Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

2 weken Californie + LV, mei 2010

Discussie gestart

Flobar

Hallo allemaal,

mijn vriendin en ik hebben 2 weken vakantie geboekt in Californie. Misschien hebben jullie nog wel een aantal tips! Allereerst onze route:

1 mei - 6 mei: San Francisco
6 mei: Route via Highway 1 naar LA
7 mei: LA: Walt Disney
8 + 9 mei: LA (stad + stranden)
10 mei: vertrek naar Las Vegas, via San Bernardino National Forest en Mojave National Preserve. Pas laat in de avond aankomst in Las Vegas (het mooiste toch?!)
11 + 12 mei: Verblijf in Las Vegas. Overdag: Valley of fire state park / Las Vegas Bay / Lake Mead National Preserve / Bullhead city? 's avonds: Shows meepikken in Las Vegas, Old Strip, enz.
13 mei: Vertrek richting Yosemite National park, niet via death valley (zijn we al ooit geweest). Via 95 en 266, of via 95, 265 en 6? Verblijf in Yosemite (mountainbike of quad rijden?)
14 mei: Vertrek naar San Francisco. Verblijf nabij SFO, de volgende ochtend vroeg al vertrekken naar Nederland
15 mei: zeeer vroeg opstaan!

Mijn vraag is nu: heeft iemand ervaring met activiteiten in San Bernardino National Forest nabij LA, of Mojave National Preserve qua quad/ATV huur, paardrijen en/of mountainbiken? Idem voor Yosemite Park? Wat zijn tips om overdag rondom Las Vegas te doen? Volgens mij is de tekst bijna op, dus ik stop! :P
#1 - 25-12-2009, 11:59 uur

Bakvet

Tips Las Vegas: ontbijten, zwembad, Spring Mountain Ranch State Park (behoorde ooit toe aan Howard Huges) en daar vlakbij: Red Rock Canyon Scenic Drive. Eventueel paardrijden in Bonnie Springs, ligt daar ook.

Daarna terug naar de stad en naar Town Square. Een nieuw winkelcentrum met fashion winkels en gezellige restaurants en terrasjes. Als je van computers/electronica houdt: er zit ook een giga grote Frys (tevens voor al uw pepperspray-behoeften). Ligt bij McCarren Airport. Eventeel Las Vegas Outlets, ligt iets zuidelijker dan Town Square, maar alleen als het te heet is om op een terrasje te zitten zou ik zeggen, voor de geweldige kortingen hoef je er niet heen.
#2 - 25-12-2009, 13:17 uur

Marianne

Hallo, welkom op het forum!

Liggen de overnachtingen al vast? Zo nee, dan zou ik wat meer tijd uittrekken voor het laatste deel. Van Las Vegas naar Yosemite is een hele lange dag rijden. Mountainbiken of quad rijden in het park is niet mogelijk. Paardrijden kan wel, zie hiervoor www.yosemitepark.com of de NPS.gov site. Mountainbiken kan bijvoorbeeld in Mammoth Lakes.
Denk er aan dat de Tioga Pass vrijwel zeker nog gesloten zal zijn.

Marianne
#3 - 25-12-2009, 13:19 uur

Tet14

In een dag van SF naa LA langs de kust te rijden is nauwelijks een optie. 2 dagen is minimaal. Cambria ligt ongeveer halfweg.
Voor ons zijn 3 dagen in een stad wel ongeveer maximaal maar iedereen is anders natuurlijk. Als je 3 dagen voor SF uittrekt zou je die gewonnen dagen langs de kust en in Yosemite kunnen besteden.Disneyland ligt niet in LA maar in Anaheim (Orange County). Als je een bezoek aan DL wil brengen zou ik in Anaheim logeren.
Big Bear Lake in San Bernadino NF is aardig maar aangezien je ook nog naar Yosemite gaat zou ik dit maar overslaan. Je bent al gauw een dag zoet hier, maar mooie routes er door heen. Als je van LA naar LV via de byways wil gaan kan je via Palm Spring, 29Palms-Amboy en Mojave National Preserve rijden. Houd er rekening mee dat dat al gauw 8 uur rijden is zonder stops en zonder SBNF. Dit is echter wel een bizondere route.
In Las Vegas kan je een dagtocht maken via Red Rock SP-Valley of Fire en terug min of meer langs Lake Mead. Reken op een volle dag.
Tet
#4 - 25-12-2009, 15:11 uur

JoeSee

 welkom 

Ik vraag me af of laat arriveren in Las Vegas wel zo mooi is. De omschrijving ' fonkelende diamant in de woestijn ' gaat denk ik vooral op als je erover heen vliegt.
Het lijkt mij vooral onhandig. Als je overdag aankomt hou je in de avond meer tijd over voor de atrakties langs de strip. Hoewel je met 3 nachten daar nog wel tijd genoeg hebt om alles te zien.

Calculeer een flinke jetlag in door het vroege tijdstip waarop je terug vliegt. Wellicht kun je hier op een of andere manier op anticiperen de avond ervoor. Even op google zoeken. Er is een website waar je kunt laten adviseren aan de hand van jouw tijden hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Verder zou ik Disney World inruilen voor een typisch amerikaanse atraktie, bijv. de studio's. Disney World heb in europa ook, de orginele Universal Studios (of andere studios) niet.

In Las Vegas kun je ook wapens uit proberen en dus met scherp schieten.
Ik heb daar ooit eens geschoten op Bin Laden en dat leverde hele leuke foto's op. Ben de naam vergeten, volgens mij was Gunshop, maar laat even weten als je belangstelling hebt, dan zal ik de website voor je opzoeken.
Je hebt daar keuze uit veel verschillende wapens.
#5 - 26-12-2009, 10:17 uur

Nici

Hoi Martin,

Ik ben wel beniewd naar die website van de gunshop.

groetjes, Nicoline
#6 - 26-12-2009, 10:32 uur

Flobar

Bedankt voor de adviezen!

De nachten in San Francisco liggen vast, alhoewel ik aan het twijfelen ben of we daar niet te lang zitten, omdat we later een beetje in tijdnood komen. Van Las Vegas naar Bishop bijvoorbeeld schijnt al dik 7 uur rijden zijn (om death valley heen), dus dat betekent dat we dan niet gemakkelijk nog een bepaalde activiteit kunnen doen zoals paardrijden, quadrijden of raften (alhoewel dat misschien in begin mei nog niet mogelijk is?).

Ik vroeg me verder nog af of er ergens een goede (kleding)-outlet zit op de route! Belangrijk is dat ze de bekende merken (veel keus) tegen goede prijzen hebben liggen! In Las Vegas is het dus geen aanrader?

Ik denk trouwens dat het een kwestie is van 's avonds de strip oprijden, inchecken in het hotel, en meteen de strip op / casino's in! :)

Schieten vind ik wel een mooi (typisch Amerikaans) idee, maar mijn vriendin vindt het net wat te agressief! ;) Thanks for the heads up though!
#7 - 26-12-2009, 10:56 uur

Hans B

Hallo Flobar,
ik vind ook dat de route wat ongelijkmatig in elkaar zit.
Krijgen we nog een up-date van je.
#8 - 26-12-2009, 10:57 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

JoeSee

Hier komt ie : http://www.thegunstorelasvegas.com/

Strip afrijden richting MGM en dan bij de verkeerslichten linksaf slaan (met de grote leeuw aan de linkerhand) en dan na een paar miles ligt het aan de linkerkant. Het is geen superstore o.i.d., maar wel duidelijk aangegeven.

Prijzen verschillen per wapen en hoeveelheid munitie. Je hebt keuze uit een aantal verschilllende portretten, maar Sadam Hoessein  innocent   zal er inmiddels  wel niet meer tussenhangen. Onder leiding van een instructeur leer je hoe je kogels inlaad en hoe je moet schieten. Als souvenir is het leuk om een kogelpunt sleutelhanger daar te kopen. (is maar een idee hoor) en vergeet niet een paar lege hulsen mee te nemen !
#9 - 26-12-2009, 10:58 uur

JoeSee


Schieten vind ik wel een mooi (typisch Amerikaans) idee, maar mijn vriendin vindt het net wat te agressief! ;)

 ;D  Het is dan ook ten strengste verboden om op je vriendin te schieten  :nana:
#10 - 26-12-2009, 11:01 uur

Hans B

Hallo Flobar,
waarschijnlijk overlappen onze berichten elkaar net.
Wat jezelf al zegt SF is ten opzichte van de rest wat te lang, kun je nog cancelen? Hotels vast wel.
Begin mei heb je grote kans dat de TIOGA PASS gesloten is.
Een optie om toch iets van Yosemite te zien is:
San Francisco - Yosemite
Yosemite - Monterey
kustweg richting LA, neem bv een overnachting in San Luis Obispo.

Reis vanaf Las Vegas niet meer terug naar SF of LA, maakt je reis een enorm stuk relaxter.

Een grote kledingoutlet zit in Gilroy op de kruising van de 101 en de 152.
succes, Hans
#11 - 26-12-2009, 11:03 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

Bas_en_Es

Hoi,

wij waren dit jaar drie nachten in SFO en vonden dit eigenlijk wat te lang (misschien omdat het aan het eind was en we moe en uitgekeken waren  ;)), dus ik denk dat hier zeker een mogelijkheid zit. Langs de kust naar LA hebben wij één overnachting gedaan en dit was prima. In Las Vegas zijn we naar de outlet bij het vliegveld in de buurt geweest. Wij vonden het wat tegenvallen, maar andere mensen op het forum hebben zich in dezelfde periode gek gekocht, dus is maar net wat je zoekt. ;D
succes!
Groetjes,
Bas en Es.
#12 - 26-12-2009, 11:46 uur

Flobar

Horseback riding in Bonnie Springs klinkt overigens zeer leuk, zeker om dit om 9 uur 's ochtends te doen als het nog uit te houden is in de woestijn! Ik heb gezien dat er hierna nog een flink ontbijt bij inbegrepen zit! :) Ideaal om daarna de 'red rock scenic drive' te maken en nog iets te bezichtigen!

In het annuleringsbeleid van SF heb ik gelezen dat annuleren 1 nacht kost, en aangezien deze nachten al zijn betaald, laten we dit beter maar zo. We zijn genoodzaakt terug naar SF te rijden omdat vanaf daar ook onze terugvlucht vertrekt.

#13 - 26-12-2009, 12:45 uur

Tet14

Ik ben geen winkelliefhebber maar ontkom er niet aan....Deze keten is niet slecht:
http://www.premiumoutlets.com/centers/index.asp
Ipv die dag DL zou je een dag extra langs de kust kunnen rijden.
Tet
#14 - 26-12-2009, 13:16 uur

Hans B

Shoppingmall Outlet:
Ontario (CA) op de kruising van de I10 en I15.
#15 - 27-12-2009, 11:42 uur
Sinds 2001 al  1166  dagen en 117.350 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15