dag vervolgt u uw route via de Tioga Pass door het Yosemite National Park naar Fresno. U zult onder de indruk zijn van de enorme rotsformaties en de watervallen die u in dit park zult tegenkomen.  

De 5e dag rijdt u door het Kings Canyon- en Sequoia National Park, waar reusachtige Sequoiabomen groeien, naar Bakersfield. Ook  kunt u het Inyo National Forest bezoeken.  

De volgende morgen rijdt u door naar Las Vegas. Wij raden u aan om de route via Death Valley te rijden. Een woestijngebied waar u zowel bergen als zandvlaktes zult aantreffen. Hier groeien planten die nergens anders op de wereld voorkomen.  

De 8e dag rijdt u vanuit Las Vegas naar St. George in de staat Utah. Deze dag bezoekt u het Zion National Park. Dit park is een schitterend natuurgebied met granieten zuilen in alle soorten en maten.

De 9e dag rijdt u door naar Page, waar u 1 nacht in hotel Courtyard by Marriott logeert. Vanuit uw hotel kunt  u  u o.a. de volgende bezienswaardigheden bezoeken: the John Wesley Powell Museum, Grand Canyon, Monument Valley etc. Wanneer u een boottocht wilt maken kunt u bijvoorbeeld een tour maken naar de Rainbow Bridge.

De 10e dag rijdt u naar Sedona. U kunt vanuit uw hotel een bezoek brengen een Red Rock Country en Prescott National Forest.

De 11e dag rijdt u verder naar Scottsdale. Personen die van paardrijden houden, kunnen hun hart ophalen in deze vakantieplaats. Wanneer u van wandelen houdt, kunt u de woestijnflora van Scottsdale gaan verkennen. U logeert 2 nachten in hotel Pima Inn & Suites.

Vervolgens rijdt u de volgende ochtend naar Palm Springs, waar u 2 nachten in hotel Best Western Inn at Palm Springs logeert. In Palm Springs kunt u o.a. een bezoek brengen aan The Living Desert (een dierentuin met botanische tuinen) of het Palm Springs Desert Museum. In de Palm Canyon en Agua Caliente Indian Reservation vindt u de grootste concentratie van palmbomen in heel Noord-Amerika. Tevens kunt u een tour per kabelbaan maken met de Palm Springs Aerial Tramway waarbij u op 1790 meter hoogte een schitterend uitzicht heeft over de Mount San Jacinto State Wildernis Area.

De 15e dag rijdt u naar Los Angeles waar u de laatste 2 nachten in hotel Four Points Sheraton logeert. In Los Angeles kunt u o.a. een bezoek brengen aan: Disneyland, Universal Filmstudioís, Beverly Hills, Hollywood, Venice Beach en het J. Paul Getty Museum. U kunt natuurlijk ook gewoon relaxen aan een van de mooie zandstranden van Los Angeles. Op de dag van vertrek rijdt u met uw huurauto naar Dollar Rent-A-Car, waar u de huurauto weer inlevert. U wordt met de Dollar shuttlebus naar de vertrekhal van de luchthaven geb
#5 - 22-02-2005, 10:27 uur

renellen2001


2 overnachtingen in San Francisco
1 overnachting in Lake Tahoe
1 overnachtingen in Fresno
1 overnachting in Bakersfield
2 overnachtingen in Las Vegas
1 overnachting in St. George
1 overnachting in Page
1 overnachtingen in Sedona
2 overnachtingen in Scottsdale
2 overnachtingen in Palm Springs
2 overnachtingen in Los Angeles

Zie zeker de andere reacties op je reis. Ik moet eerlijk zeggen dat deze route mijn inziens niet een van de gunstigste is.  Als je yosemite wilt zien dan  dan is de planning erg haastig. Het kan erg druk zijn in het park en de route is langer omdat dat je over slinger wegen gaat ( wel erg mooi) Yosemite kan ook onbegaanbaar zijn ivm sneeuwval en zeker de Tioga pass zal dan afgesloten zijn.
2 overnachtingen in Palm Springs is teveel mits je inderdaad een Nat. Park gaat bezoeken.
Bryce canyon mis je met deze route en dat zou erg jammer zijn.
Zion bezoeken met een hotel overnachting in St George is wel te doen. Van Page naar Sedona is heel mooi maar de grand canyon bezoeken zit er dan niet bij.
Als ik eerlijk moet zijn dan zou ik voor een ander reisorganisatie gaan, een reis uitzoeken met de dingen die je een beetje wilt zien bijv een 10 daagse reis en daar waar je langer wilt blijven verlengen met een nacht of meer
 Of alleen vlucht , autohuur en 1 hotelovenachtingen via een reis organisatie en de rest zelf boeken via internet ( is heel goed te doen) Het voordeel is dat je dan zelf je reis kan samenstellen.
Weet niet hoeveel tijd je hebt gezien het feit dat je al in april weg wilt????????
#6 - 22-02-2005, 10:49 uur

Dennis

Ik zal de opties eens langslopen. Meer reacties en tips zijn altijd welkom.

En we hebben alle tij daar we volgend jar april pas gaan. ;)
#7 - 22-02-2005, 14:18 uur

Jez

Hoi Dennis!

Mijn advies: ga lekker op de bonnefooi! Vooral aangezien je in april gaat, dan zal het geen probleem zijn om een overnachting te vinden. Zo kun je zelf bepalen waar je wat langer wilt blijven, of kun je nog verder rijden als je "het wel geloofd".

Het vinden van een motel is goed te doen; wij hebben nooit moeite met het vinden ervan (zeker niet meer als je zou hebben naar het zoeken van het vooraf geboekte motel).
 Ik zorg altijd dat ik de "Travel Coupon Guide" bij me heb; deze vind je bij de autoverhuurder, Denny's, etc. Of kijk even op www.travelcouponguide.com Zo kun je onderweg kijken waar de (betaalbare) motels zitten.

Kijk ook eens op www.nps.gov voor de Nationale parken in Amerika. Dan kun je zelf bepalen welke parken je niet wilt missen.

Ik mis een beetje de Highway 1 in die reis van Exit (Van San Fransisco naar Los Angeles, langs de kust. Geweldig!), hoewel dat wel een iets andere route zou vragen. En het lijkt mij ook dat je meer tijd nodig hebt om de Grand Canyon te zien.

Misschien kun je overwegen om een "heel" rondje te maken, bijv. als volgt:

San Fransisco - Yosemite - Kings/Sequoia - Death Valley - Las Vegas - Zion & Bryce - Grand Canyon - Sedona - Los Angeles - San Fransisco (over de Highway 1)

Dit is meer een geŽikt rondje, maar zeker de moeite waard! Tenminste, dat is mijn advies.  ;)
#8 - 22-02-2005, 21:17 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

TommyGirl

Hoi Dennis,
Ik zou zeggen, ga zeker op de bonnefooi! Palm Springs zou je over kunnen slaan mits je naar Yoshua NP wilt gaan (is wel de moeite waard!). Ik zou niet de rit van EXIT reizen maken want je komt nergens wat echt de moeite waard is. Om ideeen op te doen valt er genoeg te zoeken op internet maar mijn idee zou zijn:
- LA
- Palm Springs (1 nacht, is nl wat op zijn retour) voor Yoshua NP
- Sedona (als tussenstop)
- Grand Canyon
- Zion NP (slapen in http://www.Cliffrose Lodge.com!!!! cliffroselodge.com)
- Las Vegas (kun je natuurlijk niet overslaan)
- Sommige mensen willen dan Death Valley niet overslaan maar ik vond het niet bijzonder, is wel leuk om doorheen te rijden maar ja, over smaak valt niet te twisten.
- Vanaf Death Valley moet je de Tioga Pass naar Yosemite nemen, alhoewel ik niet weet of die open is in April, moet je kijken op nps.gov
- Yosemite (wij sliepen in The Cedar Lodge en hadden beren in de voortuin!!)
- San Francisco
Je kunt terugrijden naar LA over route 1 maar je kunt ook vanaf SF terugvliegen zodat je elders in je vakantie wat meerdere nachten ergens kunt blijven. Bijvoorbeeld in Yosemite of ZION NP zodat je ook echt wat van die parken ziet.

In Yosemite kun je geweldig lopen en in ZION hebben wij de 'Angels Landing' gelopen. We waren kapot aangezien we geen ervaren lopers en klimmers zijn maar het is een aanrader.

Er zijn zo gigantisch veel mogelijkheden en ik zou wel een boek vol kunnen schrijven. Je moet eerst voor jezelf uitmaken wat je echt wilt zien en daaromheen plannen! Wij zijn 5 keer die kant van Amerika op gegaan en elk jaar was het weer geweldig. Dus ook Oregon, Washington, Montana en Wyoming zijn geweldig.

Veel reisplezier en geniet van het plannen.

PS: kijk ook eens op http://www.usatravelguide.nl
#9 - 22-02-2005, 23:39 uur

Dennis

Bedankt voor de reacties. Ik heb het er gister even met mijn vriendin over gehad en we gaan denk gewoon op de bonnefooi. We willen ongeveer 2 weken rondtrekken en hierna nog een aantal dagen verlengening in Disney. Tevens willen we een stop in San Diego om hier Sea World te bezichtigen. De routes die hierboven zijn genoemd lijkt me wel wat. Ik ben benieuwd of we dit makkelijk in 2 weken kunnen doen.

De reis zal ongeveer de volgende zijn, even snel uit mijn hoofd weet niet of het haalbaar is:

2 nachten San Fransisco
2 nachten Yosemite
1 nacht Kings/Sequoia
Door Death Valley naar Las Vegas
2 nachten Las Vegas
2 nachten Zion & Bryce
2 nachten Grand Canyon
1 nacht Sedona
2 nachten San Diego (Sea world)
3 nachten Los Angeles (Hollywood, Beverly Hills en misschien nog Universal studios)
4 nachten Anaheim (disney)
Los Angeles - San Fransisco (over de Highway 1) 2 dagen
2 nacht San Francisco

Is dit een reis die te doen is qua afstanden want ik heb hier echt geen idee van. Als ik in deze reis nog bezienswaardigheden mis laat het me dan weten.

Weet iemand toevallig een link op het internet waarin ik kan kijken wat de afstanden zijn?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groetjes, Dennis
#10 - 23-02-2005, 10:28 uur

TommyGirl

Beste Dennis,
Qua afstanden is het prima te doen. Als ik me er toch mee mag bemoeien zou ik de route andersom doen zodat je uiteindelijk van SF naar LA rijdt zodat je aan de 'goeie' kant van de weg rijd, je loopt nl het risico dat je nergens de weg af kunt omdat het doorgetrokken strepen zijn en door de bochten in bergen kun je niet goed zien of er tegemoet komend verkeer is.... (snap je wat ik bedoel?).  

3 Nachten LA en 4 nachten Anaheim zou ik erg veel vinden, maar ja, het is dan ook helaas niet mijn vakantie.  :)

Als je vanuit Yosemite naar Sequoia NP gaat mis je de Tioga Pass en dit is volgens mij het mooiste stukje USA. Als je vanaf de Tioga Pass gaat kun je in Bishop een lekker Hollands broodje halen bij Bakkerij Schat... :D
De rit vanuit Sequoia via Death Valley naar Las Vegas is erg lang (wij hebben het zelf ook eens gedaan) = 487 miles = 11 uur rijden!

Op de website van Rand McNally (zoiets als de ANWB hier) kun je de afstanden bereken. http://www.randmcnally.com

Wij vinden het jammer dat we zelf dit jaar niet naar de States kunnen (we hebben net een baby!) dus vinden het leuk om een ander te helpen, dus heb je nog vragen...... feel free!!

#11 - 23-02-2005, 13:02 uur

Dennis

we hebben net een baby!

Nog gefeliciteerd!

Wij wilde eerst ook dit jaar gaan maar mijn vriendin is nog geen 25 (ik ben zelf net een maand 25), dus we gaan dit jaar 3,5 weken naar Thailand toe, we vertrekken zondag. Ook hier gaan we rondtrekken.

Maar om weer terug te komen op Amerika. We willen een aantal dagen in Disney vertoeven (we zijn alle twee nogal disney gek) vandaar de 4 nachten anaheim. De 3 nachten LA is voornamelijk omdat mij het wel leuk lijkt om naar Universal Studios te gaan. Hoeveel dagen heb je nodig om Hollywood, Beverlyhills en iets van LA te zien?

Als we wel de Tioga pas willen doen hoe zouden we dan moeten rijden, moeten we dan Sequia overslaan of is er een andere mogelijkheid?
#12 - 23-02-2005, 16:51 uur

Norbert

Beverly Hills en Hollywood kun je makkelijk in 1 dag doen. Hollywood op zich stelt niet veel voor. De grootste trekpleister is natuurlijk de Walk of Fame. Verder valt er niet veel te zien.
Beverly Hills: hier kun je een kaart kopen met daarop aangetekend waar de "sterren" wonen. Vanaf de weg valt er niet veel te zien. Je ziet de daken van de huizen boven de hekken uitkomen en de oprit kun je vanaf de weg zien.
Wat bedoel je verder met Ôets van LA zien. Los Angeles is namelijk behoorlijk groot. Als je de Highway 1 neemt naar San Francisco dan kom je ook al door een mooi stuk Los Angeles.

Voor wat betreft de Tioga pas zie het stukje hieronder:
The Tioga and Glacier Point Roads are closed due to snow. They usually reopen in late May or June, depending on conditions

Je kunt deze weg dus niet in April rijden.
#13 - 23-02-2005, 19:01 uur

TommyGirl

Lekker: naar Thailand! Zijn we nooit geweest.....

Wat betreft de tioga pass of Sequoia, volgens mij is het inderdaad het een of het ander.... Mijn keuze zou dan toch de Tioga zijn, als deze weg al open is in April maar dat kun je tegen die tijd op de website van Yosemite kunnen vinden. De weg is in de winter gesloten i.v.m. sneeuwval.
Wij vonden LA niet geweldig. Universal studios is wel leuk maar verder zijn wij niet echt de stad in geweest, wij gaan altijd liever de natuur in dus wat betreft info over LA kan ik je niet veel over zeggen.

Nou heel veel plezier in Thailand!! Geniet er van!
#14 - 23-02-2005, 19:05 uur

Bakvet

2 nachten Yosemite
1 nacht Kings/Sequoia
Door Death Valley naar Las Vegas
2 nachten Las Vegas
2 nachten Zion & Bryce
2 nachten Grand Canyon
1 nacht Sedona
Three Rivers (Sequoia) naar Las Vegas over Death Valley is wel een eind hoor! Overnacht liever in de Furnace Creek Ranch in Death Valley zou ik willen adviseren. Lever er een dag Grand Canyon of een dag Anaheim/LA voor in.
#15 - 23-02-2005, 22:09 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15