Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

sequoia in april

Discussie gestart

riobravodingo

De eerste helft van april gaan we een rondreis maken in Californië en natuurlijk ook naar Las Vegas.Is het doenbaar om in één dag van Las Vegas via Death Valley naar Visalia te rijden?
Vanuit Visalia bezoeken we Sequoia NP. Kan het daar in april nog koud zijn?  Zit je daar op bepaalde punten op vrij grote hoogte? Is de weg doorheen het park (Generals Hwy) moeilijk (ik bedoel  daarmee met scherpe haarspeldbochten)? 
#1 - 09-03-2010, 15:13 uur

Marianne

Je kunt wel in 1 dag van Las Vegas naar Visalia, maar je zult dan niet veel tijd hebben voor Death Valley. Ik weet niet hoe de route er verder uitzit, het zou wel prettig zijn als je een overnachting in DV had. Je kunt dan nog een groot deel van de dag in Las Vegas doorbrengen en in de loop van de middag naar DV rijden. Je hebt dan de mooiste uren voor het park en je kunt op je gemak naar Visalia rijden.
Hebben jullie 2 nachten in Visalia gepland? Je zit dan redelijk goed voor de General Sherman Tree en Moro Rock, maar het is misschien wel handig om niet weer terug te rijden naar Visalia, maar door het park verder te rijden zodat je ook nog iets van Kings Canyon mee kunt nemen. Het kan zijn dat de Kings Canyon Scenic Byway nog niet open is, maar mocht die wel open zijn dan is dat een aanrader.
Het kan er in april zeker nog koud zijn, kijk eens op www.nps.gov/seki om een idee te krijgen van de (on)mogelijkheden in het voorjaar.
En grote hoogte? Ja, dat kun je wel zeggen, Mt Whitney ligt in het park, dit is het hoogste punt van de VS (buiten Alaska). Maar goed, daar kom je niet met de auto.
De bochten vallen wel mee, zeker met een auto is het heel goed te doen.

Marianne
#2 - 09-03-2010, 18:18 uur
« Laatst bewerkt op: 09-03-2010, 22:40 uur door Marianne »

Ine

Ik zou dat zeker niet in 1 dag doen. Je hebt in DV met 2-baanswegen te maken, dus dat schiet niet op. Bovendien heb je eigenlijk geen tijd voor stops onderweg.
Sla of DV over (jammer...) of neem er 2 dagen voor.
#3 - 09-03-2010, 22:37 uur

Tet14

Wij zijn wel eens in april in Sequoia geweest, zelfs met prachtig weer. We konden in Three Rivers (beter daar naar toe te rijden dan naar Visalia) buiten eten.  De weg naar Kings Canyon was echter gesloten maar Generals Hw was prachtig. Dat het toen mooi weer was zegt natuurlijk niets. In het slechtste geval kan je zelfs kettingen nodig hebben, die je dan verplicht in de auto moet hebben. http://www.nps.gov/seki/planyourvisit/currentcond.htm  Ook van Death Valley (Furnace Creek) is het nog een heel eind rijden naar Sequoia NP.
Tet
#4 - 10-03-2010, 10:24 uur

riobravodingo

Allemaal alvast bedankt voor de hulp
#5 - 10-03-2010, 11:27 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15