Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Route

Discussie gestart

Ger

Hallo forumleden
Ik ben, zoals velen, bezig met een route te plannen voor de komende vakantie in mei/juni 2009. We gaan 4 weken met een camper.
Omdat ik nog nooit in deze streek geweest ben is alles nog nieuw voor mij en heb ik veel vragen.
Hier komen er vast een paar :
Ik wil graag weten of alle wegen met een camper ( C26-28) bereden mogen worden op deze route.
Ik heb 3500 miles geboekt . De route zelf is 2690 miles maar je rijdt ook veel buiten de routes om..is dit dus wel genoeg ?
Tips zijn natuurlijk altijd welkom..

De route :     ( + aantal dagen verblijf )

San Francisco (California)
Carmel / Monterey (California)                     2
San Simeon (California)                                1
Los Angeles (California)                               1
Joshua Tree (California)                               2
Grand Canyon NP South Rim (Arizona)        2
Page (Arizona)                                             1
Monument Valley (Arizona)                          1
Mesa Ver! de NP (Colorado)                        1
Arches NP (Utah)                                         1
Capitol Reef NP (Utah)                                1
Bryce Canyon NP (Utah)                              1
Zion NP (Utah)                                             1
Las Vegas (Nevada)                                     2
Mono Lake (California)                                 1
Yosemite (California) Via Tioga                    2
Pass, alleen in zomermaanden.
San Francisco (California)                            3
#1 - 08-11-2008, 11:07 uur

Satin13

Als je wil weten met welke camper je in wel National Park kan rijden, kan je best eens kijken op de website van het betreffende park. Er staat op welke weken je kan berijden/vermijden en op welke campsites je eventueel kan staan. Je vindt alle parken op :

http://www.nps.gov/

Veel plezier met de voorbereiding!
Groetjes,
#2 - 08-11-2008, 12:25 uur
USA rocks!
hdeweert

Hallo Ger
Je route ziet er ongeveer zo uit

Bekijk eens goed wat je wilt gaan doen en hoelang je er over doet.
Stadjes als Carmel , Monterey en San Simeon zijn leuk om even te verblijven, maar om er een dag voor uit te trekken is wat te veel van het goede.
Zo zijn er ook parken zoals Joshua Tree , Monument Valley en Mono Lake die te bezoeken zijn tijdens de rit er langs/doorheen, terwijl je voor Arches . Bryce en Zion als natuur liefhebber meer tijd kwijt bent dan de tijd die je er voor gereserveerd hebt.
Ook de rit van Joshua Tree naar de GC is wat erg lang zeker met een camper. Verder is de kans dat de tioga pas open is in de tijd dat jullie gaan erg groot.
Sucses
Harm
#3 - 08-11-2008, 14:43 uur

Ger

Beste Harm

Wat fijn dat je zo snel reageert op mijn vragen.
De route die ik gemaakt heb is slechts de eerste opzet. Ik weet nog niet wat ik onderweg allemaal tegen kan komen.We zullen veel stoppen onderweg
en hebben dus helemaal geen haast.
Mijn gedachte was alleen om per dag max. 200 miles te rijden. De dagen zijn slechts een indicatie en wil niet zeggen dat we daar blijven.
Er zal dus nog wel het e.e.a. aangepast worden n.a.v. tips die ik zal ontvangen.
Natuurlijk blijven we in de door jou genoemde parken lager dan 1 dag en kan het ook zo zijn dat we in 1 dag al van SF naar LA rijden
maar dat zien we terplaatste wel. We reserveren nooit wat. Dat is het voordeel van een camper. Is het mooi dan blijf je langer, valt het tegen
dan ga je verder.
Hoe kom je zo snel aan dat mooie kaartje ?
#4 - 08-11-2008, 17:05 uur

Bakvet

Ger, mooi kaartje inderdaad. Toch vind ik de planning van je reis helemaal niet gek voor een trip met een camper, ik zou zelfs zeggen: 't is een perfect uitgangspunt.

Persoonlijk neem ik altijd een tentje mee maar doe voornamelijk hotels/motels aan. Het is vaak zo dat als ik met m'n tent op een bij het auto-rondreis publiek "minder populaire" plaats sta, dat ik denk: ik blijf nog een dag langer. Voor de sfeer ter plaatse, voor het uitzicht, voor de natuur, enzovoort.

Ik zou wel, anders dan op het kaartje, via Death Valley naar Mono Lake rijden en midden in Death Valley, omgeving Furnace Creek, overnachten.
#5 - 08-11-2008, 19:00 uur

Marianne

Mooie route!

Schrijf het nog wat verder uit, en zet de afstanden erbij. Uitgangspunt van 200 mijl per dag is prima, maar het is helemaal niet erg als er eens een langere dag tussen zit,dat geeft je ergens anders meer tijd. Je schrijft dat je flexibel bent met een camper, nu zal dat in de tijd dat jij gaat inderdaad ook wel gaan,maar houd er rekening mee dat de campgrounds in de parken welsnel vol kunenn lopen. Zeker in Yosemite loop je kans dat je niet in de vallei terecht kunt als je niet tijdig reserveert (en de campgrounds buiten de vallei zijn zo vroeg in het jaar nog niet open).
Als je met de camper nog door Death Valley mag rijden zou ik dat zeker doen, check het wel even bij de verhuurder.
Twee dagen voor Joshua Tree lijkt me wat veel, ik zou meer tijd voor Yosemite uittrekken, vooral in het voorjaar omdat dan de watervallen prachtig zijn. Je kunt er geweldig wandelen, maar ook fietsen, raften op de Merced, etc.

Mesa Verde hebben wij deze zomer voor het eerst bezocht. Ik vond het erg mooi en interessant maar houd er rekening mee dat je veel tijd uit moet trekken voor een bezoek omdat je veel gebouwen alleen met een ranger kunt bezoeken, en bovendien zijn de afstanden in het park behoorlijk groot.
Voor Arches is 1 dag voldoendemaar je zou ook nog een bezoek aan Canyonlands kunnen brengen, en ook Moab is een leuke plaats om wat langer te blijven. Je kunt er ook raften en mountainbiken.

Marianne

PA het kaartjevan Harm is gemaakt met Streets & Trips. Je kunt zelf je route bekijken met GoogleMaps.
#6 - 08-11-2008, 21:45 uur

Ger

Hallo Marianne
Ik sta versteld van de snelheid van adviesen die ik in dit forum krijg. De afstanden van mijn routeplanning zijn bekend.
Er zitten ook stukken tussen van meer dan 300 miles en vind ik ook niet erg. Goeie tip om voor de Mesa Verde wat meer tijd uit te trekken
maar dit gaat weer tenkoste van een andere bestemming. Er is ook zoveel moois daar in het westen.
Na alle goede tips volgt vanzelf een definitieve planning, ik zal toch een keuze moeten maken.
Het reisburo ( Tioga ) raadt mij af door Death Valley te reizen dit i.v.m. verzekeringen alhoewel  het tot 15 juni wel is toegestaan
met een camper. Voor mij is dit nog een twijfelgeval en hoor het graag van mensen die het al eens gedaan hebben in dezelfde periode.
Misschien ga ik toch in Yosemite toch iets reserveren.
De laatste 3 dagen zijn we in San Francisco en zoek daar nog een hotel bij Fishermans Warf (rond de 100 $ p.n.)
Bedankt voor jouw tips

Ger
#7 - 08-11-2008, 23:42 uur

hdeweert

Hallo Ger
Zoals gezegd ziet je route er prima uit.
Het kaartje is gemaakt met MS streets & trips een programma dat hier moeilijk te krijgen is.
Als je tijd te kort komt zou ik de route via Joshua trhee schrappen en van Los Angeles direct richting Las Vegas rijden. Vandaar verder via Zion Bryce etc. naar de Grand Canyon en door via Las Vegas naar Yosemitie. Je kan dan nog een stukje route 66 mee nemen en de Hooverdam bezichtigen.
Kijk ook nog even of je van Zion naar Bryce of omgekeerd met je camper door de tunnel kan of dat je om rijd via Cedar City.
Harm
#8 - 09-11-2008, 09:27 uur

Marianne

De Zion- tunnel is voor een normale camper geen probleem, zie ook http://www.nps.gov/zion/planyourvisit/the-zion-mount-carmel-tunnel.htm

Death Valley is ook geen probleem voor een camper, je ziet er in de zomermaanden genoeg campers, ook in juli en augustus. Als het mag van de verhuurder en het is niet ongewoon warm voor de tijd van het jaar is het geen probleem om door Death Valley te rijden. Ik begrijp niet wat dan de verzekeringsproblemen zouden zijn als je voor 15 juni er doorheen rijdt. Er zijn een paar wegen naar uitzichpunten (Artists Drive, Dante's View) waar je met de camper niet kan komen, check daarvoor de NPS-site of informeer ter plekke bij he visitor center.
Ik weet niet wanneer je er precies bent, maar de Tioga Pass kan in juni nog dicht zijn.

In Sequoia wordt de doorgaande weg door het park afgeraden voor campers vanaf een bepaalde lengte, maar je hebt Sequoia niet op je lijstje staan, dus volgens mij heb je verder geen problemen in de parken.

Marianne
#9 - 09-11-2008, 15:54 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15