Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondreis west amerika hawaii in 20 dagen

Discussie gestart

Suusje1986

Dit jaar gaan we in augustus 20 dagen naar west amerika en hawaii, we hebben geboekt via fox, dus onze hotels liggen al vast. Doordat we overal maar kort blijven zijn we goed aan het kijken wat we wel en niet willen zien maar lopen toch op sommige punten vast, hopelijk kunnen jullie helpen. Ik zal even onze reis hieronder zettden

Dag 1 amstedam - san francisco
Dag 2 san francisco
Dag 3 huurauto ophalen san francisco - pismo beach
Dag 4 pismo beach - los angeles
Dag 5 los angeles
Dag 6 los angeles - palm springs
Dag 7 palm springs - flagstaff
Dag 8 flagstaff - grand canyon ( overnachting is in page volgens de site )
Dag 9 grand canyon - bryce canyon
Dag 10 bryce cancyon - las vegas
Dag 11 las vegas
Dag 12 las vegas - bakersfield
Dag 13 bakersfield - yosemite national park
Dag 14 yosemite national park - san francisco
Dag 15 san fransico - hawaii
Dag 16 to 19 hawaii
Dag 19 en 20 hawaii - amsterdam

Nu zitten we in de knoop bij dag 8 en 9 ( achteraf hadden we daar een extra dag moeten hebben )
Omdat we volgens onze gegevens van flagstaff naar page rijden zitten we te twijfelen hoe we die dag het beste kunnen indelen, graag zouden we die dag tuba city, grand canyon en horshoe bend bezoeken. Om dan de volgende ochtend vroeg op te staan en naar de antilope canyon te gaan en door te rijden naar bryce canyon. Op de dag dat we van bryce cancyon naar las vegas rijden willen we nog naar het zion national park. Is dit haalbaar en wat is dan de beste volgorde?

Ook willen we naar alcatrez en zitten te twijfelen voor een dag of avondtour, mijn voorkeur gaat naar de avondtour, maar dan zouden we heel de dag moeten aanpassen om optijd daar te zijn in de avond en als we in de ochtend gaan hebben we heel de middag nog tijd om de rest te gaan zien.

Wie kan me helpen :)
#1 - 26-04-2015, 15:48 uur

Marianne

Tja, je kunt toch beter zelf boeken. Dan ben je beter voorbereid en kun je ook nog eens iets aanpassen. Op dag 8 is het dus niet Flagstaff - Grand Canyon maar Flagstaff - Grand Canyon - Page. Veel tijd voor de GC heb je dan niet. Misschien kun je proberen om al op dag 7 naar de Grand Canyon te rijden hoewel het wel een lange dag wordt. Zorg ervoor dat je elke dag vroeg opstaat, dan heb je het meeste aan de dag. Als je op dag 8 naar de GC gaat rij dan eerst via de 180 naar het park, en verlaat het park via de 163. Langs die route heb je mooie uitzichtpunten. Als je daarna naar Page rijdt (via de 89, niet de 89T) kom je langs Horseshoe Bend, dus dat kun je dan meteen meenemen. Zie voor dat stuk (in omgekeerde volgorde) mijn 2011-verslag. Tuba City zou ik vergeten, waarom wil je daar naartoe?
Lower Antelope Canyon kun je tegenwoordig reserveren; misschien wel handig om dat te doen voor de eerste toer van de dag.

Als je vroeg vertrekt uit Bryce (waar overnacht je?) heb je nog wel tijd om iets te doen in Zion. Rij weer via de 89 richting Zion (en niet via de I15). Je kunt om te beginnen in Zion, nog voor de tunnel, de Canyon Overlook Trail doen. Zie daarvoor mijn wandelsite. Vervolgens rij je door de tunnel richting de zuidingang van het park. Parkeer je auto en ga met de (verplichte) shuttlebus het park in. Het is leuk om met de bus helemaal naar het eind van de canyon te gaan. Daar heb je de Riverside Walk, maar er zijn ook leuke andere wandelingen die je kunt doen.

Het ergste van de route van Fox vind ik die stop in Bakersfield. Dat is niet de snelste en zeker niet de mooiste route naar Yosemite. Die ene nacht Yosemite is ook bijzonder weinig. Waar overnacht je? Ik zou proberen die overnachting in Bakersfield te vervangen door een overnachting in Bishop of Mammoth Lakes. Als dat niet via Fox kan gooi er dan zelf 100 dollar tegenaan en boek bijvoorbeeld de Motel6. Je rijdt dan de volgende dag via de Tioga Pass het park binnen. Zie voor die route bijvoorbeeld ons 2004- en 2006-verslag. voor de indeling in Yosemite is het goed om te weten waar je overnacht en of je Bakersfield wilt wijzigen.

Ik zou voor Alcatraz de ochtendtour doen. Je bent toch vroeg wakker, en je hebt daarna inderdaad nog de hele dag voor je. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook al veel doen als je vroeg op stap gaat. Maar het nadeel van de avondtour is inderdaad dat je goed op de tijd moet letten.
Je weet dat je vanaf 3 maanden van te voren kunt reserveren?

Marianne
#2 - 26-04-2015, 16:11 uur
« Laatst bewerkt op: 26-04-2015, 16:23 uur door Marianne »

hdeweert

Het word wel flink door rijden
Ik heb even het aantal KM er bij aan gegeven.

Dag 1 amstedam - san francisco
Dag 2 san francisco
Dag 3 huurauto ophalen san francisco - pismo beach  (389 km)
Dag 4 pismo beach - los angeles  (288 km)
Dag 5 los angeles
Dag 6 los angeles - palm springs (176 km)
Dag 7 palm springs flagstaff (623 km)
Dag 8 flagstaff - grand canyon ( overnachting is in page volgens de site ) (350km)
Dag 9 grand canyon '/Page- bryce canyon (245 km)
Dag 10 bryce cancyon - las vegas (403km )
Dag 11 las vegas
Dag 12 las vegas bakersfield (460 km)
Dag 13 bakersfield - yosemite national park (384km)
Dag 14 yosemite national park - san Francisco (324 km )
Dag 15 san fransico - hawaii
Dag 16 to 19 hawaii
Dag 19 en 20 hawaii - amsterdam
#3 - 26-04-2015, 17:24 uur

Cees A

Welkom op dit forum.
Die "knoop" van dag 7 en 8 is simpel op te lossen als je in Williams overnacht in plaats van Flagstaff

Nu is je schema:
Dag 7 Palm Springs - Flagstaff 
Dag 8 Flagstaff via Grand Canyon naar  Page 
Dag 9 Page - Bryce Canyon

Komend vanaf Palm Springs rij je nu Grand Canyon voorbij naar Flagstaff waardoor je op dag 8 weer dat hele stuk terug moet rijden.
Williams ligt meer in de richting.  Probeer je overnachting in Flagstaff te ruilen/om te boeken voor een in Williams en je probleem is opgelost.
Flagstaff en Williams zijn qua hotelprijzen vergelijkbaar dus ik verwacht dat het reisbureau hier geen problemen mee zal hebben

Je nieuwe schema wordt dan:
Dag 7 Palm Springs - Williams  565 km
Dag 8 Van Williams via Grand Canyon naar  Page 304 km
Dag 9 Page - Bryce Canyon  245 km
Je ziet dat je nu op zowel dag 7 als dag 8 minder km rijdt dan in je oude schema (zie rijafstanden in schema van H de Weert)
#4 - 26-04-2015, 17:33 uur
« Laatst bewerkt op: 26-04-2015, 17:45 uur door Cees A »

Suusje1986

Dankjewel voor jullie reacties,

De hotels die nu aangegeven staan zijn op voorbehoud, 10 dagen voor vertrek krijgen we pas de definitieve hotels.
Het is dus ook raar dat de route staat flagstaff - grand canyon en dan bij de hotels dat we in page slapen. In bakersfield is nog geen hotel aangegeven en in page quality inn at lake powel,

Ik ga volgende week even naar het reisburo en vragen of ze hier en daar wat kunnen wijzigen.

Opzich is de tip om op dag 7 naar de grand canyon tegaan ook een optie, die dag hebben we namelijk niet veel op de planning staan alleen yoshua three
#5 - 26-04-2015, 21:48 uur

Marianne

Als je nog naar Joshua Tree wilt wordt het te veel om nog naar de GC te gaan lijkt me, maar dat kun je ter plekke nog bekijken. Je zou JT evntueel kunnen doen tussen LA en Palm Springs.
Waar je ook zit in Bakersfield., ik zou echt Bakersfield vergeten. Kijk eens op www.mapquest.com voor de route van Las Vegas naar Yosemite Village (via Furnace Creek als je door death Valley wilt rijden) - die komt niet in de buurt van Bakersfield.

Jammer dat je pas zo laat hoort welke hotels je hebt, zo te zien kan dat nogal afwijken van de plaatsen die in de route staan.

Marianne
#6 - 26-04-2015, 22:01 uur

Suusje1986

In bruce canyon slapen we trouwens in de bryce view lodge
#7 - 26-04-2015, 22:01 uur

Suusje1986

Hoi marianne,

Ik ga proberen of ze bakersfield willen veranderen naar mammoth lake, heb net gekeken en dat lijkt me inderdaad logischer.

Mijn mam wou naar tuba city maar daar is alleen de balanced rock te zien dus denk dat we die schrappen

En dan van flagstaff naar de gc, en horshoe bend. En de volgende ochtend vroeg op om nog naar antilope canyon tegaan. En dan door naar bryce
#8 - 26-04-2015, 22:05 uur

Marianne

Voor Bryce zit je mooi, vlak bij het park! Mooi voor de prachtige uren vlak voor zonsondergang.
Mammoth Lakes is nog wel een eindje rijden vanuit Las Vegas maar het is wel te doen. En je hebt dan meer tijd voor Yosemite.

Marianne
#9 - 26-04-2015, 22:09 uur

Old Faithful

Als je op dag 8 naar de GC gaat rij dan eerst via de 180 naar het park, en verlaat het park via de 163. Langs die route heb je mooie uitzichtpunten.
Het is misschien spijkers op laag water zoeken (sorry, dat is niet de bedoeling  embarressed), maar ik denk dat je niet de 163 maar de 64 bedoelt. Suusje1986 kan dan inderdaad de uitzichtpunten aan de East Rim Drive meenemen.
#10 - 27-04-2015, 00:31 uur
Groet,

Old Faithful

Marianne

Oeps, geen idee waar die 163 vandaan komt.  embarressed
Toch maar de kaart erbij in het vervolg!

Marianne
#11 - 27-04-2015, 10:27 uur

Suusje1986

Haha ik was inderdaad al aan het zoeken geslagen naar die weg :)
#12 - 27-04-2015, 17:41 uur

Suusje1986

Ik heb het reisburo gebeld en de hotels wijzigen kon niet omdat het een vaste route is.
Ik heb nu een dagplanning gemaakt, willen jullie eens kijken of die logisch is.


Dag 2 san francisco: bezoeken van o.a alcatrez, golden gate brug, cable car, pier 39 union square
Dag 3 san francisco - pismo beach: via de kust erheen met o.a. Een stop in san simeon om naar de zee olifanten te gaan kijken. Verder hebben we niet veel op de planning. Verwacht dat we onderweg regelmatig zullen stoppen om van het uitzicht te genieten.
Dag 4 pismo beach - los angeles. Stop in santa barbarA verder nog niet veel gepland.
Dag 5 los angeles: hollywood, walk of fame, santa monica etc
Dag 6 los angeles - palm springs areal tramway
Dag 7 palm springs - flagstaff: yoshua three, en stuk van route 66 rijden
Dag 8 flagstaff - grand canyon: grand canyon en horshoe bend
Dag 9 grand canyon - bryce canyon: antilope canyon en bryce canyon
Dag 10 bryce canyon - las vegas: bryce canyon en zion
Dag 11 las vegas: boulevard, the stripp etc.
Dag 12 las vegas - bakersfield: via death valley, sierra nevada
Dag 13 bakersfield - yosemite national park: yosemite en sequoia
Dag 14 yosemite national park - san francisco

Nu zag ik dat de tour van half 12 in lower antilope canyon het mooiste is, maar zou dat te laat zijn als we dan smiddags pas naar bryce kunnen rijden. Op dag 10 kunnen we in de ochtend ook nog naar bryce of halen we dat niet met zion?

Dankje voor de tips weer


#13 - 28-04-2015, 20:10 uur

Cees A

Op dag 7 rij je van Palm Springs naar Flagstaff.
Een hele rit, als je ook nog via Oatman wil rijden ben je 6 uur onderweg. (excl. lunchstop, rustpauzes, plasstops e.d.)
Op deze dag ook nog eens Joshua Tree bekijken gaat je niet lukken.
Bezoek daarom Joshua Tree op dag 6. Op die dag rij je alleen maar van LA naar Palm Springs, maar 2 uurtjes rijden, en heb je veel meer tijd.

Op dag 10 rij je van Bryce naar Las Vegas via Zion.
Veel tijd voor Zion heb je niet, maar loop in ieder geval de (korte) Canyon Overlook Trail.
De parkeerplaats voor die trail is ongeveer 100 meter voor de tunnel in Zion nat.park.
Bekijk de foto's: http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/utah/zion/canyonoverlooktrailfoto.html

V.w.b. Antelope Canyon:
Waarom ga je niet naar de Lower Antelope Canyon ? Die is veel mooier (vind ik) veel langer en veel minder toeristisch.
Je kunt daar zonder reservering terecht.
Als je vroeg gaat is het nog niet druk en kun je met een van de eerste groepjes mee de canyon in.
Je bent dan de rest van de dag vrij om naar Bryce te rijden.
Foto's Lower:  http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/bezienswaardigheden/lowerantelopecanyon/lowerac-foto-groot.html
#14 - 28-04-2015, 22:16 uur

Suusje1986

Cees bedankt voor je reactie,

We willen inderdaad naar de lower antelope canyon alleen daar las ik over dat het het mooiste is om de tour van half 12 te pakken, kloot dat of zeg je dat maakt niet uit. Als we dan in de middag doorrijden naar bryce kunnen we daar misschien nog de zonsondergang zien.

Op dag 7 als we dan yoshua three bezoeken, halen we het dan ook om e arival tramway te bezoeken?
#15 - 28-04-2015, 22:25 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15