Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Westen (West) => Topic gestart door: Harm op 02-01-2005, 18:20 uur

Titel: Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Harm op 02-01-2005, 18:20 uur
Hallo iedereen,

Samen met mijn vriendin ben ik bezig om een autorondreis te plannen in sept. 2005.
We hebben een aantal vragen waar de doorgewinterde USA-kenners ons mee kunnen helpen;

1. Is San Diego de moeite waard om op te nemen in het reisschema, ons lijkt het leuk maar het wordt niet echt veel opgenomen in de routes van de bekende touroperators.

2. We twijfelen om de vakantie te verlengen met 4/5 dagen Hawaii, wie kan ons van advies voorzien.

3. Hoe groot is het verschil tussen toeristen- en de  middenklassehotels zoals aangeboden bij de diverse touroperators, bv. BW tov Renaissance

4. Welke touroperator adviseren jullie, wij hebben hele positieve ervaringen met Travel Trend tijdens onze rondreis door Maleisie vorig jaar, maar we staan open voor suggesties..

Alvast bedankt voor jullie reacties en ga zo door!!
Vooor  "USA-beginners" zoals wij is dit een perfect platform om ideen etc op te doen!

Groeten,
harm & Sharon
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Makki op 02-01-2005, 18:35 uur
Hallo Ham en Sharon,

San Diego is een heel leuke stad. Veel plaatsen zijn er gemakkelijk te voet bereikbaar. Natuurlijk is ook deze stad uitgestrekt, zodat een degelijk openbaar vervoersysteem je naar alle uithoeken brengt. Een wagen is ook hier een must maar de goedkope parkingmogelijkheden  zijn eerder beperkt.
Vooral te bezoeken zijn de Old Town, de haven en de Gaslamp Quarter (zeer gezellig 's avonds).

Verlengen naar Hawaii (ik veronderstel het eiland Oahu) voor een viertal dagen is mijn inziens wel heel kort. De Hawaii-eilanden zijn prachtig en verdienen een veel langer bezoek. Wil je enkel wat zonnen aan het vermaarde Waikikistrand en genieten van de Hawaiiaanse sfeer, dan zijn 5 dagen voldoende.

Wat jouw vraag over de touroperators betreft, moet ik je het antwoord schuldig blijven (ik regel steeds mijn reizen naar de US en Hawaii zelf).

Groeten
Makki
 
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Jikkie op 02-01-2005, 18:53 uur
Hallo,

Een rondreis door Amerika kun je gemakkelijk zelf regelen. Boek alleen de vlucht, de autohuur en de 1e hotelovernachting bij je reisbureau. Er zijn in Amerika zoveel overnachtingsmogelijkheden.
Het is echt geen probleem om een overnachtingsplek te vinden. Bovendien, waarom zou je een luxe hotelkamer nemen als je er toch alleen maar bent om te slapen.... ??

De meeste eenvoudige motels (o.a. Motel6) hebben ook faciliteiten zoals een zwembad, washok.

San Diego kun je in 1 dag bekijken, naast hetgeen Makki beschrijft is ook Seaport Village aan te raden; gezellige kleine winkeltjes, een parkje en zicht op de haven. In een wolkenkrabber nabij kun je met de lift naar de hoogste verdieping waar je een geweldig uitzicht hebt over San Diego. Ook een bootexcursie in de haven is leuk om te doen.

Een alternatief voor een strandvakantie zou ook L.A. kunnen zijn;    op de stranden bij Venice Beach en Santa Monica.

Groetjes, Jikkie
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Bakvet op 02-01-2005, 19:00 uur
Vraag 1 (San Diego?): Pas. Ik vind alles leuk.

Vraag 2 (Hawaii erbij?): Doen! Als je de keus heb, ga dan voor Maui en niet voor Oahu. Het eerste eiland is een tropisch paradijs, het laatste lijkt veel te veel op de VS zelf. Wel mee eens dat het kort is.

Vraag 3 (Hotelklasse): Ik dacht altijd dat toeristen- en middenklasse hetzelfde waren. Maar misschien heb ik het mis. Hotels zoals Renaissance zijn hotels met eigen restaurant en room service. Dat heeft het voordeeld dat je 's ochtends en 's avonds niet de deur uit hoeft om te eten, het mag natuurlijk wel. Wat ik zelf ideaal vind aan die luxe hotels is dat ze een zeer uitgebreid ontbijtbuffet aanbieden. Je kan hierdoor makkelijk de lunch overslaan. Ook 's avonds (als je meestal erg moe bent) hoef je niet naar een restaurant op zoek te gaan. Verder heb je er betere sportaccomodaties e.d., de ontvangst is veel luxer, 's ochtends ligt er een krant voor de deur, noem maar op. Het is echt niet te vergelijken met motel 6. Bij motel 6 kan je tot 10 uur 's ochtend koffie halen bij de receptie, bij de duurdere hotels heb je een koffiezetter op de kamer. Bij motel 6 is het kinderbadje open van 10 tot 9.30u en hebben ze geen hot tub. Bij de luxere hotels kan je gerust om 6 uur 's morgens of om 10 uur 's avonds nog een baantje trekken of van de hot tub gebruik maken.

Maar als je een georganiseerde reis boekt, dan is je programma meestal al zo overvol  dat je eigenlijk te weinig tijd hebt om van al die extra luxe te kunnen genieten. Als ik om binnen het budget te blijven zou moeten kiezen tussen luxere hotels of een wat luxere auto, zou ik altijd voor het laatste kiezen.

Vraag 4 (Welke touroperator) Dat maakt echt allemaal niet zoveel uit, het is veel belangrijker dat je er de reis kan boeken die jij graag wil maken.

Nog een tip: als je helemaal naar Hawaii vliegt, wordt dan voor je vertrekt Frequent Flier bij de betreffende luchtvaartmaatschappij. Het levert je namelijk enorm veel mijlen op.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Harm op 02-01-2005, 20:53 uur
Dank voor de snelle reacties!
Wat Hawaii betreft hadden we zowiezo al besloten dat het Maui moest worden.

Wat de hotels betreft zijn deze (bijna) altijd op basis van logies dus alleen overnachting, dit in tegenstelling met bv. maleisie.
We neigen zelf ook naar de wat goedkopere hotels en inderdaad een Full Size auto voor ons tween.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Ebelix op 02-01-2005, 22:39 uur
Harm,

San Diego is in mijn ogen een must. Het is een van de leukste steden in Amerika. Het park in San Diego is erg leuk om in te wandelen en er zijn veel leuke musea. De Zoo in S.D. is ook een aanrader. Seaworld is ook een bezoek waard.

In het centrum van S.D. is ook nog een leuke mall.

Ik zou zeggen doen.

Wat betreft Hawaii daar kan ik niet over mee praten. Ik vind het op zich erg kort als je zolang moet vliegen. Besteed de dagen aan het strand in Californie. Tussen LA en SD zijn veel leuke plaatsjes waar je strandvakantie kan houden.

De reis zou ik helemaal zelf samenstellen en alleen bij een reisorganisatie je ticket en de autohuur regelen (autohuur bij Hotelplan. Deze is het goedkoopst)

Ik heb bijna altijd goede ervaringen met BW, Choice hotels, Motel 6, Ramada, HOJO kort alle grote hotelketens. Het fijne is dat je de kamers van te voren kan reserveren maar op de dag zelf nog kan annuleren (let op de tijd meestal voor 6 uur en soms voor 4 uur) als je ergens anders wil stoppen

Veel plezier met het samenstellen van je reis.  
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: PBa op 03-01-2005, 13:17 uur
Wij hebben ook getwijffeld om naar Hawaii te gaan. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een stopover in New York. Dit was p.p. bijna 300 euro goedkoper (bij KLM).

Dus wellicht is dit een leuk alternatief!

Wat betreft San Diego hoor ik veel verschillende verhalen. Sommige mensen vinden het gewellidig, maar een aantal collega's vonden het zonde van hun tijd. Ik denk dat het erg afhangt van wat je er wilt gaan doen. (die collega's hadden zelf liever langer in San Francisco gebleven i.p.v. San Diego)
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Norbert op 03-01-2005, 16:29 uur
San Diego kan ik geen oordeel over geven, ik ben daar nog nooit geweest.
Wat betreft de hotels, ik zou alleen het eerste hotel boeken in Nederland in combinatie met vlucht en autohuur. De rest van de hotels kun je ter plekke regelen.
Wat betreft het soort hotels, ik kijk meestal even hoe het hotel er van de buitenkant eruit ziet en of het in het tourbook van de AAA staat. Als de prijs die ze vragen voor een kamer in mijn ogen redelijk is, vraag ik altijd even of ik een kamer mag bekijken. Als de kamer er niet netjes uitziet, dan neem ik altijd een ander hotel.
De hotel die in het tourbook van de AAA staan, hebben een waardering uitgedrukt in diamantjes. Meestal kijk ik bij de hotels die drie diamantjes hebben.

Over Hawaii kan ik je helaas ook niet vertellen omdat ik er nog nooit geweest ben. Lijkt mij wel leuk om daar een keer naar toe te gaan. Maar 4/5 dagen alleen een strandvakantie op Hawaii, zou ik zonde van het geld vinden.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Ebelix op 03-01-2005, 16:41 uur
Wij hebben ook getwijffeld om naar Hawaii te gaan. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een stopover in New York. Dit was p.p. bijna 300 euro goedkoper (bij KLM).

Dus wellicht is dit een leuk alternatief!

Wat betreft San Diego hoor ik veel verschillende verhalen. Sommige mensen vinden het gewellidig, maar een aantal collega's vonden het zonde van hun tijd. Ik denk dat het erg afhangt van wat je er wilt gaan doen. (die collega's hadden zelf liever langer in San Francisco gebleven i.p.v. San Diego)

JA smaken verschillen. Ik vind bijvoorbeeld niets aan San Fransisco. Veel te toeristisch.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Harm op 03-01-2005, 16:59 uur
heb inmiddels ook een offerte ontvangen van Tioga Tours.
Zij adviseren ook om ter plekke de hotels te boeken en niet van te voren. Ik vind dat toch een beetje tricky,
maar overtuig me maar,
is er bv. echt genoeg plek, het is nog bijna hoogseizoen?
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Norbert op 03-01-2005, 20:37 uur
Ik ben altijd eind augustus begin september naar Amerika geweest. Het hoogseizoen is dan inmiddels voorbij. Op al mijn vier de reizen naar Amerika heb ik nog nooit problemen gehad met het vinden van een hotelkamer.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: PBa op 03-01-2005, 20:48 uur
Wij hebben er voor gekozen hier een aantal hotels alvast te regelen. Het kost wellicht iets meer (via reisbureau is in veel gevallen even duur als via bijvoorbeeld Expedia.nl). Alleen het scheelt daar een hoop tijd en onzekerheid.

Het geeft mijn i.i.g. een beter gevoel als alles geregeld is.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Jez op 03-01-2005, 20:54 uur
Ik ben steeds op de bonnefooi gegaan en heb nooit problemen gehad een motel te vinden.
Over de grote steden weet ik niet; slaap dan bij familie, maar zeker onderweg is het geen punt. Ik vind het zelf prettiger niets te boeken, omdat je dan vrij bent waar je wilt overnachten. Ik maak wel altijd een route en probeer te plannen waar we willen overnachten, maar het gebeurd wel dat we besluiten nog even door te rijden of juist eerder een plek te zoeken. Dan zit je niet vast aan een bepaalde overnachting. En dat "zoeken" stelt niet veel voor; bij het 1e, soms 2e motel hadden we altijd wel plek. Als je van te voren hebt geboekt, moet je tenslotte ook zoeken, om het juiste motel te vinden. En wat ik een groot voordeel vind: je ziet eerst het motel voordat je geboekt hebt!
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Norbert op 03-01-2005, 21:12 uur
Ik kies er ook altijd voor om eerst een hotelkamer van binnen te bekijken, voordat ik besluit of ik in dat hotel wil overnachten.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: dutchie3671 op 03-01-2005, 21:22 uur
Hallo allemaal..

Ik woon inmiddels al ruim 4 jaar in Amerika. Ben met een amerikaanse getrouwd. Maar de eerste keer dat ik naar Amerika ging had ik ook alleen een vlucht en een auto geboekt. Het is inderdaad waar dat je geen reserveringen hoeft te maken. Er is meestal genoeg verkrijgbaar.

Ik ben de eerste keer van NY naar San Francisco gereden. Naar het zuiden naar San Diego.. en weer helemaal terug naar NY.  13,000 kilometer. En na die trip heb ik nog vele trips gemaakt.

Mijn advies is dan ook om in de buurt van waar je wil overnachten je even naar de lokale tourist infomation center gaat en daar een foldertje oppikt met hotels etc. Dan kan je de mooiste B&B's vinden en meteen boeken voor die nacht. Of de hotels en motels bellen. Voordat je echter betaald en incheckt.. vraag of je de kamer eerst mag zien. Dat voorkomt dat je op slechte plaatsen uitkomt.

Ik kan vele dingen aanraden.. Van paardrijden op het strand tot ballon vaartjes in California.. Dus als mensen vragen hebben beantwoord ik het graag.

Goede reis!

Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Bakvet op 04-01-2005, 00:24 uur
heb inmiddels ook een offerte ontvangen van Tioga Tours.
Zij adviseren ook om ter plekke de hotels te boeken en niet van te voren. Ik vind dat toch een beetje tricky,
maar overtuig me maar,
is er bv. echt genoeg plek, het is nog bijna hoogseizoen?

Tioga heeft geen individuele rondreizen in het programma, dus die zullen zo'n soort kant-en-klaar reis ook niet adviseren. Je hebt best wel gelijk met dat het "nog bijna hoogseizoen" is. Het eerste weekend van september is een druk reisweekend. In sommige bestemmingen zal je dan niet zo makkelijk een hotelkamer vinden. Denk bijvoorbeeld aan San Francisco, Yosemite, Lake Tahoe, hotels aan de kust. Als je er voor zorgt dat je in dat weekend niet in een populaire toeristenplaats zit, heb je er geen last van.

Volgens mij is het in het plaatsje Moab in Utah, dat uitvalsbasis is voor Arches en Canyonlands, ook nog erg druk in september. Hetzelfde geldt voor de Grand Canyon en misschien voor Springdale bij Zion National Park. Als ik in september naar een van die bestemmingen zou gaan, zou ik proberen vooraf iets te reserveren via Internet of een reisbureau. Verder: als je naar Las Vegas gaat, houd er dan rekening mee dat de overnachtingsprijzen op vrijdag en zaterdag twee keer zo hoog liggen als doordeweeks. Er is niet echt een reden waarom je daar in het weekend zou willen zijn, de show gaat gewoon zeven dagen per week door.

Ik ben ook heel vaak in september naar het westen geweest, dit jaar nog zelfs, en boek altijd alleen hotels voor de eerste en laatste dagen van de trip.

Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Norbert op 04-01-2005, 19:06 uur
Ik heb vorig jaar ook in Moab overnacht in september, maar ik had geen moeite om een kamer te vinden.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Jez op 04-01-2005, 21:11 uur
En ik ben er op 1 oktober geweest, maar moest wel moeite doen voor een kamer: er was een ouwe-mannen-ping-pong-wedstrijd ofzo en daardoor waren veel motels bezet.

Heeft er ook iemand in dat restaurant op de berg gegeten? Persoonlijk vond ik het niet zo; we hadden waarschijnlijk veel lekkerder voor veel minder bij de plaatselijke Danny's gegeten........ maar het uitzicht was grandioos.

Mocht er iemand in Moab willen slapen, ik weet een geweldig motelletje daar!
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Jaimy op 04-01-2005, 21:56 uur
Ja daar heb ik ook gegeten daar boven op de berg.Wat een steile weg zeg zo in het pikdonker .Ach wij waren in gesprek met wat  Nederlandse mensen , genietend van het uitzicht ,
al met al wel apart.Tijdje geleden ben ik weer in Moab geweest en toen moest ik zeker 45 min wachten op m n pizza bij de pizzahut dus dat was ook niet top.Geslapen in Moab Valley Inn :blijft een toppertje , zwembadje erbij, prachtige kamers .Precies aan het eind/begin van Moab ( niet de kant van Arches /Canyonlands ) .

 
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Jez op 04-01-2005, 22:17 uur
Wij sliepen in de "Cottage Inn Motel": een 2-kamer-motel met een meest aardige eigenaar. De kamer was hartstikke gezellig, 2-pers bed en 1 pers., airco, magnetron, koelkast, tv en dat voor maar 50 dollar, terwijl hij er veel meer voor had kunnen vragen vanwege schaarste op dat moment.
Kijk anders eens op onze website (USA 2004)
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Deion op 05-01-2005, 10:04 uur
Ik vond San Diego zeker een leuke stad en de moeite waard. De Zoo, Seaworld, Old Town zijn leuke dingen om te bezoeken. Ook kan je lekker winkelen in Horton Plaza, een groot winkelcentrum met voor elk wat wils.

Over Hawaii kan ik niks zeggen, ben ik nog niet geweest.

Wat betreft hotels kan ik zeggen dat hotels als Best Western, Quality Inn, Holiday Inn en dergelijke prima voldoen. Zoals als eerder werd gezegd slaap je er alleen en daar komt bovendien nog eens bij dat de Amerikaanse hotels altijd vrij luxe zijn. Groot bed of twee bedden, TV, koelkast, airco en dergelijke zijn vrijwel altijd standaard.
Ik boek altijd alles van te voren, want dan hoeven we niet te zoeken naar een hotel of voor een gesloten deur te staan.
Dit jaar nog meegemaakt dat mensen vele kilometers terug moesten rijden omdat het hotel vol zat. Ik heb het dan over locaties als Grand Canyon en Bryce Canyon. Het was ook nog redelijk druk in serptember dit jaar, met vooral veel Japanners die we overal weer tegen kwamen.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: lien op 05-01-2005, 16:02 uur
hey,

ik ga binnenkort ook rondtrekken in west amerika... wat wel jammer is, is dat we in het hoogseizoen moeten gaan (bouwverlof he  ::) )

is het te doen om dan maar 1 hotel te boeken, en de rest onderweg te zoeken?  want dat hadden ze in het reisbureau wel afgeraden....
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Deion op 05-01-2005, 17:32 uur
hey,

ik ga binnenkort ook rondtrekken in west amerika... wat wel jammer is, is dat we in het hoogseizoen moeten gaan (bouwverlof he  ::) )

is het te doen om dan maar 1 hotel te boeken, en de rest onderweg te zoeken?  want dat hadden ze in het reisbureau wel afgeraden....

Het is zeker te doen, het is maar wat je voorkeur is.
Ik boek altijd alles van te voren zodat we niet hoeven te zoeken en altijd plek hebben.
Zoals al vaker gezegd is, op sommige plekken zoals Bryce Canyon en Grand Canyon kan het erg druk worden en dan is een boeking wel handig. De opmerking dat je niet van te voren moet boeken omdat je dan kan afwijken van je route gaat voor mij niet op omdat ik graag de route volg en dan zie je nog genoeg.
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: lien op 05-01-2005, 18:01 uur
ik denk dat we ook gewoon alles gaan vastleggen, hoewel het anders misschien wel goedkoper zou uitkomen...

nog een vraagje:

is het sequoia national park de moeite waard om echt een overnachting voor te voorzien?  of is er langs rijden voldoende?  
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Jez op 05-01-2005, 20:17 uur
Wij vonden Sequoia geweldig! (Maar dit was ook het allereerste NP dat we bezochten) Of je er langer wilt blijven hangt er vanaf wat je er wilt doen. Wij zijn geen wandelaars, maar rijden liever en stoppen als we ergens foto's willen maken (we zijn wl foto-freaks). Voor ons was het dus voldoende er op ons gemak doorheen te rijden, naar onze volgende bestemming. Het ligt er dus aan wat je er wil doen en waar je daarna naartoe "moet".
Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: Jikkie op 05-01-2005, 21:08 uur
Hallo,

Wij hebben vorig jaar ook in het hoogseizoen (van 1 t/m 23 aug.) ook een rondreis gemaakt door ZW USA/Canada - zijn nl. ook gebonden aan bouwvakvakantie-
De vlucht, autohuur en 1e hotelovernachting hebben wij geboekt bij een reisbureau.

Wij waren vooraf ook wel een beetje bang dat wij geen overnachtingsplek konden vinden, maar ik moet je zeggen dit is mij 200% meegevallen, echt waar !!
Er zijn zoveel motels/hotels, je vindt altijd een plekje - je moet natuurlijk niet ontzettend kieskeurig zijn, maar het gaat toch maar alleen om een paar uurtjes n dan slaap je ook nog.

Het is de vraag of de overnachting dan binnen je budget valt, wij hadden vooraf bedacht $ 50 - $ 80 per kamer/overnachting te besteden. Gemiddeld gezien kwamen we hier wel mee uit, de ene keer zelfs beneden het budget en de andere keer iets daarboven.

Wij waren meestal 's avonds 18.00 uur op de plaats van bestemming. Dan heb je tijd zat om een motel te zoeken.
In het weekend (vrijdag/zaterdag) moet je soms wat langer zoeken.
Ook moet je geen motel zoeken in een dorp/stad in een Nationaal Park, liever een plaats ervoor. Dit bespaart je heeel veeel $$$

Een motelketen die ons goed beviel was Motel 6; kamers schoon/netjes, goede bedden en niet duur. In een kamer ligt een boekje met alle motel 6 en in de USA. Dit boekje mag je meenemen en zo kun je dus ook uitzoeken waar de volgende Motel 6 op jullie route zit.

Ik hoop jullie enigszins ervan te hebben overtuigd dat vastleggen van een motel/hotelkamer echt niet nodig is, ook niet in het hoogseizoen.

V.w.b. park Sequoia NP zou ik zeggen, altijd doen ! Wij zijn ook zoals Jez geen wandelaars en je kunt gemakkelijk door het park rijden. Het is echt indrukwekkend om zulke grote bomen te zien.
Aanrader !

Succes met de voorbereidingen (leuk)

Titel: Re:Rondreis West USA; een paar vragen!!
Bericht door: renellen2001 op 06-01-2005, 19:25 uur
De autohuur , ticket en de eerste hotelovernachting in nederland boeken is het beste. En dan verder..............zoeken. Maar als je toch wat zekerheid wil dan kan je heel goed een motel boeken via internet( Via een reisorganisatie is een motel boeken vaak duurder en pp). Hebben wij inmiddels een paar keer gedaan en nooit problemen gehad. Ik zou niet via expedia boeken maar gewoon op de website van desbetreffende keten bijv: www.motel6.com, www.redroofinn.com enz. Succes!