Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

LA -> 3 weken -> LV

Discussie gestart

JoostvW

Hi,

Excuses om als eerste post meteen alle aandacht na me toe te trekken door een topic te openen (ik zal me nog wel even voorstellen in het daartoe behorende topic). We hebben het spontane plan opgevat om op redelijk korte termijn (laatste 2 weken oktober en 1ste week november) naar de westkust van de USA te gaan voor een rondrit. Nu hebben we een spotgoedkoop (al zeg ik het zelf; 460 euro) ticket gespot naar LA en terug via Vegas, wat we zsm willen gaan boeken voordat het weg is. We zijn (nog) niet zo van die dag-tot-dag planners, dus we hebben alleen een globale route in ons hoofd;

* Los Angeles
* Tussenstop LA-SF
* San Francisco
* Yosimite NP
* Death Valley
* Las Vegas (heel kort)
* Zion
* Bryce
* Grand Canyon
Voor bovenstaande stuk hebben we ongeveer 16 dagen de tijd zodat we nog 5 dagen over hebben voor;
* Las Vegas
We zijn ook genoodzaakt om via vegas terug te vliegen naar Nederland.

Aangezien we snel willen booken heb ik nu de volgende vragen;

*  is het bovenstaande een logische/realistische route of is het handiger om op een andere stad te vliegen, gezien de verplichting om via vegas terug te vliegen?
* Ik geloof dat dit wel zo'n beetje het "standaard" rondje is, zijn er nog dingen die jullie absoluut aanraden om erbij te voegen, dan wel weg te laten?

Alvast bedankt! En wanneer we wat verder zijn kom ik vast met nog wat meer vragen.


#1 - 03-08-2009, 23:37 uur

sandrochka

Als je toch terug gaat via Las Vegas dan snap ik niet waarom je tijdens je rondreis ook nog via LV gaat. Begrijp me niet verkeerd ik vind LV geweldig!!
Willen jullie de bovenkant van de Grand Canyon doen of eronderlangs? Want dan zou ik ook nog Page en Monument Valley doen?

Sandra
#2 - 03-08-2009, 23:44 uur
2014: Noordoost USA: http://northeastusa2014.blogspot.nl/

2012: Midwest USA 2010: Canada en north-west USA 2008: West USA

JoostvW

Klopt! De eerste keer LV zag ik meer als een tussenstop om te overnachten (hotels genoeg iig) omdat je er toch langs komt, maar misschien is het beter om gelijk door te rijden.

Overigens net even op je site zitten kijken! Ziet er mooi uit, binnenkort zeker eens helemaal doorlezen.
#3 - 04-08-2009, 00:01 uur

Marianne

Nieuw!
Lijkt me een prima route, schrijf het nog een per dag uit om te zien of je met de riestijden erbij overal voldoende tijd overhoudt, maaar ik denk dat het wel gaat lukken. DV-Zion kan desnoods in 1 dag, maar een tussenstop is ook niet gek, dan kun je onderweg ook nog tijd nemen voor Valley of Fire. En natuurlijk 's morgens vroeg nog de viewpoints in DV.
Houdt rekening met mogelijk een omweg als de Tioga Pass gesloten is, je loopt wel risico in die tijd. Ik zou dan als alternatief de Sonora Pass of de CA88 nemen. Neem in elk geval een stop tussen Yosemite en DV, dan kun je ook nog Bodie bekijken.
Ik vind 5 dagen LAs Vegas zelf erg veel, je kunt ook onderweg kijken hoe het overal bevalt en of je ergens langer wilt blijven. Reserveren zal nergens nodig zijn.

In onze reisverslagen kun je ook delen van deze route vinden.

Marianne
#4 - 04-08-2009, 08:23 uur
« Laatst bewerkt op: 04-08-2009, 10:41 uur door Marianne »

hdeweert

Twee x Las Vegas wordt wel vaker gedaan. Men gaat dan van Brice meestal naar Moab of Page en vandaar via de Grand Canyon weer naar las Vegas.
Met je route is niets mis maar deel hem eerst eens in.
Ik hoop verder dat je nog steeds goedkope tickets kunt kopen want de prijzen veranderen met het uur.
Verder sluit ik mij aan bij de opmerkingen van Marianne
Succes
Harm
#5 - 04-08-2009, 09:45 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15